23 Kasım 2011 Çarşamba

DOLDURULMUŞ KABAK

Ben genelde et yemeklerinden çok sebze yemeği severim. Tabiki beslenmemizde beyaz et ve kırmızı etin önemli yeri var, kararını bilerek yedikten sonra sağlık açısından günlük olarak tüketilmesinde yarar varsada, ben haftalarca et yemesem bile hiç aramam..Dolayısı ile hergün mutlaka sebze yemeği yapar genelde karnımı onunla doyururum..
Bu akşam için de evde bulunan küçük kabaklarla lezzetli bir yemek yaptım...İmam bayıldıya benziyor biraz..ama kullanılan beyaz peynir farklı bir tat katıyor..

Malzemeler:
5 ad. küçük boy ve ince kabak
1 ad. sogan
1 ad. yeşil biber
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı domates salçası
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı kuru nane, maydanoz(Tazeside kullanılabilir)
az tuz, karabiber (Kendinize göre ayarlarsınız)
az miktar beyaz peynir( çatalla ezilecek)
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp ortadan ikiye uzunlamasına keselim.(10 parça oluyor) Kabakların içini bir tatlı kaşığı yardımı ile çıkaralım. Kabak içlerini, soğanı, biber ve sarımsakları küçük doğrayalım hepsini karıştıralım tencereye aktaralım, yağ,nane,maydanoz, tuz ve karabiber ilavesi ile kavurarak, 20 dk. pişirelim. Pişen iç malzemesini biraz soğutalım, ve kaşık yardımı ile kabakların içine eşit olarak dolduralım, içine domates sosu sürülmüş fırına dayanıklı cam tabağa, yada tepsiye yerleştirelim üzerine çatalla ezilmiş beyaz peyniri paylaştıralım, üzerini folyo ile kapatıp fırında 180 derecede 30 dk. pişirelim. Kabakların pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alalım.
Ben bu yemeği makarnanın yanında servis yapıyorum ailecek severek yiyoruz. Ayrıca misafir geldiğinde hafif ve lezzetli sebze yemeği olarak ana yemeğin yanında harika oluyor..
Ah taze ekmeğimizi de unutmayalım..Afiyet olsun

Not: Patlıcan ilede deneyebilirsiniz

Hiç yorum yok: