4 Ocak 2012 Çarşamba

KIRMIZI ŞARAP VE PORTAKAL SOSLU TAVUK

Bu akşam için, tavuk pişirmeye karar verdim.Genelde tavuğun siyah et kısmını pişiririm, kemiksiz ve derisiz olmak şartı ile. Kemikli et tutamam, balığın kafasını, kuyruğunu görmeye dayanamam..bütün tavuk, hindi asla ve asla elleyemem ve dolayısı ile pişiremem, o nedenle eve alınan tüm etler sadece parça halindedir)) Şimdi konumuzu dağıtmayım..
Oğlum beyaz et kuru oluyor diye pek sevmesede, arada değişik sos lar deneyerek vede beyaz et daha sağlıklı diyerekten bugünde tavuk göğsünde karar verdim..
Bu akşam servis yaptığımda oğlumun fikrini sordum ve yarım türkçesi ile “eline sağlık“ cevabı aldım.. beyaz et olmasına rağmen beyenmiş ve bu et kuru diye şikayet etmemişti ))
Tarifini sizlerle paylaşayım, aslında fazlada tarif edilecek birşey yok ama önemli olan hazırladığım sos..

Malzemeler :
3 parça tavuğun göğüs kısmı (Ortadan uzunlamasına kesilerek 6 parça yapılacak)
1 çay bardağı kırmızı şarap
1 çay bardağı portakal suyu
Birkaç dal taze maydanoz ve dere otu (ince doğranacak)
1 domates rendesi
2 diş sarımsak, çok ince doğranacak
Az tuz ve karabiber

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini geniş tencerede (tavuk hariç) iyice karıştırın, sulu sos halinde oluyor, tavukları sos a bulayın arkalı önlü ve tencerenin içinde sos la birlikte bırakın 15 dk. kadar. Orta ısıda sosun tamamını tavuklar çekinceye kadar pişirin (30 dk. kadar) ve  ocağı kapatın. Tabiki pişip pişmediğini herzaman kontrol edin..
Tadını biz beyendik,  umarım sizlerde dener ve beyenirsiniz.. Yanına birde salata hmmm Afiyet olsun :-) 

Not: Dikkat ederseniz yemekte hiç yağ ilavesi yok ..Ben tuzu cok az kullanırım ama siz damak zevkinize göre ilave edersiniz desemde sosun tadını kaybetmemesi açısndan çok tuz koymayın derim.

Hiç yorum yok: