8 Kasım 2012 Perşembe

KIRMIZILARDAN...

Geçen hafta birkaç kırmızı denedik arkadaşlarla, şu aralar birazda beyaz lardan bahsetsem diyorsamda..tek tip beyazın haricinde içmediğim için kırmızılarda party haricinde daha keyifli içildiğinden onlara dadanmış durumdayım, genelde değişikleri alıp denesemde bazende herzamanki olağan olanları seçiyorum..

Mesela RED KNOT Shiraz 2010 Avustralya dan, daha öncede birkaç kez almış oldugum rengi, tadı, dengesi iyi shiraz a göre daha az vücutlu bulduğum, içimi keyifli lerden biri..Bulursanız tavsiye ederim.

LES JAMELLES- Merlot 2011 Fransa dan, Şule nin seçimi, asit oranı dengeli, kuru, orta vücutlu , renk te oldukça koyu kırmızı, kolaycacık içilen ve yine alınıp şarap şelf inizde yerini alacak Fransanın güzellerinden..

SANTA RİTA Reserva- Cabernet Sauvignon 2010 tabiki Chile den ve benim seçimim..malum, Latin ülkelerine sevdalıyız ya:))) Dolu ya yakın vücutlu, Cabernet e göre daha yumuşak, biraz baharat, biraz meyve aromalı içimde sizi yormayacak kırmızılardan...
Bu haftaki kırmızı yorumlarım bu kadar:)) Yakında Türkiye de bulunabilme ihtimalini arttırmak için Avrupa ülkelerinden seçimler yapacağım ve biraz da beyazlara yöneleceğim..ilgilenenler için..Cheers!!

Not: Şarap seçim ve yorumlarım tamamen kişiseldir.

27 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Merhaba:)biliyorsun şarap benim tamamen yabancı olduğum bir konu:)ama yine de yazılarını okuyorum çünkü bir şeyler öğrenmiş oluyorum, bugün şunu merak ettim sendeki bu şarap merakı nasıl başladı? Hakikaten merak ettim, Belki eski yazılarında vardır ama tek tek hepsini taramaya üşendim:)
afiyet olsun
sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Merhaba sanada Bucuruk:) Sarap la ilgili yazilarimi okumana cok seviniyorum, bu tamamen kisiel secim ve test yorumlari biliyorsun hep bahsediyorum. Sarap sevdam ne zaman basladi zamani unuttum..Aslinda once sadece beyaz idi ama son 10 senedir kirmizilara yineldim..icerken tadini seciyor, kendimce ayirmaya calisiyorum, Birde sarap uzumlerin yetistirilisi, yapimi, buradaki sarap bahcelerine ziyaret ozel ilgi alanima girdi biraz. Hani milyon dolarim olsa alacam kendime uzum bahcesi kendi sarabimi uretmeye baslayacgim:)) Tabi sarap icimide kisisel zevk biliyorsun..icmis olmak icinde icmemek lazim bazen:))
oyleki arkadaslar bile bazen cekinirler bu sarabi aldim ama severmisin falan diye..ne bileyim , uzun ve zevkli islemleri var..seviyorum sarapciligi..isterdim profesyonel olarak yapabilmek...daha yazardim ama en kisa ve basit olarak iste ben ve saraplarim:)

Gurme Şirine dedi ki...

şekerim afiyet olsun...
ben pek anlamadığım için benden bu kadar :))

tubanne dedi ki...

Herhangi birşeye tutkuyla bağlanıp,kendini geliştiren senin gibi insanları çok takdir ediyorum:)Ben de anlamıyorum ama anlatışına bayılıyorum:)

bücürükveben dedi ki...

Anladım sağol canım, arkadaşlarının tereddütüne şaşırmamak gerekir:))senin gibi uzmanı birisine hani tereciye tere satar gibi olur:)))ben de olsam çekinirdim:))bu arada öyle milyonlar istemeden mesela minik bir bahçede kendine yetecek kadar asma yetiştirebilirsin belki..(ama bilmiyorum tabii kafadan attım öyle:)))domates, maydanoz vs. gibi şeyleri bahçelerinde yetiştiren komşularım var üzüm de olur mu ki?

pembe kekik dedi ki...

Genelde şaraba beyaz şarap içmekle başlayıp sonradan kırmızıya dönülüyor herhalde. Meraklılar için çok güzel bilgiler. Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sagol canim oluyor afiyet :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubanne sagol canim ya ne guzel sozler gururlandiriyorsun. aslinda benimki son derece basit bilgilendirme, kendimce :)) tesekkur ederim sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucuruk cum:) aslinda bizim kapi onunde bir asma vardi ama hem yapragi kotuydu hem uzumu cok kalite degildi cok buyuyor diye kestik..Birde sarap icin ozel uretim olmasi lazim..ama tabiki bahcede yetistirilir ama uzum cok vermesi lazim..Hmmm acaba baslasammiki seneye :))) bahcemden tam bana gore sarap cikar az ve oz:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekik ben beyazimdan da hic vazgecmem:) sadece beyaz da 1 cesit iciyorum beyazlari karistirmak sevmiyorum ama kirmizi daha keyifle deneniyor degisik uzumden olanlari:))
Sevgiler diyorum.

VuslaT dedi ki...

Canım iyi şaraptan anlamam ama,şarapın iyisinden anlayanın iyi biri olduğunu hemen anlarım:)))
Kocaman sarıldım sana..

Özgür Tatlar dedi ki...

anlasilan kirmizi sarabi cok seviyorsun.ben de merlotu cok severim ama senin kadar anlamam buislerden .sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Vuslatcim, guzel bir hafta sonun olsun ..kucakladim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar bende pek anlamam yazdiklarim kucuk kisisel yorumlar.yoksa sayfalar surer bu konu ile ilgili yazilsa..ama guzel sarabida kacirmam :)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zuu, yayinini facebook sayfamda paylastim, bloglarda nasilsa paylasan arkadaslar var diye..sevgiler.

Heyyfi dedi ki...

Canım Dost'um, senin bu şarap yazılarını okuyup, gidip açayım bir tane diyorum. Sonra sandığın başına gidene kadar hoşlantım geçiyor :)
Şarap ile aram, arada sırada pek bir iyidir.
Bir sefer tek başıma bir yere yemeğe gittim. Yemek öncesi bir kadeh kırmızı söyledim. Geldi. Sonra yine yemek öncesi gıda takviyesi amaçlı vitamın ve balık yağı tabletlerimi de içeyim dedim. Garson çok kibar bir şekilde gelip uyardı. " hanımefendi, şarapla ilaçlarınızı alırsanız, bir terslik olmasın."
Sanırım beni intihar ediyor sandılar. Hem güldüm hem de durumu tam açıklayamadığım için garsonların göz hapsine alındım yemek bitene kadar :) ben ölmeyince de rahat ettiler :))))
Araya da bir anımı sıkıştırdım :)))
Sevgiler canım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfi..Beni guldurdun cok..anin ne guzelmis, anlatisini cok sevdim..orada olmak isterdim:)))
Arkadasim bak olurda Ankaraya yolum duserse seni bulunca once cay simit arkadanda sarap iceriz:)) Vazgecmek yok :)) Suan da bir kadeh Pinot Noir im var..hafif bir sarap sagligina arkadasim..Guzel bir hafta sonun olsun :))

Heyyfi dedi ki...

Senin dilin ne der Dost'um!!! İçeriz tabiiii. İçmezmiyiz. O an kutlanacak ne çok şeyimiz olur. En başta da dostluğumuza içeriz. Heyecanla bekliyorum canım...

siyah kuğu dedi ki...

Canım öyle güzel anlatıyorsun ki, sevgilerimle kocaman öpüldünnnn, uzak diyardaki dostum.

NarTaneleri dedi ki...

Beyaz,yalnizca beyaz........
Kirmizi sarap sicak icildiginden olsa gerek üzümün tadi daha bir yogun aliniliyor bence....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfi cim..bir gun yolumuzun kesismesi dilegi ile diyorum..Dunya kucuk derler ya hic belli olmaz..sonra deymesinler keyfimize:)))sevgiyle canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugum..sende opuldun canim:))) sevgiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nartaneleri galiba beyaz seviyoruz huh:)))..Kirmizida guzel: kaliteliyse, havlandirilmissa ve tam kivaminda sogutulmussa:))) sevgiyle kal..

durutarifler dedi ki...

Ben de Şili şaraplarını pek bir seviyorum.
Takipçinim sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nilay tesekkur ederim..kim sevmezki degilmi:)) sevgiler ..

Sis dedi ki...

İyi ki Bücürüğün annesinin sayfasından doğru bana uğramışsınız,yoksa şarap yazılarınızdan haberim olmazdı. Ben şarap başta olmak üzere her tür alkolün profesyonel tarafında çalışıyorum.İzlemeye aldığım gibi sık sık beni şaraplar etiketini didiklerken görebilirsiniz:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sis hosgeldiniz:) Siz profesyonel taraftasiniz bense amator:) Bundan sonra yazdiklarima dikkat etmem lazim galiba: pro lar tarafindan izleneceksem:)) Ilginize cok tesekkur ediyorum, sevgiler.