31 Ağustos 2012 Cuma

IZGARA KÖFTE

Eveeet..yine bir hafta sonu geldi..Burada pazartesi günüde tatil, okul açılmadan öncesi ..salı çocuklar, gençler, öğretmenler herkes okula dönecek...dolayısı ile herkes -1 gün extra tatil yapıp keyifli bir hafta sonu geçirilsin demişler..Çok insan sakin sessiz tatil yerlerine göl kenarındaki evlerine, otellere, camp yerlerine kaçıp, aile ve arkadaşları ile birkaç gün geçirip sonra yaz sonrası normal yaşantılarına dönüyorlar...Bugün ve yarın tüm alışveriş yerleri tıka basa dolup insanlar hafta sonu için yemeklik alışveriş, çocukları için okul malzemeleri, kıyafetler almak için koşturup dururlar..bu alışveriş önceden yapılmazmı yapılır..ama okul açılmadan önce tüm mağazalar, satılan herşeyde indirim yaptıklarından, (okul malzemesinden, kıyafete..) genelde bu birkaç gün oldukça yoğun olur..
Hal böyle olunca yemeklerde bahçede, ızgarada pişirilen en kolay yemekler olup, günün yorgunluğu hamburger, hot dog, közlenmiş mısır, vs. yapılarak atlatılır, havada güzelmi güzel..güneş parlak, oldukça sıcak..tam keyifli hafta sonu için..

Bu akşam için benimde menüm, evde hazırladığım köftelerin, ızgarada pişirildikten sonra, ısıtılmış pide üzerinde, sarımsaklı, tereyağlı, bahçeden toplanmış domates ile yapılmış sos un da ilavesi ile servis yapılan kolay ve lezzetli bir yaz yemeği..ve yanında yine bahçeden topladığım taze fasulye  ile yapılmış zeytinyağlı ilavesi ile......Kolaycacık ama lezzetli...Hepinize güzel , gönlünüzce bir hafta diliyorum..Herkese AFİYET OLSUN :)))

22 yorum:

*mehtap dedi ki...

pazartesi sendromunu önlemişler demek böylece.İyi fikirmiş.Bizde okullara açılmasına 2 hafta var.Yurdumda bu yıl okul işleri biraz karışık,hayırlısı..
Yemek menüsü harika,bende ki piyazdan gönderebilirim..Sevgiler,afiyet olsun..

mavii dedi ki...

offf şahane olmuş allahtan tokumm diyorum:))

bücürükveben dedi ki...

Valla otoburum ama et yiyenler için müthiş lezzetli olduğu belli:)))ben de bunun etsizini yapabilirim domates, biber, vs. ile afiyet olsun...:)

Unknown dedi ki...

Eeee soforleri unutmussun, maalesef onlar da okula donecekler :) Menu guzelmis ama gec kaldik galiba...

Sevgiler arkadasim...

ilhan dedi ki...

Sizin bu bahçe olayı müthiş. Sizin memlekette şu sıralar ilkbahar değil mi? Pazartesi niye tatil onu anlamadım. Bahçede her şey yetişiyor, pazartesi tatil oh ya. Bana bir iş yok mu oralarda?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim gazetelerden canim istemeden takip ediyorum..cok karisik gercekten ..hayirlisi diyelim de :(( bu arada gonder piyazi bekliyorumm :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mavii tesekkurler canim olsun ben bazen guzel sey bulunca tok olsamda yiyorum:))suan saat gecenin 11.30 u ama tok degil acim ve peynir ekmek yiyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

BucurukveBen canim..en guzelini yapiyorsun..aslinda tum insanlik oyle yapmali ama doga kanunu iste :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut cigerimmm canim geldinmi ya arayamadim canina yandigimin LCBO su yuzunden aklimdasin yarin bir alo diyecem..sanki 1 nde geleceksin diye kalmis aklimda :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan Bey ya..cok hossunuz gerekten, bizim memlekette neden ilkbahar olsun ..burada da yaz mevsimi..ayni Turkiye gibi :)))yakinda sonbahardayiz :)) Bahcem deyip duruyorum ama sanmayinki cok buyuk :)) ama yetiyor iste domates , biber fasulye erik agaci seftali salatalik, taze baharatlar vs.:))Buyrun gelin:))

anne eli gibi dedi ki...

köfte olsun hele de ızgara olsun,daha ne ister insan :)eline sağlık...

Naliya dedi ki...

Mis gibi kokular geldi. Ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

çok lezzetli görünüyor..acıktım ben galiba bu köfteler karşısında ..:)ellerinize sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi gercekten yazin izgaraya doyum olmuyor ..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Naliya demekki izgara kokusu oralara kadar geldi :))) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Sevil insan bloglari dolasirken gercekten acikiyor degilmi :)))) gordugum her resimdeki yemegi istiyorum sonra:)) sevgiler..

MAZES dedi ki...

ısgara olupta tok bile kokusu cezvedebilir,ellerine sağılık,nefis...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık tatlışım bizdede favori. mmmmm harika lezzet.

panna cottalar kulplardan yanyan çıkararak ters kaparsan kolay çıkıyor canım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazes cim sagol canim..kokusu gittimi oralara kadar :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir kase lezzet sagol canim aciklama icin denemek istiyorum da..sevgiler..

Döküm Izgara dedi ki...

Güzel paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Dokum Izgara sagolun yorumunuz icin..ve sayfa ziyaretiniz icin:))