3 Ocak 2013 Perşembe

YENİ YIL

Nerdeyse blogların tamamında yeni yıl gecesinin resimleri, paylaşımları, yapılan güzel yemeklerin resimleri, tarifleri yer alınca dedim bende kendimizden, buralardan, yeni yıl gecemizden birkaç kare paylaşayım: ama ben yeni yıl gecesine ait özel masa hazırlayıp, güzel yemekler pişiremedim, hatta hiç pişirmedim, son dakikada bizde bir araya gelmeye karar verince, o gün de 5.30 a kadar meşgul olup sonrasında eve gelip birşeyler hazırlamak zor olacağından hazır yemek alırız dediysekte, sağolsun kuzenler madem size geleceğiz Hindi yi biz pişirip getiririz dediler, yanınada patates salatası ve karides tabağı, sos larınıda unutmayarak bize geldiler, Şule lerde, lahmacunlar ve tatlılarla gelince bana sadece birkaç hazır salata çeşidi, sebze tabağı ve peynir tabağı hazırlamaktan başka birşey kalmadı, hatta yemek masasını bile hazırlatmayıp o masayı gençlere bırakıp, mutfak tezgah üstüne dizdiğimiz yemeklerimizi , yine mutfakta oturarak yedik, içtik, hoş sohbet gece geçirip, “fasıl“ dan sonra, her çeşit hava ile sokak kapısını açıp halayı dışarda çekerek gecemizi tamamladık..yok yok..halayı sokakta çekmedik espiri yaptım:)) ama bir ara kendimizi son ses şarkılar söylerken, tef ve kaşık çalarken bulmadık değil..kendi kendimizede olsak 3 aile gayet güzel bir gece geçirip yeni yıla hoşgeldin dedik..
Bu arada pişmiş hindi nin Zafer tarafından kesilerek, servis tabağına aktarılırken birkaç resmini çektiysemde-eski kamera ile-..dün akşam kameradan laptop a aktarayım derken , kamera içinde sd kartı olmadığını farkedip aslında çektim sandığım resimleri meğersem çekmemişim ve bunu ancak dün farkettim beni beni!! daha sonraki çekimleri yeni kameram la yaptığımdan onlardan birazını paylaşıyor ama malesef hindiyi paylaşamıyorum...ve ayrıca sizlerle Christmas sonrası mağazada gezerken görüp amanın bunu almalıyım dediğim, kendi küçük , marifeti büyük ve oldukça becerikli miniminnacık kameramı- burada  kızartılacak balık pek bulamayıp, bulsamda beceremediğimden kimse bana balık tavası hediye etmeyeceğinden:)) onun yerine Meksika yemeği olan quesadilla yapmayı kolaylaştıran -yeni-elektrikli kalıbımı paylaşayım dedim:)))



Yemek blogum oldu çeşni blogu, ama idare edin, son günlerin yoğunluğundan evde yemek bile pişmedi pişmeyincede paylaşım olmadı ama elimde süper tarifler var..kısa zamanda uygulamaya geçirip, güzel olurlarsa sizlerle paylaşacağım..olmazlarsada tost tariflerim var onları paylaşırım:)) Nerde kolay yemek orda ben olduğumdan..artık bana katlanacaksınız:) Hepimizin 2013 yılı sağlıklı, mutlu olsun!!

Not: Yılbaşı gecesi 1 den sonra çorba servisimizde vardı, ama bazılarımız kaçırdı:)

42 yorum:

Sule dedi ki...

Vay be. Corbayi kacirimisiz demekki. Muhim degil bir dahakine yakalariz!! Cok tesekkur ederiz sana da o kadar yorgunlugun uzerine bizleri topladigin icin. Harika bir gece idi hakikaten!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Her gecemiz oyle olsun. Birdakine corbayi once veririm:) iyiki geldiniz Sulecim..

Unknown dedi ki...

Dostlarla birlikte güzel bir gece geçirmene sevindim.Elektrikli kabını güle güle kullan.Sevgilerimle..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Dostlar,lezzetler,sohbetler ee bide halay daha ne olsun:)
Sefanız olsun,dostluğunuz daim olsun canım:)
Yeni cicilerini de güle güle kullan:)
Sevgilerimle mutlu yıllar...

Unknown dedi ki...

alemsin....çok güldüm İlhan beyede gönderme yapılmış:))))güle güle kullan iyi seneler mutlu seneler....ya öyle deme içime dert olur bu turşu gönderme mevzusu...Ayşe hanım (benim eğitim aldığım)var USA da çekiliş yapıyor TR ye hediye gönderiyor bir araştırma yapmak lazım...buarada kANADA da lahmacun şaşırdım...ama sizinde masanız süper...evet ben çok yorgundum ama çok bişey yapmadım...benim için onlar kolay şeyler:))))sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

vayyy çorba servisi iyi fikir
yeni aletinide güle güle kullan canım
mutlu yıllar dilerim sana ailene

tubanne dedi ki...

Ooohh canım daha ne olsun acaba,hiçbir eksiğiniz yok,hindiniz bile varmış:)Ne güzel!Her özel gününüz böyle keyifli olsun:)Kameran çok şirin,güle güle kullan:)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canım keyifli yıllar,çok güzel anlatıyorsun bayılıyorum sana...Kolay tariflerini merakla bekliyorum..sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

ilhan dedi ki...

En iyisini yapmışsınız. İnsan sevdikleriyle beraber olunca her şey güzel geliyor. Sofranız süper. Doğu - Batı sentezi olmuş. Açıkcası lahmacunlara imrendim. Bu arada bir yerde kafama taş düşüyor gibi oldu balık tavası meselesinde ama sıyırdı galiba. Zaten o ortamda tava falan tehlikeli. Şule'den uzak tutmak gerek kocasını düşünerek. :)) Asıl bombayı unutmuşsun. Nerede şaraplar? Sana sevdiklerinle beraber çok mutlu ve çooook şanslı bir yeni yıl diliyorum.

Ferkay dedi ki...

Koca bir gün hazırlansada, hazır birşeler olsada amaç dostlarla birlikte olmak değilmi.
Mutlu yıllar..

MAZES dedi ki...

yediğiniz,içtiğiniz sizin olsun ben makinedan gözümü alamıyorum,anlat bakalım marifetlerini canım,ve güzel girmişsiniz yeni yıla ,güzel geçecek.

Depresif Ayu dedi ki...

Ohhhh sefanız olsun. Yeyip içip eğlenmişsiniz ne güzel. Plansız programsız toplanmanız daha güzel ve daha sıcak olmuş bence. En kötü gününüz böyle olsun ;)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Yılbaşı sonrası ne var ne yok diye bir bakayım dedim, iyi ki de bakmışım. Mütevazi sunumun ardında yatan lezzetler heves kabartıcı doğrusu. Tekrar mutlu yıllar.:)
Dostlukla...

siyah kuğu dedi ki...

Canım ben o gün tatil olunca yaprak sarmıştım akşam oluncada yattım bol bol uyuya kalmışım saat 12de havai fişeklere uyandım su içtim yattım yine bir yıl boyunca su içip yatacağım herhalde:))) Mutlu yıllar kocamannnnnnn öpüyorum.
Ve ben bloğunun her halini seviyorum hediyelerini güzel günlerde kullan ,öptüm sevgilerimle.

bücürükveben dedi ki...

Ooo o ne iyi misafirler öyle:)))kendi yemeklerini kendileri getirmişler:)))yalnız bu kadar güzel yemek varken masayı da hazırlasaydınız ya komşum valla içime dert oldu( benim böyle garip huylarım vardır)neyse:))afiyet bal olsun, yeni kalıbınızı güle güle kullanın..tekrar mutlu yıllar..:))

vişnap dedi ki...

Canım musmutlu yıllar diliyorum Güzelliklerle geçsin 2013 yılın,sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

MEHTAP KAYA TESEKKUR EDERIM CANIM..GERCEKTEN GUZEL BIR GECE IDI..SEVGILER:l)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

sEVALCE lEZZETLER HEPIMIZIN MUTLULUGU KEYFI DAIM OLSUN CANIM..TESEKKUR EDERIM, SEVGILER:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pozitif pembe sen bana bakma yahu ben oylesine yazdim sen gonul rahatligi ile gonder tursunu..Canim masa duzenine ozen gosteren biriyim ama o gece, sagolsun bizimkilerde halden anlarlar dolayisi ile kendimizce basit ama keyifli bir masa oldu..Ayse hanm. biliyorum yani blogundan ama hic katilmadim..oyle seyler zor geliyor bana:) Bu arada umarim Ilhan anlayisla karsilamistir:))) sevgiler canim hersey guzel olsun bu yil .cok cok kurabiyeler yap ..cok guzeller:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak Hande , corba gercektende iyi oldu birdahakine iskembe hazirlarim artik bu sefer aceleye geldi:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubaanne sagol canim gercektende eksik yoktu:) keyifli guzel bir gece oldu..kamerami bende sevdim aslind a gerekte yoktu ama cok sirin geldi:)) sarildim ikinizede..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim tesekkur ederim canim..artik tenbellik yapmak yok arada sirada bende birseyler deneyip paylasayim yoksa ayip olacak sizlere karsi:)) sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun, afiyet oldu:)) tesekkur ederim sevgiler..sayfa ziyaretlerim aksadi biraz ama yakinda normale donecegim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan, gercekten dostlarla olunca insan farketmiyor masa duzeni, aslinda dikkat eden ve guzel sofralar kurmayi seven biriyim ama yilbasi gecesi malesef boyle bir duzen oldu..ama hepsi cook lezzetli idi..Lahmacunlar Sule nin marifeti..bu arada bana kizmadin degilmi espri yaptim diye:))Sarap konusunda ayrica yazacagim, yemege katmadim:)) kisi basi 1 sise idi..bazilarimiz sadece bira bazilarimiz kahve icti:)) En kotu gunlerimiz boyle olsun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim ne kadar guzel yazmissin..amac dostlarla olmak..sagolsun onlarda birlikte olalim deyip yemeklerinle geldiler..sevgiler canim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

MaZescim, makinanin aslinda pekte marifeti yok sadece ince pideleri kizartmaya yariyor ama bir ara bahsedecegim..tabii pide iclerinde etlerde var:)) sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayucum, gercekten oyle son dakika toplanma karari alip bir araya geldi, ve cokta guzel bir gece idi..Hepimizin gunleri nese mutluluk saglikla gecsin canim.. sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet Bey, benim paylasimim bazi arkadaslarin paylasimi yaninda gercektende cook mutefazi kendi halinde kaldi ama o gece oyleydi, ve basit olsada paylasayim dedim..Gonuller bir olsun dostluklar guzel olsun degilmi?? sevgiler, Mutlu seneler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugucum sen bizi cagirsaydin madem dolma sarmissin bende de o gece dolma vardi ama hazir yaprak dolmasi idi..arkadasim ben yemem icinde uzum yok fistik yok dedi:))) sahtekar bu dedi..tabi saka..ama gercekten ev sarmasi gibisi yok..guzelim senb havai fiseklere kalkmissin gece yarisi oda senen oyle parlak guzel gececek demektir eh ustunede su icmissin daha ne
olsun:) Mutlu yil olsun diyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim..haklisin ama ben dedim aslinda diger masa hemen hazirlanacakti ama boyle daha samimi dediler..zaten bize geldindimi gecemiz mutfak ta geciyor:)) soz birdaha bende guzel masa hazirlayip paylasacagim, kolaya kacmayacagim:))
Kalibimida sikca kullanacagim..severiz biz oyle seylerde pide kizartmayi:)) sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnap cok tesekkur ediyorum hepimizin 2013 yili mutlu gecssin diyorum..sevgiler..

Heyyfi dedi ki...

Canııımmm, canım canım Dost'um, nice nice güzel yıllara. Yeni yıla güzel başlamışsınız, hep öyle olsun canım. Ağız tadınız hiç bozulmasın. Arkadaş, dost zenginliğin hiç bitmesin, hep yanlarında sıcacık yemekler yeneceği, sohbetler edileceği, iyi ki varsın dedirtecek insanlar olsun. ( Bende olayım:))
Kocaman sevgiler canım...

huuuubakbi dedi ki...

güle güle kullan cicileri harika herşey daha ne olsun cnm ..çok öptüm

anne eli gibi dedi ki...

yeter ki gönüller bir olsun önemli olan muhabbet yemek bahane değil mi zaten :)tekrar mutlu yıllar canım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim canim..basit bir masa hatta masa bile degildi tezgah deyim..sagolsun bizimkilerde yemeklerle gelince..gercekten cok keyifli bir gece oldu..dostlarimi seviyorum ama onlarda beni seviyor galiba o nedenle cook sansliyim:)) hepimizin agiz tadi guzel olsun mutlu neseli masalarda bir arada olalaim keyifle, huzurla canim..tabiki sende ol canim sende ol bir gun bir masada gorusmek uzere..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler tesekkur ediyorum canim bende optummm..guzel hafta sonu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi dogru demissin yeterki gonuller bir olsun..yoksa masa bahane:)) sevgiler..guzel hafta sonu canim.

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Harika bir gece olmus, daim olsun, anbean artsin insallah...bu elektrikli kalip ayni zamanda waffle pisirici mi?

Gule gule afiyetle sevgiyle isikla canim

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim tesekkur ediyorum. Hepimize olsun dost muhabbetleri..canim yok bu waffle yapmiyor o ayri. Aslinda bu sadece quesadilla yapici acikcasi yaptogi tek sey pide isitmaya yariyor..tenbel makina yani:) bir ara paylasirim yapim asamasini. Sevgiler

Tulay, dedi ki...

Emelcimmm 2013 yilinin enerjine enerji,
nesene nese, mutluluguna mutluluklari torpillisinden getirmesi dilegimle xxxxxx

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycimm canimm guzel dileklerin hepimiz icin gecerli olsun..hemde en torpillisinden olsun.xoxo