29 Nisan 2014 Salı

YEMEK-YEMEK

Günler geçip gidiyor..yesek olmuyor, yemesek hiç olmuyor..kararında, az tuzlu, az yağlı, bol sebzeli, sağlıklı tarafından beslenmek ve mümkün olduğu kadar hazır gıdadan uzak kalıp, hergün evde pişirmek gibisi yok..bazen herkesin bildiğini tekrar yazmak istemediğimden olsa gerek bir sürü yemek resmi çekmisim ama hiç paylaşmamışım..Son günlerde sebzeye acaip düştüm..hani et olmasa hiç aramam misali ama tabiki evde benden başkalarıda olduğundan mecburen pişiriliyor..bu arada tavuk etini uzun zaman yememeye karar verdim..belkide hic yemem..bilmiyorum..

Son keşfim dandelion/ hindibağ a takmış vaziyetteyim:) Tarifini Özlemaki vermişti..Suyu fokur fokur kaynat yıkanmış doğranmış hindibağ ı suya at, haşla, çıkarıp suyunu süzdürdükten sonra, z.yağı, limon ile ılık-ılık ye demişti..sonuç: acılığı olmayan mükemmel lezzette bir sebze..hergün yenebilir lezzette(Sağolsun Özlemaki:))


 Sonracıma, pirinçli, z.yağlı, az tuz karabiberli mercimek salatası. 

Geçen sene yaz zamanı alınıp buzlukta saklanılan taze barbunya dan bir kase:) Ev halkı için yapılmış olan ballı, hardallı sosla pişirilen tavuk..

Tabiki salatalar..nefis meyve sirkeleri eşliğinde..Daha ne olsun ??

Portakallı muffınlarda arada çaya,kahveye eşlik(tarif süper kolay, Öznur dan:) 

Zaman bu zaman :)
Karabulutlar yine yukarlarda-etrafta..tüm dünyaya güneşli güzel günler olsun..Kalplerimizden sevgi hiç eksik olmasın diyorum-şimdilik hoşçakalın...

74 yorum:

deeptone dedi ki...

barbunya her hafta mutlaka pişirir yerim. hindiba hiç denemedim bi deneyim. tavuk eti de her gün yerim nerdeyse. sebzeciyim. ama kırmızı et pek yiyemem işte. ama balık uff bayılırıım :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deep gunaydin..sen yeni bir gune baslarken bende bitiriyorum:) Balikk bende severim..hindiba dene..farkli bir sebze..gunun guzel gecsin:)) simit ye benim icin emi:))

mutfagabuyrun dedi ki...

bencede daha ne olsun canım.hepsi harika.ellerine sağlık.sevgiler.

durutarifler dedi ki...

Sebzeyi de seviyorum eti de. Ben özlerim et yemeği.
Ben de bu akşam balık otu ve ot yemeyenler için et sote var
Ellerine sağlık
Sevgiler

Unknown dedi ki...

günaydın,
hepsi güzel hepsi
ancak ben hiç hindiba yemedim,deneyeceğim
çok sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
her biri ayrı güzellikte. Salata sevdalısı olarak bayıldım fotoğraflara. Hindibağı hiç yemedim ama otlara bayılan biri olarak eminim çok severdim. Ankara da hiç rastlamadım ya da ben göremedim.
Ellerine sağlık. Tüm dünya da güneşli günler olsun dileğine de aminnn diyorum.
Sevgiyle kal.

Emel Sevren Pınar dedi ki...

Menü süper! Otları bende çok seviyorum, hatta şimdi pazara gidicem ve bir sürü otla geri dönücem:) Hindiba çok severim. Kuzu kulağınıda yap aynı şekilde, denedin mi bilmiyorum. Hafif ekşi tadı ile mükemmel bir ot o da.
Tavuk eti almıyorum ben artık, yemiyoruz da. Rahmetli babam, "kendi pisliğini yiyen tek hayvan" derdi, ağzına sürmezdi. Bir bildiği vardı herhalde.
Ellerine sağlık.

Meltem D. dedi ki...

Ne güzel yemekler, hepsi nefis görünüyor özellikle de barbunya ellerinize sağlık.

Ozlemaki dedi ki...

uyyy!!
şahane bir sofra bu!
ilginçtir bu ara ben de sebze, yabani ot ve balığa dadandım. başka hiiiç bir şey istemiyor canım.
yarasın arkadaşıma =)

deeptone dedi ki...

tımıms. gece hiç uyumadan sabaha dek çeviri yaptım. yani uyumadan yeni güne başladım. :) senin de güzel geçsin. simit hemen yeriiiim :)

senin blog saatin doğru değil di miii. yoksa doğru muuu anlayamıyom. :)

ilhan dedi ki...

Gerçekten daha ne olsun. Benim şu anki beslenme şeklime de uyan yemek ve salatalar olduğu için ayrıca hoşuma gitti. :)) Nedense en çok barbunyaya imrendim. Eline sağlık hepsi çok güzzel.

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim hindibağ hiç yemedim ama güzel diyorsan güzeldir, salatalara bayıldım, minik minik keklere de:)))yanında sıcacık çayla ne güzel olur kız canım çekti demiyorum dün kek yapmıştım ben de o var:)))eline sağlık ve de afiyet bal olsun canım, kucak dolusu sevgiler

Elifin Terazisi dedi ki...

Benim de bahar aylarında canım çok sebze çeker, galiba vucudumuz istiyor. Hindiba ben de yamadim ama sen öneriyorsan denenecek demektir.
Sevgiler gönderiyorum, ellerine sağlık:)

pembe kekik dedi ki...

Ben de yaz kış sebze yemeğe çok meraklıyım. Hindibayı ben de çok seviyorum. Sevgiler...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımm hepsi birbirinden nefis olmuş,ellerine sağlık canım..Şu hindibağı hiç denemedim..merak ediyorum lezzetini..

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Nasılda lezzetli görünüyor herbiri, ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Hindibağı senin ve Özlemaki'nin sayesinde deneyeceğim demektir.:) Nasıl bir lezzet hep merak edip, denemediklerim arasında yerini korur hernedense. Bu arada tavuğa karşı olan tavrın aynısı bende de oluştu. Kırmızı eti, köfte haricinde tercih etmeyen ben için, tavuk da çıktı devreden.:( Balıkta yasağa girecek. Köftelerle yaşayıp dururum artık:)) Ne güzel bir yazı olmuş can arkadaşım:) Kollarımı açtım bekliyorum:) Erken açtım ama olsun:)

ihlamurcum dedi ki...

Bu aralar o kadar çok seyahat ettim ki,ev yemeklerine hasret kaldım. Barbunya benim de hiç dayanamadığım müthiş bir yaz sebzesi.Emeklerinize sağlık,hemsi birden olsa da yesek.

Başak dedi ki...

Hindi bağı bilmiyorum buralarda nerede bulunur bilmiyorum tadını merak ediyorum. Bizim pazarda araştırayım bakim.

Hepsi nefis görünüyor.Hepsinde bir tabak hazırladım kendime canım :) Ellerine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkurler canim sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay sizin menude guzelmis afiyet olsun..ben ozlemem et olmasa hic aramam ama arada yerim iste:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva gunaydin diyorum neredeyse uyanmak uzeresiniz:)) Bence deneyin biraz aci bir sebze ilk pisirdigimde yiyememistim ama Ozlemaki sayesinde cok sevdim hic aciligi olmadi ve cokta saglikli imis:))umarim dener ve seversiniz..sevgiler gununuz aydin olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri sagol canim..galiba hindibag cok bilinen ve yenilen sebze degil..bir yerde son derece saglikli oldugunu okumuz sonrasinda ilk pisirmemde tadinda husrana ugradiysamda sagolsun Ozlemaki sevdirdi bu sebzeyi ve gercektende icinde hicbirsey olmasada yag ve limon harici severek yedik..belki denersin bir gun sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Emel kuzukulagi denemedim hatta ayiplama ama hicte duymadim:)) buralara bakayim ama once sozlukten ing.anlamini bulmam lazim belkide biliniyordur..son yillarda nerdeyse tum otlar satilir oldu karisik kultur nedeni ile mutlaka vardir diyorum..ve mutlaka deneyecegim..tesekkurler soyledigin icin. Tavuk eti yerdim en son bir program sonrasi yememeye karar verdim..aslinda dogru en pis hayvan..sagolsun ot lar biz onlari yiyelim bosver etleri:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Meltem tesekkur ediyorum bayilirim barbunyaya birde taze ekmekle misss:))sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki sagol canimm sanada yarasin..inan bende ayni sekilde balik sebze arasindayim..Sayende hindibag haftada piser oldu..fazlasi zararmi bilmiyorum ya nasilsa ot birsey olmaz dedim:))keyifli gunler olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep canimmm cok calismissin dun gece cok, bende bu cocuk neden erkenden uyanmis dedim. Benim blogdaki saat dogru..arada 7 saat fark var siz ilerdesiniz..sen yorumu oglen 12 de yazdiysan(mesela)benim sayfaya buranin saati ile sabaha karsi 5 olarak kayit oluyor:))cok yakinda bende simit yiycemkiii ama sen ye yinede benim icin bugun yarin hic bikmam ben:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim, salatalar sebzeler tam senlik..hindibag tavsiye ediyorum en azindan 1 kerelik..beki sevmezsin??:))belkide cook seversin..Sende bu aralar nefis kek lerle hasir nesirsin afiyet olsun..miss gibi cayla ev kekinin verdigi keyfi hibirsey vermez..ha birde simittt:)) sevgiler kocaman..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan evet bu yemekler su aralar sizin eve cok uygun:)) barbunyaya bayilirim ben ama yaninda taze ekmek te olmasi lazim off batir batir suyuna ye:)) diet le araniz iyi sanirim..azimlisin-iz bu sefer:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim, galiba hafif yemekler guzel havalarda daha iyi gidiyor..severim ben sebzeyi cok. Hindibag bence dene ..bakalim sevecekmisin?:)) Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekik..bence de aslinda en guzeli sebze yemegi:) yeni kesifler yaptikcada otlar arasinda seviniyorum:)Guzel bir gun olsun sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim ozaman dene derim..ben sevdim cok ama herkes sevmeyebilir..ustelik cook saglikli-imis:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nes-Kayfe/ Nesli tesekkur ediyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum ozaman ilk firsatta alip pisireni diliyorum ama yazdigim sekilde pisirmeyi unutma tarif basit kisa ve oz lezzet nefis..Ozlemaki dagda bayirda ne varsa toplar cesit cesit pisirir..sagolsun ogretti bunuda bana:) Balik yerim ama oyle butun kafasi gozu kilcigi olan degil et parcasi halinda yoksa hayatta yiyemem..aslinda ot cu olsak ya ama iste demir lazim protein lazim olmuyor tamamen kesmek..sevgiler yolladimmm ama yakinda kendimi getirecegim sen bekleee

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum gezmek cok guzel ama bazen devamli hazir disarda yemek insani ev yemegine ozlemini arttiriyor dimi??
Keyifli guzel gezmeleriniz olsun..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim arastir buluncada al bir dene bakalim dusuncen ne olacak sevecekmisin?:)) ben sana bir tabak yolladim afiyet olsun:)) sevgiler..

*mehtap dedi ki...

pazara çıktım mı bende ne kadar sebze varsa topluyorum özellikle ömere diyet yaptırdığım için mecbur o da yiyor , taze barbunyaya bayılırım, ellerine sağlık sevgiler emelcim.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

hindibayı bende hiç denemedim ama ilk fırsatta denemeliyim dedim kendime senin yorumundan sonra.her bir lezzet iştah açıcı görünüyor.neyseki tokum :) buraya gelmeden öncede tok olmaya gayret ediyorum :)
tavuk konusunda haklısın.yaklaşık 2 yıldır bir elin beş parmağını geçmiyor.6 ayda büyümesi gereken hayvanları bir ayda büyütünce bizde vücudumuzda kist kitle büyütüyoruz mazallah :(

çeşnici Handan dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Ellerine sağlık

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ellerine sağlık Emelcim hepsi nefis görünüyor…
Hindibayı hep duyarım ama hiç mi hiç denemedim hindi etini denemediğim gibi sanırım çocukluğumdan kalma hindiye karşı duruşum bilemiyorum..
Afiyetler olsun sevgilerimle...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim sebze meyve en guzeli taze taze afiyetler olsun. Taze barbunyanin lezzetide baska oluyor gercekten..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Alanay tavuk konusunda haklisin. Artik kendi basina buyuyen nerdeyse yok gibi . Ne kadar az yenirse okadar iyi. Hindibagi dene derim bir kerede olsa. Sebze alternatiflerini cogaltmak guzel:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Handancim tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Emelcim belkide isminden dolayi:)gerci hindibag cok bilinen yapilan bir sebze degil. Bende gorurdum ama alip yapmazdim bir iki ay oncesine kadar. Simdi severek garnitur olarak yiyoruz. Belki bir gun denemek istersin:) sevgiler

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Ben de et yemiyorum ne zamandır sizin gibi, zaten sebze severdim...şimdi bir de çiğ tüketir oldum...haşlama, zeytinyağ, limon süper, ellerinize sağlık...

yildiz dedi ki...

Benim favorim,Yesil Mercimek salatasi.Afiyetler olsun...
Regaip Kandiliniz Mübarek olsun,Rabbim Kalbinize göre versin..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat mutfakta guzel sebzelerin cogunu bende cig yerim:) yaninada ev yapimi yogurtlu sos hazirlar batirir batirir yerim..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildiz tesekkur ediyorum sizlerede.
Mercimek hem yemek olarak hem salatada nefis oluyor severek yiyoruz. Sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım benim en güzellerini yapar mmmmmm:)))

Hanife Mert dedi ki...

Hindibağı ben de denemedim ama güzel gözüküyor. Ben okumadan önce hindi bağı pezzik sapına benzettim. Sebzeyi de çok severim. Balığı, tavuğu eti de...:)
Ellerine emeğine sağlık Emelciğim. Öptüm seni sevgilerimle.

AslıASLI dedi ki...

Hinfibağ hiç denemedim Dostbahçem ama mutlaka yapmalıyım. Bu arada ben hiç ayırmıyorum sebze, tavuk, et severek yiyorum ama sen neden tavuk yemiyeceğim artık dedin merak ettim?
Daha bugün annem barbunya yapsanız diyordu çok severim bende :)
Ama o Muffinler yokmu nasıl nefis görünüyorlar ellerine sağlık canım benim.

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,sevgiler...

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Canım hepsi birbirinden lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayse Alkan cok tesekkurler:))sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim pezzik sapi ni bilmiyorum hemen bakacagim internetten..sen herseyi seviyorsun anlasilan:))) sevgiler yolladim Istanbuldan:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim hindibag farkli tadli ama son derece saglkkli bitkiymis bende son zamanlarda yapar oldum sevdikte. Pazarda bulursun dene bir kerede olsa . Barbunyayi bende cok severim yaninda taze ekmek ve yogurtla mmm:))sagol canim benim sevgilerimi gonderdm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Derya Sezgin tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler canim sevgiler :)

Özgür Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık.

online mutfak dedi ki...

Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
Çay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel....mercimek salatasına gözüm takıldı..pirinçli mii? Hiç denemedim merak ettim mutlaka lezzetlidir...emel abla eli değmiş bu yeterli:)
Sevgiler

Unknown dedi ki...

uzun zamandır yazmıyorsunuz,iyi olmanızı ümit ediyorum
çok sevgiler

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Her zaman ki enfes tariflerin.
Bu ara diyette olmama mahsus sanki salata ve zeytinyağlı hindiba'n süper :)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel :) Ellerine sağlık canım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar tesekkurler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar tesekkurler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim bence denemelisin..sende oldukca basarilisin mutfakta biliyorummm:)) optum ikinizide..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Online Mutfak tesekkurler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgiloi Havva..duyarliligina tesekkur ediyorum..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi arada diet yemekleri lazim hele bana bundan sonraki haftalarda kesinlikle lazim:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim sagol canim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim yol yorgunlugu atlamisim evet pirincli idi ve cok hafif lezzetli salatamsi bir tat..

VuslaT dedi ki...

Geçmiş yazıların dahi olsa zevkle okuyorum :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcimmmm dersler bitti biraz kendine geldin mi? Bak burada firca yok bu iyi :))