15 Mayıs 2012 Salı

AKŞAM YEMEĞİ VE TİLİA-MALBEC 2011



Havamız güzelleşince akşam yemeğimizi bahçede yiyelim dedik..Gündüzden tavuğun kemiksiz ve derisiz bacak kısmından etini irice kesip şişlere geçirdim, ve 1 çay bardağı portakal suyuna 1/2 limon suyu ile birlikte 1 çorba kaşığı kekik i iyice karıştırıp tavuk etlerine döküp birazda zeytinyağı ilavesi ile 3 saat kadar buzdolabında beklettim..





Akşam üzeride bahçede izgarada/BBQ  de-pişirdik, yanına da az birşey renkli biber ile havuçu yine yağla harmanlanmış olarak kağıt içerisinde tavuğun yanında ızgara yaptık..tabiki biraz salata ve pilav ilavesi ile akşam yemeğimizi tamamlamış olduk..










hava sıcak, güneş pırıl pırıl iken tabiki bahçede yemeyi tercih edip....birde yanına, eşim bira bende Tilia yı ilave edince keyfimize diyecek yoktu...

TİLİA-MALBEC 2011 herzamanki gibi Argentina dan: fiatına göre oldukça kaliteli, rengi siyaha yakın morumsu, bardaktaki duruşu göz alıcı, orta vücutlu, siyah meyve aromaları ile karışık baharat tadı, sanki biraz çiçek, bahar kokulu..dengeli, yumuşacık keyifli bir şarap..evden eksik olmayanlardan..
Bira ile ilgili eşimin fikrini aldığımda çok kısa olarak..yumuşak, içimi kolay alkol derecesi 4% , tam bana göre diye cevap verdi, içtiği ALEXANDER KEİTH’S Canada yapımı Dark Ale için..İlgi alanım şarap olsada azcık ta bira dan da bahsedeyim dedim...malum yaz aylarının sıcağında buzz gibi birada güzel gidenlerden :-))

Herşey gönlünüzce olsun...

Not:Portakal ve limon suyu ile karışık sos u tavuk etlerinizde denemenizi tavsiye ederim..lezzetli oluyor..Arzuya göre az tuz ve karabiberi tavuk pişince ilave edebilirsiniz.

4 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

oooo süper ben çok severim ızgarayı ...
valla şimdi canım çekti...
emeği geçen herkesin ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkur ederim canim..sanada sevgiler

siyah kuğu dedi ki...

Bnede tilia istiyorummmm:))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Siyah kugucum..buyur gel ne zaman istersen ben istedigin kadar Tilia alirim sana:))