19 Aralık 2011 Pazartesi

DOMATESLİ, ISPANAKLI NOHUT

Nerdeyse 2011 in sonuna geldik..zaman sanki uçuyor gidiyor anlamadan..küçükler büyüyor bizler sanki )) yaşlanıyoruz....Rahmetli Cem Karaca derdi gençler ve herzaman genç kalanlar diye..bizlerde o kategoriye dahiliz..ilerleyen yaşımıza değil gönül yaşımıza göre yaşıyoruz..Önemli olan sağlıklı olarak seneleri geride bırakmak....Herkese gönüllerince güzel bir hafta diliyorum..

Bugün evdeyim, dolayısı ile yemek yapmak konusunda koşturmama gerek yok, uzun zamandır nohut lu yemek yapmadığımdan bugün Domatesli Ispanaklı Nohut yapayım dedim..Daha öncede denemistim lezzetli, pilav ile harika giden hafif vede sağlıklı bir yemek..Tarifini paylaşayım belki denemek isteyen olur..
Domatesli,Ispanakli Nohut

Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu konserve nohut
1 kuru soğan / ince doğranacak
2 diş sarımsak / dövülmüş-yada çok ince doğranmış
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 konserve domates / yada 3 taze domates küçük doğranacak
1 su bardağı dolusu kavrulmuş ıspanak / yaklaşık 300 gr.
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Tencerede yağ,kekik,soğan ve pul biberi az tuz ile 4 dk. kavuralım. Domates salçasını ilave edip 1 dk.daha kavuralım. Domatesleri, iyice sudan geçirilmiş konserve nohut ve toz kırmızı biberi ilave edip , bir kaç dakika kaynatalım. (çok az su ilavesi ile)Ateşi kısarak suyunu çekene kadar 20 dk. kadar pişirelim.
Bu arada tavada az yağ ilavesi ile yıkanmış ıspanaklarımızı 3 dk. kavuralım, ve nohut karışımına ilave ederek hepsini harmanlayıp az tuz ve karabiber ilave ederek, ocağı kapatalım. Yanına ister pilav ister beyaz etli balık pişirerek, servis yapın. Afiyet Olsun


Not: Evde nohut konservesi yerine karışık olanı vardı. Ben onu kullandım.
Bu yemek tarifi 4 kişilik olup, arzuya göre malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.


Hiç yorum yok: