12 Ağustos 2013 Pazartesi

NEWYORK....

Geçtiğimiz hafta başında birkaç günlüğüne Newyork a gittik..araba ile yaklaşık 8 saat kadar bizim eve, sabah çıktık,  saat 4 civarı otele gelmiştik..Broadway da yine aynı isimli bir otelde kaldık..Broadway ismi biraz acaba falan dedirttiysede, otele girince ki oradaki diğer otellerin yanında son derece küçük, dış görünüşü eski bir bina olmakla birlikte lobinin temizliği, resepsiyondaki bayanın ilgisi ve odanın mobilyalara göre biraz küçük ama son derece temiz olması, üstelik heryere yürüme mesafesinde olması nedeni ile seçimden oldukça memnun kaldık..özelllikle ben; otellerde ilk iş yatak, yorgan, yastık incelemesi yaptığımdan ne zaman "tamam" dersem herkes rahat bir nefes alır yoksa odayı değil oteli bile değiştirtirim..(yok yok okadar fena değilim, hiç olmadı kendi yastık kılıfımı ve çarşafımı taşırım) 

Ny a kadar yol soldaki resimdeki gibi sadece orman ve yesillik
Newyork tan daha önce Florida dönüşü geçiş yapmış, kalmamıştık, sessiz sakin küçük şehirde yaşayınca senelerdir: acaba gitsekmi, gitmesekmi diye düşünmüştüm bu seferde, sonuçta kalabalık, yüksek binalarla dolu trafik sorunu olan bir şehirdi ne işimiz var diye düşündüysemde gidince sevdim..
şehir olarak, binaların estetik güzelliği ve çoğunun tarihi bina oluşundan dolayı sevdim..




Evet çok kalabalık bir şehir ama eğlenceli bir şehir..hele gecesi heryer ışık içinde..


ama tabiki bizim bulunduğumuz yerler sadece ve sadece turistlere, iş adamlarına, iş sahiplerine hitap ettiğinden oldukça farklıysada, Harlem den geçtiğimizde sınıf farkını ve o kalabalık ve hareketliliğin bazı bölgelerde hiç olmadığını gördüm..bir kerelik te olsa görülmeye değer bir şehir ama ikinci üçüncü...hmmm bilmem..


Broadway, den 5 th Ave.-ne yazıkki birşey alamadım:( Central Park tan birzamanlarki ikiz binaların bulunduğu yere(insan o olayı hatırlayınca üzülüyor..dünyada hiç bir insan o şekilde ölmeyi haketmiyor) Rockefellar Centre dan, Wall street e heryere gidip dolaştık, tabi arada yeme içmede oldu..birde eve dönüş zamanı Manhattan da açılan Güllüoğlunuda ziyaret ettim..etmezsem baklava almazsam olmazdı..her nekadar baklavalar Türkiyeden dondurulmuş gelsede bana göre son derece taze ve tadı nefisti, tabiki çeşit çeşit poğçalardan vede simitlerdende topladım..ve bir baktım onca yürüyüşe rağmen iki kilo almışım..eh ne yapalım..gezmeler yeme içmesiz olmaz değilmi?? Newyork resimleri ile başbaşa bırakıp sizleri,  ben bahçedeki domates salatalıkları toplamaya gidiyorum:))

Yemek kalmayinca acaba boceklerimi yesem diye bakinan ben:)
Hamam boceklerinin buyuk anne ve babalarimi neydi ve hepsi canli..

36 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Görmek istediğim yerlerden biri. Hoş bir gezi olmuş. Fotoğraflar harika.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ne güzel gezmişsiniz ,keyfiniz bol olsun..Newyork çok güzel ama bir süre sonra insanı yoruyor.. Fakat yinede süper,muhteşem bir şehir..]]

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim 8 saat bayağı yorulmuşsunuzdur ama yol ne kadar güzelmiş yemyeşil:)sana katılıyorum gezmek,görmek için bir kerelik tamam ama yaşanılır bir yere benzemiyor, zaten büyük şehir sevmiyorum:)oralarda da lokantalarda hamam böcekleri var demek hani insan New York'ta olmaz demesin:))öğrenmiş olduk:)sevgiler canım

nesrin dedi ki...

Biraz cikip gezmekle iyi yapmissiniz. Biz de Berlin`de yasiyoruz. Büyük oglum hic sehir disina cikmadigimizdan sikayet ediyor hep.
Gecmis bayraminiz kutlu olsun.
Sevgiler
Nesrin

Başak dedi ki...

Her şey gönlünce geçmiş, ne güzel..

Amaa o böcekleri gerçekten yiyen var mı? içim fena oldu. Sevgilerimle canım:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Gez balim gez ne güzel degisiklik olmus sevgiler.

Unknown dedi ki...

BENİMDE GİTMEK İSTEDİĞİM BİR YER BURASI PAYLAŞIMLARINIZ ÇOK GÜZEL :))

Unknown dedi ki...

Harika bir planlama olmuş:) Böcekler hariç! Baklavaları da götürmüşsünüz:) Afiyet, şeker olsun. Simitleri yerken bizleri hatırla Emelcim, yanına da koyarsın bahçe domateslerini, biberlerini... bir de beyaz peynir...Muhteşem:)) Yediğin, içtiğin senin olsun cancağızım, gezdiklerinden, gördüklerinden biraz daha yayın lütfen:)) Sevgiler kocaman.

Unknown dedi ki...

Ne güzel gezmişsin Emel ablacım bende çok istiyorum oraları görmek:) çok güzel bir paylaşım olmuş ... sevgiler

keyiflisofram dedi ki...

Güzel bir gezi olmuş yediğin içtiğin senin gezdiğin gördüğün de bizim olsun bizde seninle görmüş kadar olduk,paylaşımın için teşekkürler:))

gügüyle hersey dedi ki...

Amerika mi dedin ah keske bende gidebilsem cok istiyorum göreyim orayi en azindan sen gitmisin resimkere bayildim ama o böcekler de ne öyle asli giremezdim icine sen yinede cesursun:))
sevgilerimle♥

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Begonvilli ev, tesekkur ederim, guzel bir gezi idi sizde bir gun gidebilirsiniz umarim....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim evet Newyork guzel dedigin gibi ve cok kalabalik olup alisik olmayinca 3 gun yetti de artti bile:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim 8 saatte aralarda durup kahve cay icince insan anlamiyor..yol cok guzeldi gercekten sadece orman ve yesillik sehir bile yok gozuken..Bocekler rest.ta degil, Ripley's believe it or not diye muzemsi bir yer ve cok ilginc seyler var icinde bu boceklerde onlardan biri idi..once sahte sandim yakin inceleyim dedim ama meger canlilarmis:))birde kesik kafalar vardi gercek kucultulmusler onlarda cok ilgincti belki onlarida paylasirdim..gercek insan kafalari Afrikada bir kabile den:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesrin Kismar..mumkun oldukca arada biryerlere kaciyoruz ama bazen deren(oglum) bizimle gelmek istemiyor..dolayisi ile eskisi kadar cok gezmiyoruz ama Newyork iyi oldu kisa bir kacamak..farkli yerleri gormek cok guzel..sizde yakinda bir gezi yaparsiniz belki size uzak olmayan yerlere..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim yok anacim onlar sadece geziniyorlar o kutu icinde..ama yiyen varmi konusunda hayir diyemiycem cunku var:)) Oradan cikista sekerlenmis, cikolatayla kaplanmis bocekler satiyorlardi bir an alsammiki dedim ama vazgectim sonra:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ayse Alkan..evet guzel bir gezi idi iyi oldu..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yagmur Dunyasi bir gun dileginiz gercek olsun diyorum gorulmeye deger bir sehir..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum, kisa ama iyi gecen bir gezi oldu son dakikada karar verilen..hosuma gitti Newyork..daire bile alsammiki dedim:)))
Bocekler ilgincti ilginc olan baska sey de kesik kafalarin ayni orijinal liginde kucultulmus olmalari idi kirpikler saclar duruyor ama kafa portakal kadar..enteresan bir yerdi Ripley's muzesi(muze diyorum) Simit ve pogcalari yedim inanki ama kiloda aldim kesin..baklavalarda dun bitti:)) afiyet oldu napim buldum kacirmayim dedim:)) sevgiler canimcim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim, onemli olan istemek bir gun umarim dilegin gercek olur..farkli sehirler ulkeler gormek gercekten cok guzel..ve Newyork gercekten guzel bir sehir..planlamasi duzgun..karisik hicbirsey yok binalarda carpiklik yok(gordugum kadari ile) sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk sagol canim..bazen hepbirlikte gezip gormus yemis icmis oluyoruz..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Guguyle hersey..dileginin birgun gercek olmasini diliyorum..yok yok bocekler cok korkunc degildi:)) sevgiler..

Depresif Ayu dedi ki...

Ne güzel gezmişsin vallaha. Görmek istediğim ve çok merak ettiğim yerlerden birisi. Senin adına sevindim Emelcim. Darısı başıma artık :))

Özgür Tatlar dedi ki...

Çok merak ediyorum ben de oraları.ama gitmek çok zor şimdi bizim için.çok kalabalık ve buyukmus sanırım guzelce gezmek için uzun süreye ihtiyaç var .ne iyi yapmışsınız.

neslice tarifler dedi ki...

Sen nereye gidersen git, nereyi anlatırsan anlat pek seviyorum orayı, gezmiş kadar oluyorum. Amerika'ya karşı pek ilgim olmasa da sayende severek okudum Emel Ablacım..

deeptone dedi ki...

heeey niyork sevilmez miii.
hele central park.
kılıflar, böcekler güldüm amaaa.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum darisi basina elinde firsat varken bence bir gel bu taraflara derim..hani bize cok yakin gelemezsin belki ama en azindan Newyork u gorebilirsin..yemekleride fena degil:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar..bir gun dilegin gercek olsun, farkli yerleri gormek guzel gercekten ama sana yakin daha guzel ulkelerde var bence Avrupa gezileri cok daha tercih edilir..ama Amerikada farkli tabiki..birgun yolunuzun buralar dusmesi dilegi ile..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Neslicim canim:)) bakma aslinda ben herzaman Avrupayi gezme taraftariyim ama malum bizler icin biraz uzak kaliyor bu taraflar daha yakin ve uygun olunca ilk firsatta kaciyoruz iste farkli yerlere..sen yine memleket havasini solu en iyisi aradada Avrupa:)) ha bu arada boregi yapar yapmaz haber ver gelicem:)) sevgiler canimcim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeptone anlasilan niyork sevenlerdeniz..bende sevdim aslinda caktirmasamda:))bocekler iyiydi ya birde kurukafalar vardi:)) sevgiyle..

AslıASLI dedi ki...

Amerika ilgi çekici bir ülke zaten, bende çok görmek istiyorum Dostbahçem. Hani bazen gitmek istediğimiz yerler, yemek istediğimiz tatlar olurya, sonra bir bakarız bir arkadaşımız paylaşmış. Gitmiş-yemiş kadar oluruz, senin anlatımında öyle.
Çok iyi yapmışsınız gerçekten arada kaçamak yapmak gerek :)
Yılan'dan Fare'den korkmam ama küçük böceklerden çok korkuyorum ben ya :) valla cesaretlisin canım ya.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim birgun zamanin olursa mutlaka bu taraflarada gel gez derim. Canada guzel ve sakin bir ulke..Amerika cok baska..en cok sevdigim California old.Los Angelasa bayildim.Las Vegas Burkac gunlugune hersene ziyaret edilebilecek bir yer..Grand Canyon kismi ehh bur kez yeter..Florida fena degil bazi yerler cok guzel.. NEWYORK cok guzel bur sehir ama ikinciye ozel olarak gitmem..1 kerelik bur sehir bana gore tabiki...niye yazdim bunlari olurda gidersen California dan basla diye:))zaman cok olsa maddi yonden musait olunsa her ulkeye gidebilsek..gezmek yeni yerler gormek cok guzel yok yok bocekler korkunc degildi:)) sevgilerimi gonderdim kocaman yine ruzgarli senin sevebilecegin serincene bir havada:))

VuslaT dedi ki...

Ahhh uçaktan deli gibi korksamda gezmek dünyayı dolaşmak yeni yerler görmek tam bana göre..İnşallah görürüm bir gün..Harika gezinin yürüyen iki ayaklıları sizsiz bu gezi daha çok ilgimi çekerdi..

Emelcikkkkim çook öptüm seni. Sefan olmuş oh.. İyi etmişsin.

Heyyfi dedi ki...

Canım, L.A e 3 kez gittim ama bir türlü NY kısmet olmamıştı. Görmeyi çok istiyorum orayı. Otel senden onayı almış, artık gidersek orada kalırız:)
Birkaç kiloyuda dert etme, yürüyüşle gider :) Santanın hanımı olacak değilsin ya :)))
Sen çok tatlısın Emel'im yahu :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim umarim birgun 9 saatlik ucak yolculuginu goze alip NY a gidersin..ama oncesinde cok daha ulkelerde var gidilebilecek yakinlarda:))) birkac gunlukte olsa sefa oldu..sarildim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim LA e bayildim orda yasayabilirimde ama NY ehhh ok benim icin ama cok guzel bir sehir..burgun orayada gidersiniz..otel cok var ve cok luks lerde var ama bu otel bizim butceye gore ve lokation olarak gayet iyi idi:)) off ya ne olcak bu yeme vede ozellikle atistirma sevdam + sarap..napim ya..arada kontrol ediyorum kendimi ama:))
Muckkkk