27 Eylül 2012 Perşembe

ARGENTINA DAN...

Biliyorum, devamlı Argentina şaraplarından bahsediyorum, bazılarınız şayet şarapseverse ee yeter artık başka ülkelerlede ilgilen bıktık Argentina dan, bize yakın olanlardan bahset falan diyebilir..kabulüm:) Diyebilirsiniz hiç kırılmam..napim..diğer ülkeleride ara sıra gezsem, gönül yine Argentina da, birgün gidebilmeyi ençok istediğim yerlerin başında geliyor..Neyse, şimdilik sizlerle yine 3 şarap paylaşacağım ama ülke yine aynı ülke..Türkiyede başka ülkelerin şarabı ne kadar satılıyor, bulma imkanı varmı bilemiyorum ama en azından Canada ve Us den takip edenler varsa ve kırmızıyıda seviyorlarsa denemeleri için bir fırsat..yada denememeleri için..


TIERRA PROMETIDA-Malbec 2008
Birkaç yıl bekletilebileceği gibi hemen içtiğinizdede seveceğiniz, meyve, hafiften menekşemsi aromaları. orta vücutlu, kuru, içimi yumuşak, dengeli asit oranı ile güzel kırmızılardan..


CHAKANA YAGUARETE COLLECTION- 2010 Bonarda
Fiatin göre kesinlikle iyi kalitede, herçeşit yemeğe eşlik edebileceği gibi sadece kendisi de damak zevkinize hitap edecek, oldukça koyu kırmızı rengi hafif vanilla aromalı, orta vücutlu, bitişte bir zaman tadını damakta bırakan, bekletilmeden içilmesi gereken kırmızılardan..


FAMİGLİA BİANCHİ Malbec 2008
Kadehteki rengi nerdeyse mor diyebilirim, baharat ile birlikte siyah meyve aromalarına karışmış hafifte çiçek kokusu ile 4 yıla kadar bekletileblsede, hemen içtiğinizdede Mendoza nın iyilerinden olduğunu, dolu vücutlu, oldukça kuru, ama ipek gibi içimi olduğunu farkedecek, ve belkide 2.bardağınızıda keyifle içeceksiniz..15-18 derece arasındaki soğuklukta içmenizi tavsiye ederim..

Argentina daki en tanınmış şarap yetiştirilen bölgesi MENDOZA dır. MALBEC üzümleri ise Cabernet ile Merlot arası, daha çok siyah erik aromalı, cabernet ten daha yuvarlak, merlot tan daha tanenlidir..ilgilenenler internetten inceleme yapabilir, oldukça geniş bir konu, ben kısaca MALBEC konusunda bilgi vermek istedim..

Tüm kırmızılar genelde saklandıkları mahzenlerin derecesinde  içilirse ki buda 14 ile 18 derece arasında değişebilir, şarabına göre, kalitesini daha iyi anlar, içimde daha keyif alırsınız..CHEERS !!

17 yorum:

ilhan dedi ki...

Fotografları siz mi çekiyorsunuz? Süperler. Sizin bu şarap paylaşımlarınızı okuyunca şarap sevmediğime hayıflanıyorum. Çok da güzel anlatıyorsunuz. Size afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Festigan fotograflari tabiki ben cekiyorum ve her biri evimde sarabi acip tadina baktiktan sonra:))
Bence arada sarap keyfide yapin derim sevdiklerinizle yaninda guzel peynir az birsey uzum..biraz kraker..bence seversiniz..Tesekkur ler afiyet oluyor bolca:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslinda resimler daha iyi olabilir ama idare ediyoruz:))

MAZES dedi ki...

günaydın ve ellerine sağılık,al beni diyorlar.

Özgür Tatlar dedi ki...

umarim birgun oralarada gidebilirsin.hersey gonlunce olsun sevgiler.

*mehtap dedi ki...

Şaraplar hakkında bilgi sahibi olduğum söylenemez ama bazen içmek keyif verir.Anlatımın harika,damağımda hissediyorum ve üstteki dolu kadehi alıyorum izninle..Mutluluk ve sağlığa...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Mazes tesekkurler canim :))
Guzel hafta sonu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ozgur tatlar umarim bir gun gidebilirim:)) Gonlunce hafta sonu diliyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim bende ustteki kadehi senin icin ayirmistim zaten :)) Keyifli hafta sonu diliyorum canim...

Adsız dedi ki...

Öyle gerçekci anlatıyorsunuz ki insan saydığınız meyve tadlarını damağında hissediyor, afiyet olsun, keyifli hafta sonları diliyorum Muhsin

Gurme Şirine dedi ki...

bir gün inşallah Argintinaya gidersin canım...
herşey gönlüne göre olur inşallah...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kırmızı şarap benim de vaz geçilmez favorilerimdendir.
Argentina şaraplarını yerinde içmeniz dileklerimle iyi hafta sonları dilerim.

Dostlukla...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler Muhsin Bey, kisisel zevk iste:)) Sizede guzel hafta sonu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gurme Sirinem..ins. canim ins..belki yakinda belki:))) sevgiler ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet Osman Bey..kirmizi sevilmezmi dimi:) Birgun Argentina dada icecegim ama bakalim ne zaman :) tesekkur ederim yorumunuz icin..Iyi Hafta sonu diliyorum.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

umarım en kısa zamanda arzuladığın yerlere gidersin ve bu şarapları oralarda zevkle yudumlarsın...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Mutfakta Guzel..umudum var birgun gidecegim diye:)) sevgiler..