12 Şubat 2014 Çarşamba

KEREVİZ ve Öğlen yemeğim..

Kış sebzelerini, yaz sebzelerini, tüm sebzeleri severim ben..sebze olsun, birde yoğurt, birde ekmek, başka birşey aramam. Bugün niyeyse karnım çok acıktı öğlen vakti, genelde yoğurt, cerial geçiştirirdim, ama bu öğlen birşeyler yapıp yemem lazım diye düşünürken ablam aradı, biraz muhabbet arkasından da ne pişirdin? diye sordum..ablam yemek konusunda pratik ve lezzet konusunda pro dur:)) neysem şunlar, şunlar diyerek birde kereviz yemeği dedi..


Kerevizmi dedim..en son türlü olarak kullandıktan sonra kendi başına hiç pişirmediğimden evdede 1 ad.portakal büyüklüğündeki kereviz salata olmak için beklerken..neden yemek yapmayım diye hemen ablamdan tarifi aldım..Sizler mutlaka biliyorsunuz ve çokça pişiriyorsunuzdur belki ama aldığım tarif okadar kolay geldiki, hemen pişirip aç karnımı kereviz ile doyururum kalanıda akşama yenir diyerekten anında uygulamaya geçtim..(tabiki telefonu kapadıktan sonra). 

Salata, balik ve kereviz..beni bekliyor:)
Kerevizi hazırlayıp ocağa koyduktan sonra pişmesine yakın, yanına yine çok pratik bir ad. beyaz etli balık diliminin üzerine fesleğenli z.yağ, limon suyu ve taze karabiber ilave ederek 5.dk.da- tavada 1 kaşık su ilavesi ile pişirip, yanında yeşillik ve taze pişmiş kereviz ile afiyetlen yedim:))

Kereviz yemegi
Kereviz yemeği tarifi(bilmek isteyenler için)
Malzemeler:
1 ad.portakal büyüklüğünde kereviz
1 ad.orta boy soğan
1 portakalın suyu
2-3 dilim portakal(küçük doğranacak)
1/2 limon suyu
az z.yağı
az tuz ve azcık toz şeker

Yapılışı:
Kerevizin ve soğanın kabuklarını soyup arzu edilen şekilde doğrayalım desemde çok büyük olmasın, özellikle kereviz:)) kereviz ve soğanı tencereye alalım, üzerine portakal ve limon suyunu , doğranmış portakalı, az tuz, azcık toz şeker ilave edip, birazda z.yağı gezdirip orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar(25 dk.kadar) pişirelim. Ben su ilave etmedim (ablam öyle dedi)portakal ve limon suyu yeterli geldi ama gerekirse çok az ilave edersiniz. Piştikten sonra üzerine incecik doğranmış dere otu ilave edip sıcak-soğuk servis yapın. Oldukça pratik lezzetli bir yemek oldu..bilmeyenler için tarif paylaşmış oldum bilenlerede kereviz i hatırlattım:)) Afiyet Olsun

76 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Eline sağlık Emelcim, afiyet bal olsun, kerevizi ben de severim, zeytinyağlı yapıyorum, pişerken kokusu çok güzel çıkıyor, soğuyunca bol limonla bayılırım...bu akşam da başka bir arkadaşımda mercimek köftesi tarifi gördüm yaptım tuz koymayı unutmuşum:)))yoğurup, tabağa dizdiğim köfteleri bozup, tuz katıp tekrar yoğurdum:)))
sevgilerimle

ilhan dedi ki...

Kereviz çoğu kişinin sevmediği hatta kokusuna tahammül edemediği bir sebze. Ben her halini çok seviyorum. Hatta tavuk etli, terbiyeli pişirmişliğim bile var. Ama en çok o balığı merak ettim. Eline sağlık tabak müthiş görünüyor.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim tesekkurler:) kerevizede yeni alisiyorum bu sene kullanmaya basladim. Ama saplarini herzaman yeriz cig olarak:) seninde eline saglik tuzu unutman is cikarmis basina:) cok guzeldir mercimek koftesi bende severim. Sanada afiyetler olsun. Sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan acaba buradaki sebzelermi kokmuyor? Kerevizin kokusunu hissetmedim normal pisme kokusu disinda. Karalahana icinde dediler kokuyor diye ama hic kokmadi kotu..yada benim koku alma duyummu azaldiki?:))Balik senin tarifler gibi degil :)Herzaman kullandiklarimdan Tilapia ama turkce karsiligini bulamadim. Beyaz ve az yagli kucuk bir balik..mezgit gibi sanki biraz daha yassimi ne? Butun seklini bulunca resim cekerim:))tesekkurler..sevgiler.

Hanife Mert dedi ki...

Eline koluna sağlık Emelciğim. Kereviz bizde pek yenmez. Değişik bir damak tadı. Benim kızlarım yemek konusunda çok mıy mıylar. Yiyeceklerini bilsem hemen yaparım. Çok besleyici olduğunu biliyorum.
Canım afiyet bal olsun.
Öpüyorum seni sevgilerimle..

AslıASLI dedi ki...

Sebze de ette severim ama Kereviz ve Bakla yı ayrı severim Emelim.
Bizde çok sık yaparız portakallı ve ayvalı Kereviz. Tadıda görüntüsüde nefis olur.
Ama senin sunumun ve balık eklemenle tabağın nefis olmuş. Ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

Arkadasim bu kereviz niye kavunici rengi???

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim sagol canim:) yanliz senin kizlar degil bende miy miyimdir bakma:) farklilik olsun diye bu aralar degisik sebzelerle hasir nesirim:) kolay ve lezetli olunca sevdim..sen patates niyetine yedir kizlara caktirmadan:)) sevgi ve slm.lar gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim benim yemek guzel bur sey dimi:) Baklayi Tr.de iken hic yemezdim simdi ise bulunca hemen alip yapip yiyorum..miss gibi oluyor dereotlu yogurtlu dimi?:) Tabagimi bende beyendim afiyetlen yedim hemencik:)) sevgiler..cok gezme:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut cigerim onu bende anlamadim portakal suyundan diye tahmin ediyorum. Tencereye koydugumda beyazdi sonra kavunici oldu utandimi ne pisirdim diye :))

Unknown dedi ki...

Ben de sandim farkli bir kereviz turu buldun bu yaban ellerde :)

Pek severim hele de portakallisini, ellerine saglik.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

hahah belkide benim elimden pisti diye farkli oldu ama bildigimiz kereviz idi:)) sagolasin arnavut cigeri arkadasim:))

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canım ne güzel pişirmişsin,ellerine sağlık..Tabakta tam beni ye diye duruyor..Afiyet olsun arkadaşım..sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

ben genelde salata olarak tüketiyorum ama yemeğide çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim eline sağlık. Kerevizi çok severim, her gün olsa yerim gerçekten. Çiğ rende salatasını da seviyorum. Hatta biz kerevizin yeşil yapraklarını da haşlayıp salatasını yapıyoruz. Kerevizsever bir aileyiz anlayacağın :)))

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Eline sağlık Emelcim ben sana geleyim en iyisi kereviz yemeğe , çünkü bizim ahali hiç sevmiyor:)Senede bir iki kez pişiriyorum yemeğini..Ama salatalarına da ilginç bir şekilde hayır demiyorlar:)Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi bıraktım canım..Sevgiyle kal..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Harika bir tabak Emelim, zevkine sağlık, sağlıklı besleniyor canım arkadaşım gurbet ellerde :)) pek güsel. Ben kerevizin içerisine havuç ve yer elması da koyarım nefis olur ;))
Sevgiler canımcım, sarıldım kocaman...

deeptone dedi ki...

tarifini denicem hemen ya ben haftada en az bi kez kereviz yiyom ya. geçen gün de sapını yapmıştım ya. kereviz en sevdiğim sebze ikinci de enginar işteee. :) zaten kereviz barbunya nohıut karnıbaharla geçiyo günlerim işteee :)

VuslaT dedi ki...

kereviz utandı ha:))))
Bayılırım kerevize..
Bi dahaki sefere pişirmeden önce haber ver de bi uçuş gelip yiyeyim.
Ellerine sağlık Emel'im..

vişnap dedi ki...

Kereviz kereviz yapraklarına kadar yediğim çok sevdiğim bir sebzedir Canım kokusuna dahi bayılıyorum tabağın çok iştah acıcı görünüyor eline sağlık afiyetler olsun tatlım.<3

anne eli gibi dedi ki...

çok severim portakallı kerevizi,eline sağlık canım,afiyetler olmuş...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim tesekkur ediyorum.Benim aklim senin kalp pudingte kaldi:))sizlerede afiyet olsun..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun bizde aslinda daha cok saplarini yiyoruz kokunden cok cig olarak sms bu yemekte hosumuza gitti. Tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim kok kismini bu sene kullanmaya basladim bizde yesil saplarini yeriz daha cok cigden sos a batirip:)onemli olan saglikli beslenmek dimi:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim gel gel yapar birlikte yeriz. Salatasini seviyorlarda yemegini niye sevmiyorlar bir kez denesinler soyle ev halkina:)) bendende kocaman sevgiler canim hepinize:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum aslinda pek huyum degildir oglen yemegi ama o gun canim istedi ozendim:)) havuc tamamda yer elmasi neki acaba..bakim bi:))ben daha kocaman sarildim:))sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep bende aslinda saplarini yerim genelde..barbunyada severim birde taze ekmekle birde yogurt yummmy dur yarinda barbunya yapim..sebze yemek guzelkii hemde en guzell:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim hee utandi nerdeyse kizaracakti:))sen hemen gel yeterki ben ne istersen yaparimm..sagol canimm:) sevgiler.

Elifin Terazisi dedi ki...

Kereviz portakal suyuyla ne güzel arkadaş olur, ellerine sağlık. Afiyet bal olsun :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim buradaki kerevizde fazla koku yok ?? severek yedik. Tesekkurler sekercim sevgiler :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi sagol canim oldu afiyet:)) tesekkurler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim sagolasin canim:))

zeynep dedi ki...

Portakallı kerevizi çok severim .
Sunum harika olmuş , ellerine sağlık.

Mert dedi ki...

Kerevizi sevemiyorum ben... :(

Mert dedi ki...

Siz hamofta ya da hanifta nedir biliyor musunuz, merak ettim. :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynep tesekkur ediyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kafa Dergi saglikli sebzelerden azda olsa dene derim..Hanifta receli varsa tazesinden yapilmis beklerim:)) buralarda yok ama Tr.ye gidince dagdan toplanmislarla hazirlanan 1 kavanoz recel beni bekler herzaman:))

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim.
Bende her daim severim sebzeyi.
Bu arada çok sağol evet maalesef yıl başından bu yana geçmeyen bir grip mikrobuna bulaştım.
Bir türlü atlatamıyorum.
Umarım benim gibi çeken herkesle birlikte çabucak iyileşirim :)

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Selamlar
Severim kerevizi
ellerine sağlık
sevgiyle kal

Ozlemaki dedi ki...

şahane bir tabak bu, mis gibi!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi bir an once iyilesmeni diliyorum..havalar hala bahar gibi olunca hastalikta cok kaldi ortalikta..kendine dikkat et lutfen..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yaseminin Mutfagindan tesekkur ediyorum..bu sene ilk kez milli oldum kereviz yemegi konusunda ve bende sevdim:))sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki arada sirada ortaya birseyler cikariyorum sanirim:))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kerevizi çocuklar sevmese de eşimle benim severek tükettiğimiz bir sebzedir. Ellerinize sağlık, lezzetli görünüyor. Tek kötü yanı şarapla olmuyor galiba.:) Sevgiler

bircanın renkli dünyası dedi ki...

*-*bloğunuz cok renklı ellerınıze sağlık takıbe alacaktım ama ızletıcı gadgetınız kayıp bılgınız olsun
banada beklerım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet bey kereviz le sarap I-Ih :) kerevizi onden yiyip sarap ustune oyle iyi gidiyor:)) sevgiler sizlerede..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

The bircan hosgeldiniz..haber verdiginiz icin tesekkurler bakarim hemen..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bircan..benim sayfamda gozukuyor izleyiciler kismi actigimda? Acaba sizin oradanmi gozukmuyor?

Heyyfi dedi ki...

Canım Emel'im, portakallı kerevize bayılırım. Gerçi ben portakalın kendisini doğramazdım ama bundan sonra ben de böyle yapacağım. Ben bir de havuç koyarım. Çok lezzetli oluyor gerçekten. Portakalın da içinde olacağı kereviz döner dönmez yapılacak :)
Ayrıca öğle yemeği tabağın çok sağlıklı ve lezzetli görünüyor.
Ellerine sağlık canım...
Sevgiyle kucaklıyorum seni arkadaşım...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Merhaba Emel 'ciğim tariflerin yine çok güzel ,kerevizi biz de çok severiz.Portakallı yapmıyorum zeytinyağlı salçalı ,kırmızı biberli pişdikten sonra yerken turunç suyu ilaveli.Selam ve sevgiler ,afiyetle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim, ablam portakalida dogra ama sadece iki dilimini dedi..sende oyle yaparsin, birde sanirim portakalin suyundanmi ne benimki portakal sarisi oldu:)) bu aralar hep saglikli takiliyorum:)) bende seni sevgiyle kucakladim canim Heyyfim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzu seninkide farkli imis birdahakine o sekilde deneyim bende..ne guzel ogreniyorum farkliliklari:)) sagol canim sevgiler sanada..

Deniz dedi ki...

Mmm çok leziz duruyor. Kerevizi ben de severim ve benim de evde salata olmayı bekleyen 2 küçük kerevizim var :)) Acaba onlar da mı yemek olsa..

neseersoy dedi ki...

Emelcim hal hatır sormana çpk sevindim 😍Bu sıralar hafif sağlık problemleri var ailede ama maşallah iyileşme yolundayız :) En kısa zamanda güzel tarif ve yazılarına dikkat kesileceğim :) Sevgiler 💋💋

durutarifler dedi ki...

Poratakal suyu koyuyorum ama portakal koymamıştım. süper fikir
Ellerine sağlık
Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz bence salatadan vagzec yemegini dene bu seferlik:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nese umarim bir an once sagligina kavusursun..gecmis olsun..iyilesince gel:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay birdahakine portakalli dene bakalim beyenecekmisin?:)sevgiler..

nurselinatolyesi dedi ki...

Kerevizi ben de çok severim ,hele ki portakallısını,ellerinize sağlık Emel hanım.Bu arada izleyici gadgetınız buradan gözükmüyor.Url ile takibe aldım.Sevgilerimi sunarım efenim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursel hanim hosgeldiniz:) tesekkur ediyorum. Izleyiciler kismi buradan gozukuyor bir bakarim duzeltebilirmiyim. Sizede sevgiler..

Kelimelerle Dans dedi ki...

ne hoş bir menü olmuş:) kerevize bayılırım.balıkla da iyi gider sanırım...ellerine sağlık...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kelimelerle dans merhaba:) tesekkurler iyi bir oglen yemegi idi;) sevgiler..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Renklerin güzelliğine bayıldım. Yanında yediğin balığa da bayıldım. Miss gibi.
Sevgiyle kal.

yesimdusova dedi ki...

bende biraz tatlı severim kerevizi..ama birazda içine patates koyuyorum ki kerevizin keskin tadını bastırsın. afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

senin blogunu yemek seçenler ve çocuklar mutlaka takip etmeli canım:)Kerevizi çok şık sunumla anlatmışsın,ellerine sağlık!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri tesekkurler canim:) sevgiler guzel bir hafta diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova kereviz pisirmeye yeni basladim patateste koyarim birdahakine tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

destiny simartma beni:))kolayciyimdir ben pratik olsun kolay olsun:)) sevgiler mutlu haftan olsun.

deeptone dedi ki...

ontario'da kaptan swing'e selam söleeee :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep :))soylerim soylerim kim derdi ya seneler sonra kaptan swing pesinde buralara geliyim. Kirmizi urba larla mavi urbalarin dovustugu yerde dolasayim :))

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Burada kerevizin yanısıra harika bir balık var...pişirilmesi sosu ...bayıldım...eline emeğine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim tesekkur ediyorum. Balik dondurulmus kullansamda lezzeti yerinde oluyor..kolay soslarla da azbirsey farkli tat veriyorum:))

deeptone dedi ki...

bol şaraplı haftasonu sana. bak öküzgözü boğazkere ve kalecik karası, hepsinden iyidir :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep not aldim gidince bakacagim
Bu h.sonu bol sarapli gececek kesin. Diger aciklaman icnde tsk. Dogru ya her gun yazi her gun yorum cevabi anlamaliydim:) bu arada bahsettigin sarap cesidi burda varda merlot unu gormedim. Birde Tr.de de varsa Tr.deki fiatini merak etmistim.. Bence sen ben-ablani bekle:) birlikte tadim yapalim seninle:)) sanada cooook keyifli bol yazili yorum cevaplamali, birazda gezmeli h.sonu olsun:))

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ah şu kerevizi eşime bir sevdiremedim gitti. Bizim evde pek pişmez :(( Ancak annemde ya da kayınvalidemde yerim :)) Ellerine sağlık Emel'cim nefis görünüyor canım :))
Kocaman sevgilerimi bırakıyorum...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fatmacim kereviz fazla populer degil cogumuzun evinde bende yeni pisirmeye basladim. neyseki ev halki ne olursa yer o bakimdan sansliyim birde patates niyetine yiyorlar sanirim:)) bende sevgilerimi gonderdim sana:))