16 Aralık 2011 Cuma

TRUMPETER-2010 CABERNET SAUVIGNON

Evetttt...oldukca yoğun bir günden sonra akşamın keyfini ne ile çıkarmak lazım..1 kadeh şarapla..belki 2 :)) Yanında peynir kraker ve elma şart..yada benim icin şarabımın yanında olmazsa olmazlardan..
Bu gece için yine Argentina dan..ne yapayım, ne zaman şarap almaya gitsem..her ülkeyi dolaşıp sonra yine Argentina da karar veriyorum...

Trumpeter-2010 Cabernet Sauvignon

Bu geceki Italya dan Argentina ya göç etmiş RUTİNİ Ailesine ait, Mendoza  bölgesinde aileye ait üzüm bahçelerindeki Cabernet Sauvignon üzümlerinden yapılmış, daha çok Italyan saraplarının tadını andıran, oldukça yumuşak ve rahat içimli, iyi kalitede, çok dolgun olmayan vücutlu, damakta ilk yudumda böğürtlenimsi meyvelerin aromasının hissedildiği, bitişte ise incir ve az meşe tadı ve yeterli asid orani ile denenmeye deger güzel bir şarap. Şeker orani 1, alcol oranı 13.5%..

Kişisel olarak :eğer Argentina şarabı içeceksem daha çok Malbec üzümlerinden yapılmış olanlar tercihimdir, Trumpeter ıde şişe üzerindeki küçük Trompet logosu nedeni ile ilgimi çektiğinden alıp denemek istedim.

Ayrıca size bu gece denediğim peynir ve reçel ile ilgili küçük bilgi vereyim..Bulabilirseniz mutlaka alın ve deneyin derim, bu geceki şarabıma eşlik eden nefis bir ikili idi..tabiki az birşey de ekmek ))
Peynir: 
BOURSİN-yapımında sarımsak, maydanoz, beyaz biber kullanılmış harika lezzette yumuşak peynir
Reçel:
GOCCIA- Çilek ve balsamic sirke ile yapılmış nefis bir reçel..içinde çilek tanesi yok..püre yapılmış...
Kesinlikle tavsiye ederim..
Herkese iyi hafta sonu diliyorum...CHEERS

Hiç yorum yok: