10 Aralık 2012 Pazartesi

LAHANA SALATASI- SLAW

Karanlık: ha yağdı ha yağacak bir hava var yine, soğukta:( can sıkıntısı..tam kitap okumalık, ama önce yemek yapmam lazım, ne yapsam ne etsem düşüncesi hergün hergün, yemeden de yaşanmaz..yapacağız birşeyler,,,bana kalsa yoğurt ekmek yer, günümü gün ederim ama olmuyor tabiki..-şuan et pişirmeye karar verdim-güzel olursa tarifi sizinle tabiki paylaşırım daha sonra, birde salata var akşama yenecek,  sizlerle salata tarifini paylaşayım, kolay yoldan, hemde tadı güzel..Gerçi bilenler çoktur yada farklı şekilde yapanlar, burada Coleslaw derler yada kısaca Slaw..lahana salatası..pek meşhurdur, özellikle ızagara etlerle, tavukla çok yenir, bazen de sandviçlerde kullanılır..Ben en basit olanını yaptım, siz denerseniz içine birkaç damla sirke, ananas parçacıkları, sürme peynir(yumuşak peynir) bile katabilirsiniz, ve kırmızı lahana ilede yapabilirsiniz tamamen sizin damak zevkinize kalmış.

Malzemeler:
1 su bardağı dolusu, rendelenmiş lahana
1 küçük rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı mayonez
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı-acı biber
1 türk çay kaşığı kuru kekik


Yapılışı:
Mayonez in içine, biber ve kekiği atıp iyice karıştıralım, lahana ve havuç rendemizi mayonez e ilave edip hepsini birlikte tekrardan iyice karıştırıp, servis tabağına alarak üzerini isterseniz zeytinle süsleyerek, yemeğinizin yanında servis yapın. Bu kadarcık:) Afiyet Olsun.

Birkaç saat öncesinden hazırlarsanız üzerini kapatıp servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.

Not: Veee evet belkide bir ilk olarak düdüklüde pişen eti yakma marifetini şuanda göstererek..gelen kokular sonucunda ve tencere soğusunda kapağını açayım diyerekten  beklemedeyim:( 
Burnuma kokuda geliyordu ama sandımki sebzeler kavruluyor..beni beni :))

64 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canım ellerine sağlık,süper olmuş salatan.Ben ananas ve sürme peynir fikrini çok beğendim..Hemen deneyeceğim..teşekkürler..sevgiler..

*mehtap dedi ki...

ayy ne fena ,geçmiş olsun:)Salata var neyse ki üstelik harika görünüyor,eline sağlık ..

bücürükveben dedi ki...

Şu her gün ne yemek yapsam durumu yok mu!Allah kolaylık versin valla aile olanlara çünkü benim gibi tek başına yaşayınca rahatsın:)bir hafta hiç yemek yapmadığım oluyor tek kişi de olsam zoruma gidiyor arkadaş:))))mümkünse yemek yapan robot icat edilsin:)))50 yıl sonra belki her mutfakta öyle bir aşçı robot olacak:)

mor lahana salatası çok yaptım, bunu yapmamıştım, daha zengin, eline sağlık canım,afiyetle yiyin:)
sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim tesekkur ediyorum sayet denersen ananas ve peynirle paylas lutfen, sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim sagol canim ya..neyseki ustteki etler fena degildi yani oyle fazla koku yoktu artik yedirecem bu aksam :))) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucurukveben, yemek yapan robot isini sevdim..umarim cabuk yaparlarda bizde goruruz:)))en zora giden sey ne yemek yapayim..birde soyleyen ciksa arada sunu yap diye..nerdeee,,sevgiler canim iyi aksamlar sana ve Bucuruke

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık. Ben de bu salatayı çok severim. Labne peynirle de çok güzel oluyor gerçekten ama ananasla hiç denemedim. Sevgiler.

tubanne dedi ki...

Şu blogger ne güzel bir icat:)İç dünyanı,yaptığın güzel yemekleri taa oradan bizimle paylaşabiliyorsun,biz de sana 2 dakikalığına misafir olup çıkıyoruz,yüzümüzde bir gülümseme kalıyor.Üstüne yeni birşey öğreniyoruz.Et için üzüldüm,etin yanmasından çok ,düdüklüyü yıkaman gerektiği gerçeğine üzüldüm:)

yildiz dedi ki...

Nasil yani,cidden eti düdüklüde yaktin mi????Sevgili DostBahcem,Pc.basinda oturunca böyle durumlar olabiliyor;herkesin basina gelebilir.En azindan hazirda salata varmis,ellerine saglik,yiyenlere afiyetler olsun Canim

siyah kuğu dedi ki...

:))) Bak bu da bir marifet herkes yakamaz düdüklüde canım:)))
Canımm bu aralar 18 saat çalışıyorum uğrayamıyorum diye ne olur gönül koyma önemli olan gönülden ırak olmamak değilmi? öptüm.

Depresif Ayu dedi ki...

Ellerine sağlıkkkk :)

Salata olsun çamurdan olsun diyenlerdenim. Ama favorim haşlanarak yapılan Ege otları salataları. Kahvaltıda bile yiyebilirim bunları :))

Ferkay dedi ki...

Lahana salatası nefis bayıldım ama ben en çok düdüklüdeki ete bayıldım. Canım benim osırada kitaba mı dalmıştın..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekik bende ananas la denemedim ama deneyecegim..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubaanne, gercekten degilmi ben neredeyim sen nerede...binlerce km.uzaktan sizlere eti nasil yaktigimi soyluyorum:)))canim yarin sabaha gorecem su koydum duruyor ama kurtarilacak durumda aslinda etin de altta kalanlar yanmis ta usttkiler fena degildi yahu:))sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim, gercekten de eti duduklude yakarak bir ilk e imza attim:)) hayir birde yanindayim da koku alma duyularimmi koreldi ne o anda..neyse tencere kurtarilacak durumda:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugum benim canimmm evet herkesin yapamayacagini ben yaptim heheheh..canim senin yogun calistigini biliyorum bu ay bende oldukca mesgulum bende cok sik dolasamiyorum..uzulme sen..keyfine bak..onemli olan kalplerin bir olmasi sekercim..sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayucuk tesekkur ederim canim..birde burada bulsak Ege otlarini..isimlerini yazda arastirayim..bula bula ancak lahana buluyoruz:))yok buradada cok ot varda zamanla deneyecegiz artik, bende Canada otu tarifleri veririm:)sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feray o anda aslinda yanindaydim uzaktada degildim de bloglara dalmistim mi ne :))kokunun ustunde durmadim galiba..zaten ilk degildir benim et yakmam meshurumdur o konuda kac tencere atmisimdir da duduklude bir ilk oldu :))) sevgiler

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Elinize sağlık çok severim ama hiç peynirle denememiştim.Deneyeceğim.:)
sevgiler

Heyyfi dedi ki...

Dostların can'ı , olamaz böyle birşey. Yazını okurken, yanık bölümüne gelince gülümsedim. Hani yazmışsın ya, beni beni diye. Çok şirin geldi tam da buna gülüyordum ki, içeriden yanık kokuları gelmeye başladı. Tavadaki domates ve biberler yanmış:)))
Demekki sonuç olarak, yemek yaparken, blog ziyaretleri yapmayacağız. :))
Bu arada tarifini verdiğin salatayı, eşimde bende o kadar çok severiz ki, tarifini bilmiyordum. Not aldım. Kesinlikle yapacağım. Veeeee Heyyfi sizler sayesinde yaptığı yemeklerle, arkadaşlarını şaşkına çeviriyor:)))))
Yaptıklarımı görünce, yemek yapamamaktaki şanımıda bildikleri için, öyle şaşkın şaşkın bakıyorlar ki:))))
Çok eğleniyorum :))))
Sana sarıldım, canım canım canım Dost'ummmmm...

MAZES dedi ki...

canım benim,geçmiş olsun ,merak ettim yerine ne yemek yaptın,ve salata süper olmuş ,ellerine sağılık,sadece salatan için ....

sarımutfak-hande dedi ki...

bende yaparım çok severiz
ellerine sağlık canım

pasta köşesi dedi ki...

ablacım çok severimki çok hemde :)
yakma marifeti hıııı nazar o nazar başka bişi değil valla :))
öptüm seni ...

kış güneşi dedi ki...

bu sebzelerin salataları çok güzel olur elinize sağlık

Gurme Şirine dedi ki...

ooo salatayı çok severim...
çok güzel görünüyor...
ellerine sağlık...

VuslaT dedi ki...

Oh afiyet bal olsun. Ama fazla kilo olmasın. Olmaz zaten Vuslat dediğini dumadığımı sanıyorsan yanılıyorsun. Hadi ben kaçtım. Ellerine sağlık:))
Çok öptüm seni..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

bazen olur kuzum canın sağolsun.
salata da yeter ellerine sağlık:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yaseminin mutfagi tesekkur ederim , peynirle denersen paylas lutfen bileyim tadini..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hahahah Heyyficim..sende beni guldurdun..demek sendede bir facia olusacakti ha:)) Biz boyle bloglarda oyaanirken kendimizdenmi geciyoruz ne yemek tariflerine bakarken:)) Sen bloglardan tarif almasanda bence cok guzel yapiyorsundur da belki marifetini gostermek istemiyordun:))ama gercekten bazen bloglardan degisik seyler gorup paylasmak guzel sozler duymak yiyenlerden, insanin hosuna gidiyor tabiki...Ama sen sen ol duduklude et birakma sakin hahahah, sarildim bende sana kocamannn canim Heyyfim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim tesekkur ediyorum salatayi ilk kez denedim gercekten guzel olmus:) Et lerin alttakiler yanmis ama usttekiler iyiydi baktim kokuda yok ,yanik kokusu ses cikarmadim koydum masaya ..eh kimseden ses cikmadi afiyetlende yediler demekki kotu degildi:))) ne fenayim degilmi yedirdim yine etleri:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak Hande tesekkur ediyorum sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kardelen sezgin tesekkur ediyorum gercekten guzel oluyormus :) sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta Kosesi, canim..dedigin gibi nazar o nazar dimi heheheheh beni beceriksiz :))) sevgiler ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem tesekkur ederim canim sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim tesekkurler ..kilo olurmu olmazmi bilmem artik..aldik basimizi gidiyoruz ya bakacaz:)) sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Kase Lezzet, dedigin dogru diyorum:) kendime pay bicip bazen oluyor iste:)) sevgiler canim..

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

lahana ile hiç denemedim kısa zamanda denemek istiyorum ellerinize sağlık :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Damlacim, tesekkur ediyorum denersen seveceksindir eminim, guzel bir salata..sevgiler diyorum:)

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim sevgiler...

Renkli Dünyam dedi ki...

Canım Arkadaşım,bu salatayı daha önce tatmadım,enkısa zamanda, mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.Bu arada düdüklüdeki yemek için üzüldüm.:( Geçmiş olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Derya Sezgin bizde cok sevdik canim sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam nedense bende yapma misim hic..aklima gelmedi sanirim ama cok lezzetli idi gercekten..evet ya ama kurtardim dudukluyu:)) sevgiler

ilhan dedi ki...

Yanan etleri bana ayırın, eti ya çok az pişmiş ya da yanık severim. Ne kadar cinsim ya! Bazen gıcık oluyorum kendime. :)) Lahanayı incecik kıyınca biraz tuz ile ovarsak gazı gidiyor. Gerçekten mayonez de yakışır.Eline sağlık.

Unknown dedi ki...

Bende yaparım bu salatayı arada,ama çocuklara sevdiremedim bir türlü..:))
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan tamam bundan sonra yanik ette sana haber verecegim:)) Bizim buradaki lahanalar gazsiz olandan :) ama iyiki yazmissin birdahakine tuzla ovulacak ozaman:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat kafe tarifleri ben hic yapmazdim, hazir alirdik bazen, evde yaptigim cok guzel oldu ama oglum pek sevmedi:( sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Günaydın canım,
Günlerden sizlere yazdığım yorumlarım gitmiyordu:(
Çok şükür düzeldiii:)
Bloger arasıra can sıkıcı sürprizler yapıyor!
Sanırım düdüklü tencerede sana sıkıcı sürpriz yapmış:)
Salata benimde favari salatamdır:)Ellerine sağlık,bugün de ben yapayım,canım çekti:)
Sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Hep denemek istedim bu salatayı ama fırsat bulamadım. Yine canım çekti. İlk lahana alışımda deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım. Sevgiler... (Umarım etlerin yanmamıştır.)

durutarifler dedi ki...

Benim en sevdiğim salatalardandır
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler

AslıASLI dedi ki...

Kırmızı lahana çok severim, hatta bugün bizim pazarımız kuruluyor alıcam :)
Tarifi mutlaka denicem bende, salata ve çorba tariflerini çok seviyorum. Nefis görünüyor ellerine sağlık.
Et yanmamıştır belki, hem cidden yansa bile güzel olur, ben yerim en azından :)

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Salata dedim mi dünya durur benim için.
Her türlüsüne bayılırım ben.
Ellerine sağlık canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce Lezzetler, evet arada sirada biraz surprizleroluyor bloglarda:)) Onemli olan duzelmese. Salatayi denersen seversiniz son derece basit ama tadi guzel Bende ilk denedim ama cok sevdim..sevgiler diyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim tesekkur ediyorum yorumun icin..Yok etlerin alt kismi yanikti ama usttekiler kurtuldu:) ve yedik..
dondugune sevindim sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilaycim tesekkur ediyorum canim..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim, bende salata ve corbalari cok severim...kirmizi lahana ilede guzel olur sanirim mayonezli salata..yaparsan simdiden afiyet olsun. Yuppii bundan sonra yanik et olunca seni ve Festigan i cagiracagim:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nur salkimi en hafif olanlar salatalar oludugunda seviyoruz galiba:)) sevgiler diyorum..

anne eli gibi dedi ki...

ah şu akşama ne pişirsem derdi yok mu,yemek yapmaktan daha zor.en sevdiğim salatadır.ama benim tarifimde malzeme listesi biraz daha kabarıktır,böylesi daha pratik olmuş.eline sağlık canım..

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş bide mayonoz değilde süzme yoğurtla yapıyorduk buda değişik olmuş sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi, galiba tum hanimlarin derdi..bazende bikmiyor degiliz:) Bu salata cok basit az mlz. biz sevdik tam benlik yani :))..belki denersin bu sekilde bir gun:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Asiye ben not aldim suzme yogurduda..belki bir gunde o sekilde denerim sanbirim tat biraz daha farkli oluyordur..sevgiler.

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Nasil bayilirim lahana salatasina, ellerinize saglik, cok canim istedi, hatta suan disaridayim, marketten alip yapacagim ozendim:):):):)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim umarim yapmis ve sevmissinizdir basit ama lezzetli..heleki sizin gibi mesgul anneler icin cokta kolay, sevgiler, Atesi kucakladim:)

Kuzununannesi dedi ki...

askın sevdıgı salata bayılır hatta cok tesekkurlerrrrrrrrrrrrrr

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kokos Kelebek..sevgilr :))