10 Kasım 2011 Perşembe

KOLAY MERCIMEK CORBASI

Bugun bir ara evden disari ciktigimda hava oldukca serindi, geri geldigim de oldukca usumustum.. cay, kahve yapayim icim isinsin diye dusunurken vazgecip corba yapmaya karar verdim..Evde biraz kirmizi mercimek, sogan, 1 adet te yam vardi...(Bu arada Yam bazi kisiler tatli patates diye dusunuyor ozelliklede Turkiyede, ikisi ayri sebze..herneyse konumuza donelim)
Malzemeler: (Evde o an bulunanlar)
1 bardak kirmizi mercimek
1 adet sogan (kabuklari soyulmus ve iri dogranmis)
1 adet Yam (Kabuklari soyulmus ve iri dogranmis)/ yada tatli patates
1 bardak sut (Varsa)
4 bardak su

Mazlemelerimizin hepsini bir tencereye koyup su ve sut u ilave edip sebzeler yumusayana kadar 20 dk. kaynatalim,.Ocaktan alip corbamizi blendirdan gecirelim, tekrar tencereye aktaralim.Icine 1/2 cay kasigi tuz, nane, kekik, maydanoz,arzuya gore aci pul biber ilave edelim..Iyice karistirip servis yapalim..Afiyet Olsun

(Dikkat ettiyseniz hic yag yok.. yag koymayalim..tuz da mumkun oldugu kadar az ..diger baharatlari kendinize gore ayarlarsiniz az yada cok.)
Tabiki Mercimek corbasinin ustalari coktur benim amacim elde bulunan malzemelerden en kolay yoldan lezzetli corba hazirlamak..ozelliklede aileden uzak yasayan ve anne corbasi ozleyenlerin kolayca deneyebilmeleri icin..umarim faydali olur..

Not: Sut yoksa 1 bardak daha su ilave edelim.Ayrica yam yada tatli patates ile yapilmasi gerekmiyor elde ne varsa normal patates , havuc hersey olur..

Hiç yorum yok: