12 Haziran 2015 Cuma

ITALYA dan..

Uzun zaman sonrasinda merhaba..Nisan ayında önce Türkiye sonrasında İtalya derken evime iki hafta önce kavuştum, malum uzun zaman sonrasında evim güzel evim deyip birazcık köşe bucak girişiyorsun ve iki-üç günde normale dönüyorsun demem gerekirken diyemiyorum..Türkiye dönüşü özellikle uykumun düzene girmesi saatlerimin normale dönmesi için bir hafta geçiyor..ilk günler inanın saat 8 ben uyku vaziyetindeyim ve resmen de yatıp uyuyordum..aradaki 7 saatlik fark niyeyse dönüşlerde etkiliyor..Neyseki artık normale döndüm tabikii..birde havalar normale dönse yağmurdan gökyüzünün rengini unuttuk..Türkiyede kısa zamanda çok yer gezip mekanlari dolasıp yeni tadımlar yapıp vede tabiki en önemlisi ailem ve dostlarımla olup bir senelik enerjiyi depolayıp buradaki sevenlerime ve aileme tekrardan kavuştum..Neyseki Deren iki haftalık yanlız kalışı sonrası eve iyi bakmış :)) 
Ben Turkiyeden Tunçer de buradan İtalya ya gidip Roma dan Italya turumuza başladık..Iyiki gidip gördük-gezdik dediğimiz bir gezi oldu..Az konuşayım derken çenem açıldı uzun lafın kısası Türkiyeden paylaşımları sonraya bırakıp sizleri Italyadan karelerle başbaşa bırakıyorum..
Sonra Florence ve Pisa

 

V

                         Venedik..Bir sehir bu kadarmi kalabalik olur  gecesi daha guzeldi sakin

Portofino
 Ve Cinque Terre den..tek kelime ile "Huzur"


Simdilik bu kadar herkese keyifli hafta sonu diliyorum..Sevgiler





22 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Emel'cim ne güzel valla imreniyorum sana, kız Piza'nın yakınına gitme ne olur ne olmaz:)))devrilir mevrilir:)))))
orada da hamsi bulmak ilginç:)Portofino deyince aklıma hemen o güzel şarkı geliyor, çok iyi etmişsin resimler için teşekkürler:) ama baksana bu resimleri daha büyük büyük koysana sayfana tam gezi bloğu gibi olur...yani ukalalık olarak alma da..minik geliyor bana fotoların yemekler dahil...
kocaman öptüm sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim firsat oldukca farkli ulke gormek farkli kulturleri tanimak guzel oluyor. Pisa da meshur resimler varya insanlar ellerinle tutmaya calisan bizde tam tersini yapip ittirip dusurmeye calisan resimler cektik:)) enteresan yapi..tamam foto lari daha buyuk paylasirim ben cok buyuk olunca insanlari rahatsiz edcekmis gibi geliyor paylasimlar :)) iyik soyledin..bende kocaman sarildim keyifli hafta sonu diledim..

Bulbulunyeri dedi ki...

Keyifli bir tatil olmuş. Memleketi görmek iyi gelmiştir. İtalya'da ki fotoğraflar muhteşem, paylaşım için teşekkürler.
Ama ne olursa olsun eve dönüş yine de çok güzel bir duygu.
Sevgiyle kal.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri memleket havasi almak bir baska tabiki..biraz ziyaret biraz gezi oluyor..ve tabiki ne kadar rahat ettirirlerse ettirsinler eve gelmek kendi duzenine kavusmak bir baska..ziyaretin ve yorumun icin ben tesekkur ederim. Sevgiler

Sulemmutfak dedi ki...

Hadi bakalim siz oncu kuvvetleri begendiginize gore sira bizde :-) Gidip gorelim bari :-) Hamsi gorursem bende kacirmam.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulemmutfak herseyleri ayarladik sizler icin asayis berkemal rahatca gidebilirsiniz :)) Hamsi yi orada kacirirsan Istanbulda yakalayabilirsin..

filizceyemekler dedi ki...

Türkiye'ye gidip gelince benim de toparlanmam 1 haftayı buluyor...
Paskalya tatilinde bizde küçük bir tur yapmıştık... Sanki aynı yerleri gezmişiz... İtalya çok sevdiğim ülkelerden... Portofino romantik bir yer, Venedik te öyle ama daha kalabalık tabii...
Roma'yı henüz görmedim ama merak ediyorum...
Farklı ülkeler, şehirler, insanlar, yemekler insana çok güzel duygular katıyor...
Fotoların büyük olmasına ben de katılıyorum:)))

Ben gezdiğim yerleri anlatan yazı hiç paylaşmadım, yazsam mı acaba cesaret verdiniz....

Bol gezmeli güzel günler diliyorum... sevgiler:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Filiz gurbeti memleket yapanlardaniz sizin tek avantaj daha yakin olmaniz :)) saglik olsunda gidiyor donuyoruz senede bir de olsa. Italya gezdigimiz yerleri cok beyendik Roma yi tavsiye ederim benim hosuma gitti..uc gun fazlasiyla yetiyor heryere yuruyerek gidebiliyorsunuz aklinizda olsun..ve tabiki paylasin gittiginiz gezdiginiz yerleri..sanirim ben bundan boyle cok gezi ve sarap uzerine az tarif olarak devam edecegim bloguma :)) Gezilen yerleri paylasmak bence cok guzel hatta bulundugunuz yerden baslayin paylasima..sevgiler yolladim Canada dan kocaman..

Beauty beybi dedi ki...

Harika italyayı severim ve hep merak etmişimdir. fotolarda bir nebzede olsa görmüş oldum.. Bu arada bloğunuzu Takibe aldım bende bloğuma beklerim sevgilerle...

http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

beauty beybi bir gun sizinde gidip gezmenizi diliyorum..sayfanizi ziyaret edecegim tesekkur ediyorum
sevgiler

VuslaT dedi ki...

Demek Türkiyelere gelindi, ardından İtalyalara gidildi.. Seni çok başı boş bırakmışım beni aramadın buraya gelince diye çıkışacaktım kiiiiii bugün senin doğum günün. Vaz caydım =D Şimdiiiiii doğum günün kutlu olsun nice nice yaşlara diyorum ve seni seviyorum. Çok mutlu çok huzurlu çok dolu dolu yaşa inşallah. Sevgiyle sarıldım Çooook öptüm Emel'im...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Vuslatim..haklisin..tel edemedim:((
bazen okadar yogun oluyorumki bircok kisiyi arayamadan donuyorum..oralara gelip iki uc ay kalmam lazimmm :)) evet bir yas daha genclestik :))) tesekkur ediyorum. Umarim senin yogunlugun azalmistir birazda olsa??! keyifler iyidir. Senden haber aldigima cok mutlu oldum..sevgiyle kucakladimmm

ilhan dedi ki...

Ben bu posta yorum bırakmıştım aslında belki daha yorumları okumadın. Pisa'yı tam zamanında görmşsün, biliyorsun Şule'nin eşi düzellti onu şükürler olsun. :)) İtalya benim de çok ilgimi çeken bir ülke. Gerçi Milano'da hayal kırıklığı yaşamıştım. Bayağı bir süre gezmişsiniz çok da iyi olmuş.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

İlhan başka yorum gelmedi önceden, sadece bu..ahh aslında bizde devirelim gitsin diye ugrasmistik ama Jim yinede duzeltmis;)) Milano dan sadece tren değiştirdik Portofino ya giderken aslında görmek isterdim fashion sehrini:)) hayırdır niye hayal kırıklığı olduk :( İtalya gerçekten enteresan bir ülke ve çok gezilecek görülecek yer var, orada iken düşünmeden edemedim bizim ülkemizdeki tarihi eserler şehirlerdeki farkli tarihler doğa binlerce yıllık tarih İtalya dan kat be kat üstün; mesela Efes en basiti, küçücük coliseum un yanında bir şahaser ama gel görki İtalya tanıtımı bir başka verilen değer bir başka. .bizde de tüm güzellikler yok edilsin tarih silinsin vs..hmm galiba kızgınım memleketime suaralar..fazla konustum:)) kısaca farklı ülke gezip farklı kültür tanımak çok güzel heleki şarap diyarıysa :)))İtalya yi sevdim! teşekkürler sevgiler.

Deniz dedi ki...

Oh ne güzel gezmişsiniz. Epeydir uğramamışım buraya :(
Hamsi çok leziz görünüyor. Hem de gezerken atıştırmalık! Süper gerçekten.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Deniz hep bir koşturmaca içindeyiz bloglari ziyaret edemiyorum bende eskisi kadar. İtalya gezisi çok güzeldi farklı ülke farklı kültürler. .sevgilerimi yolladım.

AslıASLI dedi ki...

Tek tek baktım Fotoğraflara Dostbahçem öyle güzel ki her kare. Hele Fotoğrafların altına yazdığın notlar çok şeker bayıldım :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslım senden ses aldığıma sevindim..gerçi bende kayiplardayim ya 😊😄 İtalya çok güzel gezilecek yerler çok heleki Akdeniz kıyıları. .bir gün gidip gezmen dileği ile sevgiler :))

yesimdusova dedi ki...

Ne güzel bir gezi olmuş. İtalya'ya karşı ayrı bir hayranlıgım var belkide pizzalarından:) Portofinoyu çok merak ediyorum, birazdan şarkıdan kaynaklanıyor .. I found my love in Portofino:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova gitmediyseniz birgun İtalya yi ziyaret edebilirsiniz dilerim..Portofino çok minik bir sahil kasabası bende şarkı nedeniyle gittim😊😄 sahil kıyıları okadar guzelki bir uçtan bir uca İtalya yi gezmek lazım. .sevgilerimi yolladım

deeptone dedi ki...

melabaaağ :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sanada melabaàaaagg deep tone 😄 biliyorum uzak kaldım 😯 sevgiler kocaman..