1 Ocak 2012 Pazar

ZOLO-2010 MALBEC

Yeni yılın son gecesinden önce Yunanlı ve Portekiz olan komsularımız hadi bizim evde küçük party yapıp yeni yılı 1 gün önceden kutlayalım dediler..Şimdi size anlatacağım hikayeye bazılarınız kahkaha ile gülecek eminim ama paylaşmadan geçemeyecegim..aslında hikaye de değilde sakarlık, yada dikkatsizlik diyelim..İşten eve oldukça yorgun gelip(Neyseki artık özgürüm, işim bitti) hemen mutfağa koşup o gece için önce sushi, arkadanda çocuklara ve bizlere diye yemek sonrası kahve yanında yemek üzere sizlerle tarifini paylaştığım browni kurabiyeleri ve ayrıca cevizli kurabiyeleri  yaptım..ben kurabiye ve ev yapımı turşuları, eşimde ZOLO-2010 Malbec alıp iki ev ilerimizde oturan arkadaşlara gittik..kapıyı açıp tam içeri girerken aaa oda ne ))kendimi bir uçak misali odanın ortasına doğru  ve elimdeki kurabiye ve turşu tabağınında benimle birlikte aynı uçuşu yaparak odaya dogru hepbirlikte inişe geçmemizle ev sahipleri, eşim ve Lübnanlı arkadaşların  yanı başıma koşup şaşkın bakışlarla iyimisin sorgulamaları ve benim gülme krizim arasında düştüğüm yerden kalktım..Dizlerimin biraz acıması ve tabağın yere sertçe düşmesi nedeni ile  parke de oluşan büyük ve derin çizik haricinde geceye assolist endamı ile başlamış oldum..Ama kabahat benim değil evin içine girişin yüksek basamakla oluşu idi ..(Bahane bulacağım ya dikkatsizliğime :D )Şimdi siz bu olaya gülerken ben size o gece için yaptığım ama önceden gönderdiğim için masada sağlam olarak yerini alan sushi tabağım ve ayrıca ZOLO-2010 Malbec/Argentina ile ilgili biraz bilgi vereyim))
Ha bu arada sanmayınki kurabiye ve turşular çöpe gitti, yerler temiz diyerekten tekrar toplayıp, tabaklarına koyuldu ve 1 tane bile kalmadan hepsi yendi..Bu memlekette “yiyecek yere düşerse yerde 3 saniye den fazla kalmazsa birşey olmaz yenir“ diye esprili bir düşünce vardır..Bizde onu uyguladık..

Sushi & Zolo-2010 Malbec
Sushi yi oğlum çok sever, bende arada hem kendimiz için hem bazen böyle arkadaş geceleri için yaparım..Ama benimki sadece California usulu olup içinde sebze kullanırım. Geneldede taze kabak, salatalık bazen de avakado ve havuc ile yaparım..tadı oldukça güzel olur..Tek özelliği yosun kullanımı ve pirincin tuzsuz pişirilip, piştikten sonra pirinç sirkesi ile tatlandırılması..

ZOLO-2010 MALBEC
ZOLO ismi, Solo-Zolo yani tek başına anlamına geliyor, Zolo yu imal eden şarap bahçelerinin sahibinin eşini sıkça Buanesories te yanlız bırakıp Mendozadaki şarap bahçelerine gidip şarap üretiminin başında bulunmasından dolayı Malbec üzümlerinden yapılmış koyu mor renkli oldukça rahat içimli tadına doyulmayan şarabı üretince isim olarak eşinin yanlızlığını düşünerek ZOLO demiş.
Orantılı asit oranı, böğürtlen, siyah erik, az bir şey menekşe kokusu aromalı, yuvarlak, orta dolgunlukta, ilk yudumdan sonra bir müddet şarabın
keyifli tadını boğazınızda hissettiğiniz..her çeşit yemek ile yada peynir tabağı ile keyfini çıkaracağınız oldukca dengeli nefis bir şarap..
Not:ZOLO-2010 MALBEC 6 ay Fransız ve Amerika meşelerinden yapılmış fıçılarda dinlendirilmiş, asit oranı dengeli, alcol oranı 13.8% oldukça kuru.(XD)

3 yorum:

Sule dedi ki...

Gecmis olsun Emel. Neyseki birsey olmamis. Tursularda yenememis anlasilan. Onlara da yazik olmus :-)

Adsız dedi ki...

Emel'cim gecmis olsun.X
Tulay

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler arkadaslar)))