16 Şubat 2013 Cumartesi

KARNABAHAR ve FRENCH CROSS-Merlot

Bu akşam dostlarla birlikteyiz, sabahtan beri koşturuyorum ama büyük zevkle..bol muhabbetli, kahkahalı güzel bir geceye az kaldı..Yemekler hazır, sofra düzeni de tamam sayılır, fırındaki minik ekmeklerin kokusu burnuma gelmeye başladı...bir kahve molası vereyim, bu moladan istifade az önce yaptığım karnabahar salatasının tarifinide sizlerle paylaşayım istedim..taze taze:) Benim karnabaharla aram çok iyi değildir ama bu şekilde olunca severek yiyorum..belki sizlerde biliyorsunuzdur ama yinede benim tariftede farklı birşeyler olabilir:)


Malzemeler:
1 ad.orta boy karnabahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 sap taze maydanoz(ince kıyılacak)
3 çorba kaşığı taze portakal suyu
3 çorba kaşığı limon suyu
az tuz, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Karnabaharları, çiceklerine ayırın, büyüklü küçüklü, tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın( çok yumuşamasın).
Bir kaseye maydanoz, nane , limon suyu, portakal suyunu ve karnabahar çiçeklerini koyup karıştırın, ve servis tabağına alıp, kendinize göre tuz ve karabiber ilavesi ile afiyetlen yiyelim..Bu kadarcık:)


Ayrıca bu akşam için herzamanki Chardonnay in haricinde Ontario bölgesine ait FRENCH CROSS, Selection, Merlot var..Büyük şişe ler haricinde resimde görüldüğü gibi kutu içerisinde satılıyor, ön kısımda küçük bir musluk var oradan dolduruyorsunuz..bu kırmızı, kesinlikle sadece party lerde, kalabalık toplantılarda, kolayca içilebilecek bir çeşit...yani, aroması, tannin i, uzunluğu, kokusu nedir..bardakta çevirip aromalarını farkedeyim, koklayım, sonra keyifle içeyim gibi olanlardan değil..party şarabı..neden aldım derseniz..satıcı lütfen deneyin deyipte az bir şey tadına bakınca ayıp olmasın diye aldım:)) Ama sanmayınki kötü, bizim köpek öldüren tabir edilenlerden, hayır kesinlikle değil, sadece bana göre çok hafif..ve aroması fazla yok..benim tarz şaraplardan değil, ve zaten bizim bölge, yani Ontario nun kırmızılarını bir iki tanesi haricinde sevmiyorum..beyaz konusunda daha iyiler...bu günlük bu kadar diyorum, kokular gelmeye başladı fırından, birşeyleri yakmadan gönlünüzce keyifli bir hafta sonu diliyorum. CHEERS!!

56 yorum:

Sule dedi ki...

Demekki bu aksam Karnibahar salatasi yiyecegim :-) Firindaki ekmeklerle den yenmezmi hic. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba Emelciğim, misafirlerinle çok güzel bir akşam geçirirsiniz dilerim.Ekmeklerin kokusu taa buralara kadar geldi:) sarımsaklı ekmek mi yapıyorsun yoksa?
Karnıbahar salatasını durup dururken canımın çekeceği hiç aklıma gelmezdi:)
Sadece salatasını seviyorsan, bir sefer de salata sosu olarak limon suyu ile tahini karıştırıp denemeni öneririm.Biraz da sarımsak dövüp, çok az da zeytin yağı katılacak. Üzerine de ister dereotu, ister maydonoz.
Afiyetler olsun, keyfi, bereketi bol sofralarınız daim olsun.Sevgiler.

AslıASLI dedi ki...

Fırındaki minik ekmeklerin kokusu buraya kadar geldi Dostbahçem. Açım çok açım şu an :) Dostlarla sohbetler eşliğinde geçen bir geceden daha güzeli ne olabilir ki? keyifli bir gece diliyorum.
Karnabahar'ı son 3-4 yıldır yiyorum, ondan önce yüzüne bile bakmaz bunu nasıl yiyorlar derdim :) şimdi resmen çiğ olarak tüketiyorum.

Salatasını özellikle annem için yapıyoruz ama bu tarif farklıymış böylede denicem. Ellerien sağlık.
Biliyorsun Şarap konusunda çok iyi değilim, içmeyi severim ama bilgim yok. Senin sayende öğreniyorum.
Tekrar güzel bir gece diliyorum :)

bücürükveben dedi ki...

Karnıbaharı ben de pek sevmiyorum, kızartıp, sarımsaklı yoğurtla olursa yiyebiliyorum ama yağ çekiyor o da:(((hiç canım istemiyor uzun süredir..sanırım bir daha da yapmayacağım...bu aralar hep peynirli maydanozlu kek yapıyorum, çayla çok seviyorum...hafif ama doyurucu..
afiyet olsun canım..sana şerefe!!!:)
sevgiler, harika bir hafta sonu diliyoruz...:)

tubanne dedi ki...

Portakal suyunu ilk defa öğrenmiş oldum,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,şarap kutusu da çok eğlenceli:)Bol hoş sohbetli bir akşam diliyorum dostlarınla:)Özeniyorum sana,ne güzel yapıyorsun:)

Unknown dedi ki...

Eline sağlık çok güzel görünüyor :) sevgiler

vişnap dedi ki...

Yanımda sevdiğim arkadaşlarım olsun sevmediğim lezzetleri de yerim Hem karnabahar güzeldir lezzetli bahçem de ahh haşlanırken o kokusu olmasa olmuyor herhalde: salatası ,yemeği,kızartması çok güzel çok severim ah gratenini unuttum küsecek bana graten o da muhteşem güzel oluyor canımmm ellerine sağlık .

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ahestebeste canim..senin tarifide not alacagim ve deneyecegim. Yok ekmek sarimsakli degil yarisi sade yarisi na kiyma koydim pogca gibi:) hazirlandim bekliyorum sarabimida aldim elime birde muzik ..zaman geciriyorim. Gonlunce hafta sonu diliyorum..kucak dolusu sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifle hayat dair tesekkur ediyorum. Guzek bir hafta sonu diliyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim dogru dedin dostlar llsun yemek bahane:) karnabahari bende kokusu nedeni ile sevmiyorim galiba kotu kokuyir yaw:( neyseki disarda haslandida icerde koku olmadi:) salata disi hic denemedim. Yemegini deneyim ama ancak disarda piserse..blogunda varmi tarif bir bakim? Kucak dolusu sevgi gonderdim:)

ilhan dedi ki...

Karnıbahara portakal suyu koymak bence de iyi fikir. Aslında ben de nedemse özellikle bu sene karnıbahar ve brokoliyi sevmiyorum. Şarap karton kutuda ne ilginç. Musluk falan. sayende neredeyse şarabı sevmeğe başlayacağım. :)) Eline sağlık, afiyet olsun.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
afiyetler olsun. Bol muhabbetli güzel ve neşeli bir akşam olmuştur dilerim ki.
Ellerine sağlık. Salata nefis görünüyor. Ahestebeste arkadaşın dediği gibi deneyeceğim bir kere de.
Sevgiyle kal.

*mehtap dedi ki...

karnıbaharı bu şekil hiç denemedim,ama güzel olur tabii ki,portakal ve limon suyu karışık..
şimdiden iyi akşamlar Emelcim,dostlarına bizden de selamlar...

Depresif Ayu dedi ki...

Eline sağlık Emelcim. Karnabahar salatasını arada yesem de pek tercih etmem. Yemeği de bizim evde hiç yapılmaz. Amaaaa kızartmasına bayılırız. Ve de sık yapmaya çalışırım.

Canım çekti bak, yapsam mı acaba :)))

Hanife Mert dedi ki...

Ellerine sağlık dostbahçesindenlezzetler. Karnıbahar tarifin farklı geldi bana, en kısa zamanda deneyeceğim.
Afiyet olsun, sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

ben çok severim karnıbaharı canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Suleee hhh:( sanki cok yedin gorduk..birdaha karnabahar yok sana :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim simdiye kadar karinini doyurmussundur sanirim:) gecemiz cok guzeldi herzamanki gibi..bu aksamda genclerin party si var bizde sen gelebilirsin ona :)) ama bizimkinede gelebilirsin istedigin zaman:) Karnabahari aslinda bende daha cok cig seviyorum sos a batirip,yemek olarak hic yemedim kizartma olarakta sadece arada salatasini yapiyorum..tadi guzel oluyor. Rokada katabilirsin icine seviyorsaniz..Sarap konusunda bende kendimce birseyler yaziyorum ama icmesini gercekten seviyorum hele kaliteli ise..ama tabiki her gundegil, hafta sonlari :) Dinlenmeli pazar gunu diliyorum sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim senin kek ten yemeye gelecegim bir gun haberin olsun..ama gercektende maydanozlu peynirli kek yanindada cay nefis oluyor denedim sayende:) tekrar yapmam lazim simdi..
Karnabahari ben pek sevmem alismamisim ama arada salata olarak yeniyor..gerci belki kizartmasini denemem lazim..ama yaz gelsin bahcede yaparim ev kokunca sevmiyorum:( Guzel bir pazar gunu diliyorum sevgiler gonderdim ikinizede:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan portakali seviyorum salatalarda(suyunu), karnabahara bende cok sicak bakmiyorum ama arada degisiklik olsun diye yapiliyor..brocoliyi ise cig olarak bayilirim..gerci karnabaharda oyle cig olunca daha hosuma gidiyor sosa batirarak yemek..
Sarap severler kulubu acacagim ona gore kendime taraf topluyorum:)) belki illede sevecekler cikar diye:)Keyifli pazar gunun olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim guzel ve keyifli bir gece idi gercekten..dun aksam bizlere bu aksamda genclere var party yine bizde..baslarindayim hic kacarlari yok:)) Sarap in kucuk kutulari meyve suyu gibi..resimdekinden cok kucuk olanlarda satiliyor ama garip geliyor sarabi kutudan icmek..cok sevmem ama arada aliniyor iste:) Egecigi ve seni kucakladim ailecek mutlu pazar gunu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim sagol canim...dostlardan da sizlere selam var :) arada sirada degisiklik olsun deniyor bende cok yapmasamda portakal limonla karistirinca fena olmuyor..Keyifli pazar gunu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum, aslinda kizartma olarak denemem lazimda kokusu yokmu o hic hos olmuyor:( evde yemek kokusunada takikim..her yemek pisiristen sonra dusa giresim geliyor..neyse konumuz karnabahardi..bir ara kizartmasini mutlaka deneyecegim..oyle daha guzeldir eminim..sevgiler keyifli pazarlar bol yemeli:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanife Mert tesekkur ediyorum..arada sirada farkli olarak denemek iyi oluyor sebzeleri..mutlu pazar gunu diliyorum sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun, sagol canim sevgilerimle mutlu pazarlar diliyorum:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Sevilen sevilinen dostlarla,nefis lezzetlerin başında toplanmak kadar güzel ne olabilir.
Lezzetle sohbeti demlendireceğiniz harika bir akşam diliyorum sizlere.
Sıcacık mis gibi ekmek kokularını adeta hissettim.
Karnıbaharın her türlüsünü çokk severim:)Ellerine sağlık canım.
Portakal yıllar önceleri sadece meyve olarak kullanılırdı.Şimdiler de bir çok sebzeye ayrı bir tat katıyor değil mi?:)
Sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri gercektende bol muhabbetli neseli aksamdi . Ahestebestenin tarifini bende deneyecegim guzel bir tarif. Sevgiler diyorum eksi 20 den:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce lezzetler sagol canim..muhbbetimiz nesemiz bol idi. Ekmekler nefisti birde gozleme ilave oldu..ne olcak halimiz bilmem:) gercekten portakal sadece meyve idi simdi suyu kendisi herseye kullaniliyor..iyide oluyor ama degilmi? Guzel bir pazar gecesi ve mutlu bir hafta diliyorum..sevgiler:)

çeşnici Handan dedi ki...

Karnabahar seven biri olarak tam benlik bir salata olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

Heyyfi dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Arkadaşlarına ve sana afiyetler olmuştur.
Karnabaharı ben de çok severim.
Bu arada merlot iyi gitmiştir:)
Sana sevgiler canım Emel'ciğim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cesnici Handan tesekkur ederim..guzel oldu..biraz eksilik biraz tatlilik iyi idi:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim tesekkurler canim..afiyetler oldu:) Iyi bir gece idi..ama ben beyaz takildim..Merlot u Sule ye verdim:))) sevgiler gonderdim:)

Unknown dedi ki...

selamlar valla pes ne hamarat kadınsınız fırında ekmekler var siz yazı yazıyorsunuz ben kesin yakmıştım ekmekleri:))))şarap kutudan bayıldım keşke burda da olsaydı alırdım...karnıbahar portakal tadında hiç duymamıştım ama yeniliklere açık olmak lazım...biz herşeyiyle severiz...sevgiler buarada bıkıp usanmadan bana yorum bırakmanız çok incelik ben buara sizleri epey yalnız bıraktım...

yildiz dedi ki...

Yalnizca karnabaharin görüntüsü yetmez bize;masanin tam tesekküllü halini umarim cekmissindir sevgili
Dostbahcem:))))
Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle sevgiyle ve dostca kal...

Unknown dedi ki...

Bne karnıbaharın her halini severim ama en çok kıymalı yemeğini ama yok yok kızartmasınıda çok severim ama fazla kalorili:)Salata nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.

MAZES dedi ki...

bir de mendil verseydin,sabah,sabah canım çekti ,kahvaltımı bitirdim,salata da olsaydı şu anda hayır demezdim,salata mı güzel,anlatma tarzın mı iştahımı açtı?Ellerine sağılık canım,iyi eylenmişinizdir.

VuslaT dedi ki...

canım Emel2cim fırındaki ekmekler kesin sarımsaklı ekmektir. Hımmm mis gibi. Karnıbahar salatasına ben limon sıkardım sen portakal suyu koymuşsun vede nane kesin denenecek. Kutunun içindekileri misafirler içsin ben Teneke Kutusunu alabilirmiyim:))

Çok özlemiştim senin şirin uslubunla yazdığın minik güzel tarifleri. Dur gideyim kaçırdıklarımıda okuyayım sessizce..Çok öptüm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pozitif Pembe sizi gormek ne guzel:)) Uzun zaman kayip olunca gozler ariyor tabiki ama, biliyorum mesguliyet var..Dilerim biraz aramizda olursun bundan boyle:) sevgiler mutlu haftalar diliyorum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim masanin resmini ben degil ama galiba Sule cekti, nasil ciktigini bilmiyorum ama paylasmaya calisirim:) sevgiler bendende..mutlu haftalar..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Cafe Tarifleri karnabaharin salatasindan baska yemedim, aslinda yemegini denemem lazim belkide daha guzeldir..sevgiler ve mutlu hafta diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim, bende sabah kahvemle buradayim suan:0 Salata guzel oldu tarif basit ve kolay , sizlerin guzel yemek tarifleri yaninda benimkiler hicbirsey..Sevgiler diyerek guzel bir hafta sonu diliyorum sana:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim, donmene sevindim..birdahakine karnabahari limon suyu ve nane ile deneyim..o aklima gelmedi..belki dahada guzel olur..Ben sana Teneke kutuda taze sikilmis uzum suyu veririm sen iste yeterki:)) mutlu bir hafta diliyorum sevgiler :)

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

Yemek üzerine bir eğitim alındı mı acaba merak ettim :) çok güzel görünüyor ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

karnıbaharı bende pek sevmiyorum daha doğrusu pişerkenki kokusunu pek sevmiyorum genelde fırında pişiriyordum o yüzden ama bu salata, karnıbaharı yyiyebilceğim farklı bir alternatif olucak canım..harika bir salata olduğundan eminim muhakkak deniycem ellerine sağlık..
sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevil evet kokusu gercekten yeme beni diyor. Salatasini yiyorum bsska hicbircesidini denemedim. Birde cig olarak seviyorum. Salatasini denersin bir ara belki. Sevgiler:)

sarımutfak-hande dedi ki...

karnabaharın her halini severim ellerine sağlık çok güzel olmuş
kurabiyedeki salebi sormuşsun bende toz salep kullandım canım

anne eli gibi dedi ki...

ben de senin aksine karnabaharın her halini severim ama salatasına bayılırım,eline sağlık canım..

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Ah ahhh karnibahar, ekmekler...en sevdigim sebzelerden biridir. Esim yemez...ama ben mutlaka evde pisiririm. Ozellikle basamel soslu kasarli, firinda...ama bu sekilde hic denemedim. Mutlaka deneyecegim paylasim icin tesekkurler canim optum cokkkk

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Damla Baser..Yemek uzerine egitimi evde kendi kendime veriyorum:) her kolay ve pratik olanida paylasiyorum tabiki lezzetli ise:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak Hande, cevabin icin tesekkur ediyorum ozaman evdeki salepi kullanabilirim..hafta sonunda deneyecegim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne Eli gibi, ben karnabaharin haslanirkenki kokusunu sevmiyorum:( arada salatasi ni yapinca iyi oluyor:)sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Muge, bende salata haricinde hic denemedim aslinda senin ki gibi firinda basamel soslu ve kasar peynirli denemem lazim..Atesi ve seni kucakladim:)

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım :))
güzel bir tarif olmuş :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gurme sirinem sagol canim..tarifini de not aldim ayrica tesekkur ediyorum..yapinca paylasirim tabiki:)

Unknown dedi ki...

Negüzel bir araya gelmişsiniz ne keyifli bir masa olduğu fotoğraflardan belli oluyor :)
ellerinize sağlık :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbicegimmutfagi..bu memlekette boyle birliktelikler olmazsa zaman cabuk gecmez:) Tesekkur ederim..sevgiler