19 Kasım 2013 Salı

2013 GOURMET FOOD and WINE EXPO

Hafta sonlari oldukça yoğun geçince Christmas biraz daha çabuk geliyor gibi:) Heyecanla Santa yı bekliyorum:))

Cumartesi günü öglen saatlarinin başında Şule ile Toronto Convention Center da buluşup Gourmet food and Wine expo 2013 ü ziyaret edelim dedik..Geçen sene ilk kez katıldığımız bu etkinlikte bu sefer tecrübeli olaraktan nerdeyse tüm standları gezdik, kiminde tadımlar yaptık, kiminden sadece bilgi aldık..güzel yemekleri inceledik, zamanı geldikçe yedik..


Geçen seneye göre bu yıl yemek standları çok daha fazla idi ve olduka fazla miktarda bedava tadımlar yaptırılıyordu..ve birkaç sarımsak, çikolata rendeleme tabağı satan yerler, el boyaması çay fincanları, çeşitli çay ve organik kahve satan standlar bu seneye fark katmışlardı. 


Bizim gidişimiz öglen saati olduğundan ilk birkaç saat  rahatça gezebildiysekte akşam üzerine doğru yoğunluk artınca saat 8 civarı gitme vakti diye biz yavaştan kapanışı en altta yazdığım gibi olağan olarak yaptık. Oldukça güzel bir ortamda, Türk şaraplarının standınıda birgün görmek dileği ile önce Ontario bölgesinden birkaç tadım, sonrasında, Ukrayna, Slovakya gibi hiç tatmadığımız ülkelerden birkaç yudum, Avusturya dağlarından gelenlerle nefeslenme sonrası, Fransa standında (oldukça küçük bir stand idi ama) oldukça uzun zaman geçirip hem muhabbeti seven yetkililerle hemde nerdeyse bir tadım için ödediğimiz bilet ile 7 çeşidin tadına baktırmaları ile birde kafa tipler olduğundan keyifli bir tadım sonrasında, kendimizi Italya kıyılarına bıraktık, Toscana oradan İspanya derken benim gözüme aralık sonunda burada satışa çıkacak olan oldukça güzel kızlar tarafından sunulan, siyahında en sevdiğim renk olması ve design ını sevdiğim için araya birde bira sıkıştırdım:) oldukça yumuşak içimli idi.

Buick arabalarinin yemek tadim masasi,
 ve Sule(izin aldim kendisinden)
Bir ara yemek molası verdiğimizde benim seçim, Meksikadan pilavlı tavuk, Şuleninki ise pilav ve deniz ürünleri oldu..tabiki herzamanki yakışıklı gitaristimiz bizi yine karşıladı, güzel sesi ve şarkıları ile gün boyu etkinliğe renk kattı.


Bu sene yemek tadımları çok dedim ya , mantardan, Oyster a, krakerden reçele, doğal meyve içeceklerinden, çikolataya, kahveden dondurmaya herşeyden azcıkta olsa tattık..onca içeceğin arasında serpiştirilmiş yiyecekler olması şart..ki hem mide açısından hemde birşeyler atıştırmanın alkolü azaltması açısndan..Tabiki tüm tadımlar bir parmak en fazla iki parmağı yani 2 oz. u geçmeyecek şekilde verildiğinden ve yudum sonrası kalanı dökmek serbest olduğundan fazla etkisi olmuyor..ama sert içkiler reyonunda Tekila, Whisky, Konyak gibi içkiler nerdeyse miniğinde miniği kap larda verildiğinden ve çoğunluklada meyve suları eşliğinde yada kokteyl şeklinde satıldığından etraftaki binlerce insandan çakır keyif olan birkaç kişi haricinde ki onlarda kalabalık genç gruplar idi kimseyi görmedik..her insanın bazen bir diğerine dostça laf attığı, elindeki içkinin genel fikrini, yumuşak içimlimi, dolu vücutmu, şeker oranı nedir, tanenleri nasıldır, uzun bitişmidir diye bulunduğun standda sana soran, yanlışlıkla çarptığında dönüp defalarca özür dilenildiği, fikir alışverişi için birdaha hiç görmeyeceğin biri ile kısa dostlukların kurulduğu, oldukça eğlenceli ama bir okadarda ziyaretçilerin ve yetkililerin sorumlu davrandıkları keyifli fuar ın kapanışını en son Şili şaraplarının tanıtım ve tadım dersinle yaptık. 
3 beyaz ,3 kırmızıyı expert ile birlikte tadıp, bilgiler aldıktan sonra: olmazsa olmaz yuvarlak ve incecik kesilerek sopa ya geçirilmiş olarak satılan patates kızartması ve arkasından elmalı strudel ve kek yiyerekten, keyifli gün ve gecenin  biraz kritiğini de yaparaktan Şule arabasına bende otobüse doğru “seneye yine buradayız “diyerekten birbirimize bye bye dedik...

38 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Yeni Yıl ruhu canlanmaya başladı Dostbahçem ne kadar az kaldı dimi?
Etkinlikteki tadımlıklar çok nefis görünüyorlar ama ben en çok tabaklara ve el boyaması fincanlara takıldım :) böyle renkli seramikleri çok seviyorum.
İnsan böyle içki tadınca herkesin çakırkeyif olduğunu düşünür ama ben daha dikkatli olunduğunu düşünüyorum. Ya birde insanların birbirine saygıyla davranmasını çok takdir ediyorum, ne güzel.
Valla ben bu güzel fotoğraflar için teşekkür ediyorum canım benim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Aslim..hemde nasil canlandi..suanda radio da christmas sarkilari eglenceli eglenceli caliyor gerci bizimkiler henuz cok erken kapat diyorlar ama olmazzz:) Bu sene fuar cok daha renkli idi bizde daha cok sevdik gecenseneden..tabaklardan aldik kendimize..bardaklar ise cok guzeldi ama almadik..bir gorsen oyle enteresan seylerde oluyorki bazen..Aslinda senin buradaki cay evlerini ziyaret etmen lazim insan herseyden almak istiyor oralarda:)) Tadimlar cok cok guzeldi zevkli eglenceli ve saygili..belki bir gun gelirsin sende katilirsin:)) sevgiler canimcim okudugun icin ben tesekkur ediyorum:)

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, oralara kadar gidiyorsunuzda Şule ile, bana neden haber vermiyorsunuz ? :))
Benim Santadan isteyeceklerim vardı. Hem de bu yıl o kadar uslu durdum ki, eminim ne istesem bacadan atardı:)

Canım arkadaşım, şaka bir yana çok güzel bir yazı olmuş. Şarap tadımlarını burada bir gör sen, kadehler yarısına kadar doluyor ve herkes sonuna kadar da içiyor :)
Sana ve Şule'ye sevgilerimi gönderiyorum canım...

balböcükleri dedi ki...

Oh oh keyifler yerinde maşallah.bende ağacı çıkarıp süslicem valla üşeniyorum

Unknown dedi ki...

2014 Food & Wine expo' da yanınızda olurmuşum:))) Zaten sizin gibi, bu konuda bilgisi olan birileri olmazsa asla girmeye cesaret edemem:) Adamlar da beni ciddiye almaz zaten. :) Sen kulağıma söylersin ben de onlara söylerim. Şaka bir yana, güzel fuar mış. Türk Standı yok tabii ki:( Adamlar, Bozcaadada yıllardır yapılan şarap tadımlarını yasakladılar nerede kalmış yurt dışı fuarlarına destek vermek... Ancak;Türkiye deki büyük imalatçıların bu konuda çok aciz kaldıklarını düşünüyorum. İç piyasa ile yetinmek işlerine geliyor herhalde... İşin kolayına kaçıyorlar diyelim. Umarım bundan sonra daha iyi tanıtımlar yapılsın türk şarapları ile ilgili. Emel Noel hazırlkları ile ilgili çok resim ve yazı bekliyorum çünkü bayılıyorum yurt dışındaki bu hazırlıklara:) Sevgiler arkadaşım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Balbocukleri..aralik ayi baslangicinda cikarip suslersin daha erken:)) bende cikarmadim henuz:))

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Yaşasın yeni yıl coşkusu :))) yaşasın içmek, eğlenmek ve yaşamak...
Nasıl ama yılbaşı ruhunu taşımaya başlamışım dimi Emelim, uuuvvv hastasıyımm. :))
Etkinlik çok canlı ve dolu dolu geçmiş anlaşılan canım, eminim tadını çıkarmışsındır, enerji veriyor insana böyle organizasyonlar.
Teşekkürler paylaşımlar için canım, kocaman öper, sarılırım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum oyle birsey yaparsan ne kadar sevindirirsin biliyorsun hem epeyde keyif alirsin ortamdan biliyorum. Sen kendi tadini kendin buklursun orada merak etme..biz sadece seni nereye gidecegine yonlendiririz okadar:))Turkiyedeki son yasaklamalardan hicbir ureticinin bir girisimde bulunmamasina acikcasi sasirdim.Belkide cikildida ben duymadim bilmiyorum..uzucu bir durum ve kimseden de ses cikmiyor ne bir yazi ne baska birsey tabiki yasaklandi ama teknik olarak yazi yazilmasina engel degil bildigim kadari ile sadece isim verilmesini istemiyorlar. Noel ile ilgili dukkanlar evlerin cogu oylesine suslendiki gorsen birde satilan hediyelikler agac susleri cikolata kutulari bile farkli herkeste farkli bir telas sevinc oluyor yardimin en cok yapildigi zamanlar bu zamanlar. Renkli paket kagitlari bile hosuma gidiyor bu zamanlarda basladim bile aldigim birkac hediyeyi sarmaya:))) Firsat buldukca resimlerim dukkanlari,evleri gece cikarsam..sevgiler bol paskalya corekleri yemeler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfimm canim bak Nilgun gelmeye niyetli seneye birlikte karar verin gelin..ne cok seviniriz Sule ile.Seni Santa nin yaninda sabah birakip aksam aliriz istedigin kadar dilekte bulunursun:))Sarap etkinlikleri guzel oluyor burada kalabalikta, biz ancak buna katilabiliyoruz. Ama suanda her icki dukkanindaki-hukumete baglilar-tadimlar yapiliyor yani istersen tabiki, haftaya gore farklilik gosteriyor deneyip aliyorsun bazi ickileri..Tadimlarda genelde hersey icirilip bitirilmiyor mesela biz o gun her 3 tadimdan bir kadehi yudum alip biraktik..nerdeyse 30+cesit tattik ama:)) birgun bu zamanlarda burada olabilmeni diliyorum. Magazalar dukkanlar guzel oluyor vede cok kalabalik ama son yillarda Tr.nin bazi sehirlerindede suslemeler cok guzel oluyor diye duydum??Cumartesi Sule ile birlikteyiz yine..Sevgiler dedim vede iyi geceler:))

Elifin Terazisi dedi ki...

Bizim adımıza da yaşa bu güzellikleri lütfen. Malesef artık bizim buralarda yılbaşı kutlamalarının tadı yok gibi. Her şeyi dine bağlıyorlar, oysa seviyorum ben bu güzellikleri.

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Bu fuar tam bizlikmiş,,,özellikle eşim bayılırdı:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum sevincin buralara kadar geldi:)) bende aynen oyleyim seviyorum Christmas i:))etkinlik superdi cok hos vakit geciriyor saatler nasil geciyor anlamiyoruz inan..tabiki enerjimiz cikista bomba oluyor uzun sure gidiyor:))) simdide noel enerjisi basladi:)sarildim optum sevgilerimi ve enerjimi gonderdim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim neden hersey dine baglanir snlamiyorum. Insanlar yeni bir yila gurmenin sevincini yasiyorlar oysaki...hem yurt disinda kutlanan Santa nin geldigi gece sonrasi aralik 25 tir..hani diyorlar ya yeni yil kutlamak gavur icadi diye yok oyle sey halbuki..masumca yeni yila nese ile umutla girmek..ben senin icinde guzelce yasarim ama sende yasa:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim keyifli guzel bir fuardi ama biz esleri goturmuyoruz:)))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
bayılırım yeni yılın ışıltılarına. Beni inanılmaz cezbeder. Bu sene ülkemde yaşanan olaylardan sonra inan yeni yıla ne kadar az kaldığını bile fark edememişim.
Çok güzel bir gün olmuş. Huzurlu ve neşeli. Türk standı olma ihtimali de gittikçe azalıyor galiba.
Böyle keyifli günler dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...


Ya daha yeni bir yıla girmemişmiydik? Ne çabuk aralıka geldik nerdeyse! Zaman ne hızlı akıyor:(

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri tesekkur ederim:) Evet keyifli ve guzel bir gun idi ve evet Turk saraplari ile ilgili umudum nerdeyse hic yok:( Ahh yeni yil isiklari hareketlilik canlilik seviyorum yilin bu zamanini bazen coook soguk olsada:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny anlamadan gecen bir koca yil daha geride kalip yenisine adim atacagiz nerdeyse..saglikla mutlulukla olsunda her yeni yil kabulumuz:))

Depresif Ayu dedi ki...

Şarap değil de oradaki bütün abur cuburların tadına bakmak isterdim Emelcim. Tam benlik bir organizasyonmuş doğrusu :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim gercektende senlikte olmus bu yilki:) epeyce cok idi yiyecekler sarap icmesende baileys lari es gecmezdin eminim:)

deeptone dedi ki...

oh oh maşallah maşallah.
tadımlıklar iyimiş.
:)

VuslaT dedi ki...

Seni kıskanç seniiii adamın yüzünü DBL ile kapatmışsın biz görüp kapmayalım diye demiiii????.. Ah benim yakışıklı gitaristttiiiimm senden mahrum etti Emel beni.. Kendimi mamalara Emeli şaraplara boğacım kederden şimdiii:))

Emelcim canım Şuleciğim ile ne hoş bir vakit geçirmişsiniz, bidaha ki seneye benide götür emi:) Çok öptüm seni..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep evet hersey cok iyiydi:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcimmmm sendende birsey kavmaz nerden bildin:)))bak iyiki kapamisim yoksa goz koymustun elden gidecekti:)) seneye mahrum kalacaktik..sen gel gelde yemekleri sen ye gitaristi sen dinle yeterki..guzel ve keyifli bir gundu herzamanki gibi..beni gulduren yorumunla gunu yine keyifli yaptin:))) mutlu guzel bir hafta sonu oldun simdiden yarin mesgulum asure yapacagim:))kucakladim:))

vişnap dedi ki...

He yaaa eşler gelmesin tabii ki ohh en güzeli öylesi kız kıza sakin sakin gezmelerin tadına varılır Emel'immm Ne güzel gezmişsiniz içim hoop etti acaba Zeynepimi tatlımı da alıp gelsek mi netsek bilemedim.Canımmm çok öpüyorummmmm.Arkadaşına da çok selamlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapp:)))sarap biz bayanlarin isi oldugundan beyleri davet etmiyoruz bile..kafamiza gore takilinca daha keyifli oluyor:))al Zeynep ide gel..nede guzel olur hemde..kimbilir belki bir gun:))bende optum guzel haftasonu olsunn

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel kareler :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler Busracim:)

yesimdusova dedi ki...

yeni yıl heyecanı güzel bence.. özellikle yılbaşı ağaçları, ışıl ışıl rengarenk oluor heryer.. Özellikle Avrupa da falan heryer daha bir kalabalıki panayır havasında.. çok keyifli.. Sizin için lezzetli bir gün olmuş.. güzel tadımlar.. iyi gezmeler..

yildiz dedi ki...

Burda da basladi hazirliklar...
Her yer süslenmeye ve isiklandiriliyor artik..Degisik lezzetleri görebilmeyi ben de umut ediyorum.Fransizlar gercekten de kafa adamlardir:)))
Paylasimlarin bir harika,iyi pazarlar diliyorum sevgili DostBahcem

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova, evet ya seviyorum yeni yil telasini renkleri cumbusu..insana nese veriyor,gunluk hayat biraz hareketleniyor..hareketlenmeye tadinmlarda katilinca daha bir keyifli oluyor:)tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim..heryerlerde tealslar basladi yavastan kosturmalar..zevkli guzel seyler yada ben seviyorum isiltiyi cumbusu..gezmeler hep keyifli oluyor farkli kisilerle tanismakta artisi oluyor..Guzel ve keyifli hafta diliyorum sevgiler..

ihlamurcum dedi ki...

Christmas zamanına bende bayılıyorum.Özellikle yurt dışında tıpkı bir şölen. Nefis bir gurme yazısı olmuş,Allah içinize sindirsin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum tesekkurler..yavastan havasina girdik..eglence oluyor bizlerede:))

ilhan dedi ki...

Ne kadar güzel bir etkinlik. Ama bir şey soracağım tadımlık yemek ve içecekleri veriyorlar da hani 1 porsiyon bir yemekten istesen veya 1 şişe şarap istesen veriliyor mu tabii ücretiyle diyorum. Galiba çok daha basit şekliyle benzer bir etkinlik İstanbul'da da oluyor ama yanılıyor olabilirim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan keyifli oluyor bu etkinlik. Yemek istersen alabiliyorsun tabiki. Her yemegin 3 ile 8 arasinda kupon fiati var. Ickilerin tadimliklari bedava degil her biri 1 ile 7 kupon arasi.1 kupon $1 karsiligi. Sise kesinlikle satin alamazsin. Yasak! zaten etkinlikte para gecmiyor giriste 20 adet bilet basili kagitlardan istedigin kadar satin alip kullaniyorsun yemek ve ickide..genelde iki adet 20 li kupon yeterli oluyor. Icki ismini not alip sonradan disarda dukkandan alabilirsin ancak:))

Hayatın Tatları dedi ki...

Senin yılbaşı dönemi paylaştığın postların ayrı bir keyfi var yaaa. Rengarenk ve capcanlı :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin tatlari tarif olmayinca resim vs.olsun deyip paylasiyorum iyi etmisim ama dimi:)) sevgiler