19 Şubat 2013 Salı

BİR TUZLU BİR TATLI ..HAFTA SONUNDAN!

Oldukça yoğun ama bir okadarda güzel ve keyifli geçen hafta sonundan sonra bugün biraz dinlenip sizlerle birkaç resim ve tarif paylaşayım dedim..Cumartesi gecesinden sonra pazar gecesi de Deren bebeklik ve Lise arkadaşlarını davet ederek party yapmak istemişti, bebeklik arkadaşları dediğim, bizim grubun çocukları olup aynı sene içerisinde ay farkı ile doğan 6 bebek:) doğumlarından beri birlikte büyüyen 6 genç..1 i hariç hepsi pazar gecesi bizdeydiler ve onlara ilaveten 30 tane genç..Düşünsenize 18-19 yaşlarında kızlı-erkekli bir büyük grup..neyseki evin en alt bodrum katı donanımlı(oturma grubu, tv, air hockey, gitar davul vs. ) olduğundan hepsi orada idi..Yemek olarakta chips, çiğ sebzeler, soslar, bolca su, icecek, pizza lar ile kimseye dokunmadan, kendileri eğlenerek, muzik dinleyerek, oyun oynayarak gecelerini tamamladılar. O gece Arnavutciğeri bizi davet etmesine rağmen ne olur ne olmaz diyerekten gençleri bırakmak istemediğimizden biz evdeydik, Şule kızını getirince geri gitmek yok gürültü olsada, otururuz diye konuşmuştuk 1 gece önce ve öylede yaptık, Arnavut ciğeri ve diğer arkadaşlarımızda gençleri getirdiğinde ya ne gideceksiniz gelin oturun deyip, beylerede msg.la, siz sonra gelin çay zamanı diyerekten, hiç hazırlıksız evde ne varsa ortaya çıkardığımız atıştırmalıklarla, pizza ile, fındık fıstık vs.ile şaraplarımızıda açaraktan, alt katta 40 genç, mutfakta 5 bayan..



Tiramisu. Arnavutcigerinden..

Beyler gelene kadar sohbet muhabbet ve sonrasındada bol kahkaha, gürültü, müzik ile gecemiz Arnavutciğerinin o gece kendi misafirlerine yaptığı Tiramisunun, sonra bizde oturulması nedeni ile eşi tarafından bize getirilmesi ve 1 gece önceside Peri nin getirdiği Cheese kekin yenmesi ile son buldu..
Gecenin en çok gülünen konusu gençlerin tuvalet kuyruğuna girmeleri idi..evde 3 tuvalet olmasına rağmen, tabiki sadece giriş kattaki tuvaleti kullanmak zorundaydılar...ust kattakiler bize aitti:)) ne muhabbet ama, der gibisiniz..başka konumu yoktu diyorsunuz dimi:)) Neyse iki gece üst üste biri haberli diğeri son dakika (bizler için) party si oldu ama oldukça keyifli iki gece oldu...Dün alt kata indiğimde gece bizde kalanlar çöpleri ortalığı toplamışlardı..bana sadece tekrar organize etmek kalmıştı okadar..Günlerimiz yıllarımız hep böyle geçsin..dostluklar daim olsun diyerekten  ilk gece için yaptığım çeşitlerden en kolay olanı, ablamın seneler öncesinde bana hazırladığı yemek tarifi defterinden Patatesli Ciğ köfte idi..güzel olmuştu, afiyetlen yedik..


Patatesli cig kofte


Tarif için malzemelerimiz:
1 su bardağı köftelik ince bulgur
2 orta boy patates(haşlanacak)
8 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1-2 yemek kaşığı z.yağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz, karabiber, arzu ettiğiniz diğer kuru baharatlar..
Yapılışı:
Bulguru yıkayarak kaseye alın ve 1,5 su bardağı kaynar suyu üzerine dökerek kapak kapatarak(kısır yapar gibi) yumuşatın. Patatesi rendeleyerek, soğan ve maydanozları da incecik doğrayarak bulgura ilave edin, biber salçalarını, z.yağını, arzu edildiği kadar tuz, karabiber kullanılacaksa kuru baharat, nar ekşiside koyulup iyice yoğurun, ve tadı yerindemi diye kontrol ederek köfte şekli vererek tabağa dizelim ve afiyetlen yiyelim. (Arzu edilirse marul döşeyebilirsiniz)


2. tarifimiz Limonlu Puding
Malzemeler:
1 adet yumurta(istenirse)
2 bardak süt
2 bardak su
4 tepeleme dolu yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı toz şeker
3 limonun suyu
2 limonun kabuk rendesi
1 avuç yaban mersini
Yapılışı:
Yumurtayı tencerede iyice çırpın, 2 bardak suyu ilave edip, unları koyarak un pütürsüz olana kadar el mikseri ile çırpalım, sütümüzü, şekerimizi limon suyu ve limon kabuğu rendemizide ilave ederek tenceremizi orta dereceli ateşe koyarak, devamlı karıştırmak sureti ile pudingimiz koyulaşana kadar pişirip ocağı altını kapatıp ,1 avuç dolusu yaban mersini ni de içine atarak birkaç kez kaşıkla karıştırarak, cam tepsimize dökelim..biraz soğuyunca buzdolabına koyarak 5-6 saat sonra yada ertesi günü afiyetlen yiyelim..
Bu puding icerisindeki limon suyu nedeni ile hafif mayhoş tadı ve yaban mersininden aldığı açık mor rengi ile nefis diyebileceğim hafif tatlılardan biri..Arzu edilirse cam tepsinin dibine süte batırılmış bisküvilerde 1 sıra olarak dizilebilir..


Bir tuzlu 1 tatlı tariften sonra pazar gecesi Arnavutciğerininin Labne peyniri ve Lady finger bisküvisi ile yaptığı Tiramisu nun üzerine çikolata nasıl rendelenir yoksa rendelemek yerine Emel siyah Lindt çikolatayı mideye mi indirir korkusu ile başımda beklerken çekilen resmimizle hepinize mutlu, bol yemeli keyifli günler diliyorum:)  
Not: Arnavutciğeri önümüzdeki günlerden birinde Tiramisu tarifini kendi sayfasında paylaşacak..

56 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Dostbahcem, bizde guzel baslayan bir geceyi size gelerek daha da guzellestirdik. Her zamanki misafirperverliginle yine guzel bir gece oldu. Tesekkurler...

Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut cigerim gecemiz sizlerle senlendi ne iyi ettinizde geldiniz..dostlugumuz hic eksilmesin..biz tesekkur ediyoruz..xo

bücürükveben dedi ki...

o kadar kişiyi ağırlamak kolay olmamalı, geçmiş olsun:)))ben patatesli çiğ köfte tarifini çok beğendim...eline sağlık Emel'ciğim...
sevgilerimle...:)

durutarifler dedi ki...

OOO nefis bir gece olmuş. Patatesli çiğ köfteyi not ettim.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Çocukların bu şekilde evde toplanmalarını çok seviyorum benim çocuklarımın arkadaşlarıda yıllarca bizim evde toplandı şimdi hepsi evlendi bir kısmı yurt dışına gitti yazını okuyunca o günlere gittim onları çok özlediğimi farkettim.
Tarifler harika ellerine sağlık.Sevgilerimle..

pasta köşesi dedi ki...

ah tatlı ablam benim nede güzel anlatırmış her detayı taptalı olsun günleriniz :) iyi eğlenmişsiniz maşallah :) tariflerin ikisi de şahane en sevdiklerimden afiyet bal şeker olmuş :) banada ellerine sağlık demekten başka bişi kalmıyo hani tadabilsem fena olmazdı amaa :) he birde bol bol dinlen şimdiiii :)

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Keyfiniz,dostluğunuz hiç eksilmesin..Sevgiler..

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, canım Dost'um, nasıl da tatlı tatlı anlatmışsın. Sanki oradaymışım gibi hissettim.
O kadar genç birarada hem keyifli hem de zor olmuştur.
Ama ben de orada olmak isterdim. Ne kaynatırdık değil mi:))
Hepinize selamlar olsun buradan.
Umarım birgün biraraya gelebiliriz.
Öpüyorum canım seni...
Sevgiler...

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Merhaba .hiç patatesli çiğ köfte yemedim.Merak ettim doğrusu elinize sağlık
sevgilerimle

tubanne dedi ki...

Harika evin,harika dostların,süper tariflerin var canım,maşallah:))40 genci birarada düşünemiyorum,waww:))Hayat dostlarla güzel ama değil mi,çok öpüyorum:)

VuslaT dedi ki...

Sevgili Emel2cim şu dost uslubunla anlatışın yok mu, bayılıyorum sana. Yanınızda olmak isterdim o gece.Bu arada tariflerimi aldım..Ellerine sağlık canım benim. Günün güzel geçsin..Sevgilerimle.

Pasaklı Kraliçe dedi ki...

Ne güzelmiş, özendim, istedim...

vişnap dedi ki...

Hergününüz bir öncekinden çok daha güzel mutluluklar ile neşe ile geçsin gülen gözleriniz hep gülsün sıcacık,sıcacık.Canım sevgiler..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Canım benim,Alt katta gençler üst katta ayrı gençler harika bir akşam geçirilmiş ne güzel.
Öncelikle dostlarınla yemek ve sohbet le demlendirdiğiniz günlerinize bayılıyorum:)
Bugünkü lezzetlerin de tam benlik,patatesli çiğ köfte ve limonlu puding ofofoff olsa da yesem diyeceğim ama diyet olaylarından ancak yutkunarak seyrediyorum:((
Sevilen ve seven dostlarla dostluğunuzun daim olması dileklerimle sevgiler...

Gurme Şirine dedi ki...

ne güzel bir buluşma olmuş :)
bu arada tiramisu en sevdiğim tatlılardandır :)

ellerinize sağlık........

Sule dedi ki...

2 gun ust uste. Yoruldun ama bizlerde cocuklarda cok eglendik Emel. En kotu gunlerimiz boyle olsun Insallah. Bu arada mutfaktaki 5 hanimla olan resimi hangi arada cektin? Fark etmemisim. Etseydim poz verip kameraya bakardim :-)

Hayatın Tatları dedi ki...

bizimde böyle güzel bir grubumuz var. ve ben hep kendimi bu yüzden hep çok şanslı görmüşümdür, ne güzel gurbetellerde sizde yanlış değilsiniz işte...daha bol eğlenceli günler diliyorum :)

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir akşam olmuş gençlerde ne güzel eğlenmişler sizde .Tiramisuda harika görünüyor.Afiyet olsun
Sevgiler derya:)

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Emelcim ne güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz..Hergününüz böyle keyifli geçsin inşallah..Çok güzel görünüyor ikramların..Ellerine sağlık..Ben patatesli çiğ köfteyi merak ettim ve ilk fırsatta denemeye karar verdimm..Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim hic zor olmadi inan..keyifli idi gayet..patatesli cig kofte guzel oldu bence dene bir ara seversin sende..sevgiler gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilaycim gercekten keyifli idi, sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya, cocuklar buyudukce evden ayrilmaya baslamalar da olacak..arayacaz bu gunleri, onlarin gelmelerini, eglenmelerini..birkac sene sonra istesekte bulamayacagiz..
tesekkur ediyorum sevgilerimi gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta Kosesi canim..bir gun gelirsen buralara senin icin ozel yaparim ben:)) dinlenmek icin 1 gun yetti..formumdayim yine hani bir 50 kisi daha gelse demem gelmeyin diye:)) karli bir gunden sevgiler gonderdim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzucum, dostluklar en guzel olan..hic eksilmesinler..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim belki bir gun diyorum hep beraber oluruz kimbilir?:) Genclerin bize zarari dokunmadi..biz onlarla eglendik daha cok..guzel bir ortamdi..hazirliksiz , leblebi fistik findik..1 gece onceden kalanlar:) maksat gonuller bir olsun..yeme icme bahane..selamlarini iletecegim birdahakine:) sevgilerimle..kar yagiyor yine hafiften:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yasemin hosgeldiniz..Patatesli cig kofte fena olmuyor bizler seviyoruz denemenizi tavsiye ederimbir ara..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim..dedigin gibi hayat dostlarla guzel, guzel yorumun icin tesekkur ederim..genclerle bizde genc oldugumuzu hissediyoruz(Tabiki sen cok cok gencsinde hani bizim yaslara gelince boyle ortamlar keyif veriyor daha cok:) )
Optum ikinizide

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim, bende sizlerle bir arada olmayi sizlerinde boyle gecelerde yanimizda olmanizi cok isterim..belki bir gun diyelim..Londraya gittigin birazaman oradan da buraya gecersin bellimi olur nasilsa yolu yarilamis oluyorsun:))) sevgilerimi gonderdim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasakli Kralice hosgeldiniz(blog isminiz ne guzel:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim sagol canim guzel dileklerin icin..hepimizin oyle olsun hayatimiz nese icinde gecsin..yine soguk bir gunden sicacik sevgilerimi gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce Lezzetler..bu memlekette en sosyal yasamimiz: kis aylarinda bir araya gelip dostlarla hos sohbet vakit gecirmek..cokta seviyoruz, egleniyoruz..2 hafta gorusmezsek ozluyoruz..genclerinde olmasi farklilik yaratiyor her nekadar onlar kendi katlarinda olsada..Hmm dietmi? Ahh bu son gunlerde ipin ucu iyice kacti..biraz bende yapsam yapabilsem:( kolayliklar olsun, sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gurme Sirine Tiramisu nefisti..yakinda tarifini paylasacak Arnavut cigeri, cokta kolay oldugunu soyledi, sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulecim yorgunluk coktan gecti gitti..bu hafta sonuda gelebilirsiniz:) hahah resimi haber vermeden cekmek onemli olan dimi..sen her halinle guzelsin sekercim..hepiniz oylesiniz:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin tatlari..bizim grubumuz 6 aile ve birbirimizi 20 senedir taniyoruz, ve cocuklarimiz birlikte buyudu ve gercekten cok sanliyiz boyle bir dostluk icerisinde oldugumuz icin buyuk kocaman bir aileyiz..yoksa ne yapardik bu gurbet ellerde dostlarda olmasa..sevgilerimi gonderdim canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat paylastikca, guzel ve keyifli bir aksamdi ustunede Tiramisu daha ne olsun degilmi?:) sevgiler diyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Zeynep tesekkurler.guzel ve keyifli hafta sonu idi dostlarla olunca:) patasli cig kofteyi denemediysen hic tavsiye ederim. Sevgiler gonderdim ..

AslıASLI dedi ki...

Harika bir hafta sonu olmuş :) düşünsenize evde 40 tane genç :) ya çok keyiflidir eminim, şöyle bir gözümde canlandırdımda :) hele tuvalet kuyruğu o en büyük sorun dimi Dostbahçem :)
Ama çok güzel ya böyle toplanmak, bayılıyorum ben.
Bir kere o Tiramisu'nun görüntüsü şahane, Arnavutciğeri'nin ellerine sağlık.
Patatesli Çiğ Köfte hiç yemedim ben, tarifi bir okuyayımda bakalım yapabilirmiyim. Normalde Mercimeklemi yapılıyordu onu bile bilmiyorum :( ama nefis görünüyor ellerine sağlık.
Limonlu Puding tadı çok güzeldir eminim. Bu tarifi uygun bir zamanda denemek isterim.
Bu hafta sonu gibi geçsin günleriniz hep dostlarla güzelliklerle :)

Depresif Ayu dedi ki...

Ben neden davetli değildim o akşam yaaaa. Herşey çok güzelmiş vallaha. Ben de orada olup o sıcak ortamı yaşamak isterdim yani Emelcim :)

Unknown dedi ki...

Ne güzel hafta sonunu geçirmişsiniz:)patatesli çiğ köftede nefis olmuş eline sağlım canım:)

Unknown dedi ki...

Sevgili arkadaşım, evdeki hafta sonunu öylesine güzel aktarmışsın ki, neredeyse yanınızdaymış gibi oldum.:)
Ben torun sahibiyim ama party yapamayacak kadar küçük daha:) Bakalım sıra bizimkine gelince, biz ne yapacağız. :)) Bu arada tarifler için de ellerine sağlık, harika gözüküyorlar. Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim o gece birde yangin alarmimiz calmaya basladi dedik ne oluyoruz, sanirim alt kat kalabalik olunca sicak oldu diyemi anlamadim bir yandan da Turk kahvesi yapiyorduk onun kokusumu etkiledi ama neyse kazasiz belasiz eglenceli gece gecirildi. ilk kez okadar kalabalik genc toplandi evimizde..Patatesli cig kofte bende bulunan cok eski bir tarif sonralari degismistir cig kofte tarifi ama yaptigim guzel oluyor..seviyoruz ..puding te oyleydi yada biz cok sevdigimizden bize guzel geliyor tatlari..Tesekkur ederim guzel dileklerine seninde hep mutluluk icinde gecsin isinde kolayliklar olsun:) sevgilerimi gonderiyorum yine buzzz gibi:( karli bir havadan..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum sana diyorum gel su ablani ziyaret et oradan da buraya gec..senin icin hemen ayarlariz bir party merak etme:)) yeterki yolun dussun bu taraflara..kucakladim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifle Hayata Dair, tesekkur ederim, eglenceli bir hafta sonu idi..sevgiler :)

*mehtap dedi ki...

ne güzel dost sohbetleri, tatlılar,tuzlular, hele gençler için harika olmuştur eminim.Patatesli çiğköfteyi bir kez bende denemiştim, severim o tip yemekleri ,eline sağlık , iyi akşamlar...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nilgun masallah sizde torun var o cok daha guzel..saglikli olunca seneler cabuk geciyor..bir bakacaksiniz oda buyumus:) bu arada sizin ekmekler cok nefisti resim cektim bir ara bloglardan diye paylasacagim. Sevgiler iyi geceler size..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim gencler mutlu olsunlar eglensinler dedik bizede bahane oldu bu sahte cig kofte tarifini seviyorum ben guzel oluyor..sanada iyi geceler sevgiler...

Adsız dedi ki...

harika görünüyosunuz
tariflerde öylee :)

ilhan dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş kalabalıklar, dostluklar. Blogculuk çok ilginç, insan blog arkadaşlarını, onların arkadaşlarını, zevklerini kısa sürede öğreniyor. Örneğin Arnavut ciğerini blogdan tanıyorum ama orada olabileceğini düşünmemiştim. Ellerinize sağlık. Ama bu arada Şule kilo almış. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cicileydi, hosgeldiniz tesekkur ediyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan tesekkurler, evet Arnavutcigeri de bu memlekete ilk geldigim gunlerde tanistigim cok can dostlardandir ailecek..ve benim sarap arkadaslarimdan:)) Bu arada sen dua et Turkiyedesin..Sule gorecek bu yorumu,kendini koru yinede diyorum bence bir motosiklet kask i alsan iyi olur:))

Ferkay dedi ki...

Hem çocuklar için hem de sizin için ne güzel bir gece olmuş canım. Lezzetlerde nefis ellerinize sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feray tesekkurler..eglenceli bir gece idi gercekten..sevgiler

MAZES dedi ki...

arkadaşlar ile ne çabuk geçiyor zaman...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazes, Dostlarla gecen her an cok guzel:) onlarsiz hayat zor buralarda..sevgiler..

Nuran dedi ki...

Süpersiniz, dostluğunuzun bir ömür sürmesini dilerim. Sevgilerimle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nuran tesekkurler canim..20 senedir boyle guzel gidiyorsa bir 20++ sene daha boyle gitsin diyorum..sevgiler