3 Aralık 2012 Pazartesi

LIMONLU KEK

Dün biraz alışveriş yapayım dedim, yılbaşı geliyor ya kendimiz için ufak tefek hediyeler , komşu çocuklarına verilecek çikolatalar, kitap alabilmeleri için kitapçıdan hediye kartı , ufak oyuncaklar falan. Mağazaya(Türkiyede AVM deniyor sanırım) bir girdim aman o ne kalabalık görmeniz lazımdı daha şimdiden bu kadar kalabalık olunca bir iki hafta sonra adım atılmaz..öyle zamanlarda gezmek iyi oluyorsada- milletin heyecanı, koşuşturması, alınan hediyeler, oyuncaklar, çeşit çeşit çikolata paketleri ni görmek, hediyelik hazırlanmış süslenmiş paketlere bakmak, araştırmak, ne kadar güzelse-birşeyler almakta bir  o kadar zor oluyor, niyemi? Her bir dükkanda, kasadaki sırayı görünce alışveriş yapmak insanın içinden gelmiyorda ondan..dolayısı ile ben dün tüm alışverişimi bitirdim:)) Hazır kimse çok fazla hücum etmiyorken ve kasa kuyrukları nispeten sakin sayılırken, lazım olan herşeyleri aldım. Ufak tefekler varsada onlarda yakındaki büyük marketlerden alınabilir..
Dun gezerken sizin icin resimledim Noel baba:)
Tabii onca gezme sonunda insan hem acıkıyor hem kahve-çay falan içmek istiyor..malum yanınada tatlı olmazsa olmaz...ama tatlı yedimmi ? Yok yemedim:) Sadece yemek yiyip, kahvemi içtim. Akşam eve gelince de kendi yaptığım limonlu kek ten yedim. Limonlu kek deyince özel birşey sanmayın, hepimizin bildiği 3 yumurtalı, şeker, yağ, un vs.li bildiğimiz klasik kek..sadece içine 1/2 su bardağı taze limon suyu ve 2 limonun kabuk rendesini koydum, oldu sana limonlu kek..Deren in (oğlum olur kendileri) en çok sevdiği kektir..


Ev keki olunca dışarda yemeye ne gerek var değilmi, yanına miss gibi koyu kahve kokulu cappucino/kapaçino da yapınca günün tüm yorgunluğu yerini keyfe ve rahatlığa bıraktı. 


Bu sabah erkenden uyandım hazır kimse yokken aldığım hediyeleri sarıp paketleyim dedim..Ev işimi dediniz, o ne?? Efendim? pazartesi olduğu için ev temizliğimi yapayım!! Yok..yapmayacağım birşey, gelen yok, giden yok..ev işi kaçmıyor nasılsa yapmaklada bitmiyor..bugünü hediye paketleme günü ilan ettim..ve keyif günü:) Haftanız keklerdeki tatlar gibi güzel ve neşeli geçsin.

Not: Mağazadayken, çocukların ve isterse büyüklerinde Noel Baba ile resim çektirebildiği Santa/Noel Baba nın yerini sizler için telefonumla resimledim..Her mağazada, mağaza büyüklüğüne göre ve her biri değişik dekor la, Noel baba kısımları hazırlanıyor, belki Türkiyedede vardır artık..

66 yorum:

VuslaT dedi ki...

Canımmmmmmm kekten kalınca bir dilim isterim.Bir bardak da kapiçinooo ve bardakda bende kalacak ama:)) anlaştık değil mi?..
Seni çok seviyorum..Kocaman öptümmm..İyi haftalar..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ev keki gibisi var mı..ellerine sağlık ..Bende çok severim limonlu keki...afiyet olsun..

anne eli gibi dedi ki...

bizim burada da yılbaşı öncesi avm'ler çok kalabalık oluyor ama hala bayram öncesi kadar değil :)kekin nefis olmuş eline sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim sen yeterki iste hem kek hemde kapacino gonderiyorum, bardakta sende kalabilir tabiki istersen iki tane gondereyim:))Bende seni seviyorum, sarildim kocaman:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursen tesekkur ediyorum, oldu afiyet :) bitene kadar yiyecez simdi:))sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi bizim bayramlar nasilsa yilbasida oyle iste buralarda biliyorsun..Ama yinede bizim bayram alisverislerimizde bir baska guzel oluyor degilmi:)) Sevgiler diyorum..

Fransali Gelin dedi ki...

Sende bendensin valla, bende ev isi yapacaktim ama gelen yok giden yok biraz daha boyle kalsin dedim biraktim :) Oglunun sevdigi kadarda varmis kek ellerine saglik nefis kabarmis valla

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fransali Gelin, ne yapalim, madem memleket disiyiz keyfini cikaralim degilmi:)) is nasilsa yapilir bosverr..kek guzel olduda yemesi guzel olmuyor :( olsun ama bu ay yeme icme ayi..sevgiler:))

Gurme Şirine dedi ki...

yaa ama bende istiyorum :)
yoksa bana kalmadı mı ? :))
ellerine sağlık canım...

Sule dedi ki...

Ofisten bakiyorum sitene.. Ben calisiyorum sen keyif gunu ilan etmissin. Oldu mu simdi?? Kek le kahve de yani tam senlik. Afiyet olsun!

huuuubakbi dedi ki...

doğru diyosun evde yapılan kek gibisi olmaz ...nefis olmuş harika...

Unknown dedi ki...

Kek nefis gözüküyor ellerine sağlık,bu gün bende hiç ev işi yapmadım,yapmayıncada oluyormuş:)))

tubanne dedi ki...

Yılbaşı'nın tadı yurtdışında çıkıyor diye boşuna demiyorum:)Resim harika,çook güzel,orda olmak isterdim:)Ellerine sağlık,en güzeli ev yapımı kek.Ev işi konusunda söylediklerine sonsuz katılıyorum:)

Özgür Tatlar dedi ki...

oralarda cok daha guzel kutlaniyordur noel.bizde basladik hediye alisverislere.kahve ile kekte ne guzel gitmistir.

Ferkay dedi ki...

eh evde böyle bir güzellik dururken dışarıda hiç tatlı yenirmi canım.
Ellerine sağlık..

Depresif Ayu dedi ki...

Kek çok hoş görünüyor eline sağlık. Ben de ev yapımı keki çok severim ve güzel kek yaparım öhöm öhöm :))

Ablam yıllardır beni çağırır, Noel zamanı bize gel (Houston), yılbaşını burada geçir diye. Ama nedense gitmiyorum ve kızcağız haklı olarak bana gıcık oluyor. Aman daha ne kadar oldu ki. Şunun şurası 20 yıldır oradalar :D

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sana kalmaz olurmu, kalmasa bile senin icin yaparim ben uzulme:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sule, seni gidi isleri yukledin calisanlara dimi :)) Bende keyif yapacaktim ama olmadi tel.gelince ozledik diye gittim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler ne varsa ev yapiminda var degilmi:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya ohh ne iyi etmissiniz, her zaman yapilacak diye birsey yok arada grev lazim:))

ilhan dedi ki...

Kalabalık burada da başladı. Ama avm ler tamamda trafik niye tıkanıyor onu anlamıyorum. Bu saatte hangi bloğu açsam harika kekler, pastalar, puhaçalar. Ben kafayı yersem bu saatlerde yiyeceğim. Kek nefis eline sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubanne, Ege buyuyunce yurt disi kutlamasi yaparsiniz birgun:) Ev isi mi pofff..en iyisini yapiyoruz ama sennin isin daha cok:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar erken baslayinca alisverise iyi oluyor onceden hazirlaniyor hersey rahat ediliyor..Sizin minikler var galiba degilmi??

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim bende oyle dusundum tatliyi eve sakladim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayu(ben bu ismi cok sevdim:)) madem oyle imkan var nicin gitmiyorsunuz..hem ablanizi sevindirmis olursunuz hem sizin icin degisiklik..bence kacirmayin teklifi:))

coco-jelly dedi ki...

Of of muhtesem gorunuyor ellerine saglik canim sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Coco-Jelly hosgeldiniz ve tesekkur ediyorum:) Sevgiler ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan bayanlarmi cikiyor dersin alisverise, trafik ondanmi tikaniyorki:))-Arkadaslara saka olsun diye yaziyorum tabiki-
Gece yarisini gecince bloglar dolasilinca mide gurultusundan birde uykuda tutmuyor sonra:)

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

ankara'da karlakarışık yağmur var ve birdilim kek yanına sıcacık cuppicino iyi gider :) emeklerine sağlık...

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Bir dilim limonlu kek ve bir fincan çay..
Bu soğuk ve yağmurlu günde penceremin önünde oturmuş çalışırken süper olurdu :)
Ellerine sağlık.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

çok haklısın canımcım.
Kendi yaptığın gibi varmı:)
ellerine sağlık.

Hayatın Tatları dedi ki...

ev işi muhabbeti süper. doğru bir yere kaçtığıda yok bittiği de yok... Avmlerde yılbaşı süslemeleri ağaçlar kutular yada etkinlikler var ama bu kapsamda noel babalı fotograf çekilenini görmedim. oralar ne renklidir şimdilerde. olsun hareketin kalabalığın keyfini çıkarın şu soğuk günlerde :)

durutarifler dedi ki...

Limonlu keke bayılırım. Mutfak mis gibi kokar.
Ellerine sağlık
Sevgiler

bücürükveben dedi ki...

Allaah kekin görünüm aklını başından alır insanın:))valla epeydir kek yemeyi bıraktığım halde canım çekti ama yapsam bir dilimden sonra yiyemeyeceğimi biliyorum:((şekerli kek yerine epeydir tuzlu, peynirli kek istiyor vücudum (sanırım kolesterol seviyem arttı)yoksa eskiden çok severek yerdim, eline sağlık canım, afiyetle ye, kapuçino da çok lezzetli görülüyor..alışveriş için minik bir tüyo erken saatte yani mağaza açılır açılmaz git, rahat edersin ama orası buradaki gibi mi bilemem tabii belki yine kalabalıktır:((
sevgilerimle

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

İki yıl önce yerleştiğim Mersin'de de şimdiden yeni yıl telaşı başladı. Kek
lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık. Dostlukla...

neslice tarifler dedi ki...

Oğlunun adı Deren miiiii? Çok güzel bir isim (:
Yılbaşı alışverişinde insan kendini kaybediyor. Limonlu kek de pek lezzetli görünüyor afiyet olsun tatlım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sehrinaz Ankaraya da kis geldi desene..Ankaranin sogunuda bilirim seneler oncesinde Ablam oturuyordu..Burasida okadar kapali ki yagdi yagacak..Neyseki caylar kahveler iyi gidiyor bu havada :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi, bugun heryer yagmurlu ve soguk galiba..gondereyim sana kek :)) Kolay gelsin , sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir kase lezzet tesekkur ediyorum canim..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin tatlarim, evde oldugum zaman hemen yakindaki magazalara kaciyorum birsey almasamda bakinmak hosuma gidiyor:))Seviyorum bu zamanlari, sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay tesekkur ediyorum uydurma bir kek idi ama cok guzel oldu:)) se vgiyle

