29 Kasım 2012 Perşembe

DANA BONFILE -SOS LU

Bu tarif son derece kolay ve o kadarda lezzetli diyebilirim, ama tabiki herkesin ağız tadı farklı olduğundan denemeden bilinmez..Dün akşam yemeği için yaptım, yanınada biraz patates püresi, salata ve çorba..pürem biraz şekil değiştirdi ama sevimli oldu :)


Yapmak isteyenler için yemeğimizin malzemeleri ve aynı anda yapılışı: (4 kişilik)

500 gr. dana bonfile-hiçbirşey koymadan (sossuz-tuzsuz)pişirilecek ve küçük küp şeklinde doğranacak..Bu 1. kısım

5-6 dal maydanoz
1/2 küçük boy kırmızı soğan..Maydanoz ve soğanlar yıkanıp küçüçük doğranacak bir tabağa alınacak..Bu 2.kısım

3 yemek kaşığı z.yağı
1 yemek kaşığı ketçap
1/2 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı limon suyu
1  yemek kaşığı kapari
arzu edildiği kadar tuz ve taze öğütülmüş karabiber.. Bu mlz.lerin hepsi iyice karıştırılarak sos haline getirilecek. Herşey hazır olana kadar buzdolabında bekletilebilir. Bu 3. kısım

1 adet beyaz soğan ortadan ikiye bölünerek incecik uzunlamasına doğranacak, tabağa alınarak üzerine 1.5 tatlı kaşığı nişasta dökülerek iyice harmanlanacak ve kızgın yağda kızartılarak kağıt havlu koyulmuş tabağa alınarak servis zamanına kadar üzeri kapatılmadan bekletilecek(5 saat öncesinden hazırlanabilir)Bu da 4.kısım
Şimdiii..haşlanan ve küp olarak doğranan etimizin suyunu iyice süzelim, suyu kalmasın, 2. ve 3 kısımdaki mlz.lerimizi derin bir kap içerisine alıp etimizide katıp tüm mlz.leri iyice harmanlayalım, sos ve maydanoz , soğan iyice karışsın etimize, ve servis tabaklarımızı hazır edip herbirine eşit şekilde sos lu etlerimizi paylaştırıp, üzerinede kızarmış soğanlarımzdan paylaştırıp ister püre ile ister pilav ile servis yapalım..Afiyet Olsun!!

Not: Bu yemeğin originalinde et pişirilmiyor ve buzdolabında soğuk olarak bekletilip servis öncesi küçük doğranarak sos ve diğer mlz. ile karıştırılıp, tatlı öncesi küçük porsiyonlar halinde ikram ediliyormuş:) -asıl kaynak belli değil-.bir dergide  yeni yıl için paylaşılan bir sürü değişik ve garip tariflerden biri idi..Tarifi ben çiğ et e karşı olduğum için pişirerek ve ana yemek olarak yaptım, ve gerçektende lezzetli değişik tadımlı ve kolay bir yemek oldu., denemek isteyenlere bildirilir :)

54 yorum:

*mehtap dedi ki...

civcivleri yerim ben ne şirinler.
Yemeğinde güzel olmuş ,eline sağlık canım.

huuuubakbi dedi ki...

şu güzelliğe bakın siz de çok beceriklisiniz ellerinize sağlık harika gözüküyor teşekkürler

tubanne dedi ki...

Civciv püre çok şeker olmuş:)Tarifi kısım kısım ayırman kafa karışıklığı olmaması açısından iyi fikir.Çiğ et nasıl yiyiyorlar hiç anlayamadım:))

neslice tarifler dedi ki...

Püreni yesinler senin (:

Unknown dedi ki...

Patates püresinin şekline bayıldım eminim ette çok güzel olmuştur ellerinize sağlık.Sevgiler..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Süpersin canım yaa :) Bayıldım civciv öredeklerine :))))

Ellerine sağlık, sunum harika eminim lezzeti de öyledir.

bücürükveben dedi ki...

Günaydın canım,
Ben patates pürelerine bayıldım, ne güzel süslemişsin öyle eline sağlık, çok şirin olmuşlar:)ayrıca patates püresini çok severim, patates kızartmasını da, tabak tabak yiyebilirim zararlı diyorlar ama kimin umurunuda?:))bonfile kısmına hiç değinmiyorum:)))
sevgilerimle

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok değişik ve orjinal bir lezzet olmuş,ellerine sağlık canım..

Şirince Tatlar dedi ki...

sunuma bayıldım çok nefis görünüyor elleriniz dert görmesin afiyet bal şeker olsun canım:)

VuslaT dedi ki...

Öncelikle civcivlerini yerim senin. Ne şeker şeyler öyle.. Sonra eti pişirmekle iyi etmişsin. Ellerine sağlık bence harika..
Not: soğanları erken kızartmak çıtırlığını almıyormu?..

Sevgilerimle canım benim..

ilhan dedi ki...

Gerçekten süper bir tarif ama anlamadığım şeyler var. Bonfiye öylece pişecek derken ızgara mı? Kapers acaba Kapari mi? Bence de bonfileyi pişirmeye gerek yok.Ama bunu Bücürükveben duymasın. :)) Kolay demişsin ama bana öyle kolay gelmedi. Hele şekillendirmek bir de işin içine sanat girdi. Ellerine sağlık çok şık ve güzel.

Ferkay dedi ki...

Biz pişirmeden biraz zor kullanırız herhalde eti, çok hoş bir yemek ellerine sağlık canım. Civcivlere bayıldım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim, olmuismu civcivler :) 1 kere misafir gelince yapmistim cocuklar yememisti civcivelr yenmez diye:)) sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler cok tesekkur ediyorum guzel sozlerine :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubanne sagol canim:) Kisim kisim ayirdim ama biraz yine anlasilmazmi ne :)) Egeyi optum..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesli gel de ye ozamann:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya, etin tadi oldukca lezzetli idi, eh purede yaninda guzel durdu birde civciv olunca:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi tesekkur ederim canim..ehh biraz goruntuyu degistirince tabakta daha iyi durdu galiba :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucurukveben, zaten senin et kismi ile ilgilenmeyecegini bildigimden yaninda pure ile resimledim:))) Amann afiyet olsun kim ne derse desin, patates iyidir afiyet olsun :)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nursen cok tesekkur ediyorum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirince tatlar guzel yorumuna tesekkur ediyorum..hepimize afiyetler olsun:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim et herzaman pismeli benim icin:) Sogan kizartmasini onceden yaptim inan serviste hala citir citirdi..zaten tariftede 5 saat oncesi kizartiliup uzeri acik bekletilebilir diyor..yani hic yumusamadi..sevgilerimle canim;)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan haklisin simdi iki kelime daha ilave ettim tarife..Et soosuz ve tuzsuz olaral aslinda haslansin da diyebilirdim galiba:) Ben onceden kesip az suda yumusayana kadar pisirdim, zaten cabuk pisti..ama istersen izgarada yapip -ama hicbirsey surmeden- kesebilirsin oda olur sanirim. Sos la karistirinca tat veriyor ete sonradan..evet ya kapari:) senin en cok sevdigin di galiba :)Cig denersen haberim olsun :)))Tesekkur ediyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim gercekten her cesit et bence pismeli..pismeden asla:) Tesekkur ediyorum guzel sozlerine..sevgiler

Heyyfi dedi ki...

Dostların en beceriklisi , yine harika şeyler yapmışsın.
Bu arada yaklaşık bir saat sonra, arkadaşlarımız gelecek, birşeyler yiyip, mısır patlatıp, film izleyeceğiz.
Şaraplarda soğuyor.
Kadehimi senin için de kaldıracağım çok uzaklardaki Dost'um benim...
Bu akşam için epeyce yiyecek birşeyler yaptım. Kendimle gurur duydum. Kendimi takdir ettim :))
Sanırım bu akşam bu çok önemli gelişmeden haberler bahseder :))
Bu yıl yeni yıla girerken senin için de dua edeceğim canım Dost'um.
Bu arada patates pürelerine bayıldım. Yemek de muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık. Yiyenlere şifa olsun, mutluluk versin tüm hücrelerine :))
Sevgiler canım...

Unknown dedi ki...

Off benim gibi aç ve et severe dayanılmaz bir görüntü bu..
Ellerine sağlık cnaım..
Nefiss görünüyor.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Heyyfim, tesekkur ediyorum tum guzel sozlerin icin..bu aksam dostlarinizla keyifli gece yasayin, sarap icerken benide andiginda mutlaka haberim olur emin ol..bende seni anacagim bu gece..haberleri merak ettim simdi:))guzel mamalarinla sarabinizla mutlu bir gece olsun canim ki oyle tahmin ediyorum, benim icinde dua edecegini soylediginde cok duygulandim:)) ..sevgilerimle canim Heyyfim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Cafe Tarifleri cook tesekkur ediyorum, bunlar senin guzel yemeklerin yaninda hicbirsey..sevgilerimle:)

pembe kekik dedi ki...

Ellerinize sağlık. Püreye ben de bayıldım. Benim kızlar az pişmiş et yerler onu bile yiyemem. Sevgiler.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ben önce o şirine civcivleri yerim:)
Ama ben de eti pişirilerek yenmesinden yanayım:)Çiğ ete kesinlikle karşıyım.
Ama o sosa bayıldım.(hardallı sosla roka salatasıda nefis oluyor)
Yaaa daha icirli eti yapmadımmn ki. Bunu da yapmak istiyorummm......
Benim kaçmam lazım,ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...


Nuran dedi ki...

Afiyetler olsun:)

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
et olan her yerde ben varım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekikcim sen etleri kizlara ver pureyi sen ye ozaman :)) sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalcim senin elin once incirli eti yapacak, bir tadina bakilacak..ama sevilmezse birdaha yapilmayacak..:)) Hardalli sos un tarifi sayfanda varmi acaba bir bakayim..ben her tur sos a bayilirim, bazen cig sebzeyi sos la yeriz ve hercesidi makbulum..sayfani ziyaret edeyim arastirayim..guzel hafta sonu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurancim oldu bile :) Tesekkur ederim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem ben sana benim et hakkimida veririm:))) sarildim:))

pasta köşesi dedi ki...

günaydın ablacım :)
ellerine sağlık enfessssss ve çok tatlı aynı zamanda :)
benim ölçü sorunum var ve bu yüzden yapıpta blogta paylaşamadığım bir dünya şey var :)) kendi tarifimi söylüyorum ablacım miktara göre göz kararı yapıyorum sürekli ben :) bir paket margarine bir su bardağı pudra şekeri, bir çay bardağı nişasta ve aldığı kadar un yapıp yumuşak bir hamur yapıyorum.bir çay kaşığı kadarda tarçın ekliyorum...kabartma tozu veya yumurta koymuyorum :) mutlu hafta sonları :)

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Ne kadar guzel olmustur kim bilir, hemen yapmak istedim:) ellerine saglik, patates pure susune soylenecek birsey bulamadim harika tek kelimeyle

Sevgiler

Ates boceginin annesi muge:)

Bu arada sarap tariflerini de cok begeniyorum, yeniden yenilerini istiyorum:)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bu tarifiniz yemekte lezzet kadar, görsellik ve sunumun önemini de anımsattı. Ellerinize sağlık.
Gönlünüzce güzel hafta sonlarına...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta Kosem, tesekkur ediyorum yorumuna ve tarifine..sende aslinda benim gibisin :)) kardesimsin ya :) Cok pasta kurabiyede benimde olcum yoktur herseyi karistiririm ortaya guzel seyler cikar ama kesin tarif olmayinca paylasamam:)Heryer bembeyaz bu sabah ..winter Garden oldu:))
Sanada guzel birhafta sonu diliyorum canim benim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim, tesekkur ederim guzel sozlere..Ates biraz daha buyuyunce(bilmiyorum yiyormu pure suan) ona yap boyle civcivler sever ve yer..cokta kolay..Aslinda saraplarim epey birikti bir ara yazmam lazim onlarida..takip ettigine cok sevindim saraplarimi:)) Guzel bir hafta sonu diliyor her ikinizide kucakliyorum..(Ates i ayrica optum)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet Osman Bey cok tesekkur ediyorum guzel yorumunuza:) Bende sizlere guzel bir hafta sonu diliyorum:))

Blogger Bolat dedi ki...

İnanamıyorum ya, maydanozdan kanatlar :)) ama çok yaratıcı ve görsel bir yemek olmuş :) elinize sağlık.

yildiz dedi ki...

Sevgili DostBahcem,
sayfanda Asure var mi diye geldim
ama,baska bir lezzetle karsilastim.
Yiyenlere afiyetler olmus bile;hani üzerine de DostBahcesinin elinden yapilmis harika bir Asure giderde yaaaa:))))
Muharrem AyI bitmeden senin yaptigin Asureyi de görürüz insallah....Sevgiyle ve dostca kal

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bolat cok tesekkur ediyorum:) Maydanozdan da olsa kanat takayim dedim:)ayrica tesekkur ediyorum ziyaretin icin de..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim ya bende yok asure falan ama Festigan i acaip kiskandim:)) Firsatim olursa deneyecegim ama bakim ne zaman ..sabah sayfandan notlar aldim neler lazim diye..birde vakit bulursam kesin yapacam..sevgiler..

Fransali Gelin dedi ki...

Pureniz çok sirin olmus, yemeginizde guzel gozukuyr elelrinize saglik. cig olarak servis edilmesi çok ilginççç :) Blogumu ziyaret ettginiz için tesekkur ederim sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Tarif çok güzel ama ben civcivlere bayıldıııım. Ellerinize sağlık.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bayılıyorum buna,çok sevimli duruyorlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fransali gelin tesekkur ederim canim..bende seni ziyaret edecegim sikca:))evet ilginc bir yemek cig olarak yeniyor ama ben pisirdimmm:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Handan tesekkur ederim..civcivler en can alici olan galiba :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Icimden Geldigi Gibi tesekkur ediyorum:) sevgiler

Tulay, dedi ki...

wow cok basarili gorunuyorrr ellerine saglik canim ;)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim tesekkur ederim canim, arada hamaratligim tutuyor:))xo