23 Mart 2013 Cumartesi

ŞİLİ ŞARAP TURU / CHILEAN WINE TOUR 2013

İki haftadır Türkiyedeyim bildiğiniz gibi..simitler hala bitmedi dolayısı ıle bir müddet daha buralardayım:)
Hem sizlere bir ses vereyim dedim, hemde birkaç ay öncesinden  Sayın İrem Dikici tarafından tarafıma  bildirilen ve daha sonra da davetiyesi gönderilen ve Sayın Gülşan Atalay ında bilgilendirmesi ile katıldığım ve büyük keyif aldığım CHILEAN TRADE OFFİCE - ŞİLİ BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET OFİSİ nin 18 mart tarihinde Swissotel The Bosphorus da düzenlenen  CHILEAN WINE TOUR etkinliği ıle izlenimlerini sizlerle paylaşmak istedim. Şarap tadım notlarımda  bahsettiğim gibi ŞİLİ en çok gitmek istediğim ülkelerden biri olup ayrıca ,özelikle de Carmenere üzümlerinden yapılan güçlü dengeli şaraplarını severek içtiğimden böyle bir etkinlikle ilgili almış olduğum davet bırde Türkiyeye gitmek istediğim zamanlara denk gelince memnuniyetle kabul ettim.

ŞİLİ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ekselansları Bay Jorge Patricio Arancibia Reyes, ŞİLİ Ticaret Ofisi Direktörü Bayan Gülşan Atalay ve ŞİLİ nin önde gelen şarap üreticilerinin ve davetlilerin katılımı ıle gerçekleştirilen ve son derece güzel organize edilmiş etkinlikte Türkiye pazarında kaliteli şarap üretimleri ile satış noktalarında yerlerini almak için temsilcilikler arayan ve şaraplarının tadımlarını etkinliğe katılan davetlilerle paylaşıp, üreticiler ve şarapları ile ilgili bilgiler vermek için bizleri bekleyen, yaklaşık 16 kadar üreticinin kendi standlarında paylaştıkları beyaz/kırmız/rose şarapların tadına bakmak için standlara yavaştan yaklaşarak önce Canada dan bildiğim Santa Carolina , Casillero del Diablo ,Cono Sur gibi benim bildik tatlarımdan ama Nevranın ilk test yaptığı kırmızılarla başladık.


Tabi bu arada masalardaki çeşitli çerezlerden, zeytin ve sıklıkla dolaştırılan ordövr tabaklarındaki  atıştırmalıklardanda yemeyi ihmal etmeyerek tüm masaları dolaşıp bazı şarapları test ettik.



 Her bir standda en azından 4-8 şişe olduğundan her birinin tadına bakmak olamayacağından en çok ilgimizi çekenlerle devam edip özellikle Espiritu de Chıle, Grupo Belen deki yetkililerin hoşsohbet ve şarap ları konusunda verdikleri bilgilerle geceye keyifli devam ederek..Montes ten(Türkiyedeki temsilcileri Kavaklıdere) birkaç deneme yaparak ve tabiki her kadehten sadece 2 yudum alarak, test yaptıklarımızdan LA ROSA dan La Capitana Carmenere son derece dengeli hafif baharatlı tadımı ile oldukça güzel ,ANAKENA Merlot Reserva yumuşacık, VİNA La ROSA La Palma reserva Merlot 2008 excellent(bana göre) VİNA CASA MARİN den Cartagena Pınot Noir Tres Vinedos, VALDİVİESO dan Merlot Reserva 2009 oldukça keyifli şaraplardı.Bunların yanısıra Anakena dan Ona Specıal Reserve Red Blend, SİEGUEL den Carmenere da test yaptıklarımız içerisindeydi.


Etkinliğe katılan üreticilerden Valdivieso, Montes, Maipo ,La Rosa Espiritu de Chıle, Cono Sur Vina Concha y Toro nun Türkiyede temsilcilikleri olup(belki tüm çeşitleri değil) büyük yemek mağazalarında satışları yapılmakta / yada bazıları yakında satılmaya başlayacakmış.Bu güzel etkinkinlikte ayrıca birkaç saygıdeğer kişi ilede tanışma fırsatımız oldu. Keyifli ve güzel İstanbul ŞİLİ şarap tadımı gecesı için özellikle Gülşan Hanıma ve tanışma fırsatı bulduğum güleryüzlü, davetlilerle son derece ilgili İrem Hanıma tekrardan teşekkür ediyorum.
Ben ŞİLİ şaraplarını sevdiğim için herkesin damak zevki farklı olsada yınede beyaz yada kırmızı hangisi size uygunsa bir kerelikte olsa rastladığınızda Türkiyede satılanlardan sizlerinde alip denemenızı öneririm. CHEERS!

Not; ŞİLİ ve şarapları hakkında yazılması gerekenler sayfalar doldurur inanın..Vadileri, Okyanus Kıyıları, dağ ları ve oralarda yetişen çeşitli üzümler ve karakteristik özellikleri hakkında geniş bilgi almak isterseniz internette bir dolaşın derim:)  Şili şarapları hakkında bir başka yazıyı sizlerle daha sonra yeniden paylaşacağım..


47 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Aman Emelcim böyle hoş bir etkinliğe katıldığın için hem senin adına çok sevindim hem de ayyyy keşke ben de orada olsaydım dedim :)

Gerçi ben şarap içen birisi değilim biliyorsun. Yanımda votka götürüp ceketimin iç cebinden pipetle içerdim, bir yandan da masalardaki nevaleleri yerdim artık :))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum birdahakine birlikte gideriz:) Nevra ile bana katilirsin...artik sen votkani yan cepten caktirmadan icersin hatta rahat icesin diye su sisesine koyar su iciyor deriz:) suan Agvadayim.hafta ici haberlesiriz
Keyifli pazar diliyorum:)

Ferkay dedi ki...

Tatilinin çok keyifli geçtiğine sevindim canım. Agvanın tadını çıkar..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim tesekkurler canim. Bloglari ziyaret edemiyorum cok kusuruma bakmayin
Hepiniz aklimdasiniz. Sevgilerimi gonderdim.

pembe kekik dedi ki...

Harika, çok güzel denk gelmiş. izmir yok mu bu ziyarette. Yolun düşerse mutlaka beklerim. Sevgiler.

Sis dedi ki...

Merhaba,
Kabul ederseniz eğer bende bir miminiz var.
http://kitap-evi.blogspot.com/2013/03/liebster-blog-odulu.html

Unknown dedi ki...

Sabah bilgisayarı açtığımda postunuzu görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam.:) Ben çok yeniyim bloglar dünyasında ama sizin ve birkaç arkadaşımın sıcacık yazıları huzur veriyor bana.:) Bu arada Türkiye de Ağva da olduğunuzu yazmışsınız. Bir huzur yöresidir orası. Güzel tatiller ve hayırlı dönüş yolculukları diliyorum sizin için. Sevgiyle kalın.

AslıASLI dedi ki...

Dostbahçem şahane bir etkinliğe katılmışsın. Döndüğünde ayrıntıları öğreniriz nasıl olsa.
Şu an Ağva'dasın sanırım inşallah harika günler geçiriyorsundur :) iyi olmana inan çok sevindim :)

yildiz dedi ki...

Sevgili DostBahcem....
Harika bir tatil yaptigin belli,kiskanmadik kiskanmadik:))
Bizim yerimize de memleket kokusunu söyle bir cek bakalim cigerlerine
Sevgiyle ve dostca kal....

Heyyfi dedi ki...

Canım, sen gel Türkiye'ye, muhteşem etkinliklere katıl, bir de tatil demeden blogda yazını yaz. Sana maşallah diyorum başkada birşey demiyorum:))
Harikasın canım. Keşke bende olsaydım da biraz şarap deneseydim ama bir kaç tadımdan sonra benim başım dönmeye başlardı.:))
Arayacağım seni hafta içi...
Sevgiler canım...

MAZES dedi ki...

hmmm,bizim kız güzel eyleniyor ,canııım tadını çıkar ,iyi akşamlar .

Sule dedi ki...

Emeeeelll...Sili sarap turuna katilabildigine sevindim. Simdi ver elini Ingiltere degilmi? Ingilterede bira icilir ama!

VuslaT dedi ki...

Aaaaa Emelcimmmm 2 hafta oldumu geleli ne çabuk geçti ki..Ankara'ya geldinmi yoksa gelecekmisin haber verecektin. Yoksa haber verdin de ben mi uyudumm:( Gerçi bu ara bende yaşlıların arasında kaldım. onlarla ilgilenmekten çok vakit bulamadım..Ama senden haber almak güzeldi.
Keyifli tatmalar sana beyazlar, kırmızılar arasında..Ben yanındaki çerez ve mezelerden alayım...
Çooook öptüm..

Renkli Dünyam dedi ki...

Emelciğim oh sefan olsun canım,sana dolu,dolu bir tatil diliyorum.Gezdiğin yerlerin fotoğraflarını çekmeyi unutma.Danimarka'dan Türkiye'ye kucak dolusu selamlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe Kekıkcım belkı bırdahakı gelısıme olur ozaman mutlaka haber verırım..sevgılerımı gonderdım:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sıs suan Turkıyedeyım blogdan bıraz uzakım mım lere sıcak bakmasamda sayfanıza bakacagım gırıpte nasıl mım dıye :) sevgıler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgılı Nılgun ne kadar guzel bır yorum bırakmıssınız, tesekkur ederım..bır ıkı hafta daha uzakım sızlerden..arayı kapatacagım donunce...Agvayı sevdım..gercekten huzur ortamı..sevgılerımle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslım, suan Istanbuldayım hafta sonuda Ingıltereye gıdecegım:) Bugun bır suru leylek gordum ucarken ondan olsa gerek :) keyfın ıyı sanıyorum..sevgılerımı gonderdım sarıldım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canım Yıldız, memleket havasını bır senelık olarak depoluyorum..senın ıcınde cekerım merak etme..yarın bogazda balık yıyecegım..bır kısmınıda senın ıcın yerım..sevgılerımı ılettım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canım Heyyfım..keyıflı gecıyor gunler..bugun eskı dostlarla bırlıkte Istanbul sefasındayımİ)) Ankaraya gelebılseyım keske:( cumartesı sabahı Ingıltereye ucuyorum..bende ararım sarıldım..
(sarapları senın yerınede goturuyorum merak etme :) )

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescım ozledım ya..az kaldı..eglenıyorum gercekten hasret gıderıyorum..sevgılerımı gonderıyorum kocaman.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcım Ankaraya gelebılseydım tabıkı haber verecektım ama okadaryogun gecıyorkı zaman bır orası bır burası bırdahakıne kesın 1 gun ayıracagım program yapıp sızler ıcın..emaıl atmıstım ama belkı almadın..sevgıler dedım sarıldım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renklı Dunyam okadar cok resım cektımkı donunce bazılarını paylasacagım herzaman Canadadan sevgıler dıyordum ama bu sefer Istanbuldan sevgıler sanada canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Suleeeeee Istanbuldayım, ozledınmı benı:))) cumartesı Ingıltereye ucuyorum..mucckk

vişnap dedi ki...

Gün aşırı bakıyordum geldin mi bir ses varmı diye.Canımmmdostlezzettlim post'unu görünce nasıl mutlu oldum .Gelip te bloğuna seni görememek inan fena oluyor insan bloglar evlerimiz olmuş ışıklarımız hep yansın Tatilinin de keyfini çıkart bol bol gez canımmm sanırım dönüşüne az kaldı çok çok öpüyorumm sevgilerimi yolluyorum ..

MAZES dedi ki...

hmmm,ingiltereye haaaa,biracı mı olacaksın kız?Şaka ,güzel bira da lezzetli,eee afiyet olsun desem mi şimdiden canım?

bücürükveben dedi ki...

Tam sana göre bir etkinlikmiş:)))afiyet olsun Şule'ciğim, İstanbul'u da doyadoya gezmiş oldun..sevgilerimle..

VuslaT dedi ki...

Kızıma selam söyleeeeeee... Öp onu benim terime:) Canary Warf'da oturuyor...Yada bağır o duyar hisseder...
İyi yolculuklar canım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim anlasilan yoklugumda ismimide unuttun:) saka saka kucakladim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim canim bloglara giremiyorum fazla oldukca yogunum onumuzdeki hafta sonu donuyorum sonrasinda hersey normal olacak ozledim hepinizi..yaarin ing.yolcusuyum birde kraliceyi ziyaret edeyim dedim:) bende kucak dolusu sevgilerimi gonderdim..yorumunda duygulandirdi...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim eee buralara kadar gelmisken Ing.yede gideyimde biralarin tadina bakayim dedim:) sevgilerimi gonderdim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim iner inmez seslenirim kizina selamini soylerim canim..birkac saat sonra yola cikacagim..tesekkur ediyorum kucakladim..

pasta köşesi dedi ki...

ablacım ablacım hoşgeldin sefa getirdin ayağının tozu ile ne güzel bir organizasyona katılmışsın :) senin mutluluğun bizim mutluluğumuz :) öptüm seni kocamannnnn :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim pasta kosesi henuz donmedim:) yakinda sahalarda olacagim:):)

ilhan dedi ki...

Bu paylaşımı kaçırmışım ben. Bu şarap işinde çok zayıf kalıyorum senin o kadar çok tanıtım yapmana rağmen. Ama çok hoş bir etkinlik olmuş. Güzel de tesadüf olmuş buradayken olması. Çok simitli, ekmek arası balıklı günler diliyorum.

MAZES dedi ki...

kuzum,özlettin kendini,kapın hala kapalı,bu kadar tatil yetmedi mi?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Festigan sagol....simitli ve ekmek arasi balikli gunlerin sonu geldi..yarin biraz kapali carsi gezisi ile sonlandiracagim..
Oralarda olursan karsilasiriz belki:)..sevgiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim mazes bende ozledim..yarin son gun pazar donus yolunda olacagim...aslinda yetmedi ama :)

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Bir sürü yeri dolmayacak anı depolamışsındır canım, ne iyi gelmiştir bu ziyaret sana :)
Yazılarını ve paylaşımlarını heyecanla bekliyorum.
Sevgilerimle, iyi yolculuklar...

vişnap dedi ki...

Birtanemmm İngiltereye gittiğinde ana kraliçenin buruşuk yanaklarından benim için de öpmeyi umutmazsın değil mi:)))Canım hadi artık gel gel özledik ama yaaa:))Çok çok öptümmm:))

MAZES dedi ki...

yeni gelişinle yeni haftan da güzel olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Lezzet Senfonisi sagol canim..geldim geri nihayet..sarildim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim bende ozledim bende..ve geldiiimmm..optum yanaklarindan ellerinden Kralicenin senin icin selamini getirdim:)) sarildim canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim sagil canimmm..sessiz sakin yeni bir hafta evimde :)) sevgilerimi biraktim sana..

Tulay, dedi ki...

senin adina sevindim canim, cok keyif aldigin satirlarindan belli bunu tr.yasamis olman dahada keyifli olmus sanirim xxx

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim benim icin cok guzel bir etkinlikti bu tur olaylar ve davetler anladigim kadari ile Turkiyede cok daha fazla..ortam cok farkli acaba dedim Turkiyeyemi tasinsam:)) xo