9 Haziran 2012 Cumartesi

STONE CELLARS Cabernet Sauvignon

Bir hafta sonu yoğunlugu, koşuşturması, sabah karanlık bulutlu vede arkasından yağan, öğleden sonrasında güneşli sıcak bir hava..hafif esinti, rüzgar, tam yorgunluk sonrasında şöyle bahçeye çıkıp sakince kafayı dinleyip güzel bir kadeh şarap eşliğinde keyfi çıkarılacak bir hava:)) Heleki  tadı excellent, rengi nefis, oldukça dengeli, asit oranı tam kıvamlı, orta dolulukta, hafif tan, meşe, baharat, ve kırmızı erik ve azbirşey vanilla aromalı Cabernet in özelliklerini taşıyan nefis bir kadeh şarapsa eşlik eden..sakinlik derken aniden yandaki komşuların da dışarı çıkıp,yüksek sesli konuşma ve kahkahaları bile keyfimi bozmadı..zaten onlarda konuşmasa ıssızz, sessiz bir adada tatil yapıyorum sanacam kendimi..Çocuklarda galiba kaçmışlar içerilere..eh önemli olan elimde kadehim, yanımda peynirlerim ..daha ne isterim:))

Bahsettiğim şarabı geçen haftaki alışverisimde seçmistim..STONE CELLARS Cabernet Sauvignon, CALIFORNIA dan..Napa valley den..nefis tadı ile iyiki almışım dediğim bir keyif..Berlinger Vineyard a ait, 1876 da inşa edilen ilk taş şarap evlerine ithafen ismini STONE CELLARS koymuşlar..Geçen senelerde Californiaya gittiğimizde 2 haftalık gezimiz süresince Napa Valley i de gezilmesi gereken yerlerden biri diye listemize koyduysakta..onca yere gidip ziyaret ettiğimiz halde malesef NAPA Valley in şarap bahçelerini gezemedik..birdahakine diyerek bende arada sırada herzamanki şaraplarımın yanına şarap dergisindeki seçim ve puanlara göre California danda kırmızıları listeme ekler oldum..
Güzel, sımsıcak bir pazar günü ve keyifli bir hafta diliyorum..CHEERS

Not: Cabernet Sauvignon dünyada ençok bilinen ve nerdeyse tüm dünyadaki şarap üreten ülkelerde yetiştirilen, ve özellikleri, ülke şartlarına (ısı, yağmur, soğuk luk gibi) göre değişiklik gösteren üzüm çeşitlerinden biridir..Cabernet ile ilgili sayfalarca bilgi verilebilir, ilgili olanlar eminim google dan kendilerine göre araştırma yapıp, bilgi sahibi oluyorlardır..

4 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

Afiyet olsun kız üç aylarda içilmez:))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Uc aylarmi, o ne :)))) canim sevgiler ..

siyah kuğu dedi ki...

ALLAH iyiliğini versin emi:)) recep ,şaban ,ramazan bunlar üç aylar mubarek günden sayılırlar bu aylarda tesbih çekilir bol bol dua edilir bu üç aylarda ,
Üç ayların ilki olan Recep, "yüceltilmiş, içine ikramlar konulmuş ay" ve "hazırlanmak" manalarına gelmektedir. Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi (19.07.2007) Regaib kandilidir. Regaib, "pek çok ihsan" manasına gelen "Ragibe" kelimesinin çoğuludur. Bu gecede Cenab-ı Hakk engin rahmetiyle tecelli edip sonsuz mağfiretiyle muamelede bulunduğu için geceye bu isim verilmiştir.

Receb ayının 27. gecesi (10.08.2007) ise Miraç Kandili'dir. Miraç, kelime manası itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir. Bu gecede Peygamberimiz bir mucize olarak Mekke'deki Mescid-i Haram'dan, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya ve oradan da göklerin İlahi derinliklerine doğru yükselip ruhen ve bedenen Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmıştır.

ŞABAN, HAYIR AYI

Üç ayların ikincisi olan Şaban, kelime manası itibariyle "dağılan", "saçılan" manalarına gelmektedir. Bir rivayete göre Peygamber Efendimiz, Şaban ayında Ramazan için pek çok hayır dağıldığı için bu aya bu ismin verildiğini ifade etmektedir. Şaban ayı içerisinde Berat kandili vardır (27.08.2007). Berat kelimesi, "borçtan, isnat edilen suçtan, ruha azap veren sıkıntılardan kurtulmak" manalarına gelmektedir. Bu gecede Kur'an-ı Kerim bir bütün halinde dünya semasına indirilmeye başlanmıştır. Bu sebeple bu gece hürmetine pek çok günah bağışlandığı için geceye Berat gecesi denilmiştir.

RAMAZAN, BEREKET AYI

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı (13.09.2007), on bir ayın sultanı ve ayların en faziletlisidir. Zira bu ayda Kur'an indirilmeye başlanmış ve ay boyunca oruç tutmak farz kılınmıştır. Kur'an'ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan "Kadir Gecesi" (08.10.207) vardır. Bu gece Allah'ın müminlere bahşettiği çok yüce bir ikramıdır. Ramazan'ın her gecesinin dolu dolu geçirilmesi için bu gecenin zamanı gizlenmiştir. Ancak Kadir gecesinin Ramazan'ın son on günü içinde olduğuna dair güçlü işaretler vardır.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

cok yasa sen emi Siyah KuguM..aydinlattin beni :))