21 Mayıs 2012 Pazartesi

HAFTA SONU

Bugün burası tatil. Queen Victoria nın doğum günü imiş...Canada da tatil gün sayısı oldukça fazladır..Nerdeyse her ay da 1 gün bir şekilde tatil vardır..Genel tatillerden hariç...Tatil kötü birşeymi , tabiki değil..ailece evde oluyor gönlümüzce birşeyler yapıyor, yada tenbel tenbel vakit geçiriyoruz..Günlerdir havamız yaz gibi..dolayısı ile herkes bahçede birşeylerle meşgul, ya ekiliyor ya biçiliyor..Eşim bahçe işinden büyük keyif alır..iki gündür sebze ekimleri ile meşgul..İki ay kadar sonra domates, salatalık, biber, fasulye gibi sebzeleri bahçeden toplamaya başlarız..Ben toplama işi ile ilgiliyim:))Bahçeden toplanan taze ürünün lezzetide bir başka olur bilirsiniz.
Yazimiz burada geciyor:))

Dün akşam bahçemizde oturup ekilenlerle ve etrafla ilgili kritik yaparken, karşı komşu arkasından eşi, ellerinde içecekleri ve fındık-fıstık tabakları ile geldiler , size katılabilirmiyiz diye..çok sevdiğimiz arkadaşlar..iyi komşular..tabiki dedik..teklif yok..ilerleyen saatlerde bir diğer genc komşulardan (mahallemize bebek gelecek yakında) bir çiftte gelebilirmiyiz gördük dayanamadık dediler..onlarda içeceklerini almışlar ..herzaman dedik..

birde gece ilerleyip hava hafiften serinlemeye başlayınca küçük ısıtıcılarımızı da açtık..oğlumda tatlı niyetine ateş üzerinde çubuklarda marshmallow çevirip, bisküvi arasında ikram etti.. gece yarısına kadar sohbet muhabbet bol kahkaha ile geceyi noktaladık..
Sarap kosem:)))
Sizlerle dün akşamı ve artık yaz boyunca vaktimizi geçireceğimiz bahçemizden ufak bir iki kare resmi paylaşayım diyerek hem kahvemi yudumluyor hem laflıyorum...Hepinize gönlünüzce geçecek bir hafta diliyorum...Sevgiler..

5 yorum:

Özgür Tatlar dedi ki...

bayildim verandaniza,cok guzelmis.iyi muhabetler,iyi yazlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkur ederim..insallah guzel bir yaz gecirecegiz diyoruz:)) Sizler de..Sevgiler

Tulay, dedi ki...

evettt emelcim havaniz baya duzelmis biz ancak bugun gunesi gorduk o yuzden bahceler aldi basini gidiyor yani cok is var en iyisi ben sana geleyim soyle karsilikli kahvelerimizi icelim!X

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ahh ah ne kadar iyi olur sooyle surpriz yapip geldim havaalanindayim desen:)) Yeterki gel..neler neler iceriz :))once kahve tabikixx

Gurme Şirine dedi ki...

ortam çok güzelmiş...
çok hoşuma gitti...
bayıldım....
miiis temiz hava valla....