11 Nisan 2013 Perşembe

ISTANBUL DAN...

Geldiğim günden beri yağmur yağıyor..ya çok sevindi gelişime sevinç gözyaşları, yada amannn yine geldi bu diye üzüntüdenmi diyecem ama galiba havamızın bir türlü bahar kapıda diyemeyişinden:)) Üstelik bu sabah epeyce buz yağdı. Salkımlaşmış ufak buzullar bahçe tahta perdelerinden bana bakıyor..bende onlara..hava dışarı çıkılmayacak kadar kötü olunca yaptım çayımı aldım kuru pastalarımı(Türkiyeden getirmiştim) hem atıştırıp hemde memlekette iken çektiğim iç açıcı resimlere bakıyorum..bazı güzellikleri sizlerlede paylaşmadan geçmeyim dedim..Birzaman benden tarif falan beklemeyin:)


İstanbulda kaldığım zamanlarda tam turistik gezi diyebileceğim, arkadaşlarla gittiğim, güzelim lale lerle süslenmiş Emirgan korusunda Sarı Köşkte, kahvemizi ve pastamızı yiyerek güzel güne merhaba deyip, arkasından sahilde biraz yürüyüp Ortaköy e geçmiş, oradanda motorla boğaz turuna katılmıştık..


Miss gibi boğaz havasını ben sadece yılda 1 kez aldığımdan iyice depoladım diyebilirim..bir başka günde Anadolu Kavağına kadar gidip orada sevimli, minicik bir odası olan Balıkçı Coşkunda ekmek arası balık yiyerek. 



Mihrabat Korusunda Künefe yiyip salep içerek, eh oralarda iken Hidiv Kasrı da ziyaret edilsin diyerekten orayıda turlayıp, Türk kahvemizide orada höpürdetmiştik..


Boğazın güzelim manzarasını buraya geldiğimde özledikçe bakarım diyerekten  oldukça fazla resimlemiştim, iyikide bolca çekmişim şuan bu kasvetli günde resimlere bakıp bakıp Ahhh şimdi yine Istanbulda olmak vardı diyorum...Bol güneşli güzel günlere.

55 yorum:

Unknown dedi ki...

Yine İstanbul'da olursun inşallah.:) Zaman su gibi akıp gidiyor. Bir bakarsın, gelme zamanı gelmiş çatmış:)) Bahardan, kışa gitmek biraz zor gelmiştir sana, ancak, İstanbul'da da yaz sıcakları hiç çekilmiyor... Baharı bitecek, o tahammülsüz sıcaklar başlayacak:) Sevgiyle kal.

Nurşen Aksoy dedi ki...

İstanbulun en güzel zamanı,çiçekler bahçeler çok güzel..En keyifli zamnında gelip gütmişsin,sevgiyle kall..

VuslaT dedi ki...

İstanbul bir masaldı, Mario Levi yazmış. Kitabı okumadım ama ismi öyle güzel ki.. Şimdi İstanbul'da olmak vardı anasını satayım. Yada Cennet Türkiyemin herhangi bir yerinde..
Bir gün elbet bir gün yine geleceksin..Sevgilerimle Emel'cim..

sule dedi ki...

Istanbuldaki butun simitleri yemissin diye duymustum. Kuru pastalari da mi bitirdin yoksa :-) Bize de biraksaydin azicik ya.

ilhan dedi ki...

Bu postun beni ilgilendiren kısmı şu anda sadece çay ve kurabiye olayı. :)) Diğerleri neredeyse oturma alanımı kapsıyor. Ama orayı bilmiyorum ama İstanbul'da çiçek olayı süper değil mi?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nilgun zaman ne cabuk gecti snlamadim orada...bugun resmen kis..buz kar ruzgar hersey var :( umarim bahar cabuk gelir...sevgiyle

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursen gercektende keyifli bir zamandi bayildim ciceklere..sende sevgiyle kal..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim saglik oldukca elbet gelecegim..o nedenle senede bir gun sarkisi benim:) birdahakine Ankarada olabilir arada:) sevgilerimi gonderdim canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sule ne gelen var ne soran eee kim yiyecek kurabiyeleri tabiki ben:) yoksa bayatlayacak yazik...seni gorene kadar mideme gider onlar:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan kimi sansli olur bu guzel yerler elinin altinda olur kimide senede 1 gun gidip agzi acik gezer :) cicek olayi gercekten superdi sadece Istanbul degil tum sehirlerde var sanirim ciceklendirme Adapazarida bir harika idi..arkadaslar dedilerki benim icin ciceklendirmisler yollari hahaha..

MAZES dedi ki...

evine geldiğin için biraz soğuk karşılama olmuş,ama :benim evim benim kalem,sen kurabiyelerini ye,çayını iç,bize de bol,bol güzel resimler gönder canım.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

İstanbulda yapılcak en keyifli olan ne varsa yapmışşınız bizde İstanbulda yaşıyoruz güya bazen 1 yıl uğramadığımız oluyor gittiğiniz yerlere:(

Heyyfi dedi ki...

Canım, bence sevincinden yağmıştır yağmurlar. Bereketinle gittin yani evine...
Sanırım bir süre sen İstanbul ve memleket havasından çıkamazsın.
Ben de sana ne diyeceğimi bilemiyorum, hoşgeldin mi diyeyim güle güle mi:))
Buradan gittin ama aramıza geri döndün:)
Tuhaf bir durum değil mi:)
Seni çok özlemişiz canım arkadaşım..
Öpüyorum canım seni...

Lezzet Senfonisi dedi ki...

İnan bazen yaşarken farkedilmiyor onca güzellikler, seyahatlerin en tatlı tarafıda bu ya özümseyerek gezmek, orada olduğunun farkında olmak,koklamak havasını içine sinene kadar. Ne güzel fotoğraflamışsın canım, anılarını zevkle okumaya devam edicem.
Sevgiyle sarılırım...

AslıASLI dedi ki...

Hoşgeldin diyorum öncelikle Dostbahçem. İstanbul her sene olduğu gibi çiçeklere büründü yine. Çok seviyorum bu halini büyülüyor beni.
Valla Emirgan'a en son geçen sene gitmiştim öyle güzellikleri kaçırıyoruzki.
Soğuk havalar güzeldir birde İstanbul bu sene çok sıcak olucakmış :( bende soğuk bir iklime kaçmak istiyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim, dogru demissin benim evim benim kalem ve benim havam :)) birazcik dinse iyi olacakti ama ne yapalim kurabiye yemekten kilo aldim:)) sevgilerimi ilettim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pumpilinin mutfagi..insan bazen icinde yasadigi yerin zevkine kosturmaktan isten gucten vakit ayiramiyor..orada olsa idim benim icinde ayni sey gecerli olacakti senede 1 gun gidince biraz daha ozlemle dolasiliyor etrafta..guzel hafta sonu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Heyyfim..oyle 1 sene idare edecegim yapacak baska sey yok..burayida ariyor insan 20 sene az degil..birde bahar gelse ozaman tadina doyum olmaz ama hala yagan yagmurda yapacak tek sey camdan disari bakmak:( bende ozlemisim sizleri..sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Lezzet Senfonisi..insan uzun zaman memleketten ayri kalip ziyaret amaci ile gidince her firsati degerlendirmeye calisiyor. YaSARKEN GORMUYOR VAKIT BULAMIYORUZ BIRCOK SEYE AMA arada gidince keyfini cikarmaya calisiyoruz..tesekkurler diyorum vede guzel keyifli bir hafta sonu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim tesekkur ediyorum canim, hosbulduk..ben sizlerin yerinede ziyaret ettim Emirgan, her iki yakadaki turistik yerleri:)) yaz buradada sicak oluyor cok ama baharin gelmesi cok gec oluyor ancak mayis ortasinda ciciekler biocekler cikiyor heryer cok kisa surede birden yesilleniyor cok guzel oluyor ozaman..birde bahce olayi olunca keyifler cok iyi oluyor..bak buradada evin var ne zaman istersen..sen biletini vize ni al kalacak yer dusunme..bu konuda ciddiyim..sevgiyle kucakladim.

Tulay, dedi ki...

ohhh kendimi oralarda hissettirdin iyiki gitmissin ve bence zamanlamada cok guzel biz agustosda gittigimiz icin 40 derecede insan gordugundende zevk alamiyor easter tatili tr.icin en guzel zaman :) paylasimin icin tesekkurler canim :) <3

AslıASLI dedi ki...

Çok duygulandırdın beni inan ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok teşekkür ederim canım benim.

Unknown dedi ki...

Künefe ve salepe bayılıyorum yaa hiç dayanamam :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Hoş gelmiş sefalar getirmiş gene gel tamam kuzum gez sefan olsun:)))

yildiz dedi ki...

Sevgili DostBahcem,
Hosgeldin,sefalar getirdin....
Yedigin ictigin senin olsunda,gezip-gördügünü anlat diyecem ama,sen tam tersini yap olur mu:))))Yedigin ictigini de anlat,gezip-gördügünü de....Eeeee Tr.den yalnizca kuru pasta getirdigine inanmam,yufka,baharat vs...Valize ne sigmissa artik:))
Güzel bir haftasonu gecirmeni diliyorum,sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Asli..kimbilir belki bir gun gelirsin:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegim bende dayanamam salep ve kunefeye o nedenle ikisini ayni anda goturdum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Kase Lezzet hosbulduk canim..gezdim gezdim geldim:) yine gelecegim-gidecegim ama :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim sagol canim:))genelde birsey getirmiyorum ama bu sefer birde karalahana tohumu getirdim:) baharat falan kesin likle getirmem burada hersey var..eskiden olmazdi ama simdi buldugumuzdan birsey getirmeye gerek olmuyor ama kurupastalara tuzlucubuklara dayanamayip aliyorum yinede :)) sanada guzel keyifli bir hafta sonu diliyorum..sevgiler

Herşeyden Azbuz dedi ki...

Bloğunu zevkle takip ediyorum :)
İstanbula tam zamanında gelmişsin diyebilirim çiçekler,bahçeler bidaha gel bekleriz :))

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Emelcim tatilinin güzel geçmesine sevindim canım..Resimlerine baktıkça içim açıldı inan..rengarenk ve cıvıl cıvıl:)Ama peşin peşin söylüyorum bak bizi bu kadar resimle kandıramazsın:))Eminim binlerce kare resim çektin..Resimlerinin ve gezi notlarının devamını bekliyoruz:)CANIM ALLAH İÇİNE SİNDİRSİN..EVİNE HOŞ GELDİN..BLOĞUNA HOŞGELDİN..koskocaman öpüyorum. ve sevgilerimi yolluyorum sana:))

huuuubakbi dedi ki...

sevgili arkadasım ne güzel resimler.ne güzel istanbul tatili.adına çok sevindim.uzun süredir uğrayamadım sana ayrıca çok çok özür.sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Herseyden azbuz..tesekkur ederim:)) gelecem gelecem keske hemen haftaya atlasamda ucaga gelsem diyorum ama beklemem lazim 1 sene :( sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynonun mutfagi canim tesekkur ederim:)) hosbulduk bende ozlemisim hepinizi.resimler cektim 4000 civari:)) ama cok azini paylasabilecegim malum sonra bana kizmasinlar tarif istiyoruz resim degil diye:)) sarildim optum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler canim uzulme ..hepimiz bazen ziyaret edemiyoruz is guc yogunluk..kalpler bir olsun..sevgilerimi gonderdim kocaman..

Renkli Dünyam dedi ki...

Sevgili Emelciğim,
Dünyanın engüzel şehri İstanbulumu anlatmak yetmez illaki yaşamak gerek.Şuanda oğlum ve eşim 1 haftalığına İstanbula gittiler onlarda anlatmakla bitiremiyorlar.Onlar anlattıkça ben eriyorum gri gökyüzülü bu ülkede.Sabır diyorum senin çektiğin fotoğraflarla avunuyorum.Burada çok sıkıldım çook.Emelciğim sevgiler canım.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Uzak diyarların soğukları da insanı gerçekten donduruyor.
İnşallah yine gelmek nasip olur yine bu güzellikleri hissedersin canım.
Hatta belli mi olur! Bakarsın karşılaşmışız beraber geziyoruz:)
Aldığım kg.lara rağmen gözüm künefe de kaldı desem:(( ay bir de salep vardıı!!! en sevdiğim 2 liiii:)
Sevgilerimle...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam sen de takilsaydin ya peslerine..ama galiba sen zamanini bekliyorsun..Istanbul dunyanin en guzel sehri..kiymetini bilmek lazim..bende resimlere bakip yediklerimi gezdigim yerleri dusunerek avunuyorum simdi:)..Havamiz karanlikmi karanlik bugun aksam uzeri kar yagiyordu..geldigimden beri gunes gormedim offf of..sevgilerimi ilettim canim sicacik:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalcim hic belli olmaz bakarsin karsilasir kunefeleri birlikte yeriz seninle ustunede salep iceriz:)) ahh bak canimi istettin simdi:)))sevgiler canim.

Unknown dedi ki...

Canım ne güzel anılarla dönmüşsün evine bol bol gezmişsin çok güzel resimler çekmişsin:)bende İstanbul'u çok merak ediyorum inşallah bir gün kısmet olur da giderim:) sevgilerimle öpüyorum çok

vişnap dedi ki...

Canım evine hoş gitmişsin yine buralara gelmek nasip olur ne güzel yerler gezmişsin benim soluduğum yerlerin havasını da solumuşsun .Çok güzel değil mi boğaziçinin havası.Lezzetlim canımm çok özlemiştik seni yeniden kavuştuk çok şükür .Çok çok öpüyor sarılıyorum birtanem

Ozlemaki dedi ki...

uzaktan sevmek de güzel, içinde olmak da. aslında bazen her şeyin illüzyondan ibaret olduğunu düşünmüyor değilim!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elif Gunduz..nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Istanbul dunyanin en guzel sehri..gezmekle bikilmayacak..herkosesinde birseyler bulabileceginiz.. umarim birgun gider gezer gorursunuz..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim sagolasin canim..geldim evime..birde hava acsa idi gelisimle:)) umutla bekliyoruz gunesli gunleri.Hmm demek sen bogazicilisin:)) ahh ne guzel oralari..her iki yakada..gezmekle bakmakla doyum olmaz..bundan boyle sen ciktikca benim icin icine cek bogaz havasini emi:)) sarildim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki dogrusun..uzaktan sevmekte, icinde olmak ta guzel..ama bence icinde olmak yasamak sanki cook daha guzel..

durutarifler dedi ki...

Hoşgeldiniz. Gerçi hava bir açık bir kapalı şansınıza . Hala karar veremedi. Ama onunda güzelliği başka
Güzel güzel gezin, güzel güzel yiyin. Sağlıkla kalın
Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay hosbulduk ben gittimde dondum bile :))) ben orada iken havalar sanirim daha guzeldi simdi biraz bozmus gibi ama yinede buradan guzeldir:) sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

ne güzel resimler paylaşmışsın canım.künefede olsada yesem dedim.paylaşım için teşkkk.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfagabuyrun tesekkurler canim..evet ya kunefe bulunca kacirmayim dedim gercektende enfesti..sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

ne güzel gezmişsin lale festivaline bende gittim çok seviyorum laleleri
fotolara da bayıldım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak Hande, evet laleler cicekler nefislerdi..cok beyendim bende, insanin icini aciyorlar baktikca..sevgiler

Adsız dedi ki...

Ne guzel anlatmissin teyzosum!insalah en kisa zamanda Keyifli TR ziyareti tekrarlanir!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Burcosum umarim seneye kalmadan olur mesela bu yaz :)))ammaa tabiki cok zor ..Yagmurlu gunlerde resimlerle avunuyorum artik ne yapalim:)) xo

Tulay, dedi ki...

yine yanlis saatte dolasiyorum buralarda canim acayip kunefe cekti.:(

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim ahh gece gece dolasinca insan herseyleri yemek istiyor degilmi:)) sana yaparim ben gel buraya:))xo