4 Kasım 2013 Pazartesi

HAFTA SONU ve KOLAY SOSLU TAVUK..

Günler nasıl geçiyor bazen anlamıyorum, günler günleri kovalıyor, bir bakıyoruz aylar geçmiş. Yeni bir yıla yaklaşırken heryerde bir telaş, ağaçlar, ışıklar, hediyelikler, renkli kağıtlar, çikolatalar, içecekler..oyuncaklar..neler neler..daha yeni yaz bitti yinemi kış diyorsamda, seviyorum yılın bu mevsimini. Koşturmacanın içinde bizlerde yer alıyoruz, birde bu zamanlarda party ler showlar çok oluyor, hepsine yetişmek mümkün olmasada, bazılarından kusur kalmıyoruz. 

Cuma gecesi Anadolu Ateşinin show u vardı..daha önce izlemediğimiz için bizim grup hep birlikte gidelim dedik..Sony center da Toronto da yapılan gösteri gerçekten muhteşemdi. Türk- yabancı salonun tamamı dolu güzel, hareketli, ama kısa bir gösteri idi..1,5 saat sürdü..sonuçta sahnede zıplayıp dans edenler bizler değildik, yorulan onlar eğlenen bizler olduk..Baktık saat henüz 10(her nekadar bizim evde genelde saat 10 yatağa kon vaziyetleri varsada hafta içi:)) hafta sonu başlangıcı; Şule  ile çıkışta biryerlere gidelim diyerekten karar aldık..beylere soran kim?? Kararı biz almışız onlarda uymak zorunda. 
Sony Center Bar ve Fas restaurant tan bir kare
Yakındaki Fas restaurantlarından birinin bar ına gittik, başka arkadaşlarada bir iki msg ile aramıza kattık..gece yarısına kadar, hafif aperatif yiyecekler ve bizim malum üzüm suyumuz ile hoş sohbet vakit geçirdik..neyseki bar biraz boş idi, yoksa bizler malum yüksek ses le konuşmayı sever ve laf lafı açınca volum yükselir..bizler derken bayanlardan bahsediyorum tabiki..beyler herzaman sessiz ve birde içmeyenlerdir:)) şanslı bizler..neyse efendim güzel bir gece sonrasında evlere dağıldık.  
Bizim misafirimiz gelecekti ertesi günü, ama neyseki yabancıları ağırlamak kolay oluyor..bizim yemeklerden birkaç çeşit yapınca hem onlar memnun olarak yiyor hemde ben memnun oluyorumki yemekleri sevdiler diye..O gece pırasa, patlıcan ve kabak gibi sebzelerin yanında et yemeği olarak tavuk vardı..

Kolay soslu Tavuk: kemiksiz 4 parça göğüs yada 8 parça kemiksiz bacak kısmını küçük olarak doğrayıp az yağda biraz kavurup, kenara alalım. Tava içerisine 3 yemek kaşığı iyi kalite sirke, 1 çay bardağı sıv yağ koyup, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 ad.minik doğranmış soğan, az kimyon, tuz -karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1/2 tatlı kaşığı kakao ve 2 tatlı kaşığı kaper ilavesi ile tüm mlz.ler karıştırılıp 5 dk.kadar kavrulup, kenardaki tavuğumuz da mlz.lere ilave edilip, karıştırılır ve 1/2 bardak su ilavesi ile tavuğumuz iyice yumuşayana  kadar ocakta arada kontrol ederek(yanmasın diye) pişirilir..üzerine taze nane yada maydanoz serperek ikram edilir..farklı bir sos deneyin derim:)
(Kısa ve öz bir tarif..oldukçada lezzetli. Baharatların miktarını kendi ağız tadınıza göre artırıp çoğaltabilir seviyorsanız acı biber ilave edebilirsiniz)

42 yorum:

kış güneşi dedi ki...

güzel bir gece olmuş ayrıca tavukda mükemmel eline sağlık

VuslaT dedi ki...

Sevgili Emelcim oh ne güzel felekten gece araklamak yaptınız ha:)) İyi etmişsiniz..Ohh sefanız olsun..

Bizim yemekleri iyice öğret onlara o kadar çok sevsinler ki gelip birde buralarda yesinler, ülkemize bol bol money bıraksınlar:))
Sevgilerimle canım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kardelen Sezgin..geceler hep guzel dostlarla olunca. Tesekkurler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim ozellikle kis yaklasinca bolca araklamalar yapiyoruz:)) ogretiyorum ogretiyorum tarifte veriyorum en guzeli Turkiyeye gitmek gormek te diyorum:))merak etmee..sevgiler sanada

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ne kadar keyifli bir gece geçirmişsiniz..Keyfiniz herzaman bol olsun arkadaşım..Tavuğun çok lezzetli olmuş,ellerine sağlık..sevgiler..

Elifin Terazisi dedi ki...

Ne güzel bir gece olmuş:)
Tavuk harika görünüyor, afiyet , bal olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim tesekkurler:) hepimizin keyfi bol olsun lezzetli yemeklerimiz olsun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifinterazisi tesekkurler..afiyet bal oldu onlarin yaninda kilo da oldu:))

Başak dedi ki...

Ohh çalsın sazlar eğlensin kızlar, çok iyi yapmışsınız :)

Yabancılara bizim yemeklerimizi sevdirmeniz ne güzel...Tavukta kakao nasıl olur bilmiyorum denemek lazım..

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim ilginç bir sos karışımı olmuş. Çok lezzetli olduğuna da eminim. Hem füzyon mutfağına da güzel bir örnek olmuş dimi.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim aynen oyle oldu:)) yabanci arkadaslar geldiginde Turk mutfagindan olmasina dikkay ediyorum genelde..hele birde borek yapinca nasil hemen bitiyor gorsen:)) tarcin ve kakao ve sirke inan cok guzel oluyor bir ara azcik dene derim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim evet sos buraz farkli sma cok lezzetli sayet baharatlari karistirip yemeyi seviyorsan diyecem ama sen sevmezsin bunu:)) fuzyon mutfagi hmmm??

Unknown dedi ki...

Ohh sefanız olsunn eğlenceleriniz bol olsun canım:))ayrıca tavuğa da bayıldım sosu çok değişik mutlaka deneyeceğim severim değişik lezzetleri...Eline sağlık canım kocaman sevgilerimi bıraktım

mutfagabuyrun dedi ki...

tavuk nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim sagol canim..eglence bulunca pek kacirmiyoruz:)) tavugu mutlaka dene derim oldukca guzel bir lezzet farklilik seviyorsun ozaman hosuna gider:))bende kocaman sevgilerimi gonderdim..:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfagabuyrun tesekkur ediyorum sevgiler:)

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Allah içinize sindirsin Emelcim..Anadolu Ateşini ben de izlemiştim..Sanırım aynı gruptan bahsediyoruz..Mustafa Erdoğan'n.
Kakaonun tavuğa verdiği aromayı çok merak ettim..Denerim mutlaka ama ev halkına içinde kakao var demem sanırım:)Ellerine sağlık canım..Nefis olmuş , nefiss..Kocaman öptüm ve sevgilerimi yolladım sana:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim evet ayni grup tan bahsediyoruz..Tavugu bence dene tabiki soyleme biraz rengi koyu oluyor malum hem sirke hem tarcin hemde kakao var..ama inan hic anlasilmiyor ve lezzeti cok guzel oluyor(yada ben sevdim deyim:)umarim deneyebilir ve seversiniz..bende optum sarildim sevgiyle:)

Unknown dedi ki...

Emelciğim:) Bir gece önce nerede sabahladığımı bildiğin için söylüyorum:) Bu yazıyı atlamışım. Ne güzel bir tavuk yemeği o... Bayıldım. Özellikle kakao konusunda merakım sonsuz. Lezzete olan katkısını çok merak ediyorum. Karamelize olması konusunda etkili olabilir mi diye düşünüyorum. :)) Yapmadan işin içinden çıkamayacağım. Derhal uygulamalıyım. Bu arada gece dominant kardeşlerimin tercihlerine göre yaşanmış:)) Afferim kızlar size:) Sizleri çok seviyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum canim..bazen istemeden de olsa atliyoruz hepsini takip etmek olmuyor uzulme:)) ama bir ara dene bu tavuk yemegini derim..aslinda yemekte birsey yokta icine koyulanlarda var:)) evet tarcin ve kakao biraz fark yaratiyor ve karamelize ediyor sirkenin katkisinida unutmayalim:)farkli bir lezzet denenmeden bilinmez:)Gunun guzel olsun keyifli olsun:)

Heyyfi dedi ki...

Canım şimdi oralar ne kadar güzel ve renklidir. Yeni yıla yaklaşırken yaşanan heyecan ve hazırlıklara bayılırım.
Biz bayanlar nedendir bilmem biraz sayımız artıpta biraraya gelince ister istemez sesimiz yükseliyor :)))
Yazık şu erkeklere :)))
Öpüyorum canım Emel'im seni...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim hallowen bitti yilbasi hazirliklari basladi
magazalari gormen lazim.
Bu hafta sonundan itibaren sehirlerde Santa gecitleri basliyor..insanlara ayri bir mutluluk geliyor ihtiyaci olanlara yardim en cok bu aylarda yapiliyor. Seviyorum bende bu zamanlarin verdigi enerjiyi..ahh biz evet ya yumurta icmeden bile sezimiz sopranolari bastiriyor:))erkekler kulak tikasin:)) sevgiyle kucakladim optum..

vişnap dedi ki...

Canımmm hep günlerin böyle neşe içinde geçsin.Gittim ben bu sefer çabuk gidiyorum geleceğim yine çok öpüyorummm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim hepimizin nese icinde gecsin:) nereye gidiyorsun borek acmayami?:)

siyah kuğu dedi ki...

Seni seviyorum:)))

ilhan dedi ki...

Anadolu Ateşini daha biz izlemedik valla burnumuzun dibinde. Ama muhteşem olduklarını biliyorum. Tavuk sosu ne kadar ilginç. Kakaoyla falan. Bir de sirke yerine şarap daha uygun mu olurdu acaba diye düşündüm. Mutlaka çok güzel olmuştur ellerine sağlık.

Mert dedi ki...

Baharatı ben de severim. :)

Şu profildeki böğürtlenlere gidiyor gözüm. :)

Görüşürüz :)

neseersoy dedi ki...

Emelcim uzun zaman oldu buraları ihmal ettim , artık yaz modundan çıktım tam gaz burada olmak için hazırım :) Gösteri güzel ama sonrası bana daha cazip geldi :)) sevgilerimle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugum iyi ol mutlu ol:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

ILhan ilk firsatinizda gidip izleyin derim gercekten muhtesemler..burada cok kisa idi ama belki oradaki showlar daha uzundur.
Sos un tadi degisik biraz hint yemekleri tadinda oldu..Sirke asil original tarifti ama bak simdi aklima sarap i soktun:) birdahakine sirke yerine sarap la deneyecegim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mert yemek yapma aliskanligin varmi bilmem ama seviyorsan baharatlari ve tatlarini, bu sos u mutlaka dene derim..guzel hafta sonu olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesecim yaz aylari sonrasinda kisa giris yapmak biraz zaman aliyor:)) tekrar dondugune sevindim, keyifli hafta sonu olsun:)

çeşnici Handan dedi ki...

Tavuk çok güzel olmuş ellerine sağlık.

deeptone dedi ki...

her şey keyifliymiş.

o tavuğu da yapcam.
nerdeyse hergün tavuk yiyom zatensi.
:)

reyhane dedi ki...

Ne şanslısınız bu tür ortamlara katılma fırsatınız oluyor..

yesimdusova dedi ki...

zencefil farklı geldi.. ama tavuga biraz tatlı tat gidiyor.. denemek isterim..ellerinize sağlık..

yildiz dedi ki...

Anadolu Atesini ben de izlemeyi cok isterim....
Sonrasinda gecirmis oldugunuz gecenin keyfine ise diyecek yokmus,resimlerden anladik...
Güzel bir haftaya baslamani diliyorum sevgili DostBahcem...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Casinici Handan tesekkur ederim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeptone, evet keyifli idi:)soslu tavugu yap ama arada balikta ye:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane, mumkun oldukca firsatlari kacirmiyoruz..keyifli oluyor..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

yesimdusova, evet biraz tatli idi ama gayet guzeldi lezzetli idi..zencefil bu aralar cok kullanmaya basladim (dozunu kacirmadan tabiki:)) tesekkurler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim, gercejten guzel bir gosteri idi, buraya gelen bu tur showlaeri kacirmamaya calisiyorum..bir gun duilerimsende izleyebilirsin.
Dostlarla olan geceler hep guzel geciyor:)
Sanada cook guzel bir hafta diliyorum..sevgiler