9 Temmuz 2013 Salı

KARPUZ ÇORBASI

Original ismi Watermelon Gazpacho..Gazpacho, İspanyollarin çeşitli sebzelerden yaptıkları soğuk içilen bir çeşit çorba..biz çorba denince genelde sıcak düşünürüz..ve genelde sebze içerikli olarak..size bir kerelik te olsa denemenizi tavsiye ederek değişik, farklı bir tat olan karpuz çorbasının tarifini paylaşacağım..evet çoğunuz itiraz edecek, hadi canım karpuzdan da çorba olup içilirmiymiş diyeceksiniz eminim:) ama itiraz etmeyin ve deneyin lütfen..ben normal çorba kaselerinde servis yapıyorum, isterseniz küçük kaselerde deneme amaçlı ikram edebilirsiniz yada çay-cam- fincanlarında..(verdiğim ölçü ile normal kasede 2-3 adet çıkıyor..) denemek isteyeniniz çıkarsa da lütfen benimle düşüncenizi paylaşın..bu tür tarifler biraz olağan dışı olduğundan denemeye çekinilir ama inanın hem görüntü hem tat oldukça lezzetli..Mutlaka müzik te olsun arka fon da..hem yaparken eğleneceksiniz hem müzik dinleyerek:))ben genelde Cem Adrian ı dinlerim niye bilmiyorum belkide tesadüf oluyor..özelliklede Beni hatırla şarkısınla- hemde söylerim..neyseki sessiz ve ıssız yerdeyiz de kimse duymuyor,  tek duyan bazen Deren oluyor oda genelde “Mom yine  kedilerin kuyruğunamı bastın“ deyip gider:)) Bu gençler..dinlemezler..evett nerde kalmıştık tarifte..


Malzemeler:
2 su bardağı dolusu küçük kesilmiş-çekirdeksiz-karpuz
1 tatlı kaşığı balsamic sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı z.yağı
1/2 tatlı kaşığı tabasco sos(acı sevmiyorsanız koymazsınız)
arzuya göre tuz
1 küçük salatalık-minik doğranmış
1/4 soğan-minik küp şeklinde doğranacak 
1/2 arzu ettiğiniz renkte biber-minik doğranmış

Üzerine:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2-3 yaprak taze nane ufak kesilecek


Yapılışı:
Blendıra karpuzları koyarak püre yapın(arada durdurarak kaşıkla karıştırın, bazen karpuzlar püre olmak istemiyorlar:) ) Derince bir kap içerisine boşaltın ve sirke, limon suyu, z.yağını ve tabasco sos u ilave edip karıştırın, arzu edilen miktarda tuz ilave edin, ve minik doğranmış sebzelerimizide ilave ederek karıştırarak iyice soğuması için buzdolabına koyalım(30 dk.-1 saat kadar)


Üzeri için ufak bir kase içerisinde yoğurt, limon suyu, limon kabuğu nu karıştıralım. Kaselere yada cam çay fincanlarına(2 yada 4 adet çıkabilir kase yada fincan büyüklüklerine göre)soguk karpuz çorbamizi paylaştırıp, üzerine az miktar yoğurt ilave edip taze nanelerimizden az birşey serpelim ve afiyetlen yiyelim:)
Yapımı son derece kolay ve pişme aşaması olmadığından oldukçada pratik ve son derece farklı bir tat..

81 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok farklı bir tarif denemekte fayda var.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur ilk fırsatta deniycem sıcak yaz günlerinde serinlemek için harika .
ellerinize sağlık..ben yokken beni merak edip mesaj yolladığınız için çok teşekkür ederim .
hayırlı ramazanlar ..

Başak dedi ki...

Çok değişik bir çorba...yoğurtla karpuz, meyveli yoğurt gibi ama diğer malzemeler içine girince yiyebilirmiyim ? Bilmiyorum. Ellerine sağlık :)

bücürükveben dedi ki...

Bunu yemekteyiz programında yapmalılar bayağı ünlü olur:))tarif için sağol Emelciğim ama denemeyi gözüm yemiyor:))korkuyorum:)))Cem Adrian'ın methini çok duydum ama hiç dinlemedim, şimdi merak ettim youtube'da bakacağım...boşver sen şarkını söyle, yemek yaparken, vs. şarkı söylemek güzel oluyor, ben de çok severim..
sevgilerimi ve güneşli,sıcakları yolluyorum:))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Özellikle yaz günleri için kullanılan malzemelerden de anlaşılacağı üzere son derece pratik farklı bir alternatif, ellerinize sağlık. Huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı dileklerimle Kanada'ya selam ve sevgilerimle...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap bir ara dene derim..yoksa bilemezsin tadini:)sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevil uzun bir ara verdiniz ama hosgeldiniz..mutlu ve keyifli ayriliklar olsun..bir kerelikte olsa denenmesi gereken bir tat..sizede iyi ramazan ayi olsun. Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim hele sen hic denemeyeceksindir eminim. Ama kaciriyorsun bu lezzet:) sen sevmezsin.biraz tatli biraz tuzlu bir tat..istersen mlz.lerin dortte biri ile dene:) illede denetecegim..Cem Adrian farkli bir tarz ben severim..bir ara dinlersin. Gunesi yolla bekliyorumm:) iyi geceler canim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet bey simdi esinizi yaniniza cagiracak ve bu tarifi verecek ve yapip birlikte deneyeceksiniz..el mecbur:)saka tabiki..sizlere saglikli mutlu guzel bir ramazan ayi diliyorum..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basak, sende Mujde gibi biraz cekimsersin bazi tatlar konsunda galiba:)) bence denemen lazim 1 kerelikte olsa..tabiki damak zevki farklidir ama denemezsekte bilemeyiz dimi:))) sevgiler..

Hanife Mert dedi ki...

Çok farklı bir tat olsa gerek. Sevgili Emel Hanımcığım karpuzu çok severim meyve olarak, ama çorba olarak hiç düşünmedim. Eline sağlık.
Sevgilerimle..

kış güneşi dedi ki...

yöresel değil milletsel bir çorba ama renk harika eline sağlık canım

Unknown dedi ki...

Emelciğim yaz aylarının güzeli karpuz, hangi şekle girse benim için makbuldür. Bu nedenle denerim ve bir güzel de içerim.:) Hatta hafta sonu denecek. Sonuçları söylerim sana. Cem Adrian' a gelince dinlemekten benim de çok keyif aldığım bir sanatçı. Ses aralığının genişliği inanılmazdır. Kadın seslerine kadar çıkabilen, çok nadir insanlardan biri. Ayrıca, çok özel şarkıları var ve asla birbirinin tekrarı değildir.:) Bak ne çok ortak noktamız çıkıyor, keyifler açısından:)) Sevgiler, sevgiler ve sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çk orijinal bir çorbaymış,lezzetini merak ettim..Önce sıvı sorbemi dedim ama..Tatlı ekşi gibi mi??Ama renk süper..Ellerine sağlık..hayırlı ramazanlar..

Depresif Ayu dedi ki...

Ah Emelcim ben çok sabit fikir bir tipimdir, daha denemeden "ben bunu yemem" dediğim çoktur. Hatır için çiğ tavuk yenir derler, onu yerim ama karpuz çorbası içemem :))))

Yıllar önce TV'de İspanya'da bir yere gittiler ve yöresel yemekleri gösterdiler. Adam gazpacho çorbası yaptı. Onu bir gördüm ve ne yazık ki hafızamdan çıkmıyor. Domates, salatalık, ekmek içi ve daha bir sürü şeyi püre yapıp kaseye koymuştu.

Bak sana misafir falan olursam başka çorba isterim ona göre :)

İMZA: Huysuz ayu

Heyyfi dedi ki...

Önyargılı olmak istemiyorum. Mutlaka denemek gerek. Bir de soğuk olduğu için bence çok iyi bir tercih olabilir. Cem Adrian konusuna gelince, onu da bu çorba gibi ilk kez deneyeceğim. Ama söz mutlaka deneyeceğim canım...
Öpüyorum seni ...

Sayfamda da yazdım ama burada tekrarlayayım. Türkiye'ye geldiğinde bu yıl, senin için planlarımız var bazı arkadaşlarla :) Bu sene bize de gün ayır...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecim..evet oldukca farkli..bir dusun yapmayi derim:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kardelen Sezgin evet milletsel corba..renk acaip guzel..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum bir kerelikte olsa mutlaka denemeni tavsiye ediyorum. Yemek oncesi aperatif olarak ikram et bence..Cem Adrian i bizim kizlar tanitti..ve super otesi bur ses ve kendine ozgu sarkilari benzersiz..her gun bir posta aliyorum..yanlizken evde ve son ses:) bak simdi biran sanki hemencik yaninizdaymis gibi oldum..kacip gelesim var suan....seneye seneye umarim..sarapicip bira ve patates kizartmasi vede balik yiyecegiz:)) sonra gelsin roman yazimlari:))sarildim kocamann

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim madem merak ettin ozaman deneyeceksin demektir:)inan cok lezzetli..sevgiler iyi geceler canim

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hay benim huysuz Ayum..sen gelde dusunuruz artik..tarhana falan yaparim sana ben:)) cig tavuk yrmeyi dusunup bu guzelim corbayi istemezsin..neler kaciriyorsun bir bilsen:)) sevgiler huysuzum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim canim inan sene gelsinde sizleri de goreyim artik demeye basladim. Bu kez mutlaka ters bir durum olmadiktan sonra bir yadaki gun ayiracagim:) boyle olmuyor galiba sizleri ozledim:) sanal muhabbet ucta git dedirtiyor bazen...su Toscana isinede takildim:)))mutlu rahat huzurlu bir uyku diliyorum...ruyanda beni gor hehhehh

vişnap dedi ki...

Haa haa ya emelimmm ben denemesem diyorum da ama aklımda takılı kaldı desem netsem ben şimdi de bakim.Ben bu değişik tarifini ramazandan sonra deneyeceğim .Ellerine sağlık bir tanemmm .Bak okudum sen çok lezzetli diyorsun ya ben hemen sana ikna oldum bile kuzumm çok öpüyorum yapacağım haber de edicem sana ^_^<3<3

Tulay, dedi ki...

canim ya biz daha karpuz bulup yiyemedik sen corbasini bile yapmissin :) Ellerine saglik,afiyet olsun xox

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim..ramazanlik bir tarif olmadigindan sen ramazan sonrasi mutlaka dene..severmisin bilmiyorum ben cok sevdim ilk yaptigimda ve simdi her karpuz alindiginda yapiyorum:))) cok farkli bir tat ama lezzetlide inan:))sarildim sevgilerimi gonderdim kocaman..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim canimmm ben sana gondereyim birkac karpuz buradan ne dersin:)) buldugunda bu tarifi denemen gerekiyor haberin ola:))oluyor afiyet inanki ohh miss gibi karpuz corbasi..xoxo

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Değişik lezzetlere açık olmak lazım, çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

ilhan dedi ki...

Ne güzel tekrar kavuşmak. Özlemişim blog arkadaşlarımı. Bir tek noktayı anlamadım sanki tabakta karpuz kısmı kıvamlı gibi. Çünkü yoğurtlu sos dibe batmamış. Mutlaka deneyeceğim. Hatta meze bile olur. :))

mutfagabuyrun dedi ki...

merak ettim tadını.hiç denemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım hayırlı ramazanlar
eline sağlık değişik lezzet.):)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesli evet degisik ve farkli bir lezzet..tesekkur ediyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan hosgeldin yeniden..arada uzak kalsakta blogsuz-ve blog arkadaslarimizsiz yapamiyoruz alismisiz:) Mutlaka denemelisin, meze olarak hmm bilemedim:) oldukca yogun oluyor yogurtta sadece garnitur olarak uzerinde yer aliyor..ama ben karistirdim yogurdu yerken..dener ve sonucu bildirirsen sevinirim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun, mademki merak ettin ozaman denemelisin:)) inan guzel oluyor..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Kase Lezzet tesekkur ederim sizlerede:)

AslıASLI dedi ki...

Dostbahçem canım dostbahçem :) tamam hep derimki bir şeyin tadına bakmadan asla yemem deme :) şimdi ben karpuzu severim ama kavuna bayılırım :) ayrıca çorbayıda çok severim. Tarife bakınca şu an yanımda olsada tadına baksam dedim.
Denicem bu tarifini inşallah ve blogumda da paylaşıcam ama ne zaman vaktim olur bilmiyorum. Görüntü olarak harika cidden tadı nasıldır merak ediyorum. Ellerine sağlık :)

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Çok leziz herkese tavsiye ederim iyiki paylaşmışsın. Kendim yapmayı hiç düşünmemiştim, bazı otellerde içmişliğim var, biraz da başlangıç olarak sunarlar. Eline emeğine kalemine sağlık. Zor da değilmiş neden olmasın dedim içimden yazını okurken... Sonra da bir şarkı mırıldandım...:) yemek pişirirken ben de senin gibi şarkı söylerim, sanki sevgim bu şekilde geçiyormuş gibi geliyor:)
Afiyet bal olsun, öptüm sardım sarmaladım Türk usulü:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim, canim..bunu mutlaka denemelisin. evet tadi biraz farkli azbirsey tatlimsi biraz tuzlumsu yemeden anlayamazsin, ama inanki seveceksin..yada ben cok sevdim simdi hepinizi mecbur tutuyorum sevin diye:)Aslinda okadarda kolay mlz.lerin varsa hersey 10 dk.da oluyor:))birazcikta sogutmaz zamani..gerci zaten isisi yok serin oluyor..hemende icebilirsin..mutlaka evdekilerede tattir ama soyleme:)) sevgilerimi gonderdim canim kolayliklar olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim cok tatlisin sen sardin sarmaladin Turk usulu huh:)))
Karpuz corbasini denemissin ve beyenmissinde heyy en azindan bir ksi var deneyen ve seven..evet baslangic hatta yemek oncesinde aperatif..kokteyl icki vs. arasinda:)) bunu mutlaka dene biraz kendini toparladiginda malum hala ayagimiz iyilesmedi..cok cok kolay ve cok kisa zamanda olup bitiyor hic ugrasmaligi yok..hadi bende seni sardim sarmaladim soyle saap diye iki yanagindan optum(Atesinde tabiki)

anne eli gibi dedi ki...

karpuz suyu sık sık yapar içerim ama çorbasını hiç duymamıştım,çok farklıymış.Eline sağlık canım...

İHLAMURCUM dedi ki...

Çok hoşşş, bayıldım.eLİNİZE SAĞLIK.

pembe kekik dedi ki...

Gazpachoyu severim ama karpuzla denemedim. Farklı tatları seviyorum asla önyargım yok. Güzellikleri nasıl keşfedeceğiz ön yargılı olursak :) Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi sen seviyorsun degisik tatlari bunuda sadece kendin ve esin icin dene derim. Yagiz sevmez:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum tesekkur ederim..birde denerseniz ozaman daha cok bayilacaksin:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekik ne guzel demissin..bende bazen onyargiliyimdir ama bazende oldukca garip seyleri denemekten cekinmem. Bunu tavsiye ediyorum:) sevgiler..

Unknown dedi ki...

Emel ablacım çok uzun bir aradan sonra tekrar merhaba:))ben bu çorbanın dadını çık merak:)) mutlaka deyeceğim görüntü muhteşem tadını bilmiyorum ama tadı da güzeldir diye düşünüyorum eline sağlık canım iyi hafta sonları öpüyorum çok

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim hosgeldin yeniden:) bencede mutlaka denemelisin..degisik ve lezzetli bir tat.sanada iyi hafta sonu diliyorum ailenle.bende optum:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hoşgeldinn :)))
vallahi şoka soktun beni :))
denesemmi napsam dedim durdum :)
galiba yapmadan laf düşmeyecek !!
:))
ellerine sağlık

hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum
çok sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nunu sende hosgeldin:)arada bu tur sok lar iyi oluyor..ilk denedigimde acaba demistim simdi haftada bir gun yapiyorum o kadar sevdim..mutlaka bir kerede olsa dene derim..sevgiler tesekkurler:)

*mehtap dedi ki...

Emel şimdi anneme okudum tarifi , ona kalsa hemen dener ama beylere yedirebilirmiyiz bilmiyorum.Ama İstanbul a dönünce kesin deniycem.ellerine sağlık değişik bir lezzet belli..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim ilk yaptigimda bende acaba demistim ama hem ben hem esim cok sevdik..mutlaka denersin hatta anneciginle deneyin..gec vakit bile yersiniz hafif atistirmalik corba olaraktan:) beyler degisik tat seviyirlarsa beyenirler..yada buda ne diyebilirler:)) sevgiler..

deeptone dedi ki...

aaa hemen deniycem bunu.
frozen karpuzdan daha güzele benziyor.
yaz çorbası ne güzel.

deren ha ha haaaa.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deeptone bencede hemen denemelisin..frozen olani sogutmanada gerek olmaz:)
Hmmm Deren i taniyormusun yoksam :d

siyah kuğu dedi ki...

Ellerine sağlık hayatım afiyetler olsun.

VuslaT dedi ki...

Emelcim bak biraz uğrayamadım sizlere kendini karpuzdam çorba yapmalara vermişsin..Şimdi bunu kusura bakmada Ramazanda deneyemeyeceğim. Ama sana söz bayramdan sonra yapıp neye benzettiğimi anlatacağım..Unutursam hatırlat gerçi ben kolay kolay unutmam ama..Canımmm özledim seni..Ne var ne yok..Haydi ekimde Londraya gidelim dermişim:)) çok öptüm. Ellerine sağlık. Kabuklarını denize at da ısınsın sizin oraların gölleri denizleri..

Adsız dedi ki...


Emelcim ellerine sağlık ve sana afiyet olsun! Ben tarif ve yapılış şeklinden, çekirdeksiz karpuzları ve Cem Adrian'ı bir de Deren'in yorumunu;-))) alıp, yanına İzmir Tulum Peynirini ilave etsem kırılmazsın değil mi?..

Kanada'ya buradaki güneş ve sıcağın yarısını gönderiyorum! Tamamına dayanmak zorlayabilir:-)

Sevgiler...

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Çorbayla karpuzu bağdaştıramadım.Ama denemek lazım.Çok merak ettim :)Ellerine sağlık canım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim ramazan sonrasi mutlaka denemeni tavsiye ediyorum ..severmisin bilmem ama bir kerede olsa dene derim..benim cok sevdigim malum:)) ahhh Ekimde Londrami..Toscany yede gitmek istiyorum ayni zamanda ve Roma ve Venice ede yani Italyaya da:))) gelebilsem gelebilsem yolcusun anlasilan:)) Ekime kadar cok var zaman ne gosterir belli olmaz:)) sevgiler(Bu arada iki gundur 45 derecelerdeyiz yaniyoruz:)) )

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny ne demek canim istedigini alip yaninada Izmir tulum peynirini ilave edebilirsin yanliz ondan bende isterim ona gore:)) oradaki gunes ve sicagin yarisini gonderme bu aralar sonra gonderirsin..cunku bu hafta 45 derecelerdeyiz off puff lar halindeyiz(yaranilmazki bizede):))) ama haftaya alabilirim:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busra bagdastiramadigin icin elin mecbur deneyeceksin:)) ve ogreneceksin tadini nasilmis nasil degilmis diye:)) sevgiler..

Ferkay dedi ki...

Canım çok teşekkür ederim. Geldim ve değişik bir tarifle karşılaştım, mutlaka deneyeceğim, çünkü tadını çok merak ettim. Ellerine sağlık, sevgiler..

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Emelcimm ellerine sağlık oldukça ilginç ve değişik bir tarif paylaşmışsın..Ben mutlaka deneyeceğim ama ev halkına denetebileceğimi pek sanmınmıyorum çünkü onlar bu konuda ne yazıkki çok önyargılılar..Ben her zaman kızıma''denemeden reddettme ''diye tavsiyelerde bulunsamda pek dinletemiyorum prensesime:)Tadını çok merak ettim doğrusu..Sevgiler canım..

Özgür Tatlar dedi ki...

Adi bile değişik.ben biraz tutucuyum galiba yemek konuşun da.Deneyebılırmiyim bilmiyorum.sevgıler.

Lezzet Taneleri dedi ki...

İlk defa duydum.Lezzeti nasıl acaba çok merak ettim.Ama denemeye değer bir tarif olduğunu düşünüyorum...Bloğunuzu beğendim ve bloğumda takipçi oldum...blogda yeniyim...bende beklerim....

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

tadını çok merak ettiim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim hosgeldin..alisilanin disinda ama hos bir lezzet. Denediginde haber vermeni isterim. Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim aslinda bende cok onyargiliyimdir..farkli seyleri ancak kafama yatarsa deniyorum. Sen sadece kendin icin az miktar dene sadece tadimlik diye..bence seveceksin:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar tutucuysan yemek konusunda belki bunuda sevmezsin..ama denemedende bilemezsin:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Dondu hosgeldiniz bende ziyaret edecegim sizi..oldukca degisik farkli bir tat..yeniliklere acik biriyseniz tavsiye ederim..tesekkur ederim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kurabiye atolyesi ozaman dugun oncesi bir dene bakalim..seversen sonra devamli yaparsin:)

deeptone dedi ki...

hikaye tabii ki.
benim yaşadıklarım değil elbette.
yazıların altında öykü diyorsa kurgu işte.
ama hikayedekiler insanların yaşadıkları.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deeptone:)tesekkurler anlamistim hikaye oldugunu:):) ilginc birisin:)

durutarifler dedi ki...

Acayip enteresan bir çorbaymış
Nefis nefis
Ellerine sağlık
Sevgiler

mavii dedi ki...

ABLACIMMMMMM merhaba:) Dost bahçesinden lezzetlere yep yeni sıradışı bir tarif eklemişsin:) okurkene evet evet ablam bana söylüyor bende tam itiraz edicektim derken düşündüm de hiçte yeniliklere açık bir insan değilmişim:) Ben tatlı bi şey gibi düşündüm içinde krema filan alan ama bunun içinde soğan var ya bilemedim ablacım :))Ellerine sağlık güzel bir şey olmazasa sen yiyipte bize göstermezsin zaten:)öpüyorum en derin sevgilerimi gönderiyorum ha istersen adana karpuzuna gönderebilirim :))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay evet enteresan corba ama denemezsen tadinin guzelligini bilemezsinki:)sevgiler.

ihlamurcum dedi ki...

Size bu çorba için yorum yazdıktan sonra çok ilginç, dışarıda bir yerde karpuz salatası yedim,bayıldım. Hem sizin çorbayı , hemde karpuz salatasını ilk fırsatta yapacağım.Çok fena aklıma yattı.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Maviim yorumuna cevap yazmistim ama simdi girdumki yayinlanmamis:( adana karpuzu bekliyorum onunlada deneyecegim corba :))bence denemelisin abla tavsiyesi..minik kuzulari optummm sevgiyle sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum salatasida cok guzel olur beyaz peynirlimiydi acaba?crbasini mutlaka denemelisin mademki salatayi sevdin corbayida seveceksindir eminim..aci seversen mutlaka koy icine..denersen tadim notunu bekleyecegim:)sevgiler..

reyhane dedi ki...

Demek karpuzun da çorbası oluyor ha..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane hemde cok guzel oluyor misss:))

neseersoy dedi ki...

Ne kadar değişik , yapsam ve söylemesem kesin yerler ve severler :-) ellerine sağlık canım , sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese ozaman bir gun yap ve soyleme bakalim tepkileri ne olacak..karpuzun tadi anlasiliyor ama cok farkli oluyor mutlaka denemelisin..sevgiler..