8 Kasım 2011 Salı

Ispanakli Kek

Bu kek tarifini gecen sene Turkiyeye gittigimde denemis cokta hosuma gitmisti..Oldukca kolay ve lezzetli vede saglikli olmasi nedeni ile herkese tavsiye ederim..Ben kek kalibi yerine orta boy borcam a dokup pisiriyorum..Benim Olculerim genelde "orta boy" su bardagi ile oldugundan sizde kendine gore olcu ayari yaparsiniz..
Malzemeler:
yarim su bardagi (Yada 1/2 olcu kabi) haslanmis vede blendirdan gecirilmis Ispanak
2 yumurta
1 bardak seker (Arzuya gore cogaltir yada azaltirsiniz eger daha az tatli yada daha cok tatli olsun isterseniz)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak yogurt , yada sut
1/2 bardak sivi yag
1,5 bardak un (Kek hamuru kivaminda olacak eger cok sulu olursa un ilave edersiniz)

Yapilisi:
Un ve kabartma tozu haric tum malzemeleri derin bir kap icine koyarak hepsini birden mixerle cirpin, tum malzemeler ozdesince, unu ilave edip tekrar karistirin ama bu sefer kasik kullanirsaniz unun disari ucmasini engellersiniz, un ve diger malzemeleri iyice karistirinca en son kabartma tozunu koyup cok az yaglanmis kaliba yada kucuk bir tepsiye dokerek 180 derecede yada 350 F ta 35 dakika pisirin, her firinin pisirme suresi farkli olacagindan cikarmadan once klasik olarak bicagimizi hamura batirip pisip pismedigini kontrol ederek, kek imizi firindan alip sogumaya birakalim.. Dilimlere keserek servis tabagimiza alalim..uzerine arzuya gore pudra sekeride dokulebilir..Afiyet olsun

Hiç yorum yok: