22 Ocak 2013 Salı

HAVUÇ SALATASI - Bilmeyenler için :)

Sizlerin bulunduğu yerde hava sıcaklığı ne durumda bilemiyorum ama burada şuan(Gece 8.23) eksi 24..evet yanlış okumadınız tam -24, gündüzde -14 idi ve rüzgarla hissedilen -21 idi...yani demektirki eğer iyice giyinmeden çıkarsan..atkı, eldiven, bere vs. donma olasılığının başlama süresi 10 dk...bu hafta böyle olacakmış, hatta haftaya dahada soğuk olacak-deniyor:( Brrrrrr...Donacaz! Bu memleketin en kötü tarafı kış gününde rüzgar olması..ozaman derece daha düşük hissediliyor ama normal yaşamı etkiliyormu? Hayır..eksi 35 olmadıktan sonra okullar, işyerleri tatil olmaz..yada 20 cm.kar olmadıktan sonra..zaten kar böyle havada gökyüzünde donduğu için aşağı düşmüyor:) Böylece hava durumu raporunuda sizlere sunmuş olup: geçen sene Türkiyeye gittiğimde ablamın yapmış olduğu, benimde çok beyendiğim ve sıkça yaptığım, belkide herkesin bildiği, kolaycacık, ama bir okadarda lezzetli “havuç salata“ tarifini yinede birileri çıkabilir bilmeyen diyerekten paylaşıyorum..


Malzemeler:
3 adet orta boy havuç( Yıkanıp, rendelenecek)
2 diş sarımsak(incecik kesilecek yada rendelenecek)
4 yemek kaşığı z.yağı/yada sıvı yağ
az tuz , karabiber ve arzu edilirse pul biber
2 yemek kaşığı yoğurt(Süzme yoğurtta olabilir)
Az Zeytin..garnitür olarak

Yapılışı:
Yağı tavaya yada tencereye koyalım, rendelenmiş havuç ve sarımsağı ilave edip, 10-15 dk.kadar kavuralım.(Havuçlar az yumuşayana kadar) Ocaktan alıp, soğutalım, tuz ve karabiberi ilave edelim ve istenirse acı biberide..ve yoğurdumuzuda koyup iyice karıştırıp, servis tabağına alalım, ister yanında , isterseniz üzerinde zeytinlerle servis yapalım..Bu kadarcık:) Çok pratik, bir okadarda lezzetli salatamız yenmeye hazır..AFİYET OLSUN!

Not: Resimde sanki içinde hiç yoğurt yok gibi duruyor ama var , var..2 kaşık:)

53 yorum:

VuslaT dedi ki...

Günaydınnn canım, ben oldum olası havucun bu haline bayılırım..Çok lezzetli oluyor her öğünde de yenebilir bence..Afiyet bal olsun. Ellerine sağlık..
Güzel günler dilerim.
Ve iyi kandiller.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
Allah yardımcınız olsun. Gerçekten soğukmuş.Okulların tatil olabilmesi için - 35 beklemeli inanılmaz.
Ellerine sağlık. Çok güzel bir salata. Salatanın her çeşidine bayılırım.
Sevgiyle kal.

*mehtap dedi ki...

canım günaydın ,donmadıysanız tabi..o kadar soğukta hiç bulunmadım, zordur sanırım.Burada bir yağmur bir yağmur bu sabah hava 17 derece(kaynak:balkon derecem) havuçsalatanı bende yapardım ,epeydir yapmamışım hatırlattın teşekkürler, ellerine sağlık,sevgiler..

bücürükveben dedi ki...

- 25 mi? Uuuuuuyyyyyyy (Laz olduğum nasıl belli oluyor böyle anlarda:))hakikaten kolay gelsin Emel'ciğim, nasıl peki orada da doğalgazla mı ısınıyorsunuz merak ettim? Kombi mi var buradaki gibi? İyi ısınıyor mu evler?

Havuç salatasını çok severim, sarımsaklı hiç denemedim, ben üşengeçim ya:))rendeleyip,limon sıkıyorum oldu havuç salatası:)))))canım eline sağlık, afiyet bal olsun..
bir an önce bahar gelsin diliyoruz Bücürük'le senin için:)sevgiler

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Eline sağlık sevmeyen yoktur bu salatayı .
hayırlı kandiller

neslice tarifler dedi ki...

Ya bulunduğun yer neresi çok merak ediyorum. Bahsettin belki başka zaman, ben kaçırdım. Nerdesiiiiiiin??? :))
Salataya söz yok canım. Hele tarif abladansa hiç sözümüz yok. Muhteşem..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Hayırlı Kandiller canım:)
Havuç salatası en sevdiklerimden biridir.Ellerine sağlık.
Sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canımhayırlı kandiller.

anne eli gibi dedi ki...

burada (istanbul)bu aralar havalar çok güzel sanki ocak değilde nisan ayındayız:)eline sağlık canım,hayırlı kandiller..

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
çok severim...

mevlid kandilimiz mübarek olsun canım...

Heyyfi dedi ki...

Canım, çok severim bu salatayı. Ellerine sağlık.
Bu arada, dikkat et kendine, soğuk havaya çıkmadan önlem al canım, hasta olmayasın sakın.
Sana kocaman sarılıyorum canım.
Sevgilerimle...

vişnap dedi ki...

Hayırlı kandiller canımm.Havuc salatasını çok severim hem kolay hem çok lezzetli günün her saati keyifle yenecek bir lezzet.Oyyy canım oralar çok soğukmuş.Aman dikkat et üşütme sakın kocaman sıcacık sevgilerimi yolluyorum belki eksi soğuklardaki hava yukarı artılara doğru çıkış yapar...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim malum nerde kolaylik orda ben oldugumdan bu salatada cok hosuma gittiginden eh havucunda yaralari cok..habire yapiyorum:)) Sanada Iyi Kandiller sevgiler canim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri bu sabah kalktim camlar ic kisimdan donmus..bildigin buz var..disarisi soguk iceriside sicak olunca buhar dan..-24 suanki ruzgarsiz derece..neyseki evler sicacik..disari cikanlar giyiniyor yada arabalarla gidip geliyorlar..ama soguk gercekten:( sevgilerle

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim yok yok dinmadim henuz:))) ama yakinda galiba -24 suanki..sabahin 10 u..bugunde disari cikacam :))Sizin oralarda miss ler gibi baharmi ne :)) sevgiler canim

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim..-24 e uyandim ve evin camlari icerden buhar buz olmus:( onlari temizledim azbirsey sildim..evimiz sicacik ve dogal gaz tabiki dereceyi istedigin gibi ayarla..disarinin soguklugu etkilemiyor ama..gece derece indirince -sicak sevmeyiz hic uyurken- sabaha karsi acilinca ocak ne oluyor disarisi soguk icerisi sicak buharlasip pencerelerde buzz tutuyor:)) alistik..gerci son zamanlarda daha iliman geciyordu ama bu birkac gun ve haftaya oldukca soguk olacakmis eh napalim..Tesekkur ederim guzel bahar dileklerin icin ama mayisa kadar cok var:)) Havuc salatasi bolca ye..vitamini cok hemde guzel sanada afiyetler olsun, sarildim ikinizede..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yaseminin Mutfagi tesekkur ederim sizede iyi Kandiller..sevgiler:0

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Neslim ben Kanada dayim..Toronto civarlarinda:)Eskiden -40 i hatirlarim ilk geldigim yillarda..bu senede biraz soguk geciyor bu birkac gun..haftaya dahada usuyecez gibi..sabahin 10 u ve -24 suan..bir ara cikip yuruyum bakim ne kadar hissedecem:))) Sagol canim evet basit ama guzel salata, abla tariflerinden:)) sarildim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalcim sanada hayirli Kandiller canim, tesekkur ederim, sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkur ederim sizede Iyi Kandiller..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi gercekten ya oralarda sanki bahar gibi oda iyi deguil..hastalik havasi burasida soguk hastalik havasi::)) birkacgundur donuyoruz ..tesekkur ederim canim sizlerede Iyi kandiller..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gurme Sirine, galiba kolay ve lezzetli hepoimiz seviyoruz sizlerede iyi kandiller olsun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim canim..buzlu camlara uyandim bu sabah ve -24 e..Bugun arkadasim gelecek oglen yemegine gidecez..neyseki uzak degil hemen evin arkasinda yururuz belki, bakalim benden ses cikmazsa birkac gun bilki dondum:)))arastirmaya basla..
Kolay salata ya habire yap yap ye..ama guzell..sarildim canim..sevgiler..

Hanife Mert dedi ki...

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, Allah yardımcınız olsun..tarifiniz çok güzel gözüküyor elinize sağlık..
Bu arada kandiliniz kutlu olsun. Sağlık , huzur mutluluk ve hayırlara vesile olsun.. sevgilerimle

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanife Mert, ben Kanada dayim..bulundugum yer cok cok soguk olmayan yer ama bazen boyle oluyor hatta eksi 30 a kadar cikar..bugunde bazi yerler bize yakin-27..neyseki bizim burasi sadece -24:)) alistik artik..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnap tesekkur ediyorum canim sanada..Belkide cikar yukari yukari..bakim:)) sen yolla sicacik sevgilerini ben aliyorum buradan..devamli yayin yapiyorlar sarilmadan giyinmeden disari cikmayinnn diye..aksi gibi benimde bugun cikmam lazim..usuyecem donacam:)) sevgiyle canim..

kış güneşi dedi ki...

Allah kolaylıklar versin canım havuç salatası çok güzel olur hele zeytinyağla eline sağlık

Özgür Tatlar dedi ki...

offf bu ne soguk.amman dikkat.nasil hayat devam eder o memlekette.nasil yasanir.Almanyadan da kotu.

AslıASLI dedi ki...

Hava ne kadar soğukmuş Dostbahçem, hatta soğuk bile dememek lazım. Buz Şehri dicem ben :) Dikkat edin lütfen.
Havuç salatasını bende yapıyorum, onu beceriyorum işte :) gerçi ablam daha çok sever ama :)
Ellerine sağlık.
Kandilin mubarek olsun.

Depresif Ayu dedi ki...

Havuç harika bir şey. Her şeklini seviyorum. Bu salata da muhteşem bir lezzet oluyor. Ben yoğurtu biraz daha fazla koyuyorum ve bazen de içine 1 kaşık mayonez ekliyorum. Bazen de üstüne ceviz parçaları serpiyorum.

Ama sabırsızsam o an, havucu rendeleyip üzerine zeytinyağı ve limon, biraz da soğan... Afiyet olsun :))))

Depresif Ayu dedi ki...

Bu arada nispet yapmayı unutmuşum sana :)

İzmir'de hava 16 derece civarında hep. Gece de 11 - 12 :))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kardelen Sezgin..en kolay salata ama ben yinede usenirim rendelemeye:) Sagol canim..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar inan hersey normal kar yok buz yok ama soguk var:( hele yarin sabah -28 olacakmis iyimi, simdi haberlerde soyledi..ama cocuklar okula buyukler isine ..disarda spor yapanlar kosusuna devam ediyor..galiba alisildi artik:) sevgiler canim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim , aslinda guzeldi uzun zaman -10 falan..ama bu birkac gun cok soguk..bugun yemege gittim arkadasla yuruyerek ben usumedim ama o buz kesti:)..sadece uzun zaman yurutyunce suratini kesiyor soguk aciyor cok gercekten..birde yarin sabaha -28 e uyanacagiz:))sagol canim..sanada kolayliklar olsun..isine iyice alistin sanirim sevgilerimle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayucum..seni gidi nispetci seniiii siz orda + 16 biz burda -28:))) oldumu bu simdi:)) ama bir iyilik cok yemek varsa buzdolabi yerine garajda tutabiliyoruz :))) buzdolabindan soguk hehehe..havucu severimde okadar kolay salata(bu arada mayonez aklima gelmedi, cevizde tesekkurler) inan soyup rendelemeye usenirim..yapincada severek yiyorum..tenbelmiyim ne :)) sana guzel ilik bir gun diliyorum banada buzzzzzz gibi bir gun..ama salep im varrr:)))sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

o soğuklarda allah size yardım etsin işiniz zor
salatan güzel olmuş kışın bol bol tüketmek gerek havucu
sevgilerimle....

Missinem dedi ki...

çok severim! bu arada ben de bloguma beklerim missinem.blogspot.com

sevgiler

Unknown dedi ki...

Allah kolaylıklar versin burada hava böyle olsa yaşam durur herhalde.Havuç bizdede çok sevilir ve sık sık yaparım.Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Kardeşim -24 de insan sıcacık bir çorba tarifi verir!

Buralara da sizden geliyor tevekkeli bu dondurucu soğuklar!!!

Yani salatanın da soğuk havanın da
mesulü sensin!!!
:-)))

(bu arada havucu bir baş soğan rendesi ekleyerek kavur şeker gibi oluyor derim. Senin de ellerine sağlık! sakın alınma bana:-)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak Hande..dogru diyorsun en yararli salata cesidi havuc..rendele ye:) Biraz soguk ama alistik:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Missinem ziyaretiniz icin tesekkur ederim..bende gelecegim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya sagol canim..yok hersey normal hayat durmuyor hicbirzaman..aslinda suan disari bakinca piril piril gunes..ama buzzz gibi:) sevgiler sizlerede:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny canim cok komiksin hahahah ufluyorum ufluyorum otarafa gitsin diye ama olmuyor yine soguk yine soguk:)) ama cook gunesli de donduruyor inan disarda durursan azbirsey:) ama normal hayata devam..aslinda dogru bu havada corba tarifi vermek lazimdi:)) Hmm soganla kavurmak havucu..deneyecegim en kisa zamanda birde oyle deneyim..eminim cok guzel oluyordur..canim ya alinmakmi neden?? bilakis beni gulduruyorsun herzaman:)) sevgiler..

siyah kuğu dedi ki...

Hvuç salatasını severim canım ellerine sağlık geçmiş kandilin mübarek olsun öpüyorum.

ilhan dedi ki...

-25 İstanbul'da düşünemiyorum. Trafik durur, telefonlar kesilir, sular akmaz, internet gider, elektrik olmaz, belediye hizmetleri durur. Yaşasın iyi ki burada yaşıyoruz, ya sizin orada olsaydık. Bu soğukta kalk işe git, okula git. :)) Havuç salatasını bu şekliyle iyi ki hatırlattın ama soğuktan herhalde yoğurt yok olmuş. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan burada hersey tikir tikir isliyor. Soguk etkilemiyor hicbirseyi ama yakinda isinacakmisiz -5 olacak h.sonu:) hakikaten yogurt kayip sadece havuc var:) inanki koydum yogurt neoldu anlamadim:) iyi geceler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugucum tesekkur ederim seninde kutlu olsun. Havuc salatasini hatirlatmis oldum unutanlara:) sevgiyle sarildim.

Unknown dedi ki...

-24 mü offf düşününce bile üşüdüm..istanbulda 4-5 derece olunca ben donuyorum ..sıkı sıkı kat kat giyinin dikkat edin üşütmeyin..
bu havuç salatasını çok seviyorum ellerinize sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevil evet bugun az yukseldi -15 sadece:) alistik galiba biz ..havuc yararli kisinda iyi gidiyor habire yiyoruz:) sevgiler ..

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

sibirya gibi amanin...allah kolaylik versin...havuc salatasina yani borani diyorum bayilirim ellerine saglik canim benim

Sicak sicak sardik sarmaladik:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim soguklar gecti simdi 0 civarinda:)) ama belli olmaz yine geri geliverir. soguk oluyor eksi 25 lerde ..neyseki disarda degiliz de cok hissetmiyoruz..Bende size sarildim sicacik..disarda olsam usurdunuz ama evden sariliyorum:)))

pasta köşesi dedi ki...

günaydın ablacım :)
bırr soğuk mu aram pek iyi değildir heleki böylesi fazla soğukla :)
sen alışmışsındır tabi amaaaa :)
ellerine sağlık ablacım ben çok severim bu salatayı nefissss :)
sunumda çok şık :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta kosesi yok yok merak etme okadarda soguk degil sen dun goerecktin o karin icinde esim ve oglum sort ve tisrtle geziniyorlardi :)))salata kolayve lezzetli severiz bizde..optum..