9 Kasım 2011 Çarşamba

Mozaik Pastasi Dogum Gunu Kek i

Sanirim Mozaik pastasini yapamayan vede sevmeyen yoktur..Bizim ailede en cok tuketilen vede en sevilen kek olma ozelligini korur. Yapilmasi kolay, tadi guzel vede ayrica klasik mozaik lerdeki margarin yerine sivi yag ile yaptigim icin daha saglikli buldugum ve her zaman buzlukta bulundurdugum kek cesididir.
Bazen klasik ucgen mozaik yerine farkli sekillere sokarak mozaik pastasini yabanci arkadaslarimin da sevdigi pasta haline getirdim. Dilerim sizlerde dener ve seversiniz..

Malzemeler:                                                        Sos :
300 gr sade biskuvi                                             2 pk. siyah cikolata (100 er gr.)
1/2 bardak ilik sut                                                (eritilecek)
1/2 bardak siviyag
3 yemek kasigi dolusu kakao

(Ben biskuviler sekerli oldugu icin ayrica icine hic seker koymuyorum, birazda siyah cikolatayi sevdigim icin kakao yuda 3 kasik koyuyorum, daha koyu renkli oluyor, arzuya gore siz seker ilave eder kakao yuda daha az yada cok koyabilirsiniz)

Yapilisi:
Once sutu isitalim, kakao yu ilave edip iyice karistiralim, ilik sut te kakao kolay karisir,
siviyagi katip iyice cirpalim, yag cok karismamis gozuksede merak etmeyin, kucuk parcalara ayirdigimiz biskuvileride azar azar ilave ederek hepsini karistiralim. Yuvarlak derince bir tabaga yada ortasi delik olmayan kek kalibina  once strec yerlestirelim hafif disari sarkacak sekilde, uzerine mozaik pastamizi dokup, kaliba esit sekilde dagilmasini saglayarak uzerinden elimizle bastirarak duzeltelim.. buzdolabinda yarim saat beklettikten sonra servis yapacagimiz pasta tabagimizi icinde pasta olan kabin ustune kapatarak ters cevirelim boylece pasta servis tabagina kolayca aktarilmis olur, strec ide uzerinden alalim. Eritilmis cikolatayi ortasindan baslayarak pastanin hertarafina esit dagilacak sekilde dokup bicak yardimi ile duzeltip istedigimiz sekilde susleyelim..ve tekrar buzdolabina koyalim..(Buzluga degil) Bu kek 1 gun once hazirlanirsa harika oluyor....Afiyet olsun

Not: Arzuya gore yagi azaltabilirsiniz azalttiginiz yag miktari kadar sut u arttirin.

3 yorum:

NURDAN K. dedi ki...

Merhaba Emel'ciğim,
Mesajını okur okumaz hemen sayfana geldim.. Ve Mozaik Pasta tarifini okudum.. Ben de çok severim ama yemesini :) yaptığım oldu geçmişte ama nedense hiç tekrarı aklıma gelmez.. Müsait bir zamanda deneyeceğim.. Bloğun hayırlı olsun.. Seni izlemeye devam edeceğim.. Şarap... kırmızısı her zaman en sevdiğim olmuştur.. Bloğuna ve sana... sağlığa.. güzel günlerimiz için.. Şerefe arkadaşım...
Kocaman öpüyorum...
Sevgimle kal...
A.NURDAN KINALI

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler Nurdancim..Sevgimle kl

Unknown dedi ki...

BLOGLAR ALEMINE HOSGELDIN SEVGILI AEKADASIM, HAYIRLI OLSUN, SENI DE ARAMIZDA GORMEK COK GUZEL.

SEVGILER,
Asuman (nam-i diger ARNAVUTcigeri:)