30 Nisan 2013 Salı

KADI NİMET BALIKÇILIK

Türkiyeden dönüşüm birkaç hafta olduysada hala ahh ne güzeldi orası-ah ne güzeldi burası diyerekten kendi kendimi- gidip dolaştığım, yemek yediğim yerlerin hayalleriyle avutuyorum..



Türkiye ve İstanbuldaki son gece Kadıköyde üç bayan dolaşırken sokak simit satıcılarından son kez simit yiyerek, dükkan ve mekan resimlerini, sebzeleri, baharatları resimlerken, İstanbul havasını birazda balıkçılar çarsısında alayım, orayı turlamasam olmaz deyip hepbirlikte balıkçılar çarşısına daldık, sanırım İstanbullu olup Anadolu yakasındada yaşıyorsanız Kadıköy Balıkçılar pazarını bilmeyen yoktur..oraya daldığınızda insanın çıkası gelmiyor..balıkçılar harici, sebze ve baharatçılar, hem balık satıp hem restaurant gibi işletilen o sevimli eski, kimi tarihi binaları bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. 
Tüm balık satış ve restaurantlarının kaliteli servis, taze balık sattıklarından şüphem yoksada özellikle KADI NİMET BALIKÇILIK tam köşe mekan, duvarlarının nerdeyse tamamını kaplayan Atatürke ait çeşitli resimler, portreler, ve değişik birkaç resimle içeri girmeden bile farklı bir mekan olduğunu size hemen gösterip ve tabiki taze balıkları ile sizi orada yemesen olmaz diyerek adeta içeri davet eder..


Kadı Nimet Balıkçılıkta hersene balık kızartma+bira zevkini tadarım..Dolayısı ile o son gece yoğunluk nedeni ile uğrayamadığım Balıkçılar pazarında dolaşırken, bizimkileri, yemezsek olmaz diyerekten Kadı Nimet Balıkçılıktan içeri ittirdim..tıklım tıklım dolu restaurant+balıkçıda dışarda yer olmadığından içeride bulduğumuz küçük masaya yerleştik..siparişlerimiz hemen alındı, hiç bekletilmeden salata ve içeceklerimiz geldi, arkadanda kızartma hamsiler(nihayet hamsi yiyebilmiştim hemde kızartma..yoksa bloglardaki balık muhabbetleri az birşey, o nimetlerden faydalanan sizleri kıskanmama neden oluyordu bilesiniz:)) ) Yemek sırasında bir konuda bize servis yapan kişiyle ufak bir muhabbetim oldu ve Canada öncesi onları ziyaret edebilmemden dolayı ne kadar memnun olduğumu belirtip manager varsa bir konu ile ilgili görüşmek istediğimi söylediğimde kibar ve müşterilerle son derece ilgili ve isminin Ramazan Bey olduğunu ögrendiğim şef komi, beni Muzaffer Bey e yönlendirdi. O geceki yetkili Muzaffer Beyde ayrı bir ilgi ve kibarlıkla bizlere ve tüm müşterilere her bir isteğe cevap vermek için nasıl koşturduğunu göstererek, sorduğum konu ile ilgili son derece yardımcı olarak, bir kez daha bu restaurant+ balıkçı yı ziyaret edip, son geceki yemeğimizi orada yemekle ne kadar doğru bir karar verdiğimizi göstermiş oldu. Kendilerinin izni ilede birkaç resim çektim ve blog umda paylaşacağım la ilgili izinlerinide alıp, bugün sizlere bu güzel sevimli balıkçıdan bahsetmek istedim. Yolunuz düşerse mutlaka ama mutlaka KADI NİMET BALIKÇILIĞA uğrayıp denk gelirseniz bir öglen yada akşam yemeği için o dükkanın ve sokakların cümbüşüne dalın derim...Buradan Sayın Muzaffer bey e ve Şef Komi Ramazan bey e ve tüm çalışanlarına güzel jestleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyorum..


İşte ben: insanımızın yakınlığını, tanımadığın insanlarla o an orada yapılan sıcak muhabbetleri,  hareketli-sosyal yaşam, her çeşit ortamda, çeşitli yemekleri, çoğunlukla kendi müziklerimiz le yiyip-içmeyi, tüm bunları özlüyorum. Burada olan dost gecelerimizde-muhabbetlerimizde genelde Türkiyeyi konuşarak, bulursak rakı, bulamazsak-çoğunluklada şarap içerek ama üstüne, mutlaka ama mutlaka Türk kahvesi ve ince bellilerde tavşan kanı çay demleyerek küçük bir Türk gecesi havasında, oradaki yaşamı zaman zaman ne kadar özlediğimizi konuşarak ama ne yardan geçerim ne serden misali buraları vatan bilerek ve yinede yaşadığımız ortamı da çok severek yaşamımızı sürdürüyoruz...Sevgi ve Dostluklarımız hiç bitmesin!

34 yorum:

AslıASLI dedi ki...

İşte bende insanımızın bu canayakınlığını ve yardım etme ruhunu çok seviyorum Dostbahçem.
Kadıköy'deki bu balıkçıyı bilmiyorum hiç gitmedim ama gidersem fotoğraflarını paylaşıcam :) bizim sık gittiğimiz Cerrahpaşa'da bir balıkçı vardır.
Şarap üstü, rakı üstü, bira üstü hep türk kahvesi içiyoruz dimi? :) kaldıki siz orada özlüyorsunuzda. Ama hiç değilse her sene bu özlem birazda olsa gidiyor canım ya.
Amin, sevgi ve dostluklarımız hiç bitmesin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim gidersen Kadikoy tarafina mutlaka ugra derim..sevimli bir yer..ve servis hizli. Belki birdahakine Cerrahpasadakini ben denerim kimbilir..denenecek yer olsun bana:) kahve olmazsa olmazlardan hele birde yaninda lokum varsa:) ahh ozledim bile ama beklemek lazim 1 sene..saglikla olsunda bir bakmisim ordayim yine. Sarildim kocaman..

Sis dedi ki...

Yurt dışında yaşayan çoğu insanın özlediği bir şey bu. Ve ben de zamanında uzun süreli yurt dışında yaşarken hep özledim.Gittiğin barda her zamankinden mi denmesi, ya da balık lokantasında bu akşam istavrit iyi ama siz sevmezsiniz,deniz levreği yaptırayım size denmesi,hatta çok müdavim olunan yerlerde oğlumun sevdiği tatlıyı bilip dışardan başka yerden getirtilmesi...

Bu yok işte diğer ülkelerde kaç para öderseniz ödeyin.

sizin hasret çok zor çok...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sis dile getiremediklerimi ne guzel ozetlemissiniz..hicbir paranin satin alamayacagi o sicakligi bulabilmek ve hasretlik , gercekten zor buralarda...saglicakla kalin..

durutarifler dedi ki...

Amin diyorum öncelikle
Kızarmış hamsi milli olmayan :P içkimiz rakı ile içmein keyfi hiç bir yerde yok.Tabii bir de boğazın esintisi
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Duygularinizi ne kadar güzel ifade etmissiniz... Aynen paylasiyorum... Ben de her gidisimde mutlaka ugrar, hem esnaf kardeslerle sohbet eder, hem de alisverisimi yaparim... Hani valizde kuruyemis, ihlamur, belki semizotu..::) (gülmeyin, ben burada semizotu bulamiyorum..:() Memleketimin, Istanbul`umun gözünü seveyim... Cok özledim coookkkk....

Unknown dedi ki...

Arkadaşım belki de siz Kadı Nimet de Balıklarınızı yerken ben de oralardaydım:))) Ah keşke dikkatli bakaydım etrafıma:) Çünkü karşındakı Gözde Şarküteri benim peynircim:) Yanındaki iki dükkandan biri daimi yufkalarımı aldığım yer:) Bir ötesindeki baharatçı annemden öğrendiğim ve ayağımın başka yere gidemediği baharatcım.:) Biraz aşağı yürü... Kahvemi orada içerim çarşıya indiğimde:) Anlayacağın kendim inemesem ruhum orada:))) Gelince beraber gideriz bir de balıkçılara:))) Hadi çabuk gel bekliyoruz:))))))

Heyyfi dedi ki...

Canım canım canım arkadaşım, sen böyle vatan özleminden bahsettikçe uçarak yanına gelmek ve gelirkende yanımda mis gibi simit getirmek istiyorum.
Kadı Nimet, her İstanbul'a gittiğimizde kendimizi içine attığımız bir mekandır. Hatta orada bir pazar gecesi geçici olarak takılmış dişimi düşürmüştüm:)))) Ertesi günde 150-200 kişilik bir gruba konuşma yapmam gerekiyordu. Neyse konuşma işini eşim üstlendi de görsel bir kirlilik yaratmadan halloldu. :)))
Bak nereden nereye geldim. Oradaki Atatürk resimlerine ben de her gittiğimde hayranlıkla bakıyorum...

Sana sevgiler gönderiyorum canım Emel'ciğim...

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Kadıköye gittiğimde genelde uğradığım mekanlardan biridir. Ne güzel anlatmışsın canım, canayakın, sempatik, yatdımsever halkımız. Yurtdışında yaşayınca ister istemez hasretlik oluyor ama her ülkenin de lezzeti bir başka bu da bir gerçek! Ne şanslısın ki tadını geldiğinde doya doya çıkarıyorsun, aynı şekilde yaşadığın ülkede de! Günlerin ışıkla dolsun, şükür sebebin daima artsın
Sevgiler Türkiye'den:) öptük ateş böceğimle

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay birtdahakine bira yerine milli ickimizi tercih edecegim ozaman:))Bogazin esintisine az birsey kapilmistim ama cok degilsede yinede icime cektim doya doya havasini:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Petunyalarim, yok gulmedim cunku buradada semizotu yok..birgun bulurum umudu ile hep bakiniyorum.. memleket ozlenmezmi..nekadar yasadigimiz yerlere adapte olmus olsakta yinede bir yerden hasretlik var iste..sevgilerimi gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum bilseydim etrafa daha dikkatli bakardim seni gorebilmek icin:) Demekki bundan sonra gittigim de bulusma yerimiz Kadi Nimet olacak..once baliklari yiyecek sonrada senin kahvecide kahvemizi iceriz:))ahh cabuk gelebilsem keske hemen bu gece ama nerdeee..sevgilerimi gonderdim Canada dan kocaman..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Heyyficim, sabah gozumu acip cep tel.inden msg lara bakarken yorumunu gorunce bir gulmek geldi..sabah sabah dis olayini okuyunca nasil oldu o oyle??Dusunsene sen tek disi olmayan canavar misali konusma yapiyorsun ama kelimeleri tam soyleyemiyorsun dis olmadigindan heheh..ama kurtaricin varmis:)) Nilgune de yazdigim gibi birdahakine Istanbulda bulusup Kadi Nimette balik yiyoruz ona gore:))(insallah)
kus civiltilari arasindan bende sevgilerimi gonderdim:)(havamiz bugun miss mis)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim, demek bu guzel balikciyi bilmeyen yok gibi:) hasretlik ve ozlem zor ama dedigin gibi burayada adapte olmus nimetlerinden faydalanip her gune sukur ederek yasamimizi mutlu bir sekilde surduruyoruz..ozelliklede ben deyim..esimin ve oglumun hasret olaylari olmadigindan onu ceken benim sadece..Guzel suratli Atesi cok optum sanada sarildim pozitif annelerin en guzeli:)

ilhan dedi ki...

Son birkaç senedir Kadıköy çarşısında çoğaldı balıkçılar ve de dediğin gibi en başta ortam çok güzel. Kadıköy-Balık-Rakı. daha ne olsun? Kapıda komi aranıyor yazıyor. Acaba hala arıyorlar mı? :)))) Senin paylaşımında rakıyı görünce içim açıldı. :)) Afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan bakiyorum bir yandan baliklar bir yandan raki cazip geldi calisma fikri anlasilan:) hava orada da miss sanirim ac rakini al peynirini yap sefani..burasida harika bugun attim sandal yeyi bahceye aldim cabernet imi..gunesle birlikte kuslar dedim kacirmayim:)

pembe kekik dedi ki...

Ben İzmir'deyim Istanbul'a gidince uğramak şart oldu. İzmir'de de çok güzel yerler var. Buraya da yolunuz düşerse birlikte gideriz...Biraz olsun memleket havası solumak çok iyi gelmiş size. Sevgiler.

VuslaT dedi ki...

Sevgili Emel'cim evet insanın doğduğu değil doyduğu yer memleketi oluyor çoğunlukla..İnsan havasını, suyunu, yemeğini, insanını özlese de ihtiyaçlarını karşılayan geçimi nerede buluyorsa oradan kolay vaz geçemiyor..

Felsefeyi bırakıp bir kenara muhabbetin belini kıracaksak sen içme, konuşma kısmını organize et, ben pişirme ve dinleme görevini seve seve üstlenirim ne dersi..Türk kahvelerini de dursuneye veya yapsiniye'ye deriz:))

(bunlar yeni moda isimler dermişim:)))

Deniz dedi ki...

Kadıköy'deki o sokakları dolaşmayı ben de çok seviyorum. Balıklar, manav tezgahları, baharatçılar, restorantlarda keyifle oturanlar.. Çok canlı o sokaklar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe Kekik Istanbula gidince evet size sart oldu :)gidip dolasin gezin, balik yiyin..Birdahaki gidisimde planimda Izmirde var..saglikla gecsinde bir yil..bakarsin orada rastlasiriz:) ve Izmir in baliklarindan yeriz:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Denizcim Istanbulun kiymetini bilin..firsat oldukca gezin dolasin..ama insan orada yasiyorsa gunluk hayat telasesinden bazi guzellikleri unutuyor ihmal ediyor oda var..mutlu bir gun diliyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim dogru dedin insan nerede doyuyorsa memleketi orasi oluyor ama iste arada hasretlik gelip kapiyi caliyor:)) Tamam tamam birdahakine umarim ayarlariz yapsiniyeye de kahveleri yaptiririz:)) yok yok en iyisi disarda yer icer kimseye yuk olmayiz:) ama ben sizin yaninizda olamayip siz bir araya gelsenizde ben kalben orada olurum yediginiz ictiginizede ortak olurum :)) sevgilerimi gonderdim..

Ozlemaki dedi ki...

yıllar önce Beşiktaş balık pazarının yanında miniminnacık bir mekanda, ufacık tabaklarda yediğim mezelerin tadını unutamıyorum. duvarlarda Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Hafız Burhan resimleri vardı. Ve bütün gece taş plak dinlemiştik. O geceye götürdün beni...

Hanife Mert dedi ki...

Bizim Milletimizin sıcaklığı, samimiyeti başka kimsede yok sanırım. İnsanın vatanından uzak kalması kolay olmamakla birlikte, ailesi nerede ise, nerede doyuyorsa insan orayı sahipleniyor. Dostbahçem yazınızı okuyunca hüzünlendim.
Siz de umarım zamanı geldiğinde kesin olarak dönersiniz, hasretliğiniz özlemleriniz son bulur.
Sevgilerimle,
Dostça kalın...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki, en guzel olanlar o kucuk mekanlar ve oradan alina keyif ve mutluluk degilmi?:) ne cok yer var bildigimiz bilmedigimiz..hep gitmek istedigimiz:) ben en iyisi 3 aylik falan gideyim birdahakine ki heryeri bir kolacan edeyim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanife Mert..yardimseverlik samimiyet galiba bizim insanimizda daha cok var..evet nerede doyuyorsak vatan orasi..benim icin temelli donus cok uzak bir ihtimalsede..en azindan senede bir ziyaret edebilmek bile cok guzel benim icin. sevgilerimi gonderdim binlerce km.den:))

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Her Türkiye dönüşü ben de böyle oluyorum, tatlı tatlı düşüncelerimi süslüyor yaşadıklarım ve gittiğim yerler...simit elbette benim de hep yediğim ve dönmeden önce de yediğim çok güzel bir lezzet, balık da öyle...Türkiyemiz bir başka...

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş canım.Gidilecekler listesine ekliyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat mutfakta guzel galiba biz yurtdisinda yasayanlar memlekete gittigimizde herseylerden yemek tatmak istiyoruz..kendimiz yapabilsekte memlekette yenilenler bir baska lezzetli oluyor..guzel bir hafta sonu diliyorum. Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busra Istanbuldan okadar guzel paylasimlar yapiyorsunuzki, burasinida ben size tavsiye ediyorum, firsatiniz oldugunda ziyaret edin derim, sevgiler:)

MAZES dedi ki...

en son resme baktığımda aklıma bir fıkra geldi milli içkiler ile alakalı :fareler üzerinde deney yapmışlar milli içki üzerine :
1.fransız şarabı içtikten sonra fareler romantik takılmaya başlamışler
2.alman birası içtikten sonra fareler rezil ,zebil olmuşlar.
3.bizim aslan sütü içtikten sonra fareler:nerede o ...kedi,biz onu böyle döveriz,böyle söveriz.....
Güzel paylaşım canım,devamını dilerim o güzel günlerin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazes bu fikrayi bilmiyordum iyiki paylastin hosuma gitti cok..biz her zaman heryerde "fareciklerimiz" bile farkliyiz:)) heleki aslan sutunden sonra..Mutlu bir hafta diliyorum sevgiler..

Alyaminahome dedi ki...

Utandım şimdi Kadıköylü olarak ilk fırsatta Kadı Nimet Balıkçısına gideceğim.Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilknur ozaman ne yapiyorsun ilk firsatta gidip ziyaret ediyorsun:)) sevgiler..