Güneş az da olsa kendini gösterdi, bu sene çabuk kış gelecek gibi, evin ısıtıcıları açıldı bile, akşam sabah biraz serin oluyor..Gökyüzümüz bir kapadımı günler, haftalar, belki ay bile geçiyor açmayacağım deyip inat ediyor..Kış kapıda:(
Yapmışım kahvemi almışım yanına cezeryeleri habire ye..Cezerye dediğime bakmayın, nerereden bulacağım cezeryeyi tadını bile bilmem de ablamdan almışım tarifini, Türkiye ziyaretimde sene başında, ama denemek bugüne kısmet olmuş, ille tatlı yiyeceğim ya :)) kolay olduğundan hafif olduğundan her tür bisküvi pasta tarifini denerim..bunda da bisküvi var: dedim yapayım tadına bakayım..çoğunuz biliyorsunuzdur bu tarifi, ama bilmeyenlerede öğretmiş olayım diye paylaşmak istedim., çünkü gerçekten son derece güzel, hafif ve lezzetli bir tatlı oldu , pardon cezerye oldu ...
Cakma cezeryelerim |
Malzemeler: (Epeyce lokum oldu,mlz.lerin yarısı ilede deneyebilirsiniz)
1 kg.havuç
1 su bardağı şeker (Ben biraz daha az ve kahverengi şeker kullandım)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 pk.vanilya
2 ad.portakal kabuğu rendesi
2 pk. sade petibör bisküvi (250 gr.kadar-iyice ezilip un haline getirilecek)
Bir miktar hindistan cevizi-üzerine dökmeye
Yapılışı:
Havuçları soyup rendeleyin, ve şekerle birlikte iyice yumuşayana kadar pişirin, ve soğumaya bırakın.
Bisküvileri mutfak robotunda çekin, yada istediğiniz şekilde ezip un haline getirin ve önceden pişirilmiş ve soğumuş havuçlara ilave edin ve portakal rendesi, vanilya ve ceviz leride katıp, elle köfte yapar gibi yoğurun, (arada elinizi ıslatırsanız elinize yapışmasını önlersiniz) Havuçlu hamurdan ister uzun rulolar yapın ve hindistan cevizi dökülmüş tabakta yuvarlayıp keskin bıçakla kesin yada küçük toplar yapın ve hindistan cevizine bulayın, istediğiniz sekli verebilirsiniz..ve 2-3 saat kadar buzdolabında bekletip afiyetlen yemeye başlayın:)) Deneyin, eminim çok seveceksiniz..
Not: Bisküvi yi önce yarısını ilave edin kalan yarısınıda azar azar ilave edin..hamur elle yoğrulacak kıvamda olacak..
Ha bu arada akşama bunumu yedireceksin diye düşünenler olursada yok, İmam bayıldı pardon- Musakka :)) yemeğim de hazır..
Gerçi imam bayıldı böylemi olur bilmiyorum da, (Yok buna Musakka deniyormus :)) )altta kızarmış patlıcan üstte sebzelerle kavrulmuş kıyma ben İmam bayıldı diyordum:)) son günlerde karnıyarık tariflerini, resimlerini bloglarda gördükçe canım istedi ama ben işin kolayına kaçtım :)))
37 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar..
canım ya burdan çok güzel görünüyor...
eminim tadıda harika olmuştur...
ellerine sağlık...
Ellerine saglik bayilirim cezeryeye.
Fuat bey tesekkur ederim..
Sirinem ben tadini cok beyendim onun icinde habire yedim:)) obur beniii..tesekkurler canim.
Ice tea tesekkur ederim :)Bende bu ev yapimi olana bayildim..
Tatlım bende evde yapılanı pek severim. Gelip yiyebilirmiyim. Ha sahi buradan ora kaç kuş uçumu saat acaba:))
Ve seni çok sevdim ben çok. Adın güzel, asman , asmandaki üzümlerin, satırlardaki sözlerin hepsi güzel..
Bizim burda da aksine havalar çok sıcak oldu tekrar biara yağmur yağdı soğudu tamam kış geldi dedik ama ısındık tekrar...cezeryeler ne güzel olmuş emeğine sağlık...merak etme bizde çakma yapıyoruz...ben hemen bisküviden kekten yaparım yakında vericem tarif tekrar...Ama yemeğe gelince seninki musakka olmuş.yada patlıcan oturtma da denilir.İmam bayıldı zaeytinyağlı olur patlıcan kızarır başka bir tavada bolo soğan,biber sarımsak domates kavrulur patlıcanlar karnıyarık gibi doldurulur ve şeker su yağ ile pişirilir yada fırınlanır.Babam çok severdi rahmetli evde çok pişerdi...sevgiler
Bende çok severim bu yalancı cezeryeyi hatta blogdada iki renkilisini yapıp paylaşmıştım.
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
ellerine sağlık ben pek cezerye sevmesemde tadımlık yiyenlerdenim.
buralarda havalar hala sıcak,ama herkes hasta yani dengesiz bir hava var.cezerye nefis görünüyor ellerine sağlık...
Nefis nefis görünüyor
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
İmam duymasın bu yemeğe ’imambayıldı’ dediğini, valla bu defa düşüp ölecek garibim :)
Vuslatcim buralara kac kus ucumu bilemem ama demir kus la ucmak istersen 10 saatini gozden cikar direkt ucus :))) Tesekkurler tum guzel sozler icin..Sarildim kocaman.
Pozitif Pembecim..ne cahalim dimi almisim musakkayi demisim Imam Bayildi..valla sabah sabah guldum kendime hemde coook..sagol canim ya artik kesin karistirmam musakka ve Imam Bayildiyi :)))sevgiler
Melihacim tesekkurler senin iki renkliyede bir goz atayim ki degisik option lar olsun..sevgiler canim..
Balbocuklerim, asil cezeryenin tadini bende bilmem bu sahtesi ama sevdim:)) tesekkurler..
Sevgili Anne eli gibi sicak havami iyi yoksa yagmurlumu bilmem..ama her mevsium mevsiminde guzel yinede sanirim..Tesekkurler..sevgiler:)
Sevgili Nilay tesekkur ederim canim..sevgiler:)
Ahh Arnavut Cigerim ahhh..birak imami sabah sabah gulmekten ben bayilacaktim..dusunsene birde tarif verirmisim hahahaha
harika olmuş canım eline sağlık bende pek severim bunu
Sevgili Kardelen, tesekkur ederim, saglikli gunler diliyorum:)
Cezeryeyi bende Adanalı bir arkadaşımın(kulakları çınlasın) memleketinden hediye olarak getirmesiyle tatmıştım.Hmmm inanılır gibi değil çok leziz.,
Senin cezeryede nefistir eminim görünüşten belli.
İMAMBAYILDInda değişik olmuş eline sağlık..
Sevgili Mehtap sanirim gercek olani cok daha farklidir ama bu biskuvili olanda hosuma gitti..Evet benim Imam Bayildim :))))sevgiler canim.
cezerye hayatımda bir kez 'nedir, nasıl acaba tadı?' diyerek hatırlamadığım bir marketten almıştım ama hiç sevmedim, hayatta hiç sevmediğim yiyemediğim şeyler azdır o gün bugün buna cezeryeyi de ekledim:)))diğerleri boza, tulumba vs. gibi şerbetli tatlılar, baklava, (bayıyor), kapuska, etli her şey:))
imam bayıldı değil o onda kıyma olmaz:))ben severim sarımsak çok hoş lezzet verir ama yaşımdan ötürü mü nedir artık yağı zeytinyağ olmasına rağmen bana ağır geliyor yiyemiyorum fakat tadını çok severim..:(((çok da güzel yaparım artık yapmayacağım:(((ya da çok az zeytinyağ kullanarak yapmanın bir yolunu bulmam lazım..ama kızartırken o nasıl olacak bilemiyorum...?
Sevgili Mujde, cezeryeyi bend etatmis degilim aslinda bunu denesen tatli istedigin bir zamanda zaten sekerini kendin ayarlarsan cok tatli olmaz ben sevdim ama gercek cezeryeyi bende bilmiyorum hic:( Bu arada evet canim y Imam Bayildi nin sahtesi benimki hahaha megersem Musakka imis..olsun birdahkine gercek imam bayildi yapip yayinlayacagim heheeh..sus sus yastan bahsetme..genciz herzaman genc kalacagiz mesela ben hala 39 um heheheh..guzel bir gunun olsun canim..Bucuruk ede mirr mirrr dedim.
Ben diyete başladım, bütün bloglarda tatlı paylaşımları başladı, ama sizin cezerye esmer şekerinden dolayı diyete uygun sayılır değil mi? :)) Elinize sağlık özellikle tatlı konusunda süpersiniz. O patlıcanlı yemeğe bizim köyde patlıcan oturtma diyorlar. :)))
Ilhan Bey bende "tatli diet" ine basladim, kahverengi sekerle yapincada kilo aldirmiyormus :))
Tatlilara ozel ilgim var ama inanin cok yemem ve secerim..
Zavalli Imam Bayildim senelerdir sahte isimle yasiyormus bizim evde haberi yok:)) Guzel hafta sonunuz olsun...
ellerine sağlık ablacım oh kahveyle birde ımmmm :) süpersin..
Afiyet oldu bile canim :))) Guzel hafta sonun olsun..sevgiler :)
ofofff çok severim ben bu cezeryaları.
ellerine sağlık.
hayırlı bayramlar dilerim:)))
Sevgili bir kase lezzet, tesekkur ederim canim, sizlerede hayirli bayramlar:)
ellerinize sağlık cezeryeler nefis görünüyor ..alıyorum bir tane izninizle..:)
hayırlı bayramlr diliyorum..sevgilerimle..
Tabiki alabilirsin 1 degil birkactane Sevil:) Sizlerede hayirli bayramlar canim sevgiler :)
ooo süper bayıldım walla. ellerine sağlık :)
Hayatin tatlari tesekkur ederim canim..sevgiler diyorum:))
Yorum Gönder