28 Şubat 2013 Perşembe

HAFTA SONUNDAN- Yemek ve Chardonnay


Geçen hafta kuzenlerle arkadaşımıza gitmiştik yemeye..Okadar güzel yiyecekler hazırlamıştıki Nilgün, gecenin sonunda, artık yeter desekte birde benim ve Aysun un yapmış olduğumuz tatlılar da yemesek olmaz misali mideye inince,  artık 1 hafta yemek yok densede herzamanki gibi:) mideye laf geçermi geçmez..özelliklede benimkine:)

Bir yandan masa hazırlanırken, bir yandanda yardım edeceğime resim çekmeye çalışıp,  masaya gelen yemeklere göz atıp, aa bunudamı yaptın, ay niye bu kadar çok pişirdin, ne gerek vardı laflarımızdan sonra masada yerlerimizi aldık..Yemekler tek kelime ile nefisti, sohbet güzel, keyifler yerinde idi..Sonra çay faslı ve tabiki bizim tatlılara geldi sıra..onca yedik, tatlıda olmasın diyemiyoruz..habire ye..


Aysunun yaptığı kurabiyeler de ağızda dağılan 1 tane yemekle kalınmayan, un kurabiyesinin aynısı  gibi olup, sadece içine 1/2 bardak hindistancevizi ilavesi ile yapılmış.. benim ki ise kişisel bisküvi pastası olup: 2 bardak süt ile hazırladığım herkesin bildiği kolay puding tariflerinden birini hazırlayıp (sadece birkaç kaşık pudingi, pişirdikten sonra ayırıp içerisine çikolata ilave etmek sureti ile az miktar kahverengi puding elde ettim)yuvarlak bisküvileri süte hemen batırıp çıkarmak sureti ile tabaklara dizip üzerlerine beyaz pudingden kaşıkla koyup, tekrar bisküvi- puding, ve birkez daha tekrarlamak sureti ile (3 sıra yuvarlak bisküvi ile) kişisel minik pastalar yaptım, ve en üste yine beyaz  ve onun üzerinede biraz kahverengisinden dökerek , bisküvi pastasının etraflarında az birşey pudingle kapatarak, kimini hindistan cevizi ile kiminide ceviz ile süsledim...


Bu arada gece içilen beyaz şarap idi, önce olağan Sawmillcreek Chardonnay, sonra  Avustralya dan Wyndham Estate 222 Chardonnay idi..Ben ilk kez denedim, benim olağan beyazıma nazaran az birşey tatlı geldiysede, rengi parlak sarı, ilk koklandığında hafif meşe, ve meyve aroma yoğunluğu, içimde: dengeli asit oranı, sanki kavun tadı ve meşe nin karışımı ile, ferahlık ve tazelik hissi veren kolay içimi ile farklı bir chardonnay idi...Onca yeme içme dışında vakit gece yarısını bulduğunda artık gitsekmi derken Nilgün oturun daha, size ikram edeceğim bir içeceğim daha var dedi..kendisi hiç içmez sadece meyve suyunu ve Ginger Ale i karıştırıp kendisine özel gazozlu içki hazırlar:) dolayısı ile bende “Daha ne ikram edeceksin Boza mı? dedim şaka yaparak..güldük. 


Bu memlekette nerde bulacaksın Boza..ama arkadaş evet boza dedi..yaw dedik hadi ben dalga geçtim sen niye devam ediyorsun.."gerçekten boza ikram edeceğim ben yaptım" dedi..Haydaa dedik..bozamı??? getir hemen, leblebinde varmı bari deyince “olmazmı, hemde Türkiyeden“ deyip önümüze bozasını, bardaklarını ve kavanoz leblebisini getirince amanın doldurda içelim..özlemişiz diyerekten gayette güzel tadı ile bizleri bir an Vefa bozacısına götürmüş kadar oldu..sağolsun..onca güzel yemek sonrası birde boza da içirtti ve artık uyku vakti evli evine diyerekten Nilgüne güzel gece için teşekkür edip, vedalaşıp ayrıldık...

Eski kış günlerinde mahalle aralarında ellerinde güğümlerle dolaşan ve Booooozaaaaa diye bağıran bozacılarımız ve camdan seslenerek elimizde tencere ile koşarak kapıya çıkıp aldığımız ve içtiğimiz o güzelim bozaların hala eski tadı varmı bilmiyorum..Malum biz buralarda böyle kırk yılda bir kere ancak içebiliyor ve kış aylarının Bozasını pek tadamıyoruz...seveniniz varsa, birdahaki bozanızı benim için için ve içine leblebi de atmayı ve bol tarçın dökmeyi unutmayın sakın:))

Not: 2  bardak sütle yapılan pudingden 10 adet kişisel bisküvi pastası çıktı.
Birde bu yayın niye böyle birkaç çeşit yazılı..yada yazılar farklı diye düşünürseniz, benim klavyem Türkçe olmadığından Türkçe karakterlerle yazmak için başka bir web sayfasında yazıp, copy-paste yapıyorum kendi bloguma bazen bir şekilde yazılar değişiyor, okadar bakındım düzeltmek için bulamadım, fazlada kurcalamak istemedim, silinmesin onca yazı diye, artık idare edin:))

53 yorum:

Sule dedi ki...

Sizi Bozaci guzelleri sizi. Afiyet olsun!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulecim hemde nasil afiyet oldu:bulmusuz kacirmadik :)

Unknown dedi ki...

Söz bir dahaki bozayı senin için içicem hemde leblebili öylesine bayılırım çünkü hatta canımı çektirdin bile:) şarabıda öyle bir anlattın ki kokusunu hissettik resmen

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canımm nasıl güzel bir akşam geçirmişsiniz,keyfiniz bol olsun..Hepinizin ellerine sağlık..sevgiler..

lezzettabağı dedi ki...

O Dost bahçesinde bende olsaydımda o şaraptan o bozadan tatsaydım olmaz mıydı.. bensiz içtiniz öyle mi.. neyse hadi affettim sizi nilgünün de sizin de ellerinize sağlık ohh sefam olsun diyelim neşeli sağlıklı geçsin hafta sonunuz, kocaman sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ne güzel ve keyifli bir akşam olmuş. Gecenin sürprizi de mükemmel.
Sevgiyle kal.

ihlamurcum dedi ki...

Herşey mükemmel gözüküyor,beni en çok bozaaaa etkiledi.Gerçekten kış geceleri bozacı geçerdi ve ben çok üzülürdüm,biz sıcacık evimizde adamcağız sokakta diye...
sevgiyle kalın,dostlarınızla hep böyle güzellikleri yaşayın.

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Hepsi birbirinden nefis gözüküyor..Yapanların ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun :) Yemek bahane muhabbet şahane olmuştur eminim :)

Gurme Şirine dedi ki...

afiyetler olsun :)

sarımutfak-hande dedi ki...

ohhh afiyetolsun ne güzel mamalar yemişsiniz

Unknown dedi ki...

Buralarda bile bozacı sesi kalmadı artık.:))) Marketler,kuruyemişçiler satıyor şimdilerde... Helal olsun yapanın ellerine sağlık.:))

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerinize sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

keyiflisofram dedi ki...

Afiyetler olsun,çok güzel bir paylaşım olmuş ,zevkle okudum.
Sevgilerimle...

balböcükleri dedi ki...

saat 2 ve benim beyaz şarap içesim geldi.

AslıASLI dedi ki...

Nasıl harika bir masa hazırlamış arkadaşın Dostbahçem. Bugün çalışmıyorum ve sabah erken saatte bir kahvaltı sonrası inanılmaz açım şu an :) tarifler çok güzel, sunum çok zevkli ve o şarap tarifin. Beyaz Şarap bir kaç kez içtim her zaman kırmızıyı daha çok severim ama içimi güzel bu markanın sanırım.
Birde kişisel bisküvi pastan çok nefis görünüyor canım ya, ellerine sağlık ve tarifide kolay geldi bana.
Boza hemde ev yapımı harika bir şey :) nasıl sürpriz olmuştur sizlere :) Canım çekti Vefa'ya bir gitmek lazım :)

Özgür Tatlar dedi ki...

ohh keyfiniz daim olsun.ne guzel gitmistir sarapla ,yemekler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gizem Can :) icersen sevinirim buralardan hissederim..kandirmaca yok ona gore:))tarcinda dok emi..mutlu hafta sonu diliyorum sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursen sagol canim, keyifli bir aksamdi gercekten hersey cok guzeldi..sevgilerimi gonderdim mutlu hafta sonu:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sukran Unal, bilseydim haber verirdim birdahakine:) Siz yeterki gelin biz sizler icin herzaman sarap icer boza yapan birinide buluruz:)) sevgiler mutluhafta sonu..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri Boza gercekten surpriz oldu..hic beklemiyorduk..sevgiyle, mutlu hafta sonu:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum, aslinda dogrusun biz sicacik evlerde iken onlar ekmek parasi icin kisin sogugunda boza satmaya calisirlardi bak benide huzunlendirdin simdi:( Eskilerde kalsada..sevgilerimle, guzel hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aysegul, tesekkur ederim..evet yemek bahane muhabbet sahane idi:)) sevgiyle, guzel hafta sonu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sagolasin canim..mutlu hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak hande oldu afiyetler..hepsindende yedik..midemize soz geciremedik:)) sevgiler..keyifli hafta sonlari

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilgun gercektende nerede o eski bozacilar boza dukkanlari..hersey paketlesmis marketlerde degilmi? Tatlarida eskisi gibi degildir sanirim artik..sagolsun arkadasimiz o eski keyfi yasatti bize..sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkur ederim canim sevgiler ve mutlu hafta sonu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk tesekkur ederim, zevkle okutabildiysem ne mutlu bana..sevgiler..guzel hafta sonu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Balbocukleri aciverseydin bir sarap iciverseydin..yaninada senin guzel atistirmaliklardan :)) Mutlu keyifli hafta sonu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim bugun sansli gunundesin evdesin bol keyif yemek icmek miss gibi kahven o olmazsa olmaz:))gecemiz yemeklerimiz muhabbetimiz guzeldi keyifli..Beyaz sarabi toplantilarda iciyorsamda kendi basima iken kirmizi tercihimdir..ozellikle kis zamaninda, yaz gelince beyaza takilmalar cogaliyor daha hafif oldugundan vede soguk iyi gidiyor:)) Vefaya gidersen benim icinde bir yudum al kendi bozandan emi:)) sevgiler, keyifli gonlunce bir hafta sonun olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar, toplantilarimizda sarap olmazsa olmazlardan..kimimiz icer kimimiz icmez ama yinede herzaman bulunur:)) sevgiler canim mutlu hafta sonu olsun ailenle birlikte..

Depresif Ayu dedi ki...

Afiyet olsun, bal şeker olsun arkadaşım. Herkesin eline sağlık. Kişisel pastanı çok sevdim ama. Hem çok pratik, hem de lezzetli olduğuna eminim.

Şarap konusunda şimdiye kadar hiç yorum yazmadığımı fark etmişsindir. Fermente şeylerden hoşlanmam çünkü. Çocukların bile içtiği biradan daha bir yudum içmedim örneğin. Kokusuna bile tahammül edemiyorum. Bozayı da yıllar önce bir kere koklamıştım ve de tadına bile bakmamıştım :)))

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim ne kadar marifetli, becerikli kuzenlerin var, darısı herkesin başına:)))afiyet bal olsun diyorum, şardone (okunduğu gibi yazdım kusura bakma)çok duydum ama tabii hiç içmedim eminim çok güzeldir, boza ise ıııı hiç sevmem içemem..:))))
sevgilerimle canım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum evet ya kisisel pasta guzel oldu..eskiden cok yapardim sonra zor geldi birkatim ama o gun yapinca hosuma gitti yne:) Sen hic icki sevmeyenlerdensin sanirim ..benim bazi yemekleri tatmadigim gibi:)) sen bence bu yaz hafifinden beyaz meyveli saraptan basla olurda bir araya gelirsek birgun sen gazoz ben sarap icmeyim:)) saka saka..tabiki bazi kisiler sevmezler..bozayida oyle..ben ikisinide severim ve senin icmediklerinde bana kalacagindan heyyt diyorum:)) Mutlu hafta sonu bol yemekli..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim, bir araya gelince tum marifetler dokuluyor ortaya:)) Sen istedigin gibi yaz Chardonnayi canim..ben okundugu gibi yazsamda duzgun olmayacak klavyeden dolayi simdi baska sayfaya gidipte cevaplamayim seni:)))Beyaz lar kirmizilara gore daha hafiftir icimleri(bana gore) belki bir gun tadina bakarsin..ozaman dusunceni yazarsin bana..sevgilerimi gonderdim mutlu hafta sonu diliyorum:)

vişnap dedi ki...

Oyyy şekerim ne bozası ne bozacısı kaldı o eskinin mahalle aralarından geçen ellerinde güğümlerle hepimizin başını camlardan uzattıran .Ahh neydi o günler neydi.Ben de bozayı çok severim çok çoookk.Bak şimdi canımı boza istettin :))Canım yağan karlara inat sıcacık sarılışlarımla eriticem o yağan yağacak olan karları.Çok öpüyorum sevgiler sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapp canim..kalmadi degilmi o eskilerdeki bozalar..bozacilar..cok sey yok oldu ya eskilerden benim hatirladiklarimdan..off of..Senin sicak sarilmalarinmi etkiliyor ne..kar yagisi durdu ustelik 1 derece civari suan:)))isiniyoruz isiniyoruz heyyy:))) Bende sarildim ve sevgilerimi gonderdim, mutlu hafta sonu diledim..

Heyyfi dedi ki...

Canım Emel'ciğim benim, kıyamam sana demek sen bozayı özledin. Artık Türkiye'ye geldiğince içersin.
Ben yıllar var içmedim boza. Yıllarca içmesem hiç aklıma gelmez.
Bu arada masanızda yok yok.)
Afiyetler olmuş görünüyor.
Keyfiniz bol olsun canım.
Sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim canim bozayi ictim ya hasret giderdim ama ozledigim ve eminim hergun yiyecegim simit olacaktir:) masamiz yemekkerimiz cok guzeldi sagolsun arkadasimiz epeyce hazirlanmisti..keyifli hafta sonu diliyorum bende..sevgiler..

Unknown dedi ki...

bisküvili pastacığı beğendim hem pratik hem leziz :)

bozaya karşı neden önyargılıyım ben,salepi çoook severim gittiğmizde bozada var derler,salepten bozayı gözüm görmez,hiç daha içmedim ama nedense içesimde gelmedi,denemem lazımm :)

neseersoy dedi ki...

Canım masanız hep böyle zengin sohbetiniz bol birlikteliğiniz sonsuz olsun:-) Şarabı merak etmedim desen yalan olur bu kadar profesyonel tanıtımdan sonra :-)) sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun keyifli bir gece geçirmişsiniz.Bozayı çok severim ama artık eski tadı yok zaman zaman yapsammı diye düşünüyorum.Sevgilerimle..

Depresif Ayu dedi ki...

Emelci ben bazı içkilerden hoşlanıyorum. Votka örneğin. Onun dışında da kremalı likörler hoşuma gidiyor. Amarula ve Baileys seviyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegimmutfagi aa bak ben salepi unuttum simdi ondanda istiyorum:)) aslind salep te nefis oluyor soyle bol tarcinli sicacik..onuda ozlemisim:( Mutlu hafta sonu diliyorum sevgiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

NeseErsoy tesekkur ederim, yok benim yorumlar nacizane kisisel ufak anlatimlar saraplar hakkinda..ama faydali oluyorsam ne mutlu bana:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya bende hala eski zamanlardaki bozayi dusunuyorum onlarinda tadi kalmadi desenize..galiba yapilabilirse ev yapimi en guzeli..belki onuda denersiniz:))
Mutlu hafta sonu diliyorum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum sen agir takiliyorsun:) Votka, Amarula, Baileys..birazda sekerlileri seviyorsun anlasilan, bende bazen kahvemde baileys i cok severim:))Votka yaz zamani..birde icine taze nane kesip, portakal suyu ile karistirinca:) Keyifli hafta sonun olsun..

MAZES dedi ki...

canım ,o kadar güzel anlatmışın ki sizinle olmuş kadar hissettim ,gurbette arkadaşlık çok önemli ,kimse bozmasın .

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim sagiol canim..gercekten burada arkadsliklar cok onemli ailemiz oluyorlar..sevgilerimi yolladim..

ilhan dedi ki...

Türk'ler her geçen gün çoğalıyor galiba sizin orada. Hepsi de marifetli. Bu hem iyi hem kötü bence. Bu süper sofralar kilo olarak dönebilir. İyi, şanslı hafta sonu olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Festigan Turkler oldukca cokta aralarina karisan yok:)) ama boyle guzel yemek yapan arkadaslar etrafimizda cok:) gercektende su son zamanlarda biraz ipin ucu kacti..hemde hic iyi degil..ne olacak bu yemenin sonu bilmem:) Keyifli hafta diliyorum ..

VuslaT dedi ki...

Canım emel2cim çokkk bisküvili pudung yaptımda hiç böyle kişiseli aklıma gelmeditdi.. Dostluğunuz baki, tarifleriniz hep böyle zevkli olsun imnşallah.. Çok öptüm..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim birdahakine boyle denersin..kimse sen cok aldin ben az aldim demez:)) sevgiler

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Oh valla harika görünüyorlar .Böyle paylaşımlar görünce keşke uzanıp bir parça alma şansım olsa diyorum.Ellerine sağlık canım