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucurukveben..senin tiyo fena degil ama magazalar bu zamanlarda daha erken acilip gec kapaniyor..bende ne kadar erken gitsem yine benden once olanlar oluyor:) Su aralar fena degilde onumuzdeki 2 hafta eminim cok cok kalabaliklasacak..olsuun oda guzel sadece gezmek olunca:) Senin kek i yeniden deneyecegim de bu sefer dikkatli olmam lazimki unu bosaltmayim:)) Aslinda tadi nefisti gercekten..sen tuzlu yap ben tatlisini yeriz birlikte:)) sevgiler canim ikinizede.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet Osman Bey, sanirim heryerde yeni yilin gelme telasi var..Insanlar boyle zamanlarda daha bir neseli oluyor sanki..aslinda uzulmek lazim 1 yil daha gidiyor omurden diye ama ne yapalim, en azindan yeni yili karsiliyoruz diyede seviniyoruz iste:) Tesekkur ediyorum sevgilerimle!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesliii oglumun adini beyendin demek:)Evet ya bazen gerekli olmayanlarda aliniyor arada:)Kek sade basit ama lezzetli ama sirada krokanli var:))) onun icin ozel vakit ayarliyacagim kendime :) sevgilerimle canim.

Heyyfi dedi ki...

Canımın içi Dost'um, bugünlerde yoğun bir şekilde misafir ağarladığım için, bir türlü fırsat bulup yazamadım sana.
Canım resme bayıldım. Mevsimin bu döneminde insan noel duygusunu yaşamak istiyor. Ama maalesef, Türkiye'de bu imkansız.
Dün eşim ağacımızı kurdu salona. İlk fırsatta resmini çekip yayınlayacağım.
Yeni yıl için, heyecanla yurtdışına çıkmayı bekliyorum. Orada yeni yıl havasını yaşamayı çok isiyorum.
Yarın akşam görümcemler yemeğe gelecek. Onlara ve arkadaşlarıma da hediyelerini aldım ve heyecanla sahiplerine teslim etmeyi bekliyorum.
Bu arada bir ara limonlu kekin detaylı tarifini de verebilirsen beni çok mutlu edersin canım. Her yerde artık tarifler başka başka. Sanırım senin yaptığın kek, annelerimizin biz küçükken yaptığından. Artık tarifler de çok değişti. Hep başka başka türlü:))
Sevgiler canm Dos'um...

Gurme Şirine dedi ki...

tamam isterim bak ama :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim, misafir agirlama zamani demekki..ne guzel..ben aralik ayi icerisinde cok mesgul oldugumdan kimseyi agirlayamiyor vede kimseye gidemiyorum..ama Christmas zamani kuzenlerle yemege gider yilbasindada bir araya geliriz..hediyeler alinip agac altina yerlesti bile, bir ara bende ceker paylasirim-belki- :) senin resmini bekleyecegim paylasimini,
Eminim cok guzel bir yeni yil olacak sizler icin, ve guzel bir yili guzel bir sekilde karsilayacaksiniz..Aslinda cok uzak olmasa esime dedim Quebec city ye gidelim orasi cok guzel ama canina yandigim 9 saat araba ile mumkun degil..Neyse kar yagsin oyle karsilayalim onada raziyim:))
Kek tarifi cok kolay ve dedigin gibi anne kek tarifi yazarim bir ara:) Hediyelerini paketledin sardin susledinmi?? Az sonra kalanlarida saracagim hazirlayacagim..cok seviyorum paketleme isini coook..sarildim canim kocaman:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem istedigin kek olsun hayatim:)) yoksa sende cappacino ve bardagini mi istedin:))kek le birlikte olsun hayatim..iste yeterki

ihlamurcum dedi ki...

Bende yılbaşı öncesi bu hareketi seiyorum,her yıl hediyelerimi hemen alayım desemde hep sona kalıyor. Size kolay gelsin.
Kek ve cappicino ,bayılırım bu ikiliye...ama şu aralar sıkı diyet yapıyorum,malum aşureyi kaçırdık.
sevgilerle.

AslıASLI dedi ki...

Bu günlerde Alışveriş merkezleri öyle kalabalıkki içeri girdiğimde nefes alamıyorum :) mecburen alışverişler yapılıyor tabi.

Evde bu kadar güzel bir kek yapılınca insan dışarda nasıl yer. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık. Sizin bu tariften sonra bende yapmaya karar verdim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum tesekkur ederim yorumuna..Diet mi o niye:)) Bende arada sirada diet degil ama bazi seyleri kessem diyorsamda dayanamiyorum..hele senenin bu son ayinda hicc mumkun degil..umarim seneye pasta borek olmayacak:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Asli yorumun icin tesekkur ederim..yaptinmi kek?? ev kekini ben cok severim ama fazlada yapmamaya calisiyorum sonunda en cok yiyen ben oluyorum cunku:))

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

kasalardaki sırayı görünce elimdekileri bırakıp hemen mağazayı terkettiğim çok olmuştur, ben de kalabalığı sevmiyorum.
Limonlu kek de nefis görünüyor bu arada, ellerinize sağlık...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Mutfakta Guzel Sende bendensin desene:)) aynen oyle alacagim varsada almiyorum. tesekkur ederim yorumuna sevgiler:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Yılbaşı alışverişleri,süslemeleri her zaman beni de cezbeder:)
O rengarenk süslemelere dekorlara bayılırım:)

Keke gelirsek en sevdiğim ikilidir.Neli olursa olsun kek vee cappicino:)Amaa bu diyetli günlerimde seyretmesi bile zorrr:(

Ali naziği yapmana ve beğenmenize çok sevindim canım afiyet şeker olsun.Aslında hünkar beğendiyle kardeş yemekler diyorum ben:)
Biri yoğurt ve kıymalı,diğeri beşamel sos ve etli.Kalorileri düşünürsek Ali nazik daha masum gibi:))
(Rokalı hardallı salatayı en kısa zamanda yazıcam)
Sevgiler...

fatma dedi ki...

limonlu kek harikaaaaaa

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce Lezzetler, cappucino guzelde biraz kalorili ya..arada sirada kacamak yapiyoruz iste:)) kek lere ara versem cok iyi olacak ama su aralar mumkun degil:))Yemek gercekten cok guzel oldu ve ben ilk defa Ali NaZIK denedim..bundan sonra arada yaparim:)..ev halki da sevdi. Rokali hardalli salatayi paylasirsan cok sevinirim, tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fatmacim, gel ikram edeyim diyecem ama bitti:( ..sevgiler:))

pembe kekik dedi ki...

Ben de limonlu keke bayılırım. Yeni yıl kutlamalarını çok severim ağacımı mutlaka çıkarırım renkli ışıklar, hediyeler hepsi çok hoşuma gidiyor.Yeni bir yıl yeni umutlar demek. Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe Kekik tesekkure diyorum yorumun icin..yeni yil yeni umutlar demek:)) sevgilerimle..

MAZES dedi ki...

sanki seninle gezmiş gibi oldum ,hediye almak ise en güzel anlardan biri ,limonlu kek ise evinde ne güzel kokular yaymıştır canım,ellerine sağılık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim, evet hediyeleri almak en zevkli taraf..limonlu kek simdi yerine yenisini birakti:)) sevgiler canim

pasta köşesi dedi ki...

oh herşey ne keyifli hep daim olsun keyfin ablacım :)
kekin nefisssss ki ama :)
ellerine sağlık...
fotoğraf için teşekkür :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta Kosem, sagol canim..hepimizin keyfi daim olsun..kar basladi bugun hafiften:))) sarildim canim..

Adsız dedi ki...

Benim de en sevdiğim kek bu işte.
Her nasılsa unutmuşum yapılışını ve malzemelerini.Ama, görüntüsünden bildim ki o kek, bu kek:)
Gökte ararken yerde bulmak mı deniyordu, işte öyle bir şey:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ahestebeste sizi mutlu edebildiysem ne mutlu bana;))) Bu kek cok basit ama bir okadarda guzel tadi var..yaparsaniz afiyet olsun simdiden..sevgiler..