13 Nisan 2012 Cuma

TÜRK ŞARAPLARINDAN "1"

Herkese Merhaba..Güneş okadar güzelki, insanın içi ısınıyor..çiçekler böcekler yavaş yavaş kendilerini göstermeye başlamışlar..her mevsim kendine göre güzeldir ama ben en çok bahar ı severim..Türkiye den dönüşüm 5 gün oldu bile sanki hiç gitmemiş gibiyim..zaman okadarmı çabuk geçer..yine hersey eskisi gibi..ne trafik, ne insan sesi..çocuklar bile sessiz mi oynuyorlar dışarda ne..kulaklarını iyice açacaksınki duyasın..insan alışıyor ama bu düzene, bu sakinliğe, seviyorum bu memlekette yaşamayı...hafta sonumuz kuzen ziyareti ile geçecek, 1 aydan fazla zamandır görüşemeyince özlüyor insan tabiki..gırgır şamata..yiyerek,içerek..sohbet ederek eminim en fazla  da ben Türkiyeden ve yediklerimden, içtiklerimden, gezdiklerimden onlar yeter artık diyene kadar konuşarak 4 aile bir arada geçireceğiz...İçecek deyince, Türkiyede iken onca yediğimin yanında bir kaç çeşitte Türk şaraplarının tadına baktım..olmazsa olmazlardan:))) Tabiki Fransada bulunduğum süre içerisindede birkaç değişik Fransız şarabıda denemistim ama malesef fotoğraf çekme işini atlamışım..Ama hepsi keyifli içilen şaraplardı onu biliyorum..Bugün birkaç Türk şarabından genel olarak  bahsedecek ve tamamen kendi kişisel düşüncelerimi paylaşacağım..
Ancyra-Kalecik Karasi(Kavaklidere)

Radikaya gittiğimizin gecesinde orada KAVAKLIDERE-ANCYRA-Kalecik  Karası içtik..Kesinlikle yarım saat bekletilerek ve hafif soğutularak içilince tadını daha iyi anlıyorsunuz..bana göre, oldukça hafif, rengi güzel, asit oranı dengeli, orta dolulukta, hafif ve keyifli içilen bir şarap..tabiki Türkiye ziyaretimin ilk gecesi oluşu ve yeğenlerim ve ablam ile bir arada olmanın da verdiği mutlulukla şarap tan beklentinin üstünde keyifte almış olabilirim:)) Denenebilir..
Angora Red-2010
ANGORA RED-2010
Bu şarap Migros ta alışverış yaparken aldığım birkaç çeşitten biri..3 çeşit  üzümün karışmasından yapılmış, orta dolulukta, hafif baharat ve kırmızı meyve aromalı, ilk kadeh te eh!! ikinci kadehte biraz daha oturmuş olarak hafif şarap sevenler için ideal, kolay içimli...eski tarihli olanlar belki biraz daha keyifli olabilir..
Terra Okuzgozu 2010
TERRA ÖKÜZGÖZÜ -2010
Dönüş ten iki gün önceki gece yine kendi seçimimle alıp denediğim, Elazığ yöresinde yetişen öküzgözü üzümlerinden yapılmış, doluluk oranı orta, hafif tarçın ve meşe kokusunun tadı, koyu kırmızı rengi, dengeli asit oranı ile keyifli bir içim..
Türk şaraplarının yapımında kullanılan üzüm çeşitleri ile ilgili birkaç gündür internet araştırması ve genel bilgiler elde ediyorum..Aslında son derece keyif verici araştırma oluyor benim için..eğleniyorum:)) 1 aylık Türk şaraplarının test inden sonra bu akşam yine kendi sevdiklerimden Argentina dan TRIVENTO-AMADO, SUR/2009 malbec deneyeceğim..hava öyle güzelki, belki bahçede, güneş batımı zamanında, kendime ve -isterse- eşimede güzel bir peynir tabağı da hazırlayarak şarabın tadına bakacağım....Şarapla ilgili bilgiyi de sizlerle başka bir zaman paylaşırım...Hafta sonunuz güzelliklerle geçsin diyorum..CHEERS!!

4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Kavaklıdere fabrikası bağ bozumu etkinliği düzenlemişti oraya gitmiştim. Öküzgözü üzümünden de tattık o kadar güzeldi ki o zaman düşündüm üzüm bu kadar güzel olursa şarabı da olmaz mı diye? Ziyaretiniz için teşekkürler blogunuzu izlemeye aldım. Sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

merhabalar, bloğunuza göz atar atmaz çok hoşuma giden bölümler buldum takibedeceğim tabiki.. şarap konusunda aslında yazılacak çok şey var.elinie sağlık bence ayrı bir post konusu olur değil mi..güzel paylaşımlarda görüşmek üere kocaman sevgiler.. cheers..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili pembe kekik, sarap seviyorsaniz tavsiye ederim..seveceksiniz eminim..
Sukran ziyaretiniz icin tesekkurler..evet sarap konusu ayrica blog konusu olabilir yazilacak cok sey var..belki ilerde sadece sarap la ilgili blog acabilirim. Bu konuda bilgileriniz varsa paylasirsaniz sevinirim

Elif dedi ki...

Yemekler ve şaraplar bir yana, ben en çok "ne trafik, ne insan sesi" diye tarif ettiğiniz hayata özendim! Bu sabah İstanbul'daki evimde uyandığımdan beri böyle bir özlem içerisindeyim nedense, tarif ettiğiniz sakinliğe çok çabuk alışabilirim gibi geliyor bazen. Size sakin, huzurlu, bol yemekli ve şaraplı güzel günler dilerim.