17 Kasım 2014 Pazartesi

VE KIŞ..BİRDE TARİF, KABAKLI DOMATES :)

Beyaz bir sabaha uyandık bugün. 

Kış erken geldi. Bütün gün yağan kar, sıfır derece hava..salep ve boza..yok yok onlar yok :)) Anlaşılan oki bu senede oldukça soğuk günler ve bol kar yağışı bizi bekliyor...alıştık artık. Kış hoş geldin!!
Bu arada Christmas/Yeni yıl a az kaldı. Mağazalar, dükkanlar alış veris yerleri oldukça kalabalıklaşmaya başladı. Noel baba geçidi hafta sonunda çok sehirde yapıldı. Alışveris yerlerindeki Noel baba yerleri süslendi, çocuklar resim çekilmek için sıraya girmeye başladı.
Agac susleri
Heryer rengarenk..yılın ençok çeşit çikolata olan zamanı(eskiden çok yerdim ama artık okadar yemesemde yinede hepsini incelemeden duramıyorum:) kutular albenili..seviyorum yılın bu zamanını. En çok yardım eli uzatılan aylardayız..oyuncak, kutulu yiyecekler, yeni kıyafetler, hediye kartları yardım yerleri tarafından toplanıp ihtiyacı olan ailelere kişilere iletilmekte, nerdeyse tüm organizasyonlara para yardımı bu aylarda (Kasım-Aralık) daha çok toplanmakta...Neyse konuyu çok dağıtmayım. 
Hadi bunuda ekleyim:) 
Bugün karlı olunca canımda dışarı çıkmak istemeyince mutfakta daha çok oyalandım..Öyle uğraşmalık olmayan lezzetli, sağlıklı genelde sebze ağırlıklı akşam yemeği hazırladım. Son günlerde sanki kilolar fazlalaştı gibide :) Arkadaş toplantıları, yemeler, içmeler, derken almışız gidiyoruz..sebzeye ağırlık verelim dedik. Kabaklı domates tarifini belki çoğunuz biliyorsunuzdur. Son derece pratik, ister sadece kendisini, isterseniz ana yemek yanında lezzetle yiyeceğiniz enfes bir tad. 
Vereceğim malzemelerle kişi başı 2 ad. yada kişi başı 1 ad. olarak servis yaparsınız. Yada kişi sayısına göre mlz.yi ayarlarsınız.
Pistikten sonra,.biraz fazla kabak olmus ama olsuun :)
MALZEMELER:(3-6 kişilik)
6 ad.küçük boy domates
1 ad.orta boy kabak
1/2 demet maydanoz yada dereotu 
2-3 yemek kaşık z.yağı 
1 diş sarımsak, az tuz


YAPILIŞI:
Sebzeleri yıkayalım. Domatesleri üçe keselim ama alt kısmı ayrılmasın. Kabağı rendeleyip, suyunu sıkalım. Maydanoz yada dereotunu ince kıyıp, az tuz ilave edelim.Kabak ve maydanoz/dereotunu karıştırıp, domateslerin arasına dolduralım. 1 diş sarımsağı ezelim ve z.yağınla karıştıralım. Kabak doldurulmuş domatesleri fırın tepsisine dizelim, üzerine sarımsaklı z.yağını gezdirip 350“F/180’C de önceden ısıtılmış fırında 15dk.pişirelim.İşte bu kadarrr. Deneyin pişman olmazsınız. Afiyet Olsun!
 (Fırınlar farklı olduğundan pişme süresi birkaç dk.daha az yada bir kaç dk.fazla olabilir.)

46 yorum:

Sulemmutfak dedi ki...

Of ya. Hakikaten cok erkenden geldi bu sene kis. Uzun olacak bu kis yine. Cok guzel gorunuyor domatesli kabak. Afiyet olsun

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulemmutfak..hosgelmis sefa gelmis diyecegiz kis a ve keyfimize bakacagiz sekercim cheers!!

Unknown dedi ki...

Kışınız bastırdı bu da demektir ki;) seni blogda daha çok göreceğim. Canım dostum beyazın masumluğu ve güzelliği tüm doğayı gelin etmiş;) soğuğu olmasa muhteşem bir güzelşik ve manzara. Yılın bu vakitleri yaklaşınca, televizyonlarda komedi ve duygusal yılbaşı filmleri doldurur sinema kanallarını . Çok severim görüntüleri ve yeni yıl heyecanını, süsleri,ağaçları, kreşleri, sırf onları görmek için tekrar bile seyredebilirim;) lütfen süsleme gördüğün her yerin fotoğraflarını çek ve koyuver bloğa yanında güzel diyet tariflerde olsun ama;))) benim güzel arkadaşım bayıldım kabakla domatesin arkadaşlığına hiç yapmamıştım ama yapıp yayınlayacağım;) hocamın da sen olduğunu söyleyeceğim göğsümü gere gere;) sizleri seviyorum güzel insanlar. Mutlu yarınlarda hep birarada olalım;) sarıldım ve öptüm kocaman.

durutarifler dedi ki...

Ne kolay ne de leziz görünüyor. Denemesi bedava. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık
Sevgiler

Bak Bu Harika dedi ki...

hiç görmediğim bir tarif çok değişik geldi, denemek isterim. ellerine sağlık

bücürükveben dedi ki...

Kanada için erken sayılmaz herhalde, e hoşgelmiş diyorum:))ağaç süsleri cicili bicili ay çocukken nasıl da severdim Müslüman olmak farketmiyor, çocuksun parıldayan parlak her şey hoşuna gidiyor:)tarif tam benlik teşekkürler daha önce yapmamıştım...eline sağlık:)

Elifin Terazisi dedi ki...

Canım yaa bu tarife bayıldım, pratik ,hafif ve lezzetli ellerine sağlık. Sarımsaklı zeytinyağını üzerine gezdireceğiz galiba.
Fotoğrafları çok beğendim, ne yalan söyleyim yeni yıl zamanı keşke oralarda yaşasam diyorum.
Öpüldün :)

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim karı görünce ne kadar özlediğimi fark ettim. Yıllar oldu karın yağışını görmeyeli. Domatesli kabak dolmanda harika görünüyorç Eline sağlık canım, afiyet olsun. Öptüm, Sevgiler.

ilhan dedi ki...

Kar manzaralarını görünce çok şaşırdım. Demek ki özlemişiz karı. Burada hala bahar sanki. Kaloriferi 1- 2 kere yaktık. Yılbaşı hazırlıklarına da şaşırdım daha buralarda tık yok. Acaba diyorum başımızdaki yobazların etkisi mi? Kabaklı domates nefis, çok değişik. Ellerine sağlık olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum keske burada olsan ordan oraya kosarsin magazalarda, almak sart degil bakmak incelemek bile ayri zevk. Bayiliyorum bu zamana. Filmler henuz baslamadi aralik ayinda..hersene seyrettigim filmler var ezbere bildigim ama yinede hos..sarkilar bile insana nese veriyor. Hele o cikolata kutulari ozel icki ler vs.hepsi hepsi..kabakli domates bence muhtesem ustelik saglikli istemezsen yagda koyma arada yag dokmedende yapiyorum. Kesin tavsiye ederim. Ha bu arada bugun -18 :(( cok erken basladik..ama duzelr diye umuyorum bakalim..kucakladimmm kocaman.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay evet cok leziz bence dene hemde cook kolay:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bak Bu Harika..zamanda almadigindan tadida guzel oldugundan ilk firsatta dene derim. Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim bu kadar soguk olmasi buraz erken cunku suan disarsi -18 :(( ciksam hem ucacagim hem donacagim :) Sana birsey deyimmi bu ulkede cok musluman var kimisi asiri..simdi diyorlarki neymis efendim. Happy Christmas denmesinmis happy holiday densinmis. Yahu insanlar yuzlerce senedir kutluyor dini yonden cok aileler bir araya gelip bu zamana ozel kutluyor hediye veriyor aliyor. Cocuklar Santa ya inaniyor (6 yasina kadar) sen kutlamasan kutlama birak kim isterse kutlasin happy christmas desin..bakma son yillarda happy holiday diyenler cok ozellikle alisveris yaparken..bazen bu ulkede ne isleri var diyorum. Neyse canim biz hepsini kutluyoruz :)) Yilin bu zamanida son derece keyifli oluyor. Galiba cenem dustu:)) tarifi mutlaka yap iki domates yeter sana kabagin kalaninida mucver gibi yap koy donatesin yanina ver firina :))
Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim evet z.yagini uzerine gezdireceksin alt kisma dogru yazili :)) pratik ve lezzetli
Her yeni yil gel buraya sen:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim gecen sene bikmistik kar dan. Bu senede bikacagiz gibi simdiden basladi vede soguk :( sagol canim bende soguk havadan ama sicak evden sevgilerimi gonderdim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan bu sene erken geldi isimiz is mayisa kadarr..ustelik cabukda sogudu suan disarisi cok ruzgarli ve -18. Bir aydir isiticilar acik evde..Beyaz christmas olacak gibi:)) Yilbasi hazirliklarini da erotik bulduysalar yassak demislerdir kimbilir :)) Kabakli domatesi dene bir ara seversiniz..sevgiler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bu tarifi daha evvel hic görmemistim dogrusu nede saglikli gercekten,denemeli...Elinize saglik...

Bende sizin gibi cok sasiriyorum,hem dini inanclarini tam anlamiyla yasamak isteyen ama hemde burda yani yurtdisinda herkesinde öyle olmasini bekleyen insanlara...Madem burdayiz maalesef kendimizi bu kutlamalardan alikoyamayiz,cocuklarda ne orali nede burali olabiliyor bu yüzden zaten,zor bir durum aslinda...

Sevgiler Kanada`ya Almanya dan...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Terazi Kizi..vaktin oldugunda dene derim :)
Evet yurtdisinda yasayanlar olarak yasadigimiz yer neresiyse orasi vatanimiz..herkes kendinden sorumlu baskasinin yasam biciminden degil ama iste bazen aykiri dusunce ve istekler oluyor :)) bende buzzzz gibi soguk havamizdan, sicacik sevgiler gonderiyorum canim Sizlere ve Almanya ya :))

*mehtap dedi ki...

tamam İstanbul'da kar yağması panik hale gelmemize neden oluyor AKOM dan canlı yayınlar falan yapılıyor ama yine de şöyle nazlı nazlı yağan kar özledik valla,yağmazsa senin fotolarla idare edicem artık. Domatesli kabak çok güzel bir yemek olmuş, deniycem, ellerine sağlık Emelcim.

deeptone dedi ki...

ah ne güzeeel kar ve kııış :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim nazli yagan kar guzel ama kar ustune kar..herkesin kapi onunu temizleme zorunlulugu soguk ustune ruzgar birde nerdeyse mayisa kadar kis I-Ih ozlemiyoruz biz :))) bu aksam yollar cok yavas ve kaza cok arabalar kaymis:( neyseki h.sonu fena olmayacak yeyy :)) ben cekerim bolca resim sizler icin :))) kabakli domatesi tavsiye ederim..sevgilerrr :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeeeppppp:))
Hmm bilmem simdilik guzelde sonrasina bakacaz :)

öce dedi ki...

kar - kış gelsin de hoş gelsin :))
kabaklı domates tarifini hiç bilmiyordum. çok güzel görünüyor. ellerine sağlık. sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oce kar-kis hosgelsin de buraya gelincede gitmek bilmiyor ki :(( kabaklu domatesi dene derim hem kolay hem lezzetli..guzel hafta sonu olsun. Sevgiler

Depresif Ayu dedi ki...

Arkadaşım tarife bayıldım. Çok lezzetli olduğuna eminim. Hemen yapacağım.

Bu arada, bizde daha havalar bahar gibi diye sana hava atıyordum ya; nazar değdirdim galiba. Bizde de soğumaya başladı. Yarın 15 derece olacakmış :((

deeptone dedi ki...

kar nasıl gidiyooor :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim bencede kesinlikle denemelisin:)
Yahu burda 15' olsa mayolari giyer bahceye cikariz :)) ammaaa bak yarin 13' yiz bizde yuppiiii short giyebilirim :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep yaz geldi yaz -18 den birden 13' ye cikiyoruz haftaya sicak baslayacagiz :)) short parmak arasi falan hazirda:)))

yildiz dedi ki...

Ne cabuk kis geldi yaaaaa:)))
Hem domatesli tarifiniz hem de Bamya kizartmasi her ikiside degisik iki tarif...
Ellerine saglik Sevgili DostBahcem..Sicak günler diliyorum...

Unknown dedi ki...

Bu tarif pek bir guzelmis, hem de saglikli, hem de kolay! Kesin denenecek arkadasim.

Iyi aksamlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim sorma bu sene cabuk kisladik :( sen kinoa yi bosver yap bunlardan hem kolay hem ucuz hem saglikli:))) sevgilerimi yolladim kocaman

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut Cigeri cok seversiniz eminim, oylesinede pratik ..sizlerede iyi aksamlar arkadasim :)

Tülay dedi ki...

🎅🎄🎁bunlar bizde de başladı ama ⛄️❄️ bunlar yok onun yerine bol bol ☔️ var. Yılbaşında ve xmas da kar olunca birbaşka güzel oluyor. Kışınız keyifli geçsin. Tarifinde denenecek sunum harika, sevgıler canım. Xx

Deniz dedi ki...

Ayy buraya da yağsın kar, bol bol yağması, hastalıkları söküp atması, barajları doldurması lazım. Kaç senedir doğru dürüst kış olmuyor. Bu sene bari yağsın diyoruz. Fotoğraflara özendim bilesin :)
Kabaklı domates değişik ve bir o kadar da şık bir tarifmiş. Ellerine sağlık. Sevgiler.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Canım ben karlı havayı çok özledim. Umarım bu sene istanbul'a da yağar kar. Ve tarif çok lezzetli görünüyor. Ben bilmiyordum ama deneyeceğim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim biz bu sene erkenciyiz. Hergun atistiriyor ama yerde birsey yok-suan..evet Christmas kar yagisi ile guzel:) tarifi denemeyi unutma :)) sevgiyle kucakladim selamlar xo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz burdan gonderelim biraz :) gerci suan cok yagmiyor yerdede yok ama her an cogalabilir..sizlerin ihtiyaci var barajlar dolmasi lazim umarim yagar bu sene orda.
Tarif super kolay ve lezzetli. Tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi umarim bu sene bol kar yagar oralarda ihtiyac var barajlarda..tarif hemde kolay seviyorsan yemek yapmayi tavsiye ederim. Sevgiler :)

deeptone dedi ki...

şükran gününde var mı bi toplanma kutlama çevrenizdeee :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep buradaki ekim ortasinda oluyor.Amerika bu hafta kutluyor..evet zavalli hayvan pisirildi masa etrafinda toplandik ve yedik ama pisiren ben degildim :))) bolca kabak li turta yenildi ama onuda yemedim :))

Merinin mutfağından:) dedi ki...

Ah ne güzel İmrendim doğrusu buralarada kar yağsa bende kuzularımla kar topu oynasam kardan adam yapsam...
Ne mutlu size :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Merinin mutfagindan..once imreniliyor ama sonra ust uste olunca bikiliyor :) ama yinede guzel o yagisi seyretmek..belki yakinda sizde kardan adam yapabilirsiniz kuzularla :) sevgiler

vişnap dedi ki...

Bana KIZAK ALIRSAN KIZAK KAYMAYA GELİRİM ORALARA.Canım kolay gelsin kış zor mevsim. kabaklı domatesler şahane olmuşlar ben de yapayım bir ara bir de aralarına peynirler sıkıştırsam mı acaba :)Afiyet ve muhabbetle kal canım Emelimm çok öptümm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim gel sen kizak isi kolay :)) su aralar yagmiyor sma gri bir gokyuzu var hep. Kabakli domatesi tavsiye ederim peynir kullanirsan kabakla karistir derim..sagol canisi optum bende :))

VuslaT dedi ki...

Heryerde kar olsa dünya berekete boğulsa:))) kabaklı domates tuttum bu tarifi. Ellerine sağlık canım..Öptüm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim kabakli domates kolay vede super bir lezzet bir ara dene derim..optumm