19 Şubat 2012 Pazar

MARBEL KEK

Merhabalar herkese..umarım güzel ve dinlenmeli bir hafta sonu geçirmişsinizdir...Bizimki oldukça sakindi..Tüm koşturmacamız alışveriş, ve misafir ağırlamaktan ibaretti..dolayısı ile çok yoğunluğumuz olmadı..bu memlekette ev-iş(bazılarımız için) ve hafta sonları arkadaş görüşmeleri üçgeninde alışılan rutinlik  içinde, genel yaşam okadar programlıki nerdeyse günlük yenilen yemek saati ve yatağa gidiş saati bile değişmeden hergün aynı saatlerde tekrar eder..Bende şu saatlerde hafta sonunun tenbelliği ile öylesine otururken,cuma gecesi için yaptığım ve  hafta içi sizlerle paylaşırım diye düşündüğüm marbel kek tarifini  bu geceden yazarak..tatlı tatlı konuşalım istedim..Marbel Kek i genelde herkes bilir vede hemen hemen tüm tarifler birbirinin aynısıdır ama yinede belki bazılarımızın işine yarar diye sayfamda bulunsun dedim.
Marbel Kek
Malzemeler:
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı kahverengi şeker
1 limon kabuğunun rendesi/ yada portakal
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 pk.kabartma tozu
2 bardak kepekli un 
2 yemek kaşığı kakao
Marbel Kek
Yapılışı:
Un,kabartma tozu ve kakao hariç tüm malzemeler mixerle karıştırılacak. 
Un u 1 er bardak olarak ilave edip diğer malzemelerimizle özdeşleştirelim, kabartma tozunuda ilave edip yağlanmış kek kalıbımıza kek hamurunun yarısını döküp diğer yarısına kakao yu ilave edip karıştırdıktan sonra kalıbımızdaki hamurun üzerine dökelim..Arzuya  göre üzerine süs şekerlerden yada fındık vs. dökerek, önceden (180’/350’F) ısıtılmış fırında 50 dk. pişirelim ve kontrol ederek fırından çıkarıp, soğuduktan sonra servis tabağımıza çıkaralım..Afiyet olsun...

Not: Kendimize göre sağlıklısını yapmaya çalıştığımdan tüm hamur işlerinde kepekli yada kahverengi un ve şeker kullanıyorum..

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

bizim hayatımızda sizinkine inat çok düzensiz,özenmiyor değilim..
kek nefis görünüyor ellerinize ssağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sagol canim..))) sevgiler