12 Ocak 2014 Pazar

KIŞ-yine ve DOMATES ÇORBASI

Bu memlekette kış uykusuna yatıp, nisan ayı gibi uyanmamız lazım:) 


Yok, bu yazdan kalma bir resim..hani ic acsin acisindan paylastim:)
Hep bahsettiğim gibi bu sene sert bir kış geçiriyoruz. Geçen haftaki buzul çağı ve -40 lardan sonra şimdide 0 civarlarında yağmur ile kar arasında gel-git lerdeyiz. Biliyorum bu paylaşımlarla sanki hava raporcusu gibi oluyorum ama napim. Sabah kalk, kahvaltı, günlük rutin işler, kafamı kapıdan çıkarıp rüzgar varmı? yokmu? dışarı çıkılabilecek gibimi, kendi usulum hava yoklaması sonrası ona göre gün ayarımı yapıyorum. Bazen radyoda hava bugün -1 diye bahsederlerken oh ohh ısınmışız diyerekten sokağa çıkıp sert rüzgarla karşılaşınca havanın -1 yerine -11 olma olasılığı ve yüzünü ısıran rüzgar sonrası temiz hava alma olayı kısa kesilip hemen eve dönme olmasın diyerekten..


Bizim mahalle in-cin yok..neyseki  karlar erimeye basladi simdilik:)
Canına yandımın havası rüzgarlı rüzgarsız olarak ikiye ayrılıyor..ve hava soğukluğunu 10-15 derece kadar farkettirebiliyor..Bazen  kar yağarken soğuk ve rüzgarlı günlerde komşular köpeklerini dışarı çıkarıyorlar o sevimli arkadaşların kapıdan dışarı adım atmaları ile geri nasıl kaçıyorlar gormeniz lazım..Onlar bile istemiyorlar kafalarını kapıdan dışarı çıkmak..Bu sene kış tam kış oldu-oluyor. 


Internetten alindi, haftaya gidebilirsem ben sizin icin cekecegim
Yıllar sonrasında Niagara Falls ilk kez donmuş, tv. deki görüntüler muhteşemdi, hem şelaleyi görmek hemde ice wine festivaline katılmak için gitmek istediysekte malesef bu hafta sonuda hava yağmurlu olunca bu istek önümüzdeki haftaya kaldı. Dışarda dolaşmaya elverişli bir hava olurda gidebilirsek sizler için bolca resim çekerim..Hava soğuk olunca , soğuktada insanın en çok sevdiği yemek haliyle çorba oluyor:) yaz kış severiz..eskiden Türkiyede yaşar iken işe gitmeden önce-evde varsa- kahvaltı niyetine çorba içerdim..Paça, işkembe gibi sakatatlarla yapılanların dışında, pek ayırmam..ama içinde et olsunda istemem..zor insanım bazen..miss gibi tavuk etli ,kuzu etli, işkembeli çorba içilmezmi dimi?:)) yok ben almim..size afiyet olsun..varsa sebze, tarhana, mercimek onları rica edeyim:)) Aslında oldukça basit bir domates çorba tarifi paylaşacaktım, etrafta konuşacak kimse bulamayınca nasilsa blog canlar var diyerekten arada çenem düşüyor farkındayım ama artık sabah 8 akşam 4 hiiiiç konuşmayan (şarkı söylemek dışında-nasılsa etrafta kimse yok eh farelerde saklanmış rahatça bağrınıyorum şarkı söyleme ayaklarında) biri olaraktan. 



Bırakın sizlere laflayım:) Neysem çorbada kalmıştık: benimkide eksik olmasın, pratik ve zamansızlıkta yapıp için diye:) Bu arada vereceğim tarif, bir dost tarafından tarafıma hediye edilen tam benlik, Leman Cılızoğlu Eryılmaz ın “Kolay ve Ekonomik Yemekler“ kitabındandır, oldukça basit tariflerle son derece güzel yemek tarifleri paylaşılmış. Haftada bir yararlandığım kitaptan tarif paylaşmak ancak bugün aklıma geldi:)




DOMATES ÇORBASI 
Malzemeler:
4 su bardağı su(yada et/tavuk suyu)
2 çorba kaşığı margarin yada 3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı süt(varsa)
tuz

Yapılışı:
Yağı, unu bir tencereye koyup birkaç dk. kavurun.Domates salçasını ve sütü(varsa) katıp bir dk.karıştırınız. Su veya et suyunu ilave ederek karıştırınız. Tuzunu da ilave edip koyulaşıp, kaynamaya başlayınca (5 dk.kadar) ocaktan alınız. (Ocaktan alma kısmı tarifte yok idi, ben biraz kendi usulum yazıyorum:) ) Kızarmış ekmek garnitürü ile yada kaşar peyniri rendesi ilavesi ile ve hafiftende kuru nane serperekten afiyetlen içelim..Tüm çorba ve yemeklere kuru nane atmak gibi bir huyum vardır..hatta çayımı taze nane yaprakları ilavesi ile içerim (dip not:tabiki yaprakları yemeden:))

"Aslim" paylasim senin  ve diger fincan sevenler icin..
 Çayın içine nane yaprağı ilave etmek Lübnan kültüründe var-mış, bende naneli çay olayına seneler önce Mirna ile tanıştıktan sonra başladım..zararı yok faydası çok:) Fazla başınızı ağrıtmadan kaçtım :)
Keyifli hafta olsun...

57 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Domates çorbasına da bayılırımmmm. Üstüne de bol kaşar peyniri falan.

Eline sağlık Emelcim. Akşama biz de domates çorbası yapalım bari. Canım çekti bak :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Fotoğraflara bakınca bile içim ürperdi :( Kolaylıklar, sabırlar, yaz geldi sayılır :)

Nuran dedi ki...

Emel bir an karşımdaymışsın gibi geldi bana. Çok tatlı tatlı anlatmışsın. Çok soğuk diyorsun Allah kolaylıklar versin. Burası da günlük güneşlik sabah ve akşamları biraz soğuk olsa da eksinin altına pek düşmedik. Kar bir ara ceh dedi kaçtı. Domates çorban benim tarifimden çok güzel oluyor. Ben biraz kavururken karabiber ilave ediyorum. Afiyetler olsun canım. sevgilerimle...:)

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim bu kadar soğukta kendine dikkat et ne olur, (insan hasta olunca ilk iş aklına bunu yazmak oluyor demek ki:)))köpeklere çok acıdım yazık yaaa o soğukta onlar da hastalanır Bücürük de bahçemiz yok balkona çıkmak istiyor bazen acıyıp çıkartıyorum hava alsın diye sizin oralar kadar soğuk olmasa da soğuk ya 5 dakika sonra koşa koşa içeri giriyor:)))

Domates çorbasını da her tür çorbayı da severim eline sağlık tarif için, bu arada etsiz çorbayı tercih etmene otobur olarak hayvansever olarak çok sevindim:))) yazmadan geçmedim tabağımızın mis gibi çorbanın içinde bir hayvanın parçaları ayakları patilerinin ne işi var:)

kelebekli fincan çok güzel güle kullan..
Niagara bile donmuş vay canına ya of bu soğuklarda kendine çok dikkat et canım
öpüyorum çok çok
sevgiler

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Baya soğuk ve çetin kış şartlarındasınız,küresel ısınmadan dolayı mevsimleri normal yaşayan bir ülke kalmadı galiba
İstanbulda bugün hava güneşli,yağmursuz bir kış geçiriyoruz,böyle giderse barajlarda su sıkıntısı baş göstericek
Ben kışı bekliyorum:(
Domates çorbasını bende bu şekilde yaparım
Ellerinize sağlık,soğuk karlı bir kış gününde bu çorbayı içmek çok güzel olur:)
O günü bekliyorum
Sevgilerimle

durutarifler dedi ki...

Azerbeycan da da nane atıyorlar. Gerçekten o soğuklarla baş etmek zor. Umarım bir an önce düzelir. Bu sene de Türkiye'ye hiç yağmur düşmüyor.
Sağlıkla kalın

Elifin Terazisi dedi ki...

Canım hiç de başımız ağrımadı. Bizde de havalar mevsim ortalamalarının çok üstünde, yağış yok ve sisli:(
Domates çorbasına bayılırım ama fesleğenli severim. Afiyet olsun ohh sıcacık , içini ısıtır insanın.
Sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum yapta ic hep borek kek yemekle olmaz dimi?:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kizli erkekli kedili..evet az kaldi once bahar sonrada yaz gelecek:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurancim tesekkurler:) evet soguk ama alistik artik cok usutmedikten sonra fazla dert etmiyoruz:)) Birdahakine bende karabiber katarim ozaman:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim merak etme, sayet cok soguksa okadar giyiniyorumki disari cikarken hic etkilemiyor zaten cok cok soguklarda disari cikmiyorum:) Et olayini aslinda birakabilirimde buradakiler hep takilirlar yari vegetaryan diye..sevmem fazla et heleki butun hayvan kemikli et falan hayatta yemem. Yani mumkun oldukca sebze yemeye calisirim kendim..Niagara muhtesem olmus tv.de gosterdilerde umarim gidip gorebiliriz cunku herzaman olan birsey degil. Su aralar fena degil havamiz..umarim sende daha iyicesindir. Bu arada taze zencefil alip hani patates gibi ya yamuk yumuk, onu ayiklayip incecik keserek icine 1 kasik bal ve limon suyu ilavesi ile sicak su ekleyerek(5 dk.bekletip) cay yapip hergun iciyoruz tavsiye ederim. Soguk alginligina yada bunye kuvvetlendirmek icin bire bir. Sevgiler sana ve Bucuruke:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pumpilinin mutfagi evet bu sene biraz zor geciyor heryer kar onlar erimeye baslayinca alcak yerlerdeki evler icin dikkatli olunmasi gerektigi hep soyleniyor. Goller oldukca yukselecek derelerde oyle..her mevsim zamaninda guzel. Umarim sizlerde yagis ve kar alirsinizki yaz zamani susuzluk omasin. Tesekkurler sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay nedense nane olayini seviyorum..mevsimler zamaninda yasansa ne guzel..hem hastalik mikrop olaylarinin azalmasi hemde gollerdeki su seviyelerinin artmasi acisindan..Guzel bir hafta olsun sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifin Terazisi canimsin:) birdahakine feslegende koyarim ozaman feselegeni caya katiyorum arada:) Burada tam kis oralarda kis bahar karisimi..oda iyi degil:( sicak corba icmeli gunlere sevgiler :)

Begonvilli Ev dedi ki...

Evet bu kış oldukça zorlu geçiyor. Başının üzerinde bir çatısı olanlar şanslı tabii ki. Evsizlere ve sokaklarda yaşam savaşı veren patililere, ormanlarda aç kalan kurda kuşa üzülüyorum en çok:((

Çorba en sevdiklerimdendir. ellerinize sağlık.

Heyyfi dedi ki...

Canım arkadaşım, keşke ben de oralarda olsaydım şimdi. Ben kış insanıyım :))
Bu halime pek fazla anlam veremeseler de arkadaşlarım da artık tanıdılar beni. Ne zaman kar yağsa, hemen telefonlarım peşpeşe çalmaya başlar. Bilenler arayıp gözün aydın der :)))
Hem beraberce çay içerdik hem de kışın tadını çıkarırdık :)
Domates çorbası da çok pratikmiş bu arada. Tam benlik.
Ben de bugün kereviz saplı, patatesli ve havuçlu çorba yaptım. Uyduruk tarafından tabii :)))
Kendine dikkat et canım, üşütme ama bu doğal güzelliğin de tadını çıkar. Bissürü bissürü öptüm seni :)

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Ağır kışlar zor gerçekten sosyal hayat ölür o soğukta :)şelaleyi bende gördüm muhteşemdi..
Dediğin gibi kış denince akla ilk çorba geliyor.. Nefis bir tarif ellerine sağlık..Sıcacık Antalyadan sevgilerimi gönderiyorum :)

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Emelim, sen yazarsın, içini dökersinde biz okumazmıyız hiç :)) zevkle seve seve canım benim, domates çorbası koca bir can'dır, sağlık'tır ve dahi nefistir. Ellerine sağlık, ice wine festivali haber ve fotoğraflarını bekliyorum heyecanla.

Unknown dedi ki...

Cancağızım hava şartlarına uygun imalat harika olmuş:) Domates çorbası, mercimekten sonra en sevdiğim çorba. Ellerine sağlık diyorum. Emelciğim, şu portakallı muffinlerde takıldım kaldım. O neydi ooo:)) Soğuklara gelince...Şaka gibi -40... ısınmış hali bile 0 altı. Tanrı kolaylık versin. Köpeciklere bak, geri vitese takıp içeri kaçıyorlar:)) Ne yapsın hayvancıklar:) Kuşlar falan nasıl dayanıyor, bunca karın arasından ne bulup yerler acaba?:( Esasında bizlere çok uç gibi gelse de, sizler kaç senedir alışmışsınızdır şartlara mutlaka. Bu sene özel bir durum da yaşanıyor anladığım kadarıyla. Niagara ile ilgili eğer gidersen fotoğraf bekliyorum. Sevgiler canımcığım. Sen konuşmak istediğinde, ben varım güzel arkadaşım:)) Kaydedip yollarız:)) Seviyorum seni.

Başak dedi ki...

Oralarda kışın çok sert geçtiğini haberlerde ara sıra veriyor ve Niagara'yı ve bazı yerleri gösteriyor, Gerçekten zor. Allah yardımcısı olsun bütün canlıların.

Domates çorbasını çok severim. Bayağıdır yapmıyordum bir ara yapayım bakim canım :) Afiyetler olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Begonville ev, cok dogru icerdekilere iyi ama disardakilere:( ben her zaman buradaki patili arkadaslarin sansli olduklarini dusunurum cunku sokakta pek bulunmazlar..ve en azindan kendim (evdeki bayatlayan ekmekleri karsidaki ormana dokup orada yasayanlarin faydalanmasini sagliyorum..zor boyle havada yasama tutunmak..Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim..yok sen buraya gelsen bir gun iki gun eglenir tadini cikarirsin ama sonra i-ih istemezsin..Etrafta sakin sessiz olup gidecek yerde bulamayinca butun gun caymi icsem pastami yesem der durursun:))) senin corbada nefis olmustur bence arada hem uyduruk kendimizce yapmiyormuyuz birseyler?:)Gayette guzel oluyorlar..miss gibi:)) afiyetler olsun sizede..bende optum bisurru:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aysegul, sicacik Antalyadan gelen sevgin icin tesekkur ederim son gunlerde ihtiyacim olan:)) Bu arada sizin sayfaya ben giris yapamiyorum?? Farkli bir sayfa veriyor acaba isimde degisiklikmi yapildi yoksa bu taraftanmi problem var??? sevgiler buzz gibi Canada dan:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum bulmusum kacirmayim nasilsa kimse sus demeyecek diye aciyorum agzimi artik ne zaman kaparsam mecburrr katlanacaksiniz:)) Canim benim sayet gidebilirsek haftaya mutlaka paylasacagim hep hava sartlarina gore malum:( sevgilerin en sicagi gitti sana hooop:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum, alisiliyor yillar gectikce..yapacak birsey yok aslinda kisida cok guzeldir bakma bana cok dir dir yapsamda:))Portakalli muffinlar dun gecenin bir vakti Oznur da gorunce canim istedi hemen yaptim hem kolay hem nefiss mutlaka dene 30 dk. icinde hazirla pisir ye:)) yok anam konusmayida unuttum bakma aslinda hersyi kafamdan dusunuyor agzimi acmiyorum:)) hatta bazen hafta sonlari esim kahvaltida bana makinalardan uzaydan yildizlardan vs.den bahsetmeye baslayinca bazen biraz susarmisin sabahin sukunetini bozma bile diyorum:)) yani bana yaranilmiyor arkadasim ama senin orada oldugunu beni can kulagi ile dinleyecegini biliyorum, iyiki varsin can dost:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basak gercektende allah yardimcilarin olsun disardaki tum canlilarin..hersey saklaniyor suanda, kafasini disari cikaran yok-ben dahil:) Niagara muhtesemin otesi olmus bu sene gidip gormek lazim ya bakalim..sevgiler..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
soğuğu pek sevmeyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum ama az kaldı bahar güzel yüzünü gösterecek ve yaşam yeniden canlanacak.
Ellerine sağlık, nefis görünüyor çorban. Bu soğukta miss gibi. Fincanına da bayıldım.
Sevgiyle kal.

Mert dedi ki...

Aman aman neresi orası? :)

Dikkat edin, üşütmeyin. :)

Kafa'ya da gelin arada. :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri oyle tabiki gelecek bahar. Su gunlerde fena degil :) isindik biraz. Corbasiz kis dusunemiyorum her gun bir cesit:) tesekkurler sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mert ben Canada dayim:) ziyaret ediyorum Kafa yida :) tesekkurler..sevgiler

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim çook uzun yıllar oldu karı görmedim. Mersine kar hiç yağmaz. Yukarı yaylara yağıyor ama pek gidemiyoruz.
Çorba tarifin de pratik. Domates çorbasını pek sevmezler. Mercimek çorbası, tavuk çorbası bazen şehirye çorbası ve yoğurtlu çorbalar yapılır. Canım emeğine sağlık.
Öpüyorum sevgiler.

deeptone dedi ki...

domates çorbası en sevdiğim çorba yaaa. denicem tarifini. ne güzel ama kış fotosu ya. aynen dediğin gibi baharda uyanmalı bence de. siz yıllarca orda mı yaşayacaksınız yani.
:)
ben de böle zarif ve işlemeli fincanları pek severim. böle var ya ingiliz country tarzı işte onları.

heey işte sevdiğim tarz olmuş yinee.
:)

yildiz dedi ki...

Önceki yillar burasida cok soguktu ve birkac yil üstüste hem kis uzun sürdü hem de buzlanmalar...Hamburg´daki Alster
Gölü donmustu ve üzerinde paten yapilabiliniyordu...Burda simdilik havalar güzel,öyle de olsun ama...
Kis geldi mi evlerden corbalar eksik olmaz artik,ellerine saglik
DostBahcem,afiyet bal,seker ve sifa olsun

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecim Turkiyenin en guzel sehirlerinden birindesin..genelde ilik bir hava ama yazin da cok sicaktir degilmi? Yayla olayi bizim birdaki cottage olayi gibi sessiz sakin dag basi..keske gidebilsenizde bende gelsem:) Bizde her corba icilir
Domatedi bazen tarhanaya benzetirim :) tesekkurler canim sevgiler kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep dene tabiki oyle kolayki hemencik yapar sicacik icersin:)) burdayiz biz burdayiz sonsuza kadar ama ben arada kaciyorum simit yemek icin senin oraya:) fincanimm seviyorum cayimi onla icmeyi.ama kahveyi baskasinla :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim kisa raziyizda cok soguk olunca iyi olmuyor:( galiba gecti o soguklar iyi cok bu gunlerde..azcik soguk:) hergun corba icmek guzelde bugun ne yapsam diye dusunmek zor:)tesekkurler canim hepimize sifa olsun yaptiklarimiz..sevgiler:)

AsOrTiK dedi ki...

karla-kışla imtihanınız feci oldu bu yıl. tv'de izliyorum şaşkınlıkla... kolaylıklar diliyorum sizlere.
domates çorbasını bir de salçayla değil de domates rendesiyle deneyin derim, onu da çok sevecekseniz eminim:))
elinize sağlık,
afiyet şeker olsun.
sevgilerimle

gooogoook dedi ki...

Niye uzun olsun gayet güzel bir yayın hiç de kafamız şişmiyor bence. Oralardan haberler almak iyi oluyor ama bir yandan da dikkat edin demek istiyorum. -40 'lar inanılmaz, Niagaranın donduğunu ben de duymuştum, neyse gerçekten dikkatli olmak gerek. Sıcacık çorbaları içerek kendinize dikkat edin. Buralarda da hava çok dengesiz (Eskişehir'de). Öğlenleri sanırsınız bir İzmir havası ama akşam ve sabahları tam iç Anadolu da olduğunu insana hissettiriyor, soğuk...! Çorbaları çok severim bazen annem, sana sadece çorba bile yetebilir diye takılır;) Çaylara değişik şeyler katmayı da severim. Nane katmasam da karanfili arada katıyorum, bu da denenebilir bence çok da hoş olsa gerek;) bu güzel paylaşım için çok teşekkürler. Gözüm karlı görüntülerde kaldı:))) soğuklarda dikkat ve şifa dolu günler dileklerimi iletiyorum. Sevgi ve selamlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

AsOrTik tesekkurler:) evet bu sene bikac hafta zorladi hava ama simdi fena degil. Birdahakine domates rendesi ile deneyim cok daha lezzetli olacagindan eminim. Sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

gooogoook..Eskisehirin soguguda kotudur ayaz olur..usutur(yegenim ordaki uns.de okumustu ordan bilirim) biz alisikiz -5 -10 a normalde ama -40 a dayaninca yasam devam ediyor tabiki . Cok iyi giyinmek gerekiyor disari cikarken neyseki o gunler gecti(umarim) fena sayilmaz simdi. Caya hic karanfil katmadim ama icinde karanfil bulunan bitki csylari iciyorum. Ozellikle son yillarda cay satis yerlerinde cok ilerlemeler var. Cok ozel cay alinabiliyor. Asil ben size tesekkur ediyorum okudugunuz ziyaret ettiginiz icin. Havalar orada fena degilsede yinede dikkat edin. Sevgi ve selamlar Canada dan sizlere ;))

deeptone dedi ki...

ama niye sonsuza kadar ki.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep ;))

vişnap dedi ki...

Canımmm canımmm hayırlısı ile soğukları atlatırsınız inşaAllah vallahi soğukta insanın hareketleri de kısıtlanıyor Niagara Şelalesini buz hali tv de görmüştüm offf off o ne soğuk hava öyle.Gelelim domates çorbasına miss misss dumanı üzerin de tüte tüte sofraya gelen çorbaya bayılırım eline emeğine gönlüne sağlık arkadaşım.Haaa bir de sen hep sohbet et konuş yaz bizlere ben senin yazdıklarını okumaktan çok keyif alıyorum bir tanem sevgilerimi bıraktım. içeri al üşümesinler kapının önünde <3<3 ^^

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim aldim aldim iceri usutmedim senden gelen sicak sevgileri:) canimsin. Ben senin gibi fazla teferruatli corbalar yapamam ancak kolaycacik olanlar..guzel oluyorlar yinede:))) yine kar geliyormus ama soguk olmayacak fazla 0 civarinda dolasiyoruz:) konusuyorum zatende bazen acaba cokmu konusuyorum diyorum:)) sagol canim bende sana gonderdim kucak dolusu sevgi :))

AslıASLI dedi ki...

Valla Emelim bu fotoğrafşarı görünce olduğum yerde bir titredim :) ama aynı zamanda Kar beni çok mutlu ediyor. Buraya böyle bir Kar yağsa bütün gün dışarıda olurum sanırım :) birde şu var biz çok az bu görüntüleri yaşarken siz devamlı yaşıyorsunuz o yüzden keyif almak kısmı zor tabi.
İlk fotoğraf tamda yazdığın gibi sıcacık, iç açıcı bir güzellik, bayıldım inan.
Hemen söyleyeyim bende domates çorbası yapıyorum :) sadece süt koymuyordum bir dahaki sefer öyle denicem. ellerine sağlık.
Bence burada konuşman harika seni çok keyifle okuyorum çünkü :)
Ya ben o fincana bayıldım lütfen kahveni içerken beni hatırla. Adı Aslı fincanı olsun :) çok duygulandım, çok sevindim bilesin afiyetler olsun canım benim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim sen resimlere bakarak titredin, bende bugun Niagarada gezerken:)Aslinda guzelde gunlerce haftalarca beyaza bakinca insan bikiyor birde soguk insanin canina okuyor. Beni dinleyenler bulunca kacirmiyorum konusmayi:) Fincan Asli fincani oldu:))nerede gorsem cay kahve fincani sen geliyorsun aklima..sevdigini bildigim icinde paylastim:))guzel bir pazar gunu diledim:))keyifli mutlu.

deeptone dedi ki...

niagarayı görmedim yaa.
ama amerikayı çok iyi bilirim ama çok gezdiim..
niagara'da marilyn monroe filmi vardı galiba ya.
aslı evet o fincancı.
onun evde kahvaltı fotolarına bayılıyoruum.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep..Amerikalara kadar gidip cok ta gezmissin de neden Niagharaya gitmedin..gitseydinde bana seslenseydin duyardim sesini gelirdim el sallardim sana:)Asli fincanci ona soz vermistimde bu fincanla ilgili o nedenle resmi paylastim:)

AslıASLI dedi ki...

Ya çok güldüm adımız fincancıya çıktı :) ama Deep fincan çok güzel.
Zaten bende ne zaman şarap içsem-tatsam veya çok soğuk olsa aklıma sen geliyorsun Dostbahçem. Blogların güzelliği burda işte.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim adin fincanciya cikti bak deep ten birsey kacmiyor:)) hergun aklimdasin anlayacagin asli fincanini kullandikca..deep te seviyormus guzel fincanlari kahvaltiyida, beraber sana cat kapi gelcez:)) ama ictiklerini paylassanaa benimle..bileyim:))

AslıASLI dedi ki...

Emelim keşke gelseniz inanın çok sevinirim. Tamam mutlaka paylaşıcam :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeepppp Asli bizi kahvaltiya cagiriyor ne zaman gidelim:))
Aslimm canim hic belli olmaz :))

VuslaT dedi ki...

Tarifi falan boş ver ben o ıssız sokak görüntüsüne bayıldım.Ara sıra isteniyor be Emelll. Sen bıkmış olabilirsin ama banacazip geldi bir an.
Düşük çenene bayıldım daha konuşaydın dinlerdim.:)
Haaa fincan muhteşemmm.Güle güle kullan.. Sevgilerimle öptüm seni (bende bi tuafım sanki senden başka kimse var gibi karşılıklı yazışıyoz işte.)

VuslaT dedi ki...

Beniiiiiiiiii çağırmıyo mu? Aslı????. Şarap içmesem de çay çok içerim kahve ve nessskayfe içerim, bitki çayı içerim. acaaip dercede tabak, çanak, bardak, fincan vs ürünlere takıntım var. Beni de çağırın lütfennnnnnn yoksa tepine tepine ağlarım :((((

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim issiz sokak goruntusu arasira degil her daim:)) alistik ama artik kalabalik zor geliyor ama yinede arada sirada buyuk sehire kacmak guzel oluyor:) Yoksa butun gun in yok cin yok:)Fincanimi severek kullaniyorum hadi hep beraber sozleselim Asliya surpriz yapalim..guzel kahvaltisini birlikte edelim kahvelerinide ustune icelim:)) sensiz olmaz merak etme sen:)) ve yeterki aglama dayanamam:))sevgiler canim kocaman tarafindan:))

Özgür Tatlar dedi ki...

Dondunuz mu Niagara selalesinden ne soğuktur oralar şimdi. Almanyadan sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar bu sene cok soguk gunler geciriyoruz. Normalde -5 falan olur aradada cok soguk ama bu sene hep -20 lerde. Insanin cani disari cikmak istemiyor beyaz ve gri hep gokyuzu :( bende Canada dan sevgilerimi gonderdim sizlere:))