30 Temmuz 2013 Salı

ORDAN-BURDAN :)

Blogcanlar da bakıyorum güzel tarifler, geziler, hikayeler, tatil resimleri, giyimler, art, sanat, kitap, haber, güncel konu, genel konu, kişisel konu.. herşeyler ardı ardına yayınlanıyor..Bense bir tenbel bir tenbel..yok anam ne değişik birşey pişiriyorum nede yayınlayacak kadar özel bir tarif..yemek pişirmediğimden değil  hergün tabiki birşeyler yapılıyor ama genelde ızgara olunca ortaya çok farklı yiyecek çıkmıyor, tek değişik olan, et, balık, tavuk üçlemesi ve bolca sebze..

Somon baligi biber ve sarimsak soya sos lu

Gecenlerde yaptigim un kurabiyesi ve baharatli tuzlu kurabiyeler-Bloglardan

Bahceden sarimsak ve ilk buyuk domates

Bahçe son günlerde: salatalıklarda ve domateslerde epeyce verimli birde biberler..nerdeyse bazen peynir, domates, salata, biber dörtlemesi ile birde dışına ekmek le sandvic yapıpta ye modundayım..nasılsa “yaz“ sebzeler bahçeden, yap sandvic, yanında karpuz, istersen çorbası:) ye gitsin diyecem ama bol yağmur arada esinti derken temmuz sonunuda yaz havası olarak değil, sonbahar havası ile getirdik..Ağustostan umutluyum...Şimdi yazdıklarımdan çıkan sonuç..
1-havamızın çok sıcak olmadığı-biryerde iyi 
2-habire ızgara yapmaktan yeni tarifler yok 
3-bahçe sebzeleri çok verimli 
4-sandviç yapmak ve yemek kolay ve lezzetli 
5-karpuzda var araya sıkışan 
6-off yeter artık git başımızdan, başka şeylerle uğraş diyen sizden gelen sesler:)) 
Sehrin ortasindaki kucuk yapma gol:))

Merak etmeyin birkaç resim paylaşıp kaçıyorum hemen:)))

Bahcenin bir kosesinden- bu cicek sizlere:)


36 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Al benden de o kadar arkadaşım. Dediğin gibi her gün yemek pişiriyorum, çayın yanına da bir şeyler yapıyorum ama hadi bloga koyayım diyeceğim şeyler değil. Onun dışında bu yıl miskinlik var üzerimde, evden dışarı adım atmıyorum o nedenle yazacak pek şey olmuyor.

Sarımsak çok hoş görünüyor. Onların sotesini yapıp yemeli.

Sen yaz yaşamak istiyorsan hemen İzmire gel, kavurucu sıcaklar başladı :)

Begonvilli Ev dedi ki...

Dost Bahçesi harikaymış. Artık sık sık uğrarım. Begonvilli Ev'den sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

Tembel olduğunu asla düşünmüyorum Emel'ciğim ayrıca git yeter artık da demiyorum tersine keyifle okuyup,resimleri de zevkle seyrediyorum:)yazın çoğu ev hanımı senin gibi yapıyordur eminim, hele bahçesi varsa ızgara en kolayı, zaten beyler de et yemekleri severler hep öyle duyarım e daha ne olsun:))çiçekler için sağol canım, maşallah bahçen çok güzel, yapay göl de çok hoş...
sevgiler

Unknown dedi ki...

Çiçeklerini aldım güzel arkadaşım. Onlar sanki hatmi çiçeği... Çok severim, hem de her rengini. Eğer hatmi ise, topla-kurut ve kışın çayını yap. Öksürüğe ve solunum yolları için birebirdir. Ben, ne pide, ne pasta istiyorum:) Tam o bahçede, sarımsaklara, biberlere, domateslere yakın durmak istiyorum:))) Afiyet şeker olsun. Daha ala tarif mi olur; resimler vurdu be cancağızım:)))

mutfagabuyrun dedi ki...

balıkta kurabiyelerde nefis olmuş canım.ellerie sağlık.sevgiler.

Elifin Terazisi dedi ki...

Çalışkan bloglara on puan veriyorum. Çiçeğimi koklayıp , kaçıyorum:)

Başak dedi ki...

Kendine haksızlık yapıyorsun Emelcim.

Yok yok başımızdan gitme ama...:)

Heyyfi dedi ki...

Canım arkadaşım, sen ne yazsan biz sana koşa koşa geliriz. Senin yazılarını okurken bile enerjini hissediyorum desem ?
Gerçi karpuz çorbası falan demişsin, İlhan'a cevap hakkı vermişsin :)))
Bugün bende mutfağa girip birşeyler yapacağım :)
Etli dolma, bloglardan birkaç börek çeşidi yapıp dondurucuya atacağım. Malum bayramda görümceler gelecek. Rezil olmamam gerek :)))
Zaten siz yemek blog yazarları olmasa halim nasıl olurdu bilemiyorum, sizlerden çok şey öğreniyorum.
Bahçene de bayılıyorum bu arada. Tam taze demli çay içip, iki lafın belini kırmaklık :))
Belli mi olur birgün çalarım kapını :)))
Seviyorum seni Emel'immm...

anne eli gibi dedi ki...

burada da temmuz son bahar edasıyla geçti son birkaç günü saymazsak.arada tembellik yapmak gerek iyi gelir insana tadını çıkar bence :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum gercekten de hergun yemek yap ama tarif farkli degil nasil yayin yapacaksin dimi:)) ama senin pasta borek isinde acaip yanliz birde gece yemelerin..tsskk yeme gec vakit yeme ablanin yaninda bir abla daha sana:))
Senin sarimsak soteyi yapmam lazim hazir bahcedende toplamisken taze taze..ama yiyebilirmiyim bilmiyorum cok sarmsak fazla gelmezmi..ama deneyecegim mutlaka..Izmir aksam esintisinde soyle bir cay keyfi yaparsin benim icin ..havamiz yine kapalida esinti varsada sicak degil:(

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Begonvilli ev..tesekkur ederim ayrica hosgeldiniz:) bende sizi ziyaret edecgim cayi pastayi hazirlayin:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim ne bileyim fazla ugrasmak istemiyorum, hergun ne yemek yap dusuncesi olmasa en guzeli ama olmadan da olmuyor..en iyi en kolayi izgara olunca havada musait olunca habire izgaradayim:)) Kis zamani yapamiyoruz hem disarisi soguk hem insan useniyor ozaman, bari yaz(gormesekte) i degerlendirelim diyorum:)) Bir gun belki bahce de birlikte oturabilmek dilegi ile diyorum Bucuruk u ve seni optum canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum, cicek Hibiskus nasil guzel aciyorlar bir gorsen her renk var ustunde (yani birkac renk) eger senin deigin hatmi cicegi ise bu ozaman toplayim ciceklerini..kurutayim..bu ara ev baharatci dukkani gibi bahcedeki tum nane, kekik, limon cicegi, feslegen ne varsa toplayip kurutuyorum evde birde simdi sarimsak cikti:)) Bir gun gelecek eminim ve birlikte sohbet edip izgaralari birlikte yapacagiz burada..guzel bir gun aksami diliyorum sariliyorum kocaman:))az sonra kahvemi icecegim bahcede hadi uc hemen:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkur ediyorum sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifin terazisi..10 puan banada verdin dimi aldim ve sevgilerimi gonderdim :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim sagol canim ya, yok ben istesemde gidemem sizlerden ayri kalamam..ne garip sanal yoldan ne guzel dostluklar arkadasliklar olustu..seviyorum bloglari blog arkadaslarimi(bu aralar biraz uzak kalip ziyaretleri ihmal etsemde) sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim canim benim sende kendine haksizlik etme, etli dolma borekler oh masallah birde hazirlayip dondurucuya koyacaksin..bakma sende cok hamaratsinda bizlere caktirmiyorsun:)) hepimizin birbirimizden ogrendigi cok sey var..(evet ya karpuzdan bahsetmemeliydim ama oldu artik:))Bayramda sizdesiniz demekki gorumceler falan keyifleriniz olsun cok cok..guzel muhabbetleriniz..bende seni seviyorummm al iste askimi ilan ettim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi, galiba bu sene havalar heryerde ayni biraz sicak biraz yagmur biraz yaz biraz sonbahar..tadini cikarmaya calisiyorum mumkun oldugu kadar..sessiz sessiz issiz issiz:)) Sevgiler canim..

*mehtap dedi ki...

domatesine bayıldım ,çiçekler için teşekkür ederiz, kocaman sevgiler ...

AslıASLI dedi ki...

Yazdığın her kelimeye katılıyorum Dostbahçem. Bakıyorum bloglara herkes o kadar güzel paylaşımlar yapıyorki okurken bakarken çok zevk alıyorum :)
Dediğin gibi evde her gün bir şeyler pişiyor, bazen çok kolaya kaçıyoruz bazen çekmeyi unutuyoruz ( ben genelde unutuyorum ) aslında en önemlisi birbirimizden haberdar oluyoruz.
Aman sıcak olmasın canım ya :( kaç gündür resmen eridim.
Somon balığın, kurabiyelerin çok nefisler ellerine sağlık.
Hele topraktan çıkmış o sarımsaklar, çiçekler ne kadar güzeller.
Hepimizin günleri bir şekilde geçiyor işte, öpüyorum seni çok...

Unknown dedi ki...

Yok hatmi değilmiş.:) Hibiskus, amber çiçeğiymiş:) Sayende öğrendim. Çiçekleri hatmi ile benziyor. Ancak hatmi biraz daha dantelli bir çiçek. Ama sayende bir antioksidanla tanıştım. Her derde deva:) Topla çiçeklerini ben sana tarifi yollarım. Bu da çay gibi içiliyormuş.:))

ilhan dedi ki...

Yazın yemek düşünmesi de yapması da sorun. Ama sen gene somon falan süper. O sosu biber soya sosu diye geçiştirmişsin ama fasülye falan var detaylı anlatta biz de yapalım. O tek domates çarşıdan aldığın 100 kiloya bedel. Zevki yeter. Suni göl ama doğal gözüküyor. Çiçek de nefis.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim tesekkurler bugun birsuru topladim domates ve biber yine:)) sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim sen gel buraya suan bir yagmur gormen lazim..ama bahcedeyim gazebo altinda....pidelerde var yaparim cay sana arkadanda bol kopuklu kahve..bolca kitapta var gel yeterki:)) cok yormayan is gunleri ve bol kopuklu kahveler diliyorum...birde kocaman sarildim:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilgun bugun topladim biraz acan cicekler kapiyorlar kendilerini sonradan topladim tabaga koydum..gonder tarif yaparim cay kis zamani:)) bende senden ogrendim simdi:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan balik sadece z.yagi sarimsak rendesi soya sosu tuz ve karabiber ile marine ediliyor 3o dk. Ayrica biber taze bezelye ve brokoli azyagda cevriliyor. Uzerinde ise sogan biber havuc ve mantar az yag ve tozseker ile sebzeler yumusayana kadar kavrulup taze baharat ilavesi ile balik ustunde servis yapiliyor hafif sekerli tadi oluyor..ben biraz beyaz sarapta ilave ediyorum yag ile birlikte ve az karabiber..senin tariflerin yaninda benimki hicbirsey aslinda:))
Bahceden bugun epeyce topladim o ilk domates sonrasi..kahvaltida nefis oluyor:)

VuslaT dedi ki...

Emel'cimm şu okuduklarımdan çıkan sonuç:

Bahçeli evi çok özledik.
Dalından koparmak harika.
Yaz Yağmurları kendini oralarda da hissettiriyor her daim.
Karpuz her evde seviliyor.
Şişman bir kalp bıraktım bu satırlara..Onu çok sev emi.
O seni çok seviyor çünki:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim canim benim:) senin kalbin niye sisman:)) ben hep severim onu merak etme:)) yok anam buradaki yaz yagmuru degil resmen sonbahar..birde ruzgar ucacazmi ne:)) kocaman sevgiler gonderdim buradan sana...(ing.yolculugu ne zaman??)

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
benim içinde domates, biber , salatalık doymak için yeter. Üstüne kavun, ya da karpuz. Daha ne isterim. Üstelik öyle güzel bahçede de olursa değmeyin keyfime.
İyi bayramlar dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

O bahçene benden kocamaaan öpücükler emi
:))))

Blogger olmak çok hoş bir duygudur :)))

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Nereye kaçıyorsun Emelim, sensiz olmaz :)) en güzelini yapıyorsunuz canım ızgara şeklinde beslenerek, fotoğrafların harika ama en çok kurabiyelerin ile bütünleştirdiğin kırmızı çay takımına hayran oldum, zevkine sağlık canım benim.
Öpüyorum seni sevgiyle sarılarak...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri canim cok tesekkur ederim..domates ve salataliklardan senin icin kopardim bugun vede yedim:)) cevabim gecikti kusura bakma..sizlerede iyi bayramlar diliyorum sevgiler gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nunucum cok tesekkur ediyorum:)) sevgiler canim..Iyi bayramlar simdiden:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum canim oncelikle profil resminize bayildim:))Cay takimi guzelde bir agir demirden..hosuma gitti aldim..iki kere kullandim orada duruyor iste, agir olmasa sana getirirdim geldigimde:))
bu aralar is guc yogun yogun:)) sabahtan yolcuyum..ama gelecegim birkac gune..opuyorum sevgilerimi gonderiyorum Iyi Bayramlar canim simdiden..

neslice tarifler dedi ki...

Senin bahçene hastayım ben Emel Ablacım. Elinin bereketi mahsullerine de yansıyor haliyle. Yapıver ızgarayı boşver :)
Beklediğin güzel havaların bir an önce gelmesi dileğiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Neslim, zaten isim gucum izgara:)) elimde tabak hep basindayim..en kolayi..havamiz hmmm yine usutuyor:((