2 Kasım 2012 Cuma

Joffré e Hijas Grand Merlot-2007

Joffre e Hijas Grand Merlot-2007 bu akşamki şanslı kırmızılardan yudum yudum mideme inmek üzere açılmış havalanıyor ki..tadı biraz otursun...diye başlayıp, yarım saat kadar sonra yazıma devam edip, burunda hafif meyvemsi, biraz tütün biraz karabiber kokusu ile ilk intiba güzel diyerek yudumladım ve tabiki kırmızı meyve aroması, dengeli asit oranı, hafiften tatlılık hissedilsede bu biraz çikolata aromasından gelip aslında tatlı olmayan(bilmem anlatabildimmi bu tadı) biraz da meşe fıçılarından aldığı tat ile oldukça kolay içimli, Merlot a göre birazcık daha kuvvetli.

Tabiki yine Argentina, Mendoza dan..Yukarı Uco vadisin den olup üzümlerin yetiştirildiği yerin denizden yüksekliği 1000 metre, günlük sıcaklık 17 derece yi geçmeyen bir ortamda yetiştirilen kaliteli, el ile toplanılan üzümlerden bizlere sunulmus 14,5 % A. içeren kaliteli keyifli kırmızılardan...Güzel bir hafta sonu dileği ile
CHEERS!!


Not: Şarap seçimi ve yorumlar tamamen kişiseldir.

22 yorum:

Sule dedi ki...

Benim bu aksamki secenegim de kirmizi. Chateau Saint-Germain 2010. Guzel bir Bordeaux. Tavsiye ediyorum. Cheers.

bücürükveben dedi ki...

iyi şarap üretmek ne kadar zahmetli olmalı..senin yazılarına bakınca anlıyorum yani sıcaklık, 17 dereceyi geçmemesi vs. aslında ülkemiz üzümden çok zengin ama sanırım dini nedenlerden ötürü şarapçılık hiç gelişmemiş...
neyse afiyet olsun:)
yılbaşı gelsin senin yazılarına bakıp bir şişe alıp tadayım diyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulecim anlasilan France deyiz bu aksam..LCBO dan baktim..en kisa zamanda alinacak ve denenecek..belkide yarin aksam:))CHEERS!!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim, iyi kalite sarap uretmek gercekten zahmetli ama bir okadarda zevkli bir is-saniyorum- bir gun kendi sarap bahcem olacagini umut ediyorum:)) sen iste ben sana isim veririm benim suan yazdiklarim Turkiyede bulunmaz ama bizim memlekettede oldukca guzel sarap yapan sirketler var son zamanlarda bildigim kadari ile ..sen yeterki iste..surda yeni yila ne kaldi ben sana bakim de birkac isim vereyim not edersin simdiden:)) Guzel bir hafta sonu diliyorum..Cheers!!

Nurşen Aksoy dedi ki...

Şimdi seni kıskandım desem..Karşnda olup o güzel merlottan bir kadehde ben içmek isterdim..O kadar güzel anlatmışsınki..Kokusunu ve tadını alabiliyorum.Teşekkürler sayende şarapları tanıyoruz,ama hepsini buralarda bulamıyoruz..Sevgiler..

bücürükveben dedi ki...

Tamam isimleri bekliyorum...doğru ya yılbaşına bir şey kalmadı..gerçi ben yılbaşı kutlamam (dini nedenlerden değil:))))anlatması uzun sürer annemi kaybetmemle ilgili:(neyse sen yaz ben mutlu bir anımı bulup içerim:)beğenmezsem de yeğenim bayılıyor, senin kadar meraklı onlara götürürüm:)

bücürükveben dedi ki...

unuttum yine ben de güzel bir hafta sonu diliyorum.)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim kiskanma canimm..evet aslinda benim yazdigim saraplar genelde burada satilan Turkiyede yabanci sarap ne kadar satiliyor bilmiyorum ama oradada oldukca fazla sarap ureticileri var son yillarda vede coguda gayet guzel kaliteli yapiyorlar-mis..Sarap seviyorsan Kadehtekilezzetinpesinde.com genelde Turk sarabi ile ilgili profesyonelce yaziyor..arada bakarsin..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucurukveben, sana uygun icimi kolay olan birkac merlot ismi paylasirim seninle tabiki Turk saraplarindan..keyifli oldugunda caninin istedigi zamanda acar icersin canim:) sevgiler,
hafta sonu dilegin icinde tesekkurler :))

ilhan dedi ki...

Sayende şarap konusunda sağda solda ukelalıklar ediyorum. Fazla içmesem de bilgileri kafamda topluyorum. Bence bu şarap olayını ayrı bir dosya halinde hazırlasan, bayağı arşiv oldu. Afiyet olsun iyi hafta sonları.

Gurme Şirine dedi ki...

afiyet olsun şekerim....

Gurme Şirine dedi ki...

tatlım bana yorum bırakmışsın...
ve birkaç soru...
hemen cevaplıyorum...
kuzu eti kokmaz, ama koyun eti kokar...
bende koyun eti asla yemem :(((
kuzu etini yiyebilirsin hiç kokmuyor canım :))
evet folyoyla da kapatıp pişirebilirsin...
öpüyorum çok...

Heyyfi dedi ki...

Sevgili Dost, ne de güzel anlatmışsın. İnsanın canı bir kadeh kırmızı istiyor tamda o an.
Severim kırmızı şarabı.
Bak çay bir yana ama, şarap eşliğinde de sohbet pek bir keyiflidir hani. Tek sıkıntım hemen uykum geliyor :))
Sevgilerimle...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ilhan, gercekten ayri dosyada toplasam iyi olacak yemek tarifinden cok sarap yorumum var :)) Eger faydali olabiliyorsam ne mutlu bana,siz ukelalik etmiyorsunuzdurda nacizane bildiklerini soyluyorsunuzdur:))Cok tesekkur ederim, umarim guzel bir pazar gununuz olur size gunaydin banada iyi geceler :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem tesekkur ederim canim, ayrica kuzu eti konusundaki aciklamalarin icinde tesekkurler..simdiye kadar yemedim yapmadim ama listeme aldim mutlaka deneyecegim, sagol canim..Guzel pazar gunu diliyorum sevgiler kocaman :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Heyyfi ne guzel yazmissin:)) belki bir gun karsilikli kirmizi icer ustunede cayi demleriz hic belli olmaz..ben bolca muhabbet eder seni uyutmam merak etme, sevgiler vede gonlunce guzel bir pazar gunu diliyorum canim..:)

Ferkay dedi ki...

Canım ne güzel bilgiler veriyorsun, geçende televizyonda Vedat Milör vardı oda şarap üreticiliğine başlamış, bizim burada üretilen şarapların kalitesinden konuşuluyordu. Ben kırmızı şaraptan çok beyaz şarabı seviyorum eh bu konuda da senden bilgi alırım artık..
Sevgiler..

VuslaT dedi ki...

Tatlı kuzum ben şarap yerine limonlu bir soda alabirmiyimmmmmmm.:)) Canım benim seni kocaman öptüm..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Feray, beyaz sarap arkadaslarla en iyi giden, kirmizi kendin icin keyifle icilen:)) Ben sadece en basit sekilde ve kisisel olarak paylasiyorum bazi arkadaslar profesyonel olarak yapiyorlar sarap test ini..Benimki bebek adimi:)) tesekkurler guzel yorumun icin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim sen yeterki iste, limonda var soda da var...ne zaman istersen buyur gel :))
sevgiler.

balböcükleri dedi ki...

anam o ne hemide merlot:) yarasııııııııın.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sagol balbocugum yaradi :))))