21 Aralık 2012 Cuma

KAIKEN Malbec 2010

Eğerki Argentina da yaşamış olsaydım, bir ülkenin şarabını bu kadar fazla denemiş olurdum, takip edenler varsa belkide neden genelde Argentina diye düşünüyorlardır..bilmem..galiba onca ülke arasında damak zevkime en uygun Argentin şarapları oldu..özelliklede Malbec üzümlerinden yapılanlar..genelde tek üzümden yapılan ları daha çok seviyorum, arada karışık olanlarıda denesemde..her zaman için ya 100% shiraz, cabernet, sauvignon vs..hangisi olursa yüzdeyüz tek üzüm olması lazım..takıntımı? yoo değil desemde belkide takıntı..


Geçenlerde yine Argentin den KAIKEN Malbec 2010 denemiştim, oldukçada fazla satılan şarap çeşidi şuaralar..fiatına görede kalitesi yüksek bana göre..tadı:  siyah meyvemsi, biraz vanilya aromalı, kırmızı larda olan özelliklerden hafif çikolatamsı ama kesinlikle tatlı olmayan..azbirşey ipekimsi, yumuşacık, rahat içilebilen orta vücutlu Malbec lerden..her ne kadar içimine eşlik eden yemeklerde: kırmızı et ve kuzu eti yazılmışsada ben özel peynirlerimle ve elma dilimlerimle tadını çıkarmayı ve kadehimde hafif yuvarlayarak aromalarının kendi başına, keyifli “damak zevkini“ seviyorum..Gönlünüzce bir hafta sonu diliyorum CHEERS!

Not: Resimde her nekadar nar taneleri varsada ..o çok sonradan üstüne yendi:) 

44 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Boll keyiflerr.CHEERS TATLIM..

MAZES dedi ki...

günaydın,bakıyorum yalnızsın,evdeysen geleyim....aslında ara sıra karşıma donmuş üzümden şaraplar geliyoru tv.de ,onların tadını çok merak ediyorum,markaları bilmiyorum.Afiyet olsun canım.

neslice tarifler dedi ki...

Canım şarap bilgine hayranım. Bordo şaraplarını içtikten sonra bugüne kadar ne içmişim diye sordum kendime. Denk gelse de bunun da tadına baksam.

Bu aralar acayip bir yoğunluk içindeyim. O yüzden sık sık okuyamıyorum blogları. Özür ve izin..

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Cok ozendim, bu gece bir sarap peynir konsepti yapmayi arzuladim:) agzi sulanir ya insanin ist aynen oyle oldum:)

Sevgiyle isikla

Ferkay dedi ki...

Öyle güzel anlatıyorsun ki bende burada içiyor gibiyim..Afiyet olsun bize..

tubanne dedi ki...

Mmmm:)Ne zaman senin şarap postlarını okusam,canım çekiyor.Bana Türkiyede bulabileceğim bir kırmızı şarap önerebilir misin?Ben çok eskiden bir şarap içmiştin,sanki tarçınlıydı ve içimi çok rahattı,acaba sen öyle birşey biliyor musun canım?Çok soru sordum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim tesekkurler canim..Guzel hafta sonu olsun Cheers!!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim gel hayatim gel..yanliz degilim ama yinede gelebilirsin..sarabi evde ben severim esim biracidir:) Bu arada Tv de gordugun donmus uzum saraplari Ice Wine dir..Buzlu sarap..cok zahmetli toplama isi vardir yaklasik eksi 17 de uzumler toplanir Niagara nin en ozel saraplaridir..ama coook tatlidir:)) bana gore degil ve tatli yaninda icilir..aklinda olsun denk gelirsen tadi nasil diye dusunme..sanirim bahsettigin bu sarap..yanlislik yapmayim ama buzlu uzumden sadece Ice Wine yapilir bildigim..sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesli belki bir gun denk geliriz orada yada burada bellimi olur:)) Canim uzulme bende yilbasina kadar cok yogunum , fazla blog gezisi yapamiyorum..gonlunce bir hafta diliyorum.CHEERS!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim, Ates buyudu artik sanirim senden birsey almiyordur(anladin sen) bu aksam yapin esinle Ates uyuduktan sonra sarap peynir hmmm bende burda Cheers derim size:)) Guzel hafta sonu diliyor kucakliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim tesekkur ederim canim sevgiler ve guzel hafta sonu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim ben Turkiyede iken birkac sarap denemistim , bu arada tarcinli sarap nasil bilmiyorum bazi saraplarda cok arada az bir tarcin katimi olur ozellikle kirmizilarda ama cok yogun tat olan varmi bilmiyorum..Tarcinli ve meyveliler genelde kis zamani olur diye tahmin ediyorum ki burada duymadiysamda Turkiyede kis zamani tarcinli sicak sarap olayi var..burada ise sicak olan tek sey kis zamani elma suyunun tarcinla karistirilip icilmesi:)) Apple Cider deniyor bol tarcinli kis icecegidir..ama sarap degildir..O konuda yardimci cok olamadim sorry :( Tr. de beyaz istersen Doluca sarafin Chardonnay 2009 bulursan, Vin cent Sirince sadece yerli uzumlerden yapilmis Horozkarasi 2009, Akberg Sirince Shiraz 2009, Amadeus Cabernet Sauvignon 2010..ictigim ve aklimda olup sanirim sayfamdada paylamistim sene basinda saraplar kisminda..bunlara bakabilirsin..2012 yili rekoltesi alma..2009-2010 bulursan ozellikle kirmizilarda onlari tercih et..ve biliyorsundur tabiki ama sayet kirmizida karar verirsen mutlaka 30 dk.ile 1 saat arasi siseyi ac beklet..umarim yardimci olabildim azda olsa..ama bu yazdiklarim disinda cok guzel saraplar var Tr.de biliyorum, daha kaliteli ve daha iyi tat ta olanlar..ama yazdiklarimda cok agir olmyan icimde rahat saraplardi. ins.gittigimde baska cesitlerde deneyecegim, sarildim canim..guzel hafta sonu olsun:)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Her ne kadar rakı her zaman tek geçeceğim ulusal içkimiz olsa da, bazı resmi ziyafet toplantılarında özellikle kırmızı şarabı severek içeriz. Sizin gibi şarap kültürü olan arkadaşların 35lik bir şişeyi zamana yayarak, iki üç saat içinde damak tadına vararak içmelerini hep takdiri şayanla izlemişimdir. Onlardan edindiğim bilgiye göre, üzüm, iklim ve toprak özelliği şaraba lezzet katandır. Kaıken şarabı ile bir gün tanışabilmek dileklerimle çok güzel bir hafta sonu dilerim.
Sevgi ve dostlukla...

bücürükveben dedi ki...

kuzu eti yerine peynir ve elma dilimlerini tercih etmene pek sevindim:)ay zavallı kuzucuklar hem di mi?:))bu arada şu Argentina bizim bildiğimiz Arjantin mi?:)))))huyum tepreşti illa Türkçesi ama ne yapayım eşsolusu Amerikalılar da bize Hindi diyor biliyorsun..
ve unutmadan afiyet bal olsun canım:)
sevgilerimi selamlarımı bıraktım

ilhan dedi ki...

Şarap konusunda teksin. Ne kadar zevkle anlatıyorsun. Her seferinde imreniyorum sen anlattıkça. Ve ayrı bir dosya açtım şaraplarla ilgili. Bir de nar tanelerine taktım. O ne ya. Her biri erik kadar. :)) Afiyet olsun.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

ne güzel anlatıyorsunuz damağınızdaki lezzetleri, ağzınıza sağlık...

ilhan dedi ki...

Tubanneye cevaptır. Sevilen'in sıcak hazır şarabı var bol tarçınlı, zencefilli falan. Benmari usulü mantarını açmadan ısıtıyorsun ve içiyorsun. Missss. Süper kafa yapıyor. Bir de Şirince şarapları var , her meyvelisi olduğu gibi tarçınlısı da var. Bazı arkadaşlar sayesinde şarap kültürümüz gelişiyor. :)) Ben bu saydığım şarapları yeni yıl sebebiyle içip dururum. Bari bir yazı yapıp paylaşayım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet osman Bey ne kadar ilginc degilmi yetistirilen toprak ozelligine gore uzum saplarina gore tat aliyor..tabi cok arada ilave eklenenlerde oluyor yapim sirasinda ama genelde dogadan:) Rakida bulunca coook arada arkadaslarla iciyoruz ama muhabbet Turkiyedeki gibi olmuyor:( Ben yinede sarabima takilayim:) Guzel ve keyifli pazar gununuz olsun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim ya biliyorum senin Turkce takintina:)) evet arkadasim Arjantin..bazen oylesine yaziyorum seni dusunmem lazim aslinda Turkce yazmam lazim..kusura bakma:))Bu arada eger yuilbasi icin sarap bakiyorsan Tubanneye verdigim cevapta birkac fiatta uygun tadi hafif izimler yazdim ama bunlar benim orada iken oylesine alip ictiklerim idi..deneme amacli ama hepsini sevmistim.. canim sarildim ve guzel pazar gunu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan ya sende "supersin" dedim Mujde kesin kizdi simdi bana:) Tubaanneye verdigin cevap icin tesekkur ediyorum, burada dun sordum bu iste calisan birine sadece 1 sarap cesidinin istilarak icildigini onunda pek olmadigini ve populer olmadigini soyledi..ismini alabilirsem bugun yazacagim..Tr.de sanirim bunu birazda owww sicak sarap falan havalarinda iciyorlar gibi:) hahahah sende tabiki..saka saka..sarap sicak icilmez yahu:)))Bizimburada varsa yoksa kis zamani elma suyu ve tarcindir sicak icilen istersen icine azbirseyde konyak katabilirsin arzuya kalmis:))Sarap sarap soguklugunda icilmeli bence ama elma suyuna tarcin karistirip isit ve varsa konyak az birsey viski yada rum evdinde birde oyle dene derim.. Sarap yazilarimi beyenen yorumlar aldikca amaninn bende bir sevinme bir sevinme..sagolun hepiniz..Nar taneleri ise- gercekten bu sene evden hic eksik olmadi..hem tatlilar hem iriler burada hep boyle ama..fazla hormon diyemiyecegim organik olanlarda oyle..ben senin icinde yerim arada sirada:)) guzel pazar gunu diliyorum.kacmam lazim..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Mutfakta Guzel tesekkur ederim canim..sevgilerimle guzel pazar gunu diliyorum:)

siyah kuğu dedi ki...

Keyfin daim olsun güzel dostum .
sarıldım öptüm bir de şımardım kaçtım:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugum canim oluyor keyifler arada sirada:)) bende sana sarildim vede optum..Yarin Christmas eve..gecesine Noel Baba gelecek :)) heyyy..optum

VuslaT dedi ki...

benimkini soymuşsun:))) anladın değilmi..

Günaydın canımmmm. Çok güzel bir hafta geçir..

tubanne dedi ki...

Canım açıklamaların için çok sağol,not edeceğim,öptüm:)

balböcükleri dedi ki...

oy oy yarasın anacım götürün yerimede.benimde devasa bir şişe şarabım kaldı yılbaşına saklıyorum ama her an içebilirim.hele bu posttan sonra.

AslıASLI dedi ki...

İyi bir şarap yanında ne olması gerekir? veya ağız tadı bozulmasın diye hiç bir şey olmamalımı?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatim anladim anladim soydum ve yedim senin icinde :))) sagol canim yogun ve yorucu bir hafta bu hafta..ama az kaldi..sarildim..sanada guzel bir hafta diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubaanne faydali olabiliyorsam ne mutlu bu arada Ilhan in sana olan cevabini okudun degilmi?? Sicak sarap ile ilgili..kucakladim seni ve Ege yi..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Balbocukleri, yariyor inanki bildigin gibi degil..sen gencsin henuz olmaz birseyde bizlerde sarap gobegi olustu gibi gibi:))) Afiyet olsun sanada canim ama bekle sen yinede yilbasi gecesine....sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim, sarabi yemegin yaninda icebilirsin, kendi basina icebilirsin..tamamen senin zevkine kalmis birsey , eger yemekte alirsan son derece hafif olanlardan dene, sekersiz kuru olandan(Merlot gibi)icimi kolay.. ama yemek sonrasi peynir tabagi kraker ve uzum esliginde deneyeceksen..yine istedigin beyaz yada kirmizidan sec..ben genelde sarabimi yudumlar tadini alir peyniri ustune yerim..cunku birseyler yemeden gecirirsen icme zamanini iyi degil:) tabiki sen simdi 1 kadeh alirsin ben 3 o ayri belkide ama diyecegim, genelde tum kirmizilarda seviyorsan: keci peyniri, Brie, bizim taze kasar peynirleri vardir hani onlardan,Cheddar cheee, Blue cheese bulursan ama dedigim gibi kendi ozel peynirlerimizde var ille yabanci olmasi gerekmez ben burada aldiklarimi yaziyorum o nedenle, hafif kokulu, taze veya eski kasar sertliginde peynirler, yumusak peynirler ki bunlari recel ile esleyebilirsin(Hatta firina girebilecek gibi kap icerisine koydugun yumusak peynirin uzerine sevdigin taneli recelden bolca sur ve firina ver peynir eriyince cikar hemen servis yap krakerle..dene cok seversiniz sarapla cok guzel gidiyor..ben bunu brie cheese ile yapiyorum)..ve kraker..yani aslinda senin damak zevkine gore..Birde insan ictigi saraba gore tadini aliyor hangi peynir iyi gidiyor gitmiyor diye..ama diyecegim sarabini yudumla tadini al sonra peynir ye..elma dilimi ve uzumler..peynir tabaginda iyi gider..Birde egerki tatli sarap secersen mutlaka tuzlu peynir olsun yaninda tatliyi tuzlu kapatir
diye..Bilmem yararli oldummu? Sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim tabiki bu yazdiklarim sadece benden olanlar illede oyle olacak diye yok..kendine gore, damak zevkine gore, sevdiklerine gore, kendince peynir tabagi hazirlayabilirsin..ve hangi peyniri sarabinla daha cok sevdin diye de deneme yaparsin..Turk peyniri kullanirsan sarap isminle birliktede senden yorum beklerim ok.:)

siyah kuğu dedi ki...

Noel babaya selam söyle benden:)))

durutarifler dedi ki...

Not aldım ben bunu . Paylaşım için teşekkürler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugum soylerim diyecem ama gecti gitti aksam:) bugunde hediyelerimizi actik:))) Ali Nazik konusunuda yaz bana:))sarildim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilaytcim yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana:) sevgiler..

Gurme Şirine dedi ki...

damak zevkiinin güzel olduğunu düşünüyorum...
afiyet olsun canım...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Harika,afiyetler olsun...Selam ve sevbgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem tesekkur ederim canim, sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzu Sariyer,afiyetler oliuyor arada:) buralardanda sevgi ve selamlar diyorum..

AslıASLI dedi ki...

Çok teşekkür ederim çok. Gerçekten çok işime yarayacak söyledikleriniz. Çok açıklayıcı ve tatlı şarabın yanında tuzlu peynir bunu hiç bilmiyordum. Tekrar çok teşekkür ediyorum :)

Hemen bir yere not ediyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim yararli olursam ne mutlu bana..dedigim gibi kendi damak zevkini zamanla bulursun hangi peyniri hangi sarapla yemek istedigini..kesin kural yok yani:) egerki cok tatli sarap secersen ki Turkiyedeki seker olculerini ve uzum cesitlerini pek bilmiyorum, ozaman sana nacizane tavsiyem..tatli ile ic:))yani tatlinin yaninda ic..ve Cabernet, shiraz gibi sarap sectiginde her zaman degil ama, 70% iyi kalite mesela Lindt cikolatasi ile dene..ama cok degil:)) sadece deneme amacli..1 kadeh sarap ile 2-3 parca lindt..tabi en uyumlu olan sa peynir ve kraker:))..sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

estağfurullah Emel'ciğim kusur ne demek, benimki sadece takıntı...hele şu tvde emlak reklamlarına nasıl taktım bilsen, bütün yeni yapılan binaların isimleri fiyakalı İngilizce isimler! Adam yeşil tepeler demiyor mesela green hills diyor! Bilmem ne tower!! Ya kulenin suyu mu çıktı? Yok illa İngilizce daha fiyakalı oluyor!..:(((offfff yani çok dertliyim ve çok takıntılıyım:((
sevgiler tekrardan..:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim aslind atakintinda cok haklisin,Turkiyeye gittigimde bende senin gibi dusunuyorum neden hersey ingilizce turkce degil diye kiziyorum ki sen daha cok kizarsin cunku devamli oradasin goruyorsun. Milletce ozentiyizdir malum..olmamasi lazim..yahu sen benim ismimi bilmiyormuydun onceden profilde yaziyordu, ordaki yaziyi degistirince ismimide silmisim..festigan sagolsun:)ogrenmis oldun..sevgiler canim..Iyi seneler.