19 Ocak 2014 Pazar

ICE WINE FESTIVAL, NIAGARA SELALESI

Nihayet bugün önce Niagara on the Lake e sonrasında Niagaraya gidebildik..hava fena değildi ama yinede eldivensiz olduğum zamanlarda ellerim dondu, 5dk.içinde kızardı,  sizler için resim çekeyim sevdasına parmaklarımdan olacaktım ama neyseki  birşeycik olmadı:)

 
Ok la isaretli yerdeki buzun kalinligina bakiniz..
Niagara şelalesinin görüntüsü gerçekten muhteşem idi. Akan su tabiki donmuş değil ama akan yer(göl) ve şelale etrafı tamamen buz ile kaplı idi, ve açık olan kısımdan buzun yüksekliği oldukça heybetli idi..Geçtiğimiz haftalardaki bir gün lük -40 ve sonrasındaki -25 ler  şelalenin ve gölun muhteşem görüntüsünün nedeni olmuştu.
 
 
 
Niagara downtown
  Dönüşte şehir içinden geçerken ki ıssız görüntü ise yaz zamanındaki iğne atsan yere düşmez misali görüntünün tam tersi ıssızmı ıssız idi(o anda). Tabiki asıl amacım şelalenin foto larını çekmenin yanı sıra ocak ayı hafta sonları boyunca devam eden ice wine festivaline katılmak idi:))





 İce wine Avrupadaki bir-iki ülkede olmakla birlikte Canada için özel olan şaraplardandır. Aralık ayında gece soğukluk -8 e ve -10 a düşünce gece vakti  elle toplanan ve toplanması ile sıkılması aynı gecede olan(6 saat içinde) o vakite kadar durması nedeni ile oldukça kuruyan ve şekerlenen üzümlerden yapılan tatlı şarap çeşitlerindendir. Özellikle aperatif olarak ve tatlı-çikolata yada oldukça yoğun tadı olan (blue cheese gibi) peynirle eşlik edilerek içilir. Birçok bağda ve bağlardaki şarap evlerinde festival boyunca tadımları yapılır(ücret karşılğı).

Sokaktaki festival- Buzdan yapilmis bar

1-kuzu lu corba 2-fasulye yemegi gibi birsey etli 3 somon baligi
Ayrıca Niagara on the Lake te şehir meydanında belirli bir kısım trafiğe kapatılarak ice wine tadımı ve yiyecek tadımı yapılır(ücretli). Bugün birkaç şarap evini gezdikten sonra birinde hafif yiyecek atıştırmasını -15 derecede yaparak sonrada sokak festivaline katıldık. Resimlerde çok farkedilmesede ara ara ısıtıcılar var idi..ama inanın  herkes giyinmiş sıkıca, kahkahalı sohbetli mutlu soğuğu umursamadan günün keyfini çıkarıyorlardı. Soğukmu o ne?:) Şekerli olması nedeni ile sevmesemde 3-4 farklı çeşidin, birazda yemeklerin tadına baktıktan sonra, azbirşey üşümüş olarak Niagaraya doğru yola çıkıp 5 dk.da şelale resmini çekip en yakındaki kahveciden kahveyide alarak eve dönüş yolunu tuttuk..Bugünkü şarap evlerinde ki şöminelerin etrafında insan kalabalığı olunca
kendimi fazla ısıtamadığımdan, eve gelir gelmez kendimi şömine önüne yerleştirip bir müddet kedi misali keyif yaptım:)

Nigara nin girisindeki teleferik ve gol


 

58 yorum:

*mehtap dedi ki...

Buz devri gibi, amanıın, burada ki bir kaçgündür lodos etkisiyle 17-18 leri görünce içim ürperdi.Niagara resimleri çok güzel, teşekkür ederiz paylaşımına.Birde buzdan bara bayıldım..Onca soğuktan sonra sana şömine başında güzel keyifler dilerim Emelcim, sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bu kadar soğukta ben yaşayamam heralde..Her yer buz..Ama çok görmek isterim,tabikii yazınn..

bücürükveben dedi ki...

İnanamıyorum Emel'ciğim o soğukta, gece gece üzümleri toplamak! Akabinde hemen sıkmak! Çok zor yaaaa!...yıllar önce nerede okumuşsam şu an hatırlamam imkansız Kanada'ya ilk göç edenlerle ilgili bir yazıydı, yani ta 19, asır filan ancak güçlü olanların hayatta kaldığını yazmışlardı...doğal bu kış koşulları çok serte belli...fotolara bakınca gözüküyor zaten:)kız bu Kanadalılar çok cimri yemekleri parayla tattırmışlar:))))olsun afiyet olsun yine de:)buzdan tezgaha bayıldım..bu kadar soğukta Kanada'da kediler nasıl dayanıyor şimdi aklıma o geldi!???
canım sevgilerimle
bir an önce bahar gelsin diyorum sizin oralara:))
kız üşüdüm valla yazarken...:))))

Unknown dedi ki...

Emel nefes kesen görüntüler. Kendime acaip kızıyorum hayatta hiç bir halttan korkmamış ben için, şu uçak korkusunu anlamak güç. Şu sinir sıkıntıyı, bir yensem;) Oralara gelip, makara makara fotoğraf çeksem.:) Bana baksana hala makara var mı diye düşündüm bir an:)) Var var... Ceyda aldı çok nostaljik bir makine tabii sadece görüntü olarak, esasında çok teknolojik ve makaralı:)) Bu şaraplar tam benlikmiş:) Belki gelecek Ocak'ta orada olabilir miyim?:) Şu altı saatte,toplanıp işlem görmüş tatlı şaraplardan içebilir miyim?:)) Ne dersin. Ah bir yola çıksam...USA Los Angeles Selva,Newyork amcam kızı ve oğlu, Toronto sen, Quebec Dayı oğlu...Ne gezerim:)) Wawww:)) Buzdan barlara bayıldım:) Sen senin için düşlediğim gelliği beğendin mi? Sevgiler uzaklardaki güzel arkadaşım.

Bak Bu Harika dedi ki...

İnşallah gitmek kısmet olur bende bloguma beklerim

Depresif Ayu dedi ki...

İnanamıyorum yaaa -15 derecelerde gezip tozuyorsunuz. Gıpta etmekle birlikte kesinlikle yapacağım bir şey değil :)

İyi gezmeler Emelcim. Şirin kocana da selamlar :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim tesekkurler..benimde en cok sevdigim bar idi ve ayrica masa vardi ama onu paylasmadim:)) instagrama koymustum..Soguk oldu bu sene usuyoruz bugunde acaip ruzgar var ve soguk..bu hafta yine -16 larda olacagiz ruzgarla kimbilir ne soguk olacak..ama gelecek bahar gelecek:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim yasadikca alisiyorsun..ama ozellikle yaz zamani cok cok daha guzel tabiki ve bir gun mutlaka gorebilmeni isterim..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim cok cok eski zamanlarda cok daha sogukmus cok daha fazla kar yagiyormus simdi degisti gecen sene mesela nerdeyse kar olmadi ve soguk normal idi. Bu sene ise gercekten usutuyor insani..Dun 5 dk.eldivensiz idim parmaklarim uyustu..bugunde yine soguk..uzun zaman surunce insan bikiyor ama yapilacak sey yok. Buz saraplari sevmesemde dun epeyce tadim yaptik aslinda meyveli ve hos tatlari var sevenleri icin birde sekerli meyve suyu gibi. Kedileri dusunme sen cunku burada sokakta hayvan yok..ancak kacmissa evinden veya baska sartlarda terkedilmisse bulundugunda hemen koruma evlerine aliniyorlar. Sokakta olanlar sadece sincaplar kuslar orman daki yabani olanlar ki onlarda saklaniyorlar pek gozukmuyorlar. Sonbaharda goreceksin bahceden gecen sincaplari yemek toplayip evlerine goturuyorlar kisin yemek icin:) yani buradakiler kendi memleketimize gore cok sanslilar deyim:)) keske tum dunyada oyle olsa. usume usumede hasta olma sonra yine:)) sevgiler keyifli pazar gunu olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum tedavi olsana ablaminda senin gibi sorunu vardi 1 sene psikologa gitti simdi (kizi Fransada) aklina estikce gidiyor..ama buraya henuz cesaret edemiyor uzak diye. Umarim bir gun yenersin ve dunya turuna ikar buralara gelirsin ama gelirsen baharda yada yaz zamani gel..kisin zor olur gezmek:)) Ice wine tam sana gore meyveli sekerli eminim seversin..Buzlarin goruntusu muhtesemdi gercekten..ama bahar gelsin artik:)) Ahh canimm gelinlik dusuncen ne hos idi giymis gibi hissettim kendimi..gelinlik degil ama beyaz gece elbisesi giymistim ki ben hep blue jeans le evlenmeyi hayal ederdim baskilar sonucu beyaz giydim:)))sarildim kucakladim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bak Bu harika, insallah canim belki bir gun kismet olur nede guzel olur..Ben aslinda sizi ziyaret ediyorum her firsatta:)) sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim ben senin yerinede gezip yiyip iciyorum:)) soguktu valla ama guzeldi:))soyledim ama okadarda sirin degil inan:))

mutfagabuyrun dedi ki...

resimler çok güzel canım.emeklerine sağlık.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun tesekkurler sevgiler..

Başak dedi ki...

Off manzaralar süperrr. Ekranlarda görünenler gibi..O soğuğu hissettim sanki bırrrr... valla iyi dayanmışsın arkadaşım emeğine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basak evet manzara superdi bir cok insan gormeye gelmis. Inanilmaz guzel ama bir okadarda soguktu:( Ne kadar alisik olsakta uzun sureli disarsa durmak istemiyorsun..bende aynen senin gibi resim cekme bitince brrrr dedim:)) sevgiler..

Unknown dedi ki...

teşekkürler,çok etkileyici gezi ve fotoğraflar,
bu gün istanbul nası sıcaktı anlatamam:)

AslıASLI dedi ki...

Bu fotoğraflara birazcık üşümek değer canım ya. Gerçekten çok beğendim şelaleyi, buz ne kadar kalınmış. Ama her fotoğrafta ellerinin ne kadar üşüdüğünüde düşündüm açıkçası. Buradan bile insan soğuğu hissedebiliyor.
Buzdan bar çok ilginçmiş ama sen en iyisini yapıp eve gelip şöminenin karşısında ısınmışsın.
Öpüyorum çok ve kocaman :)
Fotoğraflar için ayrıca teşekkür ediyorum, hepsine uzun uzun baktım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva ben tesekkur ederim ziyaretin icin..yanliz kiskanmadim dersem yalan olur..biz ancak nisan sonu hafiften isinmaya baslariz:( cook var..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim 20 senedir buradayim selaleyi ilk kez boyle gordum..gerci cokta gitmiyoruz kis zamani soguk diye ama kacirmisim bu guzelligi onceleri. Kis zamanida insanlar keyfini cikariyorlar havanin..dunku ortamda kimsede sikayet eder hal yok idi..gayette keyifli bir ortamdi..barin birde masalari vardi harika buz kaliplari:))nasilda yapmislar ugrasip..birgun Niagarayi gorebilmeni diliyorum:) soguk ulkeden sicacikk sarildim optum..keyifli haftan olsun canim benim.

ilhan dedi ki...

Ne kadar vahşi bir güzellik. Muhteşem gerçekten. Eksi 40 derecede o su nasıl donmuyor çok ilginç. Şarabın hikyesi de çok ilginç. Tabii buzdan bar bakaken bile insanı üşütse de şaraplardan sonra insan soğuğu hissetmez herhalde.

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, muhteşem görüntüler. Çok görmek istiyorum oraları. O kadar keyifli görünüyor ki, eminim soğuk o araya kaynayıp gitmiştir :)
Sıcak şarap göremedim sanki. Olsa iyi olurmuş o soğukta :)
Bizler için ellerin donarak çektiğin fotoğrafların için teşekkür ederiz canım...
Sana bol bol şömine keyfi diliyorum :)
Öpüyorum seni canım arkadaşım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan selalenin dk.daki su dususu 100.000 m3. ten fazla dolayisi ile donmasi ancak -40 gibi bir havanin 3-4 hafta devam etmesi ile belki mumkun olur-mus:)Ice wine-gercekten ilginc zahmetli dolayisi ile ona ozel festival yapmislar:) Buzdan bar i bosver sayet 2 saat durursan disarda sen buzdan heykel olabilirsin o sogukta..ama dedigin gibi neyseki saraplar vardi:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim kimbilir belki bir gun gorebilirsin:) sicak sarap burada pek bulunmaz ve populer degildir:)) ama sicak cikolata vardi usuyenler icin:))Bu hafta yine buzullardayiz -20 -25 lerde olacakmis hep cok soguk oldu bu kis:( kedi misali hep somine onundeyim zaten:)) bende seni optum sekercim..

pembe kekik dedi ki...

Çok keyifli kareler...Soğuğu hissetmeden bakınca çok güzel oluyor...Soğuğa rağmen hem kışını hem de baharını görmek istediğim bir ülke...Buzdan bara ve özellikle şelaleye bayıldım :)

Mert dedi ki...

Aaa! Tam da bu günlerde Niagara'yı düşünüyordum. M. Monroe'nun o meşhur filmi tanıttı orayı bana da... Nasıl gittiniz, nasıl oldu? :)

#kafadergiblogspot diye hashtag yaptım, sizin ısrarlarınızla... Onu diyeyim dedim, sevgiler. :) :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekik..birgun dilegin gercek olsun diyorum..gercekten gorulmeye deger bir guzellik..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mert M.Monreo nun filmini gormedim..araba ile gittik:)) anlttigim gibi:)) tweeter im yoksa olanlara saglik olsun:) hayirlisi olsun..sevgiler..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Veee o müthiş festivale gidilmiş, her koşula rağmen harika fotoğraflar çekilmiş :) şarapların tadına bakılmış işte bu süpersin Emelcim :)) hayat - 40 derecede bile güzel yaşanabilir yeterki isteyelim. Kışın en çok şarabı tercih ediyorum ve senden öğrendiklerimi markete gidip bulmaya çalışıyorum :)) haa bir de votkayı seviyorum.. ;) Şömine başında içmekte ayrı keyiftir...
Sevgiler canım, sıcacık sarmaşırım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum evettt..gitmezsem catlardim:)) selaleyi bahane edip yola ciktik:)aslinda otam gercekten cok cok guzeldi ve tahminimdende kalabalikti ozelliklede baglar sarap evleri..hic kacirmadim:)) sarap yaz kis favorimde vodka yi yaz zamani daha cok severim..sizlerede keyifler olsun:)) sevgi ve selamlar kucakladim:)

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim resimler harika... Teşekkür ediyorum sana. Sayende özlem gideriyoruz. Buzdan barda muhteşem. Hepsi çok güzel çok keyifli görünüyor. Ancak sen soğukta keyif alabildin mi? Bilmiyorum.
Sevgilerimi gönderdim taa oralara canım.
Öptüm seni...
Sağlık ve mutluluk diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim gonderdigin sevgiler icin tesekkur ederim:) Hava oldukca soguk olmasina ragmen cok keyif aldim. Hosuma gitti..soguk, buz, fazla etkilemedi:)) Bu hafta yine donmalardayiz..ama gececek:) sevgiler..kucakladim:)

Nuran dedi ki...

Emeklerine sağlık emelcim. Fotoğraflar çok güzel, üşüdün ama görmeye de değer sanırım. Sevgilerimle..

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Emelcimm ne güzel resimler çekmişssin..Bayıldımm..Seni biraz üşütmüşüz ama emin ol değmiş üşümene:)Şaraplar da benlikmiş..Severim tatlı şarabı..Emeğine sağlık canım..Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolladım canım:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurancim tesekkurler..nasilsa alisikiz soguga o nedenle cok etkilemedi diyebilirim:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim sagol canim:) degdi gercekten..bak bu taraflara geleceksiniz bir yaz birde kis gelin derim yada yaz gelince kisa kadar kalin:)))sende bakarsin oyle bir ortamda sevdigin saraplarin tadina..bendende kocaman sevgiler opucukler mutlu keyifli hafta sonu olsun:)

Özgür Tatlar dedi ki...

Soğukta ki sarap Festivali bana göre degil donarim oralarda. Ama Niagara Şelalesi eminim muhteşemdir.soguk sıcak demeden gezilecek biryer. Harika görünüyor.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar Niagara gorulesi yerlerden biri ama bence yazin daha guzel en azindan usutmuyor:))

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Kar nasılda farklı bir görüntü yaratmış muhteşem şelaleye..Ellerine sağlık çok zor olmuştur çekimleri…
Ama görsel şöleni bize resimlemen müthiş olmuş…
Yazın görüntüsü de aytı bir güzle o da tartışılmaz hani...
Sevgilerimle...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Adasim;) bu sene kar goruntuleri hic eksik olmadi. Sogugumuzda..Niagara bir baska guzel oluyor yaz kis..bahari ve yaz i daha cok seviyorum ama:)) sevgiler..

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Şelale tek kelimeyle muhteşem...
-8 ve -10 derecede gece toplanan ve aynı gece sıkılan üzümlerden yapılan şarap da çok ilginç, eminim lezzeti de farklıdır...
Ve buzdan yapılan bar da çok güzel...
O soğuklarda üşümemeniz dileklerimle :))

Tulay dedi ki...

okurken usudummm, bana moskova gunlerimi hatirlattin wine ile bile isinamamaniz normal cunku votka bile fayda etmiyordu ama hepsi guzel anlar, sefan olsun canim, sevgiler xxx

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat mutfakta guzrl tesekkurler..usumemek icin elimizden geleni yapiyoruz eksi 20 lerde:) Niagara ve saraplar oldukca guzeldi..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim Moskova da yasamis biri olarak icinde bulundugumuz sogugu tahmin ediyorsun..hmmm acaba vodka yami baslasam:) ama yok sarap ta isitiyor:)) haftalardir -20 lerdeyiz..bu gece -30:( sagol canimm sefam oluyor:)) xoxo

VuslaT dedi ki...

Oyyy oy bendeemelciğim nerede diyordum hadi ben bu yaşta şaştım tekrar okuyorum da sen nerelerdeydin,mail yok telde mesaj yok yardaaaaaaaaaaaaaaan habyok haber yok yok .. O gitmişşşşşşş şelalelere ---25'lerde yine yemek istediğim üzüm suyunu içmeyeeeeee:)9
Ohhh sefan olsun ne iyi etmişin, gigez gör fotola bizede baktır böyle..
şelaleyi bu hali ile değil çağgürül gürül akarken daha çok seviyorum..
Kendine iyi bak sevgiyle sarıldım arkadaşım :*

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim..senin dedigin gibi zamana yetisemiyoruz galiba:)) okumanin yasi yok ne guzel keske bende tekrar okula baslasam..selale yaz zamani cok daha guzel cunku usumeden raat rahat yuruyorsun geziyor goruyorsun:)) sana kolay gelsin sevgiler Vuslatcim..

Mert dedi ki...

Merhaba! Blogumun şubat sayısı için bir video hazırlıyorum, bana en çok yorum yapan bloggerların yorumlarından… Ve siz de elbette başköşedesiniz –olması gerektiği gibi. Yapmış olduğunuz yorumları kolajlıyorum ve tek bir cümle yapıyorum. Sorun olmaz değil mi?
Not: Videoyu birkaç gün içinde yayınlıyorum, bakmayı unutmayın! :)

Dost bahçesinden sevgilerr!!!

vişnap dedi ki...

Şelale harikaymış Emelciğim gitmeden güzel yerleri görmenin keyfini yaşatıyorsun bizlere çok sağol canımmm benimmm böyle uçup uçup gelesim geliyor oralara canım çok öptüm hayırlı gecelerin olsun...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hadi Visnap uc gel uc gel bekliyorum:) kalin paltonuda getir ama emi usursun yoksa:))keyifli guzel hafta sonu olsun..sallanan motorun ve denizin keyfini benim icinde cikar..sevgiler :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mert problem yok ama beyenmezsem sil derim ona gore:))

Unknown dedi ki...

nasıl da müthiş bir görüntü :) içim dondu ama:)
sevgiler

deeptone dedi ki...

üfff be burası görülür yaaa.
bi daa gidişimde amerikanyaya gideyim buraya. ays vaynı da deneyim yaa. çok gezdim ama burayı görmedim yaaa.

(aslı'nın notu sağol. anladım. bugün düzelmiş sanırım. geldi aslı söledi. almış kitabısımı)

:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aylinden denemeler tesekkurler.
Soguk guzel burasi:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep Amerikanya yi okadar gezmissin selaleyi unutmusun:) ama selale bu tarafa gecersen daha guzel..Amerikanya tarafi degil..hem ays vayn da burada:)) gel gel..bu tarafa gecmesende haber ver el sallarim karsidan:))

Adsız dedi ki...


Amerika'da son yılların en çetin kışı geçiyor diyorlar. Ama oluşan manzaraların güzelliği nefes kesici...

Sevgiler canım:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny Amerika bizden daha kotu oldu..kar yagmayan yerlere kar yagdi. Bu sene soguklar gercekten usutuyor ama biryandanda doga guzelligi cok guzel..her kisin bir bahari var nasilsa:)) sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bayıldım fotoğraflara, o güzel ortamlara. Kar ve buzdan nasıl tasarım yapacaklarını biliyorlar hakikaten Kanadalı dostlarımız sanırım. Ice Wine'larını da merak etmedim değil ancak sizin favori şaraplarınızdan değil anladığım kadarıyla? =)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Adimadimgurme ziyaretiniz icin teşekkür ediyorum. Aslında çok daha güzel resimler paylasabilirmisim 😊kış in çok soğuk ama bir okadarda hareketli oluyor bazı yerler özellikle şarap evlerinde çok fazla icewine tadimlari oluyor. Ben tercihimi kırmızı şaraptan arada beyaz dan yana kullanıyorum. Tabiki icewine da tadiyorum gerektiğinde ama çok tatlı olduğu için sevmiyorum. Genelde XD şaraplar tercihimdir şeker level ı düşük olanlar ki icewine da zaten kadeh olarak icilebilecek bir şarap değildir ya yemek öncesi ya yemek sonrası aperitif olarak iyi olsada benim için degil😉 Argentina Chile bazı Canada lar favorim ama her ülkeden tadım yaparım, ayrım yapmam 😊😊 belki bir gün Toronto civarına yolunuz düşerse lütfen haberdar edin..bu sene de ice wine festivaline gidebilirsem farklı resimler paylasirim..cheers