14 Aralık 2011 Çarşamba

BADILCAN-PATLICAN KAVURMA

Bugün bütün gün yağmur yağdı, gökyüzü karanlık, sokakta bir kişi bile yok yürüyen..camdan baksan boş sokağa bakıyorsun..onca ev, sanki terkedilmiş gibi..insan sanki terkedilmiş sokakta yaşıyor gibi..Insanlar ya iş te ya evin içinde..benim gibi.. allahtan radyo dan yayılan son derece neşeli insana mutluluk veren Christmas şarkıları yanlızlık hissini yok ediyor..Severim senenin  bu ay ını..Eğlenceli şarkılara arada eşlik ederek akşam yemeği için birşeyler hazırlayım bari dedim..nasılsa evdeyim..
Sizleri bilmem ama ben genelde her hafta yemeklik alışverişe çıkınca mutlaka patlıcan alırım..ne şekilde yapılırsa yapılsın patlıcanın her çeşidini severim..Bu akşam Badılcan yada patlıcan kavurma deyim..denedim..


Malzemeler:
3 ad. patlıcan
1 ad.orta boy kuru soğan
2 ad.yeşil yada kırmızı biber
1-2 ad.orta boy domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı tuz ve karabiber

Sos: 2 bardak sarımsakli yoğurt

Yapılışı:
Patlıcanların saplarını kesip alacalı olarak soyup, küp küp doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 20 dk. bekletip, yıkayın ve suyunu süzün.
Soğanları incecik yemeklik, biberleri ince halkalar  halinde, domatesleride küçük doğrayın.
Yağı orta boy tencereye koyup, orta ısılı ateşte kızdırın. Soğan ve biberleri katıp 3-4 dk.kavurun. Domates ve patlıcanı katıp, tuz serpiştirin.Tencerenin kapağını kapatıp hiç su eklemeden kısık ateşte 25 dk. pişirin.
Geniş servis tabağına alıp üzerine karabiber serpip, sarımsaklı yoğurt döküp, hafif karıştırın. Afiyet Olsun


Not: Silifke Yöresinden olan PATLICAN KAVURMA biraz şakşukaya benzesede, tadı daha farklı..(Şakşuka ismi bana çok komik gelir neden oyle bir isim koyulmuşki sebzeli patlıcan a)))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

offf gecenin bu saatinde bile yiyebilirim,ben kizartip yapiyorum birde boylesini denemeliyim bu daha saglikli,eline saglik canim.X

Adsız dedi ki...

Agzimiz sulandi simdi Emel hnm.Gulbahar niye bunlari bize geldiginde yapmadi diye soruyor:)Ne guzel tarifleri varmis diyor...Patlicani ve mucveri yarin yapiyoruz..
Bucos

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ins. denemis ve beyenmissinizdir Afiyet olsun Burcosum)) siz isteyin ben tarif leri vereyim..yaparim sizin icinde))

Ozlemaki dedi ki...

patlıcansız bir hayat düşünemiyorum. Patlıcan yüzünden mi nikotin seviyorum yoksa nikotin yüzünden mi patlıcan seviyorum hiç bir fikrim yok ama heykelini dikmek isteyecek kadar vazgeçilmez benim için. Elleriniz dert görmesin.