7 Haziran 2012 Perşembe

ANGRY BİRD KEK

Dün oğlumuzun 18 nci doğum günü idi..Aile arasında yemeğe gittik..ben, eşim, oğlumuz ve kız arkadaşı..Sabahtan kendisine ANGRY BİRD kek i yaptım..yada yapmaya çalıştım..bu aralar Angry bird karakterine takmış vaziyette:)) en azından hoşuna giden kek olsun dedim..
Angry bird karakterleri çeşitli renklerde ama en popüler olanı kırmızı renkli olanı bende onu yapayım dedim, ancak evdeki kırmızı yemek boyası sıvı olandan olduğundan ne kadar uğraştıysamda kırmızı rengi tutturamadım, vaktim olmadığından gidipte tüp olanlardanda alamadım böylece ortaya penbe renkli bird çıktı..Renk farketmez diyerek kek i tamamladım..ama dün gece Japon restaurantındaki onca sushi ve sashimiden sonra(Sushi çiğ balık ve deniz ürünleri ile yada sadece sebzeli ve pirinçli vede yosunlu-Sashimi ise sadece çiğ balık ve pirinçsiz olanı..herkes bilsede kısabir açıklama size..Japon mutfağı oğlumun en sevdigi mutfaklardan mecburen ona uyduk) eve geldiğimizde kimseden ses çıkmayınca bende  kek i göstermedim ve bu akşama sakladım:)))
Angry Bird Cake

Malzemeler ve Yapımı ile ilgili kısa bir bilgi:
Kek 3 yumurtalı kolay bir pandispanya..pişme sonrası soğuduktan sonra ikiye bölerek az birşey sekerli su döktüm..birkaç kaşık deyim..ve 1 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yumurta ile (vanilya ve limon rendesi ilave ettim) puding yapıp orta kısmına sürdüm..Diğer parçayı üzerine kapatıp..Hazır aldığım pasta kaplama kremini(icing cream) renklendirip, angry bird karakterine bakarak kek i süsledim..Kaşlarını ve iki tel saçı çikolata ile, burnunu kayısı ile, gözlerini ince ve yuvarlak kesilmis elma üzerine icing sürerek ve yaban mersini ile göz yaparak tamamladım..Görüntü fena olmadı..Sadece üzerine sürdüğüm kremi biraz daha düzeltebilirdim ama vakit azlığından çok uğraşamadım..Henüz yemedik..umarım tadı da yerindedir:))))
Herkese bol güneşli günler diliyorum..

14 yorum:

Özgür Tatlar dedi ki...

oglunun yeni yasi kutlu olsun.pastan cok cici olmus.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler canim:))

*mehtap dedi ki...

Bende önce oğlunun doğum gününü kutluyorum,nice güzel yaşlara.Pastasıda çok tatlı gözüküyor ,ciddi ciddi bakıyor resmen, eline sağlık.

VuslaT dedi ki...

aaa iyiki geldim buraya ne lezzetli ne şahane bir tasarım seninki. bayıldım. sen ne kadar hayat doluysan ben de o kadar hüzünlü bir rengim:( banada beklerim. sevgiler canım benim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Mehtap ve Vuslat tesekkurler guzel sozler icin..sevgiler :))

Unknown dedi ki...

Nice uzun, saglikli ve sansli yillara...Sevgilerimizi ilett lutfen, bu arada kek de harika duruyor. Afiyet olsun...

Canan Demirbağ dedi ki...

Harika olmuş ellerinize sağlık..

Sule dedi ki...

Yas gunu sezonu acildi demek. Nice saglikli ve mutlu yillar. Benim kizlarda bayildi kek dekoruna.

sibelyalcincom dedi ki...

Çok şeker olmuş ellerinize sağlık oğlunuza da sağlıklı uizun ömürler dilerim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Guzel dileklerinizi ogluma ilettim sizlere Thank You :)) dedi..

siyah kuğu dedi ki...

Oğluşuna mutlu yıllar canım, pasta ne sevimli biraz gergin mi ne :))) yerim ben onu diyeceğim ama siz çoktan hüpletmişsinizdir::)))
uzak diyarlara sevgiler....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Siyah kugum..evet gergin bir pasta kizgin mi kizgin :)) ooo coktan huplettik..ama gelirsen sana gergin olmayani yapar birlikte yeriz..guzel dileklerin icin tesekkurler canim:))

çeşnici Handan dedi ki...

Oğluna sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim. Kek çok şeker olmuş ellerine sağlık canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler sevgili Handan:)) sevgiler canim