30 Eylül 2012 Pazar

HAFTA SONUNDAN...

Bu hafta sonu Toronto da cuma ve cumartesi günlerinde sokak party si vardı.Akşam 7 de başlayıp sabah 6 ya kadar süren, havada fena degildi hadi gidelim dedik.Tabiki biz sabaha kadar kalmadık ama gece yarısını yaptık. Hava da fena sayılmazdı dolayısı ile üzerimizde ince ceketlerimizle rahatça gezdik. Bu sene(galiba) 8.senesi olan parti aslında ışık, ses, art olarak geçiyor. Tüm yüksek binaların dış kısımlarında ışık gösterileri, bazı binalarda çeşitli kültürel gösteri ve müzikler,ressamlar, tiyatro ögrencilerinin sokak performansları, nerdeyse her köşede, profesyonel yada amator klasikten rock a müzik grupları, etrafında toplananları eğlendiriyorlardı..
Soldaki mor esarpli Deren :))

Hicbir ayirim yapilmaksizin  herkesin katldigi bir grup..
Sarki ile energi olayini birlestiriyorlar.Enteresan bir olay.
ve cok guzel bir muzik:)

Eaton Centre, Toronto nun en buyuk alisveris merkezi

Tabiki bol miktarda sokak yemekçileri ve tıka basa dolu restaurantlarda yiyen, eğlenen insanlar..Binlerce insan sokakta idi..biz gece yarısı olup eve döneceğimiz zaman o kadar kalabalıklaşmıştıkı, nerdeyse insan seline katılıp kendiliğimizden herkesle birlikte yürüyorduk....Geç vakit yenen akşam yemeğinden sonra gece yarısı falan demeden Deren hadi dondurmada yiyelim deyince kocaman kaplarda soslu, fıstıklı dondurmalarımızıda alıp (sonrada off of kilo aldım, kalori çok fazlaydı ne yapacam deyip) dönüş yolunu tuttuk..Açık havada çok kalınca sabah uyanmak ta zor oldu:)


Hafta sonu yemek içmek zamanı deyip bugünde geçen hafta MAZES in sayfasında gördüğüm, tavada yufkalı,kaşar peynirli yumurta yı denemek istedim.
Türk yufkam olmadığından hazır baklavalık yufka ile yaptım sadece 3 yufka kullanıp, tavaya yağ sürüp, yufkaları koyup, üzerine bol miktar rendelenmiş kaşar peyniri döküp, 2 de yumurta kırıp, yufkanın tavadan sarkan kısımlarınıda üste kapatıp, azcıkta yağ sürerek işlemi bitirip orta ateşte 3 dk. da her iki tarafınıda tavada kızartmak sureti ile nefis bir börek-yemek yapmış oldum..Tam tarifi mazesinyemekleri.blogspot.ca sayfasından bakabilirsiniz..sayesinde kolaycacık bir tarif ögrenmiş oldum.

Bu arada Pudra Şekerimdende Limonlu Lokma tarifini denedim..oda değişik oldu, yaptıklarımı tabiki komşumada verdim, ki bize çok kalıp hepsini bitirmeyelim diye..Tam tarif için  pudrasekerim.blogspot.ca
 Bloger arkadaşların sayesinde o kadar güzel yemekler,  kolay tarifler öğreniyorumki herkese güzel paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkürler tabiki..Keyifli haftalar diliyorum:)

10 yorum:

MAZES dedi ki...

günaydın canım,geldim,gördüm,sevindim :eylenmişsin ,yemişsin(ha,bu arada senin börek çok güzel gorünüyoru,ellerine sağılık).

ilhan dedi ki...

Sınıf farkı gözetmeksizin insanların böyle toplanmaları, eğlenmeleri çok güzel. Dü de Beyoğlu'nda hayvan yasını protesto mitingindeydim. Çeşitli milletlerden müzik grupları belli yerlerde çalıyorlardı. Şarkı bitince halk su, cola ikram ediyordu.Şarkı, enerji olayını birleştiriyorlar dediğiniz etkinlik bir tür meditasyon gibi bir şey mi? Mazes süper ya. Anlatım tarzı ve paylaşımları harika. Size sağlıklı, şanslı bir hafta diliyorum.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Farklı ülkelere gidip farklı kültürlere şahit olan insanlara acayip imreniyorum. Şuan size de acayip imrendim ben..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Mazes borek gercekten guzeldi vede cok doyurucu..herzaman yapilacaklar listemde suan..sagol canim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ilhan, sizin hafta sonunuz daha guzel gecmis, bu tur mitingler de disardan bakan insanlarin "egitilmesi" ne az da olsa yardimci oluyordur. Evet bu grupun sonrada internetten arastirmasini yaptim, calinan muzik soylenen sarki sirasinda vucut isisinin yukselip alcalmasi ile ilgili bir tur meditasyon..Sizin yemeklerdende bir listem var:)) ama kolay olanlardan yoksa acaip gurme sizinkiler, yapacak biri lazim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nursalkimi, heleki Canada..her cesit millet hercesit kultur...Birgun ziyaret etme sansiniz olur eminim, istediginiz ulkeleri..sevgiler diyorum.

Gurme Şirine dedi ki...

ya ne güzel bir gün geçirmişsiniz..
çok güzel olmuş...
bu arada mamalarda çok güzel görünüyor...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sen tatile gitmedinmi , yola cikmadinmi daha :)))Benide al yanina ;))) sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

lokmayı merak ettim ,ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Handecim lokmalar pudrasekerim in blog undan..mayali lokma..sevgiler