21 Kasım 2011 Pazartesi

CHEESE KEK

Cumartesi akşamı Aysun un hazırladığı nefis ve çok çeşitli yemek sonrasında benim cheese kek in yaninda Şule nin yoğurt tatlısı, Peri nin (herzaman yaptığı ve kimsenin onun gibi yapamadığı minik ekler pastalarını o gün ilk kez tutturamayınca) pastacıdan aldığı nefis beyaz krem li ve çilekli keki vardı..Her biri ayri güzellikteki tatlı ve kekleride afiyetle yemiş saatin geceyarısını geçmesi nedeni ile uykulu gözlerle birbirimize aralık ayında görüşmek dileği ile iyi geceler demiştik..

Sizlerle o geceki tatlılarımızın ve yemek tabağımın resmini ve sevenler için kolay cheese kek imin tarifini paylaşıyorum..




                                                Kolay cheese kek
Malzemeler:
1,5 su bardağı bisküvi (Kakaolu yada beyaz)
2 yemek kaşığı margarin(eritilecek)
2 pk. sürme peynir (toplam 500 gr.)
1 su bardağı fıstık ezmesi
2 adet toblerone çikolata ( 2x100 er gr.lik)
1 pk. krem şanti (Paket teki tarife göre hazırlanacak)
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Bisküvileri blendırdan geçirelim (yada iyice ezelim), eritilmiş yağ ile bisküvileri karıştıralım, kenarları açılan kelepçeli kek kalıbına dökelim ve elimizle iyice bastıralım.Buzdolabına koyalım.
Sürme peyniri,fıstık ezmesini, şekeri mixerle iyice karıştıralım, çikolatayı eritelim, yarısını karışıma ekleyelim, 1 bardak krem şantiyide ilave edip hepsini iyice karıştıralım. Kalıbımızı buzdolabından çıkarıp karışımı bisküvilerin üzerine dökelim,düzeltelim,  kalan krem şanti ile çikolatayı karıstırıp onuda kek in uzerine ilave edip son düzeltmeleri yapıp istediğİmiz şekilde süsleyip buzdolabında en az 3 saat bekletip servis tabağımıza aktaralım. Afiyet olsun..

Not :Açılan kek kalıbınız yoksa yüksek kenarlı servis tabağına da hazırlıyabilirsiniz. Toblerone yerine siyah çikolatada kullanabilirsiniz. Ben ikisini karıştırıp yaptım.
Siyah çikolata yı sevdiğimden benim kek ler genelde siyah çikolatalı olur ..

Hiç yorum yok: