20 Aralık 2011 Salı

MÜCVER FIRINDA

Bugün eve gelince, dün akşamdan kalan yemeğim olduğundan yanına birazda sebze ilave edeyim dedim, hem taze yemek hemde çeşit olsun diye, aklıma mücver fırında yapmak geldi. Bu tarifi ablam vermişti bana birkaç sene öncesinde,  o zamandan beride sıkça yapar ve ailecekte severek yeriz.
Aslında tarifte havuçta var ama ben evde olmadığından sadece kabak ile yaptım ve tadıda oldukca lezzetli idi..Hani evde sadece kabak var , havuç kalmadı diyenler olur diye yazıyorum..herçeşit denenebilir, arzuya göre..değişik tadlar elde edilebilir))

Malzemeler:
2 ad. kabak (Yıkanıp, rendelenecek, kabuğu ile)
1 ad.havuc (Yıkanıp rendelenecek)
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz (Tazeside kullanılabilir)
1 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir(Varsa)
az tuz, karabiber
çok az kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı : 
Rendelenmiş kabağın suyunu elimizle sıkalım. Kabak, havuç, yumurta ,peynir, kuru baharat, tuz, karabiber, peynir vs. tüm malzemeleri iyice karıştıralım. Küçük borcam a yada fırın tepsisine pişirme kağıdı döşeyelim. Kabak karışımını kabımıza döküp, düzeltelim. Isıtılmış fırınımızda (180’/ 350’F ta)25 dk. pişirelim. Kontrol ederek fırından çıkarıp karelere keserek servis tabağımıza alalım. Afiyet olsun

NOT:Ben mini fırında pişiriyorum. Verdiğim ölçü 3-4 kişiliktir. Ayrıca, verdiğim ölçü kadarını kullanıp büyük fırın kullanmak istemezseniz, yağsız tavada (yapışma olasılığını önlemek için tavayı hafif yağlayın)her iki tarafınıda 10 ar dk. ters yüz etmek sureti ile pişirebilirsiniz. Tabiki herzaman pişip pişmediğini kontrol ederek ocaktan alın.
(Resim upload inda problem oldugundan resmini paylasamadim, ve sonrada sildigim icin tekrar koyamadim ozur dilerim)

3 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Cok sevdiğim bir arkadaşımın tarifidir...ODa farklı sebzeler kullanırdı ..
Bu arada blogg dunyasına hosgeldiniz..
Nice güzel paylaşımlar diliyorum sevgiler....
nUnU

Nuran dedi ki...

Eşim mücveri çok seviyor. Eve kabak alıp geldiği gün hiç değişmez bir sözü çok taze kabak aldım bi mücver yaparsın artık der.:))size afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hepimize afiyet olsun..))
Sayin Nunu..tesekkur ediyorum guzel sozleriniz icin..