29 Temmuz 2012 Pazar

MYKE and JEGGAY

Biliyorum blog um hafif yiyecekler ve içecekler  hakkında ama bu iki resmi paylaşmadan edemeyeceğim:) Herkes kedi köpek kuş besler bizde iki adet Bearded Dragon-Lizard besliyoruz. Oğlum ısrarla köpek alalım diye baskıda bulunduysada sonuçta köpek yerine bu iki önceleri sevebileceğimi sanmadığım ama şimdi en çok benim ilgilendiğim ki bütün gün kafeslerinde durup verirsen yemek yeyip yan gelip yatan tenbelmi tenbel iki küçük hayvancık,ama çok sevimliler..sağ taraftaki sonradan alınan Jegay, digeri ise Myke..İkisi aynı kafeste ancak bölmelerde duruyorlar çünkü biri orman diğeri çöl hayvanı olduklarından birbirlerinle kavga edebilirler..



i


Bazen dışarı çıkarp odada evin içinde gezmelerine izin veriyoruz, genelde bahçe kapısına gidip orada bakıyorlar, dün çıkardığımzda Myke i, bir baktık bahçe kapısının tel ine asılmış, yavaştan tırmanıyordu, galiba esen rüzgar hoşuna gitti , biraz daha hava alayım diye kendini yükseklere çıkarıyordu..

Iki resimde ki duruşları hoşuma gittiğinden sizlerle paylaşayım dedim :))Böylece Lizard konusundada bilgilenmiş oldunuz..Gönlünüzce bir hafta diliyorum. 

16 yorum:

Sule dedi ki...

Bence Myke firar etmek niyetinde. Gozunu uzerinden ayirma (hihihihi)!

Elif Ersin Sarıgül dedi ki...

Cok sasirdim! Boyle bir surungenin varligindan da, evde bakilabileceginden de haberim yoktu. Peki iletisim kuruyorlar mi sizinle? Mesela bir sevgi, baglilik belirtisi, oyun oynama istegi gibi? Ya da tembellik etmek disinda yaptiklari bir sey var mi :)

ilhan dedi ki...

Sorması ayıp çok aradınız mı bunları? Hiç güven verici bir halleri yok. :)) Ne kadar büyürler? ne yer, ne içerler? Bunların menüsü nedir? Sesleri nasıl? Suzanne Collins'in "Kehanet" serisindeki hayvanlara benziyor. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Suleeee evet Myke firar etme niyetinde:)) acik havaya cikmak istiyor cikincada korkuyor :(

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Elif, hic gormedigim hayvan cesitlerini burada gordum..oglum isteyip duruyordu bende olmaz vs. dediysemde simdi en cok ben seviyorum, ama malesef iletisimleri yok fazla,sizi goruyor yemek verileceginde anlayip iki tarafa kosusuyor, sonra yan gelip isigin altinda yatiyor(Kafeslerinde iki ser adet lamba var biri gunesleri, digeri isitici..sogukta yasayamiyorlar cold blooded lar.Su aralar yilan cinsi garip bir hayvana takmis durumda oglum amann onlar olmasinda bunlara raziyim:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili ilhan, hic aramadik.Heryerde satiliyorlar ama cok ucuzda sayilmazlar:)Buyuduklerinde yaklasik 50 cm.oluyorlar buydukce hareketleri agirlasiyor sanirim. Canli kurt, solucan cinsi ve cekirge yiyorlar ve ozel bakim olanlari aliyoruz,oyle sokaktan topla yedir yok :))ilavetende meyve ve sebze,ses leri yok,hic duymadim:) kafes disinda oldukca hareketli oradan oraya kosuyorlar..sicakta yasiyorlar, kafes disinda vucutlari soguyor.Bugunluk dogadan dersimiz
bu kadar :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heryerde satiliyor derken, pet shop larda demek istedim :)))

ilhan dedi ki...

Valla bu kadar bakıma beni de evlatlık alsanız, benim de hiç sesim çıkmaz. :)))

Gurme Şirine dedi ki...

AMANIN....
ekrana bile zor baktım...
görmeye bile katlanamzken hayyatta elleyemem ve aynı evde de yaşayamam...
ayy içim bi fena oldu :(((
arkadaşım sakın alınma bu benim kendi hislerim....
yani öyleyim görünce çok fena oluyorum....

Allah yardımcın olsun tttalım...
iyi beslemeler...
öptüm kocaman sevgiler....

Unknown dedi ki...

en ufak bir böcekte bile çığlık atıyorsam eşim eve böyle hayvancıklar getirse ben çığlık çığlığa bagırır bütün apartmanı ayağa dikerdim herhalde:))negüzel siz sevmişsiniz alışmışsınız ama ben ne sevebilirim nede dokunabilirim ...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan Bey guldurdunuz beni :)
Sirinem, herkes sevmez tabiki bende oyleydim ama simdi inan besliyorumda o bakamadigim canli "kurtlarla" ..Elime ise ancak eldiven giyerek aliyorum:) Sevil, yok ya inan alisirsin ..o kadar kotu degiller..sevimlilerde ..
sarildim hepinize kocaman :))

Gurme Şirine dedi ki...

yok tatlım biz almayalım...
sen bizim yerimize de sev :))
öptüm kocaman...

balböcükleri dedi ki...

çok güzel paylaşım olmuş sadece mutfak olmasın zaten istediğin herşeyi paylaşmalısın.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bazen degisiklik olsun diye farkli paylasimlar oluyor :))

Deniz dedi ki...

Hehe :)) Bana da tipleri komik geldi. Kocaman karınları var :)) Dediğiniz gibi soğuk kanlı hayvanlar oldukları için bir köpek veya kedi gibi hareketli olmuyorlar. Ama bakımları masraflı olmalı. Kafesleri, ısıtıcıları, uv lambaları, hele ki yemleri. Ama hayvan beslenmeli evde. Özellikle çocuklara sorumluluk aşılamak için. Kolay gelsin size bu bıdıklarla :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Denizcim evet komikler ama sevimlilerde..masraflari var gercekten, bazen diyorum kedi kopek alsam ayni masraf olur:))zaten oglumdan cok ben ilgileniyorum ozellikle sebzeleri konusunda..eskiden kucuk kurt yerlerdi simdi buyukleri aliniyor onlari veremem demistim bakamiyordum ama iki gundur onlarida vermeye basladim:)))) sevgiler, Yorum icin tesekkurler