18 Kasım 2012 Pazar

TAVUK IZGARA ve NOEL BABA ZAMANI

Bugün havamız epeyce güzeldi, öyle sıcak değildi ama güneşli, rüzgarsız, dışarda rahatça gezilecek gibiydi..Yeni yıl yaklaşmaya başlayınca hersene bu ay içerisinde tüm şehirlerde pazar günleri Santa Claus geçidi yapılır.  Kimisi çok büyük kimiside biraz daha küçük olup, nerdeyse 2 saat ve üstü geçit töreni olur..ama eğlenceli olandan şarkılı, müzikli. Bizim şehrinkide  bugündü, çocukların şansına, yağmursuz, soğuk olmayan bir gün. Büyükler küçükler yol etrafına dizilir kimisi sandalye, battaniye, sıcak çikolatalarını yanlarında getirir, çocuklar Noel baba ya mektup yazıp yılbaşında ne istediklerini yazarlar, ve her Santa geçidinde çocukların mektuplarını toplayan insanlar olur..Ve bir şekilde organize olup, çocukların ev adreslerine cevaplar gönderilir sanki Noel baba yazmış gibi:) (Noel babanin hediye getirdiğine inanma yaşı 6 ya kadardır ondan sonra çocuklar Noel babanIn değilde anne ve babaların hediye aldıklarını öğrenirler) çeşitli kıyafetlerde ki gönüllü kişiler,şirketler, şirket katılanları, herçeşit araba süslenerek geçit yapar hem çocuklara hem büyüklere eğlence olur, heleki geçit töreninin en arkasından Noel Baba geyikleri ve kayağı ile geçtiğinde heryerden sevinç çığlıkları yükselir..seyredenlere şekerler atılır..(Geyik dediysem tabiki yapma olanlar:)) Tabii bu arada yine seyretmeye gelen insanlardan isteyenlerden para toplanır ellerinde kovalar olan geçitteki görevliler  yürüdükçe istiyorsan içine para atabilir, yada evden getirilen-marketten satın alınan kutu yiyecekler toplanır ki ihtiyacı olan insanlara yeni yıl öncesi dağıtılsın az da olsa ihtiyaçları karşılansın diye.. Bu ayda her mağazada birde ihtiyacı olan çocuklar için oyuncak toplama yerleri açılır, yeni alınan oyuncaklar paket yapılmadan bu kutulara bırakılır, ve zamanı gelince ihtiyacı olan-çocuklarına oyuncak alamayacak durumda olan- ailelere çocuk sayısı ve yaşına göre dağıtılır..(Bu aileler yaşadıkları yerin yardıma muhtaç aileler listesinde yer alan ve gerçekten ihtiyaç sahibi kişilerdir..) Burada Christmas zamanını-Yılbaşını seviyorum, insanlar daha bir coşkulu, daha bir yardımsever, daha bir eğlenceli oluyorlar..ve tabiki herkes için hediye alma koşuşması ve mağazaların tıklım tıklım dolmaya başladığı zaman da olduğundan, ben almam gereken hediyeleri erkenden hazırlayıp paketler süsler evin içinde bir yerlerde saklarım:)) Havanın güzelliğinden Noel baba törenine kadar azcıkta olsa bahsettim..ha bu arada tabiki her mağazada hazırlanan ama, ne muhteşem hazırlık ve süsleme görmeniz lazım, Santa evleri kuruluyor ki çocuklar sıra olup Santa ile resim çektirip kulağına ne hediye istediklerini söylüyorlar..ve bekleme sırasını da görmeniz lazım uzarrr gider..sanmayinkı bedava değil..para veriyorsun tabiki ayrıca resim için:) Güzel bir hediye bekliyorsan bütün sene iyi çocuk olman lazımki Noel Baba seni iyi huylu çocuklar listesine yazıp ona göre istediğin hediyeyi getirsin..yoksa alacağın kömür olur ona göre:) 

Pardon güya bugün ne pişirdiğimı yazacaktım ama  Noel Baba  konusundan heyecanlanıp, yemek tarifi verecegime habire laflamışım..



Dedim ya hava güzeldi hadi dedik tavuk ızgara yapalım..buradaki -simit yerine yediğim- bagel ların da içine koyup yiyelim.. 

Tavuk tarifini vermesemde olur  tariflik birşeyi yok, ama kısacık bahsedeyim yinede..tavuğun göğüs etini ortadan ikiye bölüp incelttim..(3 parça göğüsten 6 adet çıktı)kuru maydanoz, kekik, tuz , karabiber, zeytinyağı,1/2 bardak portakal suyu ve 1 portakal kabuğu rendesini karıştırıp, 2 dişte sarımsağı incecik kesip karıştırdım..ve tavuk etlerini bu sos a batırıp, sos u hazırladığım tabak içerisinde, 2 saat kadar buzdolabında bekletip, ızgarada arkalı önlü pişirip, bagelların içerisinde ve közlenmiş kırmızı biber ilavesi ve acılı ketçap la afiyetlen yedik..Güzel bir hafta dileği ile:)

Not: Onca Noel Baba geçit töreninden bahsedip bir tane bile resim koymadım dimi. Affola:))

51 yorum:

huuuubakbi dedi ki...

ne güzel çok hoşuma gitti.sevgileer

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler, tesekkur ederim..sevgiler sizede:)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız noeli...Keşke burdada öyle oyuncaklar toplansa ve dağıtılsa..Tavuğun sosuna bayıldım,hiç portakallı ızgara denememiştim.Hemen deneyeceğim..teşekkürler..sevgiler..

neslice tarifler dedi ki...

6 yaşımı çoktan geçtim ama bu sene Noel Baba'dan güzel bir hediye bekliyorum. Mümkünde canlı canlı getirsin (:
Tavuk ızgaran da sabah sabah bile olsa can çektiriyor tatlım..

tubanne dedi ki...

Ben de tam onu diyecektim:))Resim isteriz Dostbahçesi,yabancı ülkelerdeki noel hazırlıkları muhteşem oluyor,kıpkırmızı her yer,ahh ahh:)Maman da çok güzel görünüyor,afiyet olsun:)Bol resimli noel postunu bekleyeceğim:)

mutfagabuyrun dedi ki...

tavuğu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Heyyfi dedi ki...

Sevgili Dost'um, ben bir önceki hayatımda sanırım noel babanın geyiğiydim. ( Noel baba olamayacağıma göre...:)))
Yeni yıl yaklaştıkça bana bir heyecan gelir, mutluluk gelir, yeni yıl meleklerinin heykelciklerini alır masama koyarım. O kadar mutlu olurum ki anlatamam. Bunun için bu anlattığın dönemler yaklaşırken, o havayı yaşamak için yurtdışına biryerlere gideriz. Bu yıl planımız, kayak da yapabilmek için Alp'lere gitmekti. Ama buradaki işler dolayısıyla organize olamadık. Seneye inşallah. Ama bir kaçamak da olsa, noel havasını yaşamak için, biryerlere gitmem şart :))
Şu sıralarda evde sadece christmas müzikleri dinliyorum.
O kadar mutlu ediyor ki bu beni. Bir de kar küremi bulursam, işte o zaman mutlulukan ağlayabilirim. Yılın ilk karı yağdığında, mutluluktan ağlamışlığım vardır sicilimde :))
Evet evet sanırım ben geyiktim önceki hayatımda :))))
Baksana lafı uzattıkça uzattım :))
Sevgiler canımın içi Dost'um benimmm...

Özgür Tatlar dedi ki...

noel baba resimlerini bosver,sandvicler harika.

bücürükveben dedi ki...

6 yaşına kadar masumiyet çağı demek ki:)))sonra büyüklerin sahtekarlık dünyası ile karşılaşıyoruz:)))ben de filmlerde görüyorum yurt dışına hiç çıkmadım, gerçekten hoş olduğu belli oluyor özellikle çocuklar için, renkler,ışıklar,masallardaki gibi...bir çocuk için muhteşem olmalı:)))hele hediyeleri de düşününce:)
sevgiler

Ferkay dedi ki...

Ne güzel değerler çok hoş, bu arada tavuğu çok severim hem pratik hemde harika olmuş ellerine sağlık canım..

Gurme Şirine dedi ki...

evet göremedik noel babayı :))

canım çok güzel mama hazırlamışsın...
enfes...
sen hazır yamışken bana yolla o sandviçi :))

ellerine sağlık...

anne eli gibi dedi ki...

desene oralara yeni yıl erken gelmiş :)tavukğun en sevdiğim halidir ızgarası,ellerine sağlık canım,afiyet olmuş sizlere...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nursen yorumun icin tesekkur ederim. Tavuk yaptiginda bir dene bakalim belki seversiniz. Sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Neslicim, umarim istedigin gelir bu sene..sen iyi bir cocuksun neden gelmesinki :))) Yorumun icin tesekkurler sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubanne, gercekten buradaki hazirliklar muhtesem oluyor..yilbasi zamanina kadar birkac resim cekerim ve yayinlarim senin ve herkes icin:))) Tavuk sandvic te guzeldi, beyendim bende :) sevgiler, Ege yi kucakladim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun yorumunuz icin tesekkur ediyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Heyyfi hersey inanmakla oluyor degilmi, o nedenle eger geyik olduguna inaniyorsam bende inandim:)) Gercekten buradaki atmosfer bir baska degisik, inasanlarin tatli kosturma telasi, alisverisi, yardim severligi..gerci bu yardim olaylari sene boyunca ara ara oluyor sadece Christmas zamanina mahsus degil.. Bizde seviyoruz..egleniyoruz ama en kotu taraf..cok fazla davet ve yemek oluyor dolayisi ile yeni yila mutlaka mutlaka kilo alarak giriyoruz..ama olsun diyoruz :)) Umarim biryerlere gidebilirsiniz, kar yagisi beklenen bir olay yil sonunda ve insani gercekten mutlu ediyor heryer beyazlasinca sanki butun kirler kaplaniyor..Hafta sonunda oldukca guzel gecmis sevindim:) sevgiyle sanada guzel Heyyfi..umarim kureni bulursun bu sene ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar bende onun icin bosverdim ve sandviclerimi resimledim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucurukveben, gercekten guzel bir olay..birde ailelerin bir araya gelmesi , toplanmasi..burada bizler gibi her an ic ice olmadiklarindan ancak ozel gunlerde toplaniyorlar :)
hediyeleri sadece cocuklar degil buyuklerde bekliyor:))sevgiler sana ve Bucuruk e:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Feray tesekkur ediyorum guzel yorumun icin,.disarda yemektense evde kendi sandvic ini yap hem daha guzel hem daha lezzetli:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem tesekkur ederim, sana yollayana kadar kokar yolda, en iyisi buraya gel ben taze yapayim sana:) Sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi evet buraya nerdeyse 2 ay oncesinden gelmeye basliyor yeni yil :))Tesekkur ederim guzel yorumun icin..sevgiler.

*mehtap dedi ki...

Filmlerde abartıyorlarmı acaba diyordum ama Noel galiba gerçekten eğlenceli ve uzun bir süreç oralarda.Tavukda çok nefis,afiyet olsun...

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Sunumuna bayıldım canım. Görünüş çok güzel gerçekten.
Çocukken bu tarz şeyler hepimizi mutlu ederdi eminim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim tesekkur ediyorum canim yorumun icin :) Yok hic abarti degil inan ,,sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi tesekkurler guzel yorumun icin:) evet iyi oldu afiyetlen yedik degisiklik arada sirada:)) sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Yurt dışında ne de güzel süslenir heryer, ben her yıl noel zamanı bir yerlerde olmayı severim, ama artık inanın TÜRKİYE de çok güzel oluyor,her yer cıvıl cıvıl,bizde evleri mümkün olduğunca süsleyip,püslüyoruz.Bakın bende nerelere geldim,şimdiden iyi eğlenceler.İyi yıllar.

Ozlemaki dedi ki...

benim takım da ağaç süslemeye başladı. habire resim gönderiyorlar, delleniyorum! =)
sadece ışıkları izlemek bile ne kadar güzel yahu!

ilhan dedi ki...

Düşünüyorum da burada olsa yardım toplamalar kimbilir fakir çocuklar yerine nerelere gider? Çok güzel gelenekler. Ama hakikaten resimleseydiniz keşke. Büyükler için de noel baba olsaydı keşke.:)) Bu arada portakallı sos çok ilginç. Meyve ile yapılan yemeklere ben şahsen alıştım. Çok abuk karşılanır diye paylaşmıyorum ama bir çok yemeğe taze veya kuru meyve koyuyorum. Son zamanlarda bomba tarifler gelmeye başladı, eline sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum, eminim Turkiyedede cok guzel suslemeler yapiliyor heryer isil isil oluyordur belkide daha bile guzeldir buradan..Insan kendini kaptiriyor iste etraftakiler mutlu sen mutlu:)) Sevgiler canim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki, bir agacta sen susle sende senin takima gonder resimleri:))Gercekten isiklari gormek bile insani cok mutlu ediyor..seviyorum bu mevsimi ne yapim:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan, bir ara bazi resimler cekebilirsem disarida iken paylasirim, bu post resimsiz:(.Noel baba bence buyukler icinde vardir, yuksek sesle yeni yilda ne istedigini soylersen belli olmaz bakarsin dilegin olur:))
neden paylasmiyorsunki tariflerini, yapan sen yiyen sen,belki bizde yapip yemek isteyecegiz,paylasilmazsa bilemeyizki hangi meyve hangi yemekte guzel oluyor..bence resimle ve paylas..Bombalarim cogalmaya basladi bu aralar dimi:))
Iyi geceler!

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

YARDIMLAŞMAK GÜZEL ŞEY
YERİNE ULAŞTIĞI ZAMAN ÖZELLİKLEDE
SANDVİÇ HARİKA
ELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI SABAHLAR

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Kutlamalar yapmasak da yeni yılın rengarenk süslemelerine,coşkusuna bayılıyorum:)
Bu yılbaşı için kardeşim ve oğlum tarafından Norveç ve İsveç'e yoğun teklif var,da nasip olursa seneye erteledim.
Hediyeleşme kısmı çokk güzel,eğer istersek bizlerde bir kaç çocuk da olsa sevindirebiliriz.Önceki yeni yıllar da komşularımla yapmıştım.Bu yıl da düşünüyorum.
Tavuğa gelince aromalı lezzetleri seviyorum,limonla da çok güzel oluyor.Portakallısı da sıraya girdi. Ellerine sağlık canım.
Benim aklım hala incirli ette,cesaretimi topladığım an önce tencereye sonra mideye:)) de bakalım ne zaman:)


Hayatın Tatları dedi ki...

öncelikle tavuğun sosuna bayıldım harika bence :)birde noelbaba geçidi süper bir etkinlik, para ve oyuncaklar toplanıp sonra ihtiyacı olanlara dağıtılması harika ...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Seyyah gul tesekkur ediyorum, evet gercekten yardim edip yerine ulastigini bilmek cok guzel. Sizlerede hayirli ogleden sonralari diyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce Lezzetler hem Norvec hem Isvec ten teklif vardi demekki:)) keske bu senede gidebilseydiniz ama madem plan seneye..hayirlisi olsun:)
Yardimyapabilmek cocuk genc sevindirmek cok guzel birsey, komsularlada olsa guzel bir soz kucuk bir hediye insani cok mutlu ediyor..bu senede devam edin..Portakalli tavugu da denersin ama inciri mutlaka dene diyorum biliyorum belki tadi degisik gelecek ama denenmeye deger 1 kezde olsa..Guzel bir ogleden sonra diliyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin tatlari gercekten guzel bir etkinlik Noel Baba gecidi..hem eglence hem yardimlasma.. tesekkur ediyorum yorumuna, tavuk soso uda bir ara denersin belki:) sevgiler

VuslaT dedi ki...

Ne şeker şeysin sen ya.. Bir dahaki yayına koyarsın olur biter. Ellerine sağlık. Senin yönteminle yapayım yarın tavuğumu bari...Öptüm seni..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslaatt..bende seni opuyorum:) yap bakalim tavugunu portakalli:)) sevgiler..

MAZES dedi ki...

burada havalar yağmurlu,etkileniyor,merhaba demeye geldim,yazından çok etkilendim,keşke burada muhtaçlara böyle bir etkinlikler olsaydı,sadece yıl başı için değil,en azından her bayramda.Yeni yıl kutlamaları ile büyüdüm yaşadığım yer itibari ile ,hala o yeni yıl ruhunu taşıyorum,hala yeni yıl ile daha güzel günler bizi beklediğine inanıyorum.Kızlarıma küçükken meyveli,abur cuburlu paketler hazırlıyordum (hatırlıyorlar hala),sofram bayram sofrası gibi oluyor yeni yılda ,mağalesef geçen yıl büyük kızım bizimle değildi ,ve olmayacak artık(uzakta çıktı tayini),küçük ise o da herhalde ileriye başka bir yerde olacak.Çocuklarımız hiç büyümeyecek zannediyoruz,belki artık yıl başlarında özel paketler göndermekten başka çarem yok ....Ara sıra böyle yemek yemek de lazım,hele skarada olursa çok daha lezzetli,ellerine sağılık canım.

NarTaneleri dedi ki...

Burda da basladi Noel hazirliklari,
okullarda,carsi-pazarda....
Benimkiler büyüdü,ayakkabinin icine hediye istemiyorlar direk parayi istiyorlar:))))

Bu güzel havada tabiiki izgara yapilmaliydi,afiyetler olsun

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili mazes, insan bazi aliskanliklarini birakamiyor, sen yine hazirla masani yeni yilda, umarim en azindan kizlarindan biri yaninda olur, olmadi sevdigin birkac kisi cagir birlikte ol..Cocuklarimizi hic buyumeyecek saniyoruz ama bir gun bakiyoruzki onlarda kendi hayatlarini kurmus oluyorlar..kendi basimiza kaliyoruz..Hayat bu onemliolan mutlu ve saglikli olduklarini bilmek degilmi?:) Sevgilerimle canim..kolay gelsin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nartaneleri tesekkur ediyorum yorumuna, senin cocuklar islerini biliyor..madem koyulacak o hediye en azindan onceden istiyorlar :)) Buyuudkcede en guzel hediye para oluyor onlar icin)) sevgiler diyorum.

Igne oyam dedi ki...

ellerine sağlık cxanım banada beklerim sevgiler

Unknown dedi ki...

canım bende orda olup o güzel geçidi izlemeyi çok isterdim ama öyle güzel anlatmışsınki ordaymışim gibi hissetim..
bu arada tavuk tarifindeki portakal suyu çok değişik geldi ama eminim harika bir lezzet veriyordur tarifini deniycem canım .ellerine sağlık..
sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Igne Oyalarim ve Hobilerim tesekkur ederim ziyaretin icin..bende gelecegim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevil Tesekkur ederim yorumun icin..ama senin paylasimlar dahada guzel..gezdigin yerlere bizde gitmis kadar olduk :) Tavuk sos u kolay ama lezzetli..sevgiler:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

tavuklu tarif görünce daldımcanım.
hiç dayanamam ellerine sağlık:)
saygılarımı ve sevgilerimi koydum sayfana görüşürüz.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir kase lezzet sagolasin canimm..Guzel bir hafta sonu diliyorum sevgilerimle:))