9 Eylül 2013 Pazartesi

YEŞİL; VİTAMIN DEPOSU İÇECEK

Geçen gün buradaki kütüphaneye gittiğimde sağlıklı beslenme-sebze ve meyvelerin yaşamımızdaki önemi ile ilgili bir kitap gördüm, sayfalarına bakarken ilgimi çekti, kitabı 3 haftalığına aldım. Hepimiz sağlıklı beslenme taraftarı olup yediğimize içtiğimize mümkün olduğu kadar dikkat ediyoruz sanırım. Alınan sebzelerin organik olmasına, fazla katkı maddesi olan yiyecekleri mutfağa sokmamaya ve mümkün oldukça sebze, yeşillik, meyve yemeye çalışırız..ben sebzeleri genelde çiğ yenmesi taraftarıyım, mümkün oldukça pişirmeden, yanında dip ile yerim ve mümkün olduğu kadar katkı maddeli, paket yiyeceklerden uzak dururum..ve kırmızı et ve tavuk etini hiç olmasa aramam, balık herzaman tercihimdir. Sözü uzatmayım, kitap çiğ yenen sebzelerin, meyvelerin, mide, cilt, saç sağlığımız ve enerji level ımız için ne kadar önemli olduğunu anlatıp, hepimizin bildiği gibi hayvansal protein den mümkün olduğu kadar uzak kalınmasını- hani nerdeyse vegetaryan yapma çabasında bir kitap- bir kaçta sebzeli yiyecek ve içecek tarifi vermiş...yaz aylarında yenen, atıştırılan fazla yiyeceklerin biraz durdurulma zamanı geldiysede ben o konuda kendimi hiç diet işine sokamam ve fazlası olmadığı sürece ne yiyeceğimden nede şarabımdan vazgeçmem..bu arada özellikle her gün yemek ile alınan 1 kadeh kırmızı şarap detox işlemi yaparmış sevenlere-sevmeyenlere duyurulur:) Yok aslında detox la ilgisi yok ama kan hücrelerini yükseltiyormuş-siz yinede haftada 1-2 kadeh le kalın derim. Pardon konumuz şarap değil, içecekti:)


Sağlıklı tarafından, sebze ve meyve karışımından yapılmış: smootie gibi, oldukça koyu, nerdeyse kaşıkla yiyebileceğiniz tarzda ama bir okadarda vitamin, mineral, fiber içeren ve bundan sonra 15 gün ve+ her sabah 1 büyük bardak içmeye karar verdiğim-şimdilik-ve 15 gün sonunda her hangi bir şekilde farklılık oluşup mutasyona uğrarmıyım bilmiyorum, mutlaka sizlerle paylaşırım..tabiki bu işin şakası ama son derece faydalı bir içecek olduğundan şüphem yok ve bu sadece verilen tariflerden biri olup benimde ilk denediğim..dolayısı ile belki sizde yapıp içmek istersiniz diye tarifi paylaşıyorum..


Malzemeler:
1 bardak içme suyu
100 gr.yıkanmış çiğ ıspanak
5-6 ad koyu renkli marul yaprağı(Roma marulu)
1/2 muz
1 elma
1 armut
10 sap kadar maydanoz(1/4 demet)
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
İçme suyunu, ıspanak ve marul yapraklarını küçük koparıp blendıra koyalım ve yavaş hızda püre haline gelmesini sağlayalım, ve kabukları ile birlikte küçük doğranmış elma ve armutu, ve kabuğu soyulmuş muz un yarısını, maydanozları ve limon suyunu da blendırdaki mlz.ye ilave edip, hızlı devirde hepsi ni püre  haline gelene kadar ezelim, ve her sabah 1 büyük su bardağı içelim...
Not: Günde iki büyük su bardağ,ı enerji ve vitamin deposu yeşil smooti den içebilirsiniz-verdiğim ölçü ile 4 büyük boy su bardağı içecek çıkıyor..ağzı kapalı olarak 2 gün buzdolabında durabilir-çok koyu gelirse içmeden önce biraz su ilave edebilirsiniz bardağınıza

67 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ya ben biraz huysuzum galiba,sebze suyu içemiyorum..Ama bol bol çiğ olarak tüketmeye çalışıyorum..Evdekilerede yedirmeye çalışıyorum..Her şey sağlık.]]Şarap konusunda haklısın,arada bir bir kadeh şaraptan bende vaz geçmem.Hemde dediğin gibi sağlıklı..sevgilerimle..

durutarifler dedi ki...

Eminim mineral vitamin deposudur.
Ancak nasıl içilir :))
Tadı nasıldır ?
Sevgiler

ufuk-aysaatleri dedi ki...

Harika bir tarif. Denemek isterim. En azından hafta sonları evdeyken içebilirim. Her gün bir bardak şarabın yararını ben de görüyorum. Sinirlere de iyi geliyor ve saçlarımın dökülmesini durdurdu. Teşekkürler...

Depresif Ayu dedi ki...

Sırf meyvelerle ve süt koyarak yapılabilir mi acaba :)))))))

ilhan dedi ki...

Özellikle maydanoz ve limon suyu sabah aç karnına böbrekler için ve diyette çok önemli. Aslında galiba bunu içince günlük ihtiyacını almış oluyor vücut. Hem sebze, hem meyve süper. Güzel paylaşımdı saol.

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Canımm ne güzel anlatmışsın , çok faydalı olduğu buradan da belli..Ama ben butür şeyleri hiç içemem :( Miğdem asla kabul etmez bu tarz içecekleri...Seven ve içebilen için çok faydalı olacakır..
15 gün sonrasını bende merak ettim :))
Sevgilerimi gönderiyorum sana :)

ihlamurcum dedi ki...

Sağlık iksiri, vitamin deposu bir içecek yani benlik.Elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

İşte benim arkadaşım:)) Detoks programına soktu hepimizi:)) Valla ellerine sağlık diyeceğim, benzer bir tarifi, daha doğrusu nane ve ekşi elma ilavelisini, tv de vermişlerdi ve denemiştim. Tadının harika olduğunu biliyorum. Bilen biri olarak da okuyanlara mutlaka denemelisiniz diyorum.:)) İyi aklıma getirdin ekşi elma başlıyor.:)) Sevgiler kocaman.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Ne hoş ;kırmızı penbe içecekler arasında yeşil içecek, harika.Çok sağlıklı, anladığım kadarıyla, hemen deneyeceğim.Afiyet olsun Dostbahçem.Selam ve sevgiler.

Sulemmutfak dedi ki...

Vallam smootie yi biraz dusuneyim ama detox sebepli sarap tamam :-)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

NUrsencim onemli olan bol miktarda yesil sebze almak gunluk yasantimizda belki bunu yaparsan icmeyebilirsin ..ama sarabi sakin ihmal etme:)) o bizim detox umuz:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilaycim bardaga koyup iciyorsun, ertesi gune biraz daha koyu oldu ama yinede su katmadim..Koyu pure gibi. tadida guzel(bence) cok az tatliligi var meyvelerden gelen ama belli belirsiz..rahatsiz etmiyor ictiginde tadi, istersen bu mlz.nin dortte biri ile sadece 1 kerelik dene bak bakalim sevecekmisin? sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ufuk, hafta sonu icin az mlz.ile bir icimlik deneyebilirsin..Sarapp..ahh hep sinirlerimizi yatistiriyor degilmi?:))bu konuda arada paylasim yaparsaniz benimle sevinirim ozellikle Turk saraplari hakkinda?? Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif konumuz yesillik yenmesi dimi:)) olmazz hele sut kesinlikle yok..sen dene bunu azini yap 1 kerelik ve ic derim..abla sozu dinle:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan evet bence bunu 1 bardak ictinmi tum minerallar vitaminler alinmis oluyor diye dusunuyorum..iki icersek tavan yapariz:) tadi guzel sen diettesin sanirim hala?? Bence bunuda kat dietine:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aysegulcum , evet jerkes icemeyebilir..bende merak ediyorum 15 gun sonrasini:) birsey olacagindan degil ama gunluk vitaminlerimi 1 kerede almis olacagim zahmete girmeden:)) kilo verdirmek icin degil ama yazdigim gibi sac, cilt, enerji acisindan vucuda cok sey katiyor..bir bakarsin maratonlara katiliyorum bu enerji ile:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum ozaman ne yapiyoruz ?? Bunu deniyoruz:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilgun elimdeki kitap cok guzel, paylasimlari cok yararli yazdiklari cok faydali..detox yapacaksam hepbirlikte yapalim dedim:)) en azindan vitamin deposu oldugundan yararli onu biliyorum gerisini gorecez:)) mesgulsun?? sarildim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzu evet ya onca kirmizi penbe arasinda birde yesil olsun dedim..yakinda baska renkleride katacagim:))Yarari oldugundan eminim mutlaka dene derim..seversen devamli yaparsin sevmezsen..diger tarifleri beklersin:)) sevgiler sanada:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sule sen gel ben sana ikisinin karisimini yaparim merak etme:)

Unknown dedi ki...

bende et hiç aramam ..sebze ve meyvelerle çok mutluyum :))
bu harika bir içeçek olmuş ellerinize sağlık..bende deniycem ..
sevgilerimle..

*mehtap dedi ki...

emelcim sana afiyet olsun canım benim.Faydalı ama ben almiyiim..
Şarap konusunda ,Ömer'le bir ara yapmaya kalktık her gün bir bardak şarap olayını iki gün sonra midesi tuttu , şarap mı dokundu acaba?? oldu.Ara verdik, hala aradayız:)) Aslan sütüyle idare ediyoruz ama tabii ki her akşam değil keyfimiz isteyince..sevgiler...

Başak dedi ki...

Arkadaşım bahar detoksu diye yapmıştı. onunkilerin hepsi sebzeli pancar falanda vardı hatta kaynatılıyordu. Bu farklı içebilirmiyim bilmiyorum.

Meyveler içine girince nasıl bir tat olur Dostbahçem..Sevgilerimle

Hanife Mert dedi ki...

Harikasın Emelciğim. Bu faydalı bilgileri bizimle de paylaştığın için çok teşekkürler. tarifin denenebilir. Gerçekten vitamin deposu... Et tavuk ve balığı çok seviyorum..:(( Çok sık olmasa da arada ihmal etmiyorum.
Canım öpüyorum sevgilerimi gönderiyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevil hosgeldin tekrardan:)) dene derim ozellikle sabah ac karina icersen faydasini cok gorursun:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim, senin yerine ben bunuda icerim:) sarap uzum cesidine gore kukurt olayi nedeni ile dokunmus olabilir birde asit fazlasi varsa..siz arslan sutune takiliyorsunuz arada o daha guzel biz fazla bulamayinca birde muhabbet olayi olmayinca gitmiyor iyi:( yarasin diyorum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim icilecek gibi ama cok koyu oluyor su ile inceltebilirsin, birde cok az miktarla 1 kerelik deneyebilirsin tadi guzel..ben sevdim..tatli degil ama soyleyim:)) bir ara dene istersen..bu bitince yeni lerini deneyecegim..paylasirim yine sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecim sagol canim..guya saglikli beslenme ve detox plani yaptim ama az oncede baklavalari goturdum:)) biraz ondan biraz bundan idare ediyorum:)) sevgiler gonderdim..

Özgür Tatlar dedi ki...

Tam vitamin deposu olmuş .bunu iç başka birşey yemeye gerek yok zaten.ne kadar sagliksiz beslediğimiz hatırlattı bana yazın.

balböcükleri dedi ki...

Çok sağlıklı olmuş.keşke çocuklarada içirebilsek.

bücürükveben dedi ki...

marul, ıspanak, armut muz böööööö ay ne bu len içmem ben bunu:)))))))))))))))))
kusura bakmıyorsun di mi Emelcim illa ki
arkadaşlarıma dürüst dobra olacağım tersi arkadaşlarıma haksızlık gibi geliyor
kocaman öpüyorum sevgiler

deeptone dedi ki...

heeey sağol iyi geldi bu yazı. şarap sevmediğini biliyoruz artık :) şu ıspanaklı şeysiyi yapayım. sebze suyu içmek pek keyifli yaaa. içine kiwi de atınca oh oh. bizim burda dip alışkanlığı yok ki.
:)

yesimdusova dedi ki...

merhaba, sağlıklı beslenme konusunda oldukça hassas biriyim ve sebze suyunu bende bir dergide okudum. bunu denemek istiyorum..Kitabın ismide sorsam size? Merak ettim.. Dergide bunun gibi bir sebze suyunu kahvaltıda öğün olarak tüketebileceğimiz yazıyordu, çok ilgimi çekti.

vişnap dedi ki...

Ohhhh miss misss şifa deposu ellerine sağlık olsun EMELİMMMM.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar kis geliyor yavastan beslenmede duzene girer sanirim:) guzel bir icecek sevdim ben..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Balbocukleri keskee ama deneyebilirsin bardagi susleyip straw koyup icine size icecek yaptim de bakarsin severler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim cok hossun guldurdun..tabiki dusunceni yazacaksin ama tadi kotu degil ya:)) dene dene her vitaminde var icinde:)) bendende sevgiler kocaman...amaninn suan birde firtina geldi bahcedeydim ucacam sanki allahtan biraz agirim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deep sarabi hic sevmem haftadan haftaya ancak 1 sise:)) bence dip olayina basla yogurtlu sebzeli recelli her tur dip ini kendin yap sebzeleri batirip batirip ye derim:)) kivi de koyarsan dahada guzel olur :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova merhaba..kitap eski bir yayin. Kimberly Snyder tarafindan sebze ve meyveler ile ilgili yazilmis ve kendinize gorede uygulayabileceginiz tarifler var. Ismi The Beauty Detox Food..paylastigim icecekte kendi basina kahvalti ogunu olarak iciliyor..umarim bulabilirsiniz..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba canım,ben geldimm:)
Öncelikle yokluğumdaki ilgin için çok çokkk teşekkürler canım.
Şu an uzun süredir görmediğim bir dostumu kucaklar gibiyim:)

Hem de sanki bana hazırlanmışcasına çok sevdiğim sebze meyve karışımı nefis bir içecekle karşılanmak ne güzel:)
Ellerine sağlık.Bu tarif en kısa zamanda hazırlanıp afiyetle içilecektir:)
Sevgilerimle...
(mail attım bir ara bakarsın canım)

reyhane dedi ki...

Biri yapsa da içsem çok tembelim yahu!

gügüyle hersey dedi ki...

canim ne kadar da güzel tam bir vitamin deposu paylasim icin tesekkürler canim sevgiler♥

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalcim hosgeldin:)) senden ses almak ne guzel:))sen bu iceceklerin daha iyisini biliyorsundur ama yinede bunuda tavsiye ederim:))
Emailini aldim beni cok sevdindirdin..cevap ilettim:)
sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane gel gel bugun tazesini yaptim paylasiriz ikimiz:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim sagol canim..senin guzelliklerin yaninda bu da lazim arada detox gerekiyor onca yersek dimi:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gugucum cok tesekkurler canim..artik vitamin deposu ve detox niyetine iciyoruz ama galiba vitaminim cok olacak:)) sevgiler..

deeptone dedi ki...

evde dip ve kiwi temam.
:)

Unknown dedi ki...

tam bir vitamin deposu daha ne olsun :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deep cok soz dinleyen birisin:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegimmutfagi evet daha ne olsun dimi:))

Mert dedi ki...

Merhabalar... Yemek muhabbetleri devam ediyor tam gaz! :)
Ters Düz'e gelmişsiniz, bugün 00'da başlıyor -bilginize! Sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mert msg. alindi:))gelecegim en kisa zamanda:) sevgiler..

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Bu tam benlik deneyeceğimmmm kaydettim ipad e:)
Eline emeğine yüreğine sağlık canım
Sardım sarmaladım:)

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Ah Emelcim aklıma düşürdün bak akşam akşam:)Malzemelerim tam olsa geçeceğim mutfağa da eksikk uff yaa:((Ama benlik bir tarif..Sağlık deposu.. Mutlaka deneyeceğim..Ev halkına da ıspanakl ve maruldan bahsetmeyip meyva kokteyli demeyi planlıyorum çünkü öğrenirlerse denemezler kesin:)Kocaman öpüp sevgilerimi bıraktım canım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim Atesbocegini uyut sonra yap bunu..seversin..hic belli olmaz bakarsin minik adamda sever:)) kocaman sarildim ikinizede..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim tam mlz.gerekmez yesllik ne varsa kullanabilirsin..sadece yesil agirlikli olsun..cocuklarinkine biraz seker ilave et istersen ama once kendin dene...bir ogunde tum vitaminler midede:) mutlu hafta diliyorum..optum canim..

reyhane dedi ki...

Gelirim ama:)

mutfagabuyrun dedi ki...

bu tam vitamin deposu olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Hep ilgimi çekmiştir böyle içecekler özellikle sebze ile olanlar
Ancak sabahları işe giderken bunları hazırlamak zor geliyor:(
Kışın özellikle vitamine çok fazla ihtiyacımız olucağı için denicem mutlaka
Güzel bilgilendirmeler için teşekkürler
Sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane geelll:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkurler arada sagliklilarda lazim:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pumpilinin mutfagi..evet is oncesi yapmak biraz zor..vakit ayirmak lazim..hafta sonunda deneyebilirsiniz..haftada 2 gun icilsede yeterli:)) sevgiler..

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık vakti olan herkes yapabilir helede şimdi tüm ürünleri bulabilirsiniz sağlık açısındanda önemli bir içecek sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Asiye evet herkes yapabilir her evde olan seyler cok vakitte almiyor ustelik..vede cook saglikli:))

Heyyfi dedi ki...

Akış alkış alkış.....
Süper bir tarif paylaşmışsın canım. Yemek blogerlarından beklentim, arada birde olsa böyle sağlıklı tariflere ve bilgilere yer vermeleri.
Hemen not aldım ve yarın yapacağım...
Çok teşekkür ederim canım Emel'ciğim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyficim alkis seslerin buraya kadar geldi:) sen iste ben yayinlarim bu kolay seyleri:))dene tadida cok iyi bikmadan iciyorum bazen farkli seylerde katiyorum evde ne varsa o an:) sevgiler canimm

VuslaT dedi ki...

İşte tam benim gibi bir ineğe, ot obura göre içecek. Çok tuttum bu tarifi Emelcim..