18 Aralık 2012 Salı

BLOGLARDAN- ALi NAZiK

Son günlerde yoğun olduğumdan, akşam yemeklerini genelde aceleye getiriyorum, en kolay ne varsa onu yapıyorum dolayısı ile herkesin bildiği basit yemekler olduğundan paylaşmakta istemiyorum:) Onca güzel tariflerin yanında olmuyor..Ama geçtiğimiz haftalarda Sevalce Lezzetlerin sayfasında Alinazik yemeği görmüştüm, sanırım sadece 1 en fazla 2 kez arkadaşlarda tattığım ama hiç denemediğim bir yemekti görüntü öyle güzeldiki değişiklik olsun diye yapayım dedim ve bu deneme 2 hafta öncesine ait tabiki, dedim ya son günlerde ya balık ya tavuk en kolay ne oluyorsa onu, at fırna pişir modundayım. Arada sırada  domatesli soğanlı kıyma kavurmasını yapar ve ince pide arasına koyup üzerinede peynir rendesi ve diğer pide yide üzerine kapatarak fırna vermek sureti ile azbirşey Meksika Taco yemeğini andırır şekilde yesekte, bizim usul Alinazik olarak ilk kez denedim.


Ben sadece patlıcanları 2 adet olarak- ince uzun, açık mor renkli olandan kullandım.(Burada Asian eggplant- yada Çin patlıcanı olarak satılıyor) ve yoğurdu biraz daha azalttım patlıcanlar az olduğundan, diğer malzemeleri ise aynen tarifte yazıldığı şekilde uygulayıp kişisel olarak tabaklara paylaştırıp, masaya akşam yemeği için getirdiğimde bizimkiler “ne bu?dediler..Bende Alinazik deyince yüzüme bakıp hiçbirşey demeden yemeye başladılar bende açıklama ve anlatma gereği duymadım, eminim Ali nin isim olduğunu bildiklerinden sadece nazik in ne anlama geldiğini bir müddet düşündüler gibi, ama sonuçta nerdeyse yıkamaya bile gerek olmayacak şekilde temizlenen tabağı lavaboya kaldırırlarken “bu yemek çok güzel olmuş yine yap“ dediler:)) Blog lar iyiki varlar diyorum ya, hem okuyoruz her konuda hemde bazen akla gelmeyen, unutulan yemekler, değişik tatlar, her çeşit yemek tariflerini görüp unuttuklarımızı hatırlamak, yada yeni olanları denemek için kolları sıvayıp mutfağa giriyoruz..hem güzel tatları deniyor, yiyor, hemde yediriyoruz.
Ali nazik tarifinin orjinalini görmek ve yapmak isterseniz lütfen lezzetyagmuru.blogspot.ca blogunu ziyaret edin..Sevgiler:)

59 yorum:

MAZES dedi ki...

günaydın canım,bazen insanın yemek bile yapmak canı istemiyor.Yemeğin tabaklardan belli olmuş tadı ,ellerine sağılık .

Depresif Ayu dedi ki...

Eline sağlık... Ali Nazik'e bayılırım. Özellikle yazın sık yapılır bizim evde. Hem güzel hem hafif bir yemek.

Canım çekti bak :))

Unknown dedi ki...

Lezzetli bir yemektir bende uzun zamandır yapmıyorum hatırlattığın için teşekkürler.Sevgilerimle..

sarımutfak-hande dedi ki...

alinzaik mi bayılırım
ellerine sağlık

*mehtap dedi ki...

afiyet olsun,ben hiç evde denemedim ama severim doğrusu.Eline sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim ne dogrusun bazen nasil zor geliyor anlatamam yemek yapmak birde yogunsan ..bu aralar ben oyleyim:) kolay yemekler masada birkac zaman icin:)0 sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayucum tesekkur ederim sizin evde yazin yapiliyormus sanslilar:)) bizim evde ilk yapildi ve bundan sonrada yapilacak ama:))sevdik cok.. sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya, boyle hatirliyoruz ve yapmak istiyoruz sonra degilmi? Bende iyiki gormusumde yapmisim dedim..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sari Mutfak hande tesekkur ederim..bizde bayildik guzel oluyormus cok:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim bende denememistim bir ilk oldu ama bundan sonra firsat oldukca yaparim cok sevdik..sevgiler :)

mutfagabuyrun dedi ki...

offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Gurme Şirine dedi ki...

çok güzel görünüyor...
olsada yesem şimdi...
ellerine sağlık canım...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Bobbidi Bibbidi dedi ki...

Mutlaka deneyeceğim tesekkürler paylasım icin :)

ilhan dedi ki...

Ne iyi ettin bunu paylaşmakla. Çok çok severim ama hiç aklımda yoktu açıkcası uzun süredir. Ama tarif nerede? Dediğin adreste de bulamadım. Dur yarın ayık kafa gene bakayım. :)) Eline sağlık.

yildiz dedi ki...

Sevgili DostBahcem,haberim olsaydi ben de katilirdim bu sölene:)))
Afiyetler olsun

tubanne dedi ki...

Ali Nazik favorim,ailen çok şanslı bence bu kadar süper yemekler yapıp onlara memleket lezzetlerini arattırmadığın için,öptük çok:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkur ediyorum sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sagol canim senin guzel yemeklerinden sonra bende yapayim dedim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bobbidi bibbidi..denersen seveceksin dir eminim..gercekten tadi guzelmis:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan gercekten benimde aklimda olmayan bir tarifti uc hafta kadar once gorunce denemem lazim dedim ve iyikide denemisim..tskk tskk..saat henuz 10.30 mus oradasen msg yazdiginda demek kafayi buldun erkenden huh:)Verdigim adrese girdiginde ana yemekler kismina tiklarsan 3 tarif oncesi, goreceksindir..bence dedigin gibi ayik kafa ile yine bak sen:)) olmadi ben post yaparim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim ya keske ayni memlekette ve yakin olsa idik cagirirdim senide:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubannecim artik ailem kendini sansli sayiyormu bilmem..fazla ilgilenmezler ama guzel yemek oluncada kacirmazlar:)) Bende optum sizleri..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Görüntü gerçekten çok güzel ama eminim lezzeti de öyle olmuştur. Afiyet bal şeker olsun :)

VuslaT dedi ki...

Canım, cancağazım, uzak diyarlarda yaşayıpta kalbimin içinde saydığım:
1-Sana hitap edeceğim bir isim bile bilmediğimin farkındamısın..İsmini vermek istemiyor isen kendine bir mahlas(takma ad) seç.
2-sen kolay yemek yapmıyorsun ki.Canının istediğini yapıyorsun. Merak ettiğini deneyip ortaya çıkarıyorsun. Haksızlık etme kendine.

Ve 3- Şahane olmuş belli. Bende yiyebilirmiyim..Dur bi uçak saatlerine bakayım:))

Seni seviyorum. Kendine çok iyi bak..Sevgilerimle..

Kuzununannesi dedi ki...

merhabaaaaaaaaa..yemek blogları candır neler yaparlar neler ohh bak bak acık eve gıt yapmaya usen ve de kı keske su bloggerlar bana yakın olsaydı :) emegıne saglık

Heyyfi dedi ki...

Dostların en beceriklisi, en düşünceli annesi, en güzel yüreklisi; ne güzel anlatmışsın:))
Yalnız demişsin ya, vakit olmayınca fırına atıyorum, pratik yemekler yapıyorm diye, ben o dediklerini yaptığımda, çok büüyük bir iş yaptım gibi geliyor. Harikasın sen gerçekten. Anlattıklarından, ne kadar düşünceli ve ailesinin üzerine titreyen bir anne oldğun belli oluyor.
Yüreği kocaman arkadaşım benim.
Ellerine sağlık.
Ben hala annemlerdeyim. Çok sık gezemiyorum blogları. Sana da ancak yazabildim. Yazını görüp okuyunca, dedim benim canım arkadaşım yine akşam yemeğine bir ziyafet hazırlamış:)
Ellerine sağlık canım Dost'um...
Sevgilerimle...

AslıASLI dedi ki...

Çok severim çok :) zaten patlıcanlı her şey ilgi alanımdadır, her çeşitini severim. Ellerine sağlık, öyle nefis görünüyorki, bu arada tabağıda çok beğendim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi tesekkur ederim canim oldu afiyet:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Vuslatim numaralandirmissin ya yorumunu aslinda ismim vardi onceden profilde ama yaziyi degistirinmce isimde gitmis yok yok takma isim kulanmama gerek yok Emel ismim:))2-ne bileyim ya sizleroyle guzel yemekler yapiyorsunuzki benimki hep rutin geliyor 3..ucakla gel ucakla gel..haftada 4 gun direkt ucus var buraya :)) sevgiler canim sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kokos kelebek, aslinda yakinimda olsa bir yemek blog cu amannn o yaptikca ben ziyaret ederdim evini:)) ama yinede cok faydali oluyorlar aklimda olmayanlari bilmediklerimi guzel tatlari hep onlar sayesinde ogreniyorum..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim tahmin ettim annenlerde oldugunu..umarim nherkes iyidir..selamlar..
Yok yok ben okadarda ustune titreyen anne degilim inan..arada sirada tutuyor hamaratlik ve denk geliyor beyeniyorlar hahahaha..mesele gecen aksamlardan birinde tavuk vardi..Deren(oglum) bana msg cekiyor pizza alayimmi ne var evde diye..dedim tavuk var..ihhh ben sevmedim tadi yok tuzu yok dedi..eve geldim baktim almislar pizza baba ogul yemisler:(
tabi bende yedim kaldi guzelim tavuk :))yani kisaadan hisse arada sirada gercekten uyduruyorum yemekleri heheheh.. sarildim sana canim kocaman..keyifle gecir annendeki gunlerini..afiyetle ye yemeklerini..xo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim, patlicani bende, ailecek severiz her hafta piser evde degisik sekillerde..ama bu yemek nedense bilmedigim hic yapmadigim bir yemek idi ama cok sevdik..tabagimi beyendin demek..yakin olsa idik sanada alirdim hemen..postaya versem gitmez:( sevgiler

Renkli Dünyam dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok nefis
görünüyor.Ailece bu yemeği
çok severiz yarın kesinlikle
yapıyorum.Sevgiler.:)

Adsız dedi ki...

Ben de kendimi yemek pişirmeyi bilir sanırdım. Bloglar sayesinde daha çok öğreneceğim şey varmış,farkına vardım:-)
Bazen değişik birşeyler pişirmek isteyince neler neler buluyorum!

Sevgilerimle canım..

anne eli gibi dedi ki...

çok severim çokk,eline sağlık canım nefis görünüyor..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli dunyam tesekkur ederim..yaparsan sizlerede afiyet olsun:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny gercektende neler bulunuyor degilmi:)..hep biliyoruz saniyoruz ama meger bilmiyrmusuz:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne Eli Gibi tesekkur ediyorum, sevgiler :)

mavii dedi ki...

Merhabalar ablacım ,canım .Ne çok özlemişim bloğunu ..Ben çok vefasız olmuşum kendimi görmeyeli:):)Biliyomusun ablacım bende bazen o hisse kapılıyorum herkes biliyor paylaşmanın ne anlamı var diye ama senin sunumun,çektiğin resim sıcacık anlatımın .Hatta sunduğun tabak .Benim için çok önemli.Onlar bile bir fikir benim için.Öyle düşünme sen yap yaz bizlerde zevkle okuyalım :)Çok severim ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Ali Naziği senelee önce yemiştim bir dahada nedense yapmadım..
Çok lezzetlidir çok..
Ahh şu balık ve tavuk nasılda kurtarıcıdır dimi ?
At fırına hem lezzetli hem kolay..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.

Tulay, dedi ki...

ay cok guldum :) gercekten bagzi yemeklerimize cok ilginc isimler takilmis bagzilarini insan soylemeye bile utaniyor,optum seni canim,ellerine saglik ;)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Cafe tarifleri gercektende insan yemeyince gormeyince bilmiyor ama yapincada cok sevdik ..ve yine yapacagim tabiki..guzel lezzetlerimiz var bibirimiz sayesindede hatirliyoruz..balik ve tavuk en guzeli en kolayi:)) sevgiler guzel hafta sonu diliyorum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycimn gercektende oyle bazi isimler cok komik nedense..ama tabiki bu isimleri kullanma sebepleri vardir hatta ali nazik i paylasan arkadas kendi blogunda aciklamista ismi:)) Ama neyseki bizimkiler sormadida gerek olmadi aciklamak:)) xoxo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Msvii canim nerelerdesin sen:)) hosgeldin..bende ozlemisim..guzel yorumun icin tesekkur ederim..sevgiler ve guzel hafta sonu diliyorum:)

Redecórate con Lola Godoy dedi ki...

Wow delicious, your blog is very interesting and beautiful, congratulations. Kisses from Spain.

http://redecoratelg.blogspot.com.es/

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hi Maria, thank u for visiting my blog. I wish i can speak and read Spanish:( but can't..I really like your blog too..I will visit again soon:) kisses from Canada:)

çeşnici Handan dedi ki...

Bayılırım bu tada çok guzel olmuş ellerine saglık canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cesnici Handan tesekkur ediyorum canim..sevgilerimle:)

siyah kuğu dedi ki...

Canımmm bu yemek beni için çok özel sebebini bir bilsen çok gülersin:))) Kocamannnn öpüyorum

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Canım benim,
Eminim ki senin ellerinle çok daha güzel olmuştur:)
Biz ayni ortak zevklerimizle,dostluğumuzla paylaşımlarımızla çokk güzel bir gurubuz:)
Bu arada acele de yapsan,denenecekler listemde ki lezzetlerin az değil:)

Bir süredir kızımın yanındaydım.Birde blogerimde ki sorunlar ardından griple birlikte eve dönüş derken.Sizleri ziyaret edemedim için gecikmeli geldim:(
Sevgiler...

Kafe de Mola dedi ki...

Ellerine sağlık canım.İlk denemen olmasına rağmen çok şık bir sunumla servis gözden kaçmıyor.Çok severim patlıcan yemeklerini.Mutlu kal.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Kugum yaz bana bir ara post yapmam kendim okurum merak ettim :)) sarildim kugucum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce lezzetler oncelikle gecmis olsun diyorum, kizini ziyaret ne guzeldir kimbilir..Yemegi gercekten cok sevdik..bugun ekadar yapmadigima uzuldum sagol canim sayende oldu:)) sevgilerimle..bu aralar bende mesgulum ve cok blog ziyareti yapamiyorum ama acisini cikaracagim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kafe de Mola, guzel yorumun icin cook tesekkur ediyorum sevgiler yolluyorum kocaman:))

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım benim içten yazarmış.
sevsinler seni bende çok severim ali naziği akşam konuştum ellerine sağlık:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Kase lezzet sagol canim,sayenizde neler ogreniyorum neler:)) geciktim yorum cevabiicin ama biraz mesgulum su aralar, sanirim siz gorsuyorsunuz Seval ile degilmi?? Guzel bir hafta diliyorum sevgiler..

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

CANIM BEN GELDİM ZİYARETİNE BENDE İHMAL ETMİŞİM SENİ
ALİ NAZİK EN SEVDİĞİM YEMEKLERDENDİR
ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hosgeldiniz Seyyah Gul..olsun bazen ihmal ediyoruz ziyaretleri istemeyerekte olsa:)kalpler bir olsun. Ali Nazik gercektende guzel bir yemekmis.. sevgiler